Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Scae [Edgar]

Scae [Edgar]
(kvázi-tag)

Ennyit arról hogy ha 30fok alatti a vinyó a gépben, akkor jó a házhűtés. :DDD

(#2) monstre válasza Scae [Edgar] (#1) üzenetére

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ha ez igaz, akkor a 28-30 C° a hazamban nem is olyan rossz :)

"odabasztad a kis fejecskéjét...a szemüveg nem tört el?" :DDD

(#3) Ősember

Ősember
(PH! addikt)

nálam 33-45 között mozog a vinyo (hideginditástol a terhelésig). remélem hosszu életü lesz :D

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#4) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Ennyit a ''hutsuk a HDDt, mert az jo neki'' mitoszrol.

Most 24 fokos a HDDm, megyek es alagyujtok.

[Szerkesztve]

(#5) pjani

pjani
(lelkes újonc)

de miért kell a *konzumer* szó?????

See what happens, Larry? See what happens, Larry?! - The Big Lebowski

(#6) Yutani válasza pjani (#5) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mert a ''fogyasztó'' olyan snassz, meg különben is, kell egy kis nyelvi sznobizmus... :DDD

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#7) syn7h37ic

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez egy érdekes cikk. :C Nagy kár, hogy nem írtak gyártókat. főleg ez lett volna az igazi tesztérték, gondolom a viták elkerülése miatt tették ezt.

(#8) @aMoRF

@aMoRF
(fanatikus tag)

Érdekes cikk. Viszont ha ez igaz akkor fel vett egy két új kérdést. Kíváncsi lennék arra hogy a hidegfejű HDD-nél milyen hibák léptek fel. Mi lett a meghibásodások fő oka? Melyik alkotó elem szereti a ''meleget'' és a későbbiek folyamán mi az ami leggyakrabban hibásodik meg emiatt...

A cél szentesíti az eszközt, de csak úgy, ha elérik.

(#9) Grobber

Grobber
(lelkes újonc)

persze persze, de azért a ló túlsó fele sem jó: mobilrackben maxtor vinyóm, olyan forró fél óra után, hogy nem lehet megfogni ;)
az meg még szép lett volna, ha ezek benyögik, hogy pl xy gyártónak dudvák a vinyói; asszem akkor az a gyártó átállhatna pl sarokcsiszólót gyárttani...

mod: arra naon kíváncsi lennék, hogy a Kürt-ös srácok erre a tanulmányra mit mondanak

[Szerkesztve]

Ullyoncz

(#10) ANT válasza syn7h37ic (#7) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Szerintem hiába írtak volna gyártókat is. Ui. a vizsgált vinyók guglis szerverekben dolgoztak, ''javarészt egész élettartamuk alatt üzemben álltak.'' Namost hol van ezekhez képest a nagy többség otthoni vinyója, ami naponta szüttyög 6-8-10 órát?
Szerk: persze érdekességképpen beírhatták volna.

[Szerkesztve]

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#11) ftc

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

én a meghibásodott hdd- gíártójára lennék kiváncsi százalékos leosztásban

(#12) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Vajon ezentúl milyen HDD-ket építenek be a Google szerverekbe? :)

(#13) VVoid

VVoid
(fanatikus tag)

Én hajlamos vagyok ezt a tanulmányt nem túl komolyan venni...

...I'm so blind...

(#14) xTc

xTc
(tag)

Érdekes cikk, 1 érdekes témáról. Vajon a modderek mit mondanak erre a tanulmányra?

(#15) Chieftec válasza ANT (#10) üzenetére

Chieftec
(őstag)

Azzal ha megy egesz eleteben a vinyo jobb neki mint ha minden nap vagy egy nap tobbszor ki-be van kapcsolgatva. Felporgesnel karosodnak a legtobbet, meg a homerseklet se ingadozik igy annyira..

Amugy igen..akkor most mi ertelme van ezeknek a vinyo huto bizbaszoknak amik szoba homersekleten tartjak a mervelemezt? Elterjedt egy ilyen hulye szokas, hogy hutsunk mindent fagypont ala es akkor jolesz.

''Az első három hónapban a tárolók különösen érzékenyek az alacsonyabb (15–30 fokos) hőmérsékletre.''

Mer pont akkor?

[Szerkesztve]

(#16) magnum_pi

magnum_pi
(tag)

Én rájöttem már hogy meghibásodás terén nem számít a márka. Tavaly vettem egy ASUS alaplapot. 2 hónap múlva eldurrant. Azt gondoltam a táp volt. Vettem Chieftec tápot erre kb 6 óra alatt olyat pukkant hogy leestem a székről. Ezután kiderült hogy teljesen függetlenűl romlott el mindeni, nem volt küldő hatás. Az inno 6600GT-m meg azóta is megy. Vinyóm meg egyszer romlott el egy 40GB-s Maxtor.

