Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Kriza

Kriza
(őstag)

Várható ára...?

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#2) Balinov

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

szeretnék már többet olvasni erről az xceive tunerről,ill. kisöccséről az xc2028-ról,ami pölö a Leadtek XP Global tuneren található.

Kriza: szvsz nem várható böszme nagy ár,pölö az xceive 2028as Si tuneres global már ~7k körül van.talán belefér a 20k-s kategóriába

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#3) bzoley

bzoley
(PH! kedvence)

Elvileg még a 15e-be is beleférhetne. A DTV2000 H is 16-17körül mozog.
Viszont amilyen tempóban nálunk a digitális tévézés fejlődik, lehet jobban megéri a még hagyományos tunerrel szerelt PVR3000-re gyűjteni. Bár az ''csak'' analóg, viszont HTPC-be, szintén félmagas nyákjával, hw-es tömörítésével elsőrangú lehet.

(#4) bzoley válasza Balinov (#2) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Vagy a gugli van megzakkanva, vagy valakik megpróbálják átverni az embereket.
Már tegnap is rákerestem a Global-ra, és az első 50 találatban árlisták vannak, amik kb. így néznek ki:
Leadtek TV2000XP GLOBAL 2 év 8 690 Ft. 10 428 Ft.
Leadtek TV2000XP GLOBAL FM 2 év 11 990 Ft. 14 388 Ft.
Kíváncsi lennék, hogy a nem létező ''FM'' változat mitől drágább, és mennyivel tud többet az eredetinél. Esetleg el akarják hitetni, hogy a másikban nincs rádió :F

(#5) Csapi007

Csapi007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:C
Ide nekem egy ilyet.

"Csak úgy mondom"

(#6) lkadar válasza bzoley (#3) üzenetére

lkadar
(tag)