[Szerkesztve]

Gigabyte P55-UD3 F4, i5-750 @3.67 B1, ASUS ATI 6870, 2x2024MB Kingmax DDRII 1333Mhz, Samsung 245B, Chieftec 450W + FSP VGA Booster x3, Ninja Plus rev 2, CM 690

(#17) Chieftec válasza magnum_pi (#16) üzenetére

Chieftec
(őstag)

A legeslegjobb cuccokbol is ki lehet fogni rosszat, pont errol szol a cikk, hogy nem ilyen alapjan dontson vki mint ez a hozzaszolas. A marka igenis szamit, nem feltetlenul a nev miatt dragabb valamelyik cucc, sot.

(#18) ANT válasza Chieftec (#15) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Én nem arra hegyeztem ki a dolgot, h melyik a jobb (állandóan megy vs. ki-be kapcsolgatják). A lényeg, h teljesen eltérő körülmények, másfajta terhelés, azaz sztem átlag felhasználónak nem lehet levonni messzemenő következtetést a tesztből.
A vinyóhűtők meg inkább a régi szériás cuccoknak ''állnak jól'', amik b@szottul melegedtek(nek?) --->pl. Maxtor! (Bár én is a három Samsung vinyómból kettőt direkt hűtök!)
Szerk: három hónapig biztos bejáratósak! :DDD

[Szerkesztve]

(#19) Calibos válasza ftc (#11) üzenetére

Calibos
(PH! addikt)

na ez engem is érdekelne

(#20) Chieftec válasza ANT (#18) üzenetére

Chieftec
(őstag)

Hofok sztem hasznos, hogy megmondtak. Eddig nem volt olyan vinyom ami orulten melegedett volna. :)

(#21) ANT válasza Chieftec (#20) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

''Hofok sztem hasznos, hogy megmondtak.''
Így legalább megtudtuk, h eddig túlhűtöttük v. főztük a cuccot! :DDD

(#22) ALI_G

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az elején nyilván azért érzékenyebb a hőmérsékletre akkor, mert mégiscsak össze kell kopjanak azoknak a cuccoknak is, hiába ilyen meg olyan precíz léjzörrel is vágják ki a mechanikákat.

A kocsit is be kell járatni, meg bizonyos kilóméterig nem jó kikapcsolni üzemihő elérése előtt.

(#23) Male válasza ANT (#21) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azok a hűtők nem vitték le a vinyók hőmérsékletét a 15-30 fokos tartományba... 20-25 fok van a szobában, a gépben pár fokkal melegeb, és ezt keringetik a vinyón... simán 30 fok fölött van a valós hőmérsékletük.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#24) ANT válasza Male (#23) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Oké, ezt vágom! Szobahőmérséklet alá nem hűtünk semmit, az csúnya dolog! A két kifejezést - túlhűtöttük v. főztük - kéretik idézőjelben érteni. (Csak ''átvittem az értelmet''!) :DDD Már ha erre értetted a dolgot.

(#25) Allien válasza Grobber (#9) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Most a kürt hogy jön ide ebbe a témába? Nekik majdnem mindegy, mitől döglik be a wincsi. Persze, ez csak részben igaz, mert az nem mindegy, hogy egy szerverben döglik meg a magas/alacsony hőmérséklet miatt, vagy átmegy rajta egy úthenger, miközben rákapcsolnak 600V feszt a wincsire (ez most elv, nem kell tovább ragzani ;) ). :DDD

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#26) detroitrw

detroitrw
(őstag)

a %-os hibák mire utalnak?
bad sector?
vagy adatvesztési %?

..::Gotham GAC-3::.. Jungson JA-88E ..::Gotham 54025 SPK 4 x 2.5mm::.. Hivi Swans D3.2BF or iAudio D2@D2+ -:- SHURE SE315 CL **only LOSSLESS** :-)

(#27) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Gondolom azert nem irtak gyartoneveket, mert nem akartak egy szep massziv pert a nyakukba.

Amugy nagyon egyszeruen meg lehet tudni, hogy melyek azok a HDD markak amik megbizhatok.
Elmegy az ember egy olyan szamitogepes boltba ami szerinte megbizhato, es megkerdezi, hogy melyik merevlemez markabol hoztak vissza a legkevesebbet garanciaztatni az elmult idoszakban.

(#28) janpotocki válasza detroitrw (#26) üzenetére

janpotocki
(VIP)

nem, hanem a meghibásodott hdd-k számarányára a mintában. azt vették meghibásodásnak, ha ki kellett cserélni

(#29) Notes

Notes
(őstag)

Végül is csak a lényeg hiányzik ebből a tanulmányból, az egyes gyártók, és a hozzájuk köthető hibaarány. E nélkül ez az egész... :F

Romanes eunt domus!

(#30) :AMF:

:AMF:
(fanatikus tag)

Én is közzéteszem saját ''tanulmányomat'': :)

Sosem voltak hűtve: (Vargáné táppal táplálva)
1. 249 MB-os WD: 3-4 évet élt, de egyre több lett rajta a hibás szektor. Lecserélve.
2. 6,4 GB-os Quantum: Szintén hibás szektorok miatt cserélve, két tüskéje hiányzik, de még ma is működőképes.
3. 40 Gb-os Maxtor (az a vékony fajta): két nagyobb hibás szektorhalmaz miatt lecserélve, kb másfél évesen.

Hűtöttek: (Chieftec táppal táplálva)
1. 80 Gb Seagate: 3 éves elmúlt, az aljára csavarozható egy-ventis hűtővel hűtve.
2. 80 Gb Samsung: 2 éves elmúlt, a ház elülső hűtője által hűtve.
3. 80 GB Samsung: másfél éves, szintén házhűtő által hűtött.

Az első bagázs kezdetben mATX házban lakott, majd egy sörös rekeszbe költözött. :DDD Hűzhűtőjük nem volt soha. Napi 4-8 órát dolgoztak.

A második bagázs egy LBX Chieftec lakója volt kezdetben, majd a két Samu egy saját építésű faházba került. Napi 8-20 órát dolgoznak. Hibás szektor egyiken sincs.

[Szerkesztve]

A kivétel erősíti a szabályt? │

(#31) Allien válasza Notes (#29) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Szvsz, meg éppenséggel NEM hiányzik ilyen infó. Ugyanis, az csak azoknak lehet mérvadó, akik szerverparkot tartanak fent! Az átlag usereknél teljessen más körülmények vannak, ergo, elképzelhető, hogy az a wincsi márka/tipus/sorozat, mely a szerverben a leggyakoribb hibaforrás, egy otthoni használatnál éppenséggel jól muzsikál. Ugyanis, lehet, hogy nem a folyamatos kerregésre tervezték.:B Az átlag felhasználóknál nem állandó a hőmérséklet + páratartalom, és valszeg a por is jelentősebb.:DDD

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#32) llax válasza Allien (#31) üzenetére

llax
(fanatikus tag)

Csak két szélső példa:

Az a vinyó, amelyik nagyon jól teljesített szerverben, lehet, hogy egy átlag user gépében a leghamarabb fog elpusztulni. Lehet, hogy az bírja legkevésbé a rendszeres elindítás-leállításokat, bemelegedés-kihűleseket...

Azok a vinyók, amik ott a leghamarabb elpusztultak, lehet, hogy egy átlag user gépében sokáig élni fognak, a jóval kisebb terhelés és üzemidő miatt...

(#33) BOBO6 válasza ANT (#10) üzenetére

BOBO6
(fanatikus tag)

Azt se felejtsük el, hogy bár az otthoni vinyó nem húz le annyi üzemórát mint ami egy szerverben van, viszont nap mint nap legalább egyszer de inkább többször van indítva és leállítva ami megintcsak nem biztos hogy pozitívan befolyásolja az élettartamot.

szerk: megelőztek :DDD

[Szerkesztve]

(#34) REDeath

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én is sajnálom, hogy a gyártók adatait nem hozták nyilvánoságra, pedig az jó lenne...
(mennyit fizetett(ek) az ominózus gyártó(k), hogy ne publikálják? :) )

HDD-m 30+ °C üresjáratban, terhelve 36-ig kúszik fel... Nyáron meg átlagban plusz 5-6 °C. ez pont beleillik a legkisebb meghibásodási mutatóba :DD

BOBO6: áramszünetnél meg a lemezekre eső fejekről nem is beszélve :U

[Szerkesztve]

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#35) Male válasza ANT (#24) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem, nem csak neked szántam... csak páran már kezdték, hogy akkor fölösleges hűteni a vinyót, sőt még árt is... pedig ez a tanulmány sem ezt bizonyítja.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#36) Male válasza twollah (#27) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem azért, ha nyilvánosságra hozzák, hogy náluk hány vinyó döglött meg az egyes típusokból, azért nem lehet perelni... ezek egyszerű adatok/tények.

(#37) ANT válasza BOBO6 (#33) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Igen, Chieftec kolléga már felhozta ezt, sőt reagáltam is rá! (#18) :)

(#38) Chieftec válasza Male (#35) üzenetére

Chieftec
(őstag)

Hat egy normalis hazban, (ahol az elololap a vinyok elott perforalt). Nem kell kell kulon hutes a ma kaphato vinyokra. A tap es 1-2 hazhuto meg alacsony fordulaton is elegendo legaramlatot biztosit ahhoz, hogy a vinyo ne foljon meg. Ha Meg plusszba teszel a vinyo ala is egy coolert akkor lehet rosszabb neki mint ha nem lenne ott, mint ez a cikkbol kiderult.

Regi Maxtor csodakra persze kotelezo de most nem ezekrol beszeltem. :)

[Szerkesztve]

(#39) BOBO6 válasza REDeath (#34) üzenetére

BOBO6
(fanatikus tag)

Elvileg nem volna szabad megtörténnie, vagy a kar alapállapotban nincs behúzva középre?

(#40) Stalker-2572

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Na ennyit a HDD hűtőkről :C

All Black...

(#41) lee56 válasza Chieftec (#20) üzenetére

lee56
(senior tag)

Hát nekem volt 2 is, egy 30gigás quantum, ami azóta már fűbe harapott, végelgyengülés következtében :), és egy alig 1 éves 200G-s maxtor amit mobilrackben tartok, és ha nem lenne ventilátor a rackembe, megolvadna a müanyag egy idő után :D

No Comment

(#42) fLeSs

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

nálam állandóan 30-40 fok között van a két vinyó, úgyhogy most akkor nem kel aggódnom? :F :D ;]

(#43) Chieftec válasza lee56 (#41) üzenetére

Chieftec
(őstag)

Quantumot ne keverjuk ide azok jobbak voltak a Maxtoroknal. 2Ks muanyag rackbe jo, hogy megolvad eztt nem vitatom.

(#44) REDeath válasza BOBO6 (#39) üzenetére

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát menet közben ugye ide-oda járkál a kar, és ha hirtelen elszáll az áram, akkor rápottyan a lemezekre...
(eszembe jut még régen, ne mtudom már melyik oprendszeren, asszem win3.11-en is így kellett még :), hogy parkoltatni a fejet :)

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#45) ANT válasza lee56 (#41) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Nem lenne jobb azt a 200-as Maxtort pl. egy külső USB-s, ventis alu rack-be begyógyítani? Mer' az ilyen jószágnak már kell vmi egészséges hűtés.

(#46) Franklin

Franklin
(senior tag)

Mit keresnek szerverekben 5400-es vinyók? Meg egyáltalán IDE cuccok? Már nem SCSI a divat vagy mi?

(#47) llax válasza REDeath (#44) üzenetére

llax
(fanatikus tag)

Nagyon kicsi az esélye... Erre minden vinyó fel van készítve. Ha megszakad a tápellátás, a lemez nem áll meg azonnal, ''lendületből'' tovább pörög, kell neki 2-3sec, mire megáll. A fej ekkor mindenféle vezélés nélkül parkolóhelyzetbe áll (ennek egyszerű fizikai okai vannak) és ott reteszelődik. A reteszelést egy egyszerű mechanika végzi, mindenféle elektronikus beavatkozás nélkül.

(#48) BOBO6 válasza REDeath (#44) üzenetére

BOBO6
(fanatikus tag)

llax hsz-e gondolataimmal egyenértékű. :) Csak példaként említem a két nagyobb vinyómat, egy 300gb-os samsung és egy 320gb-os seagate, legalább 5sec-ig forognak még leállítás után. Ezalatt van ideje befordulni a karnak, mielőtt a fejek érintenék a lemezeket. Szvsz...

(#49) Chieftec válasza BOBO6 (#48) üzenetére

Chieftec
(őstag)

Amikor lekapcsolod vagy veletlenul elmegy az aram akkor lehet hallani, hogy a vinyo kattanik. Nemtom, hogy csinaljak de sztem reflexbol kiviszi parkoloba a fejet.

(#50) Petya25 válasza Franklin (#46) üzenetére

Petya25
(őstag)

Ugyan hagyd el, a gugli egy olcsó jános, nem kő néki csúcs cucc. :DDD

A márkák nem publikálásáról annyit, hogy megkérdezték a hibastatisztika alján illetve tetején szereplő gyártókat, és a rosszabb statisztikát produkálók többet fizettek. ;)

Bármilyen végtelen ciklus lefut egész gyorsan, csak egy jó gép kell hozzá... Senna/Button - McRae/Loeb - Rossi - Favre/GB - PhilTaylor - SteveDavis

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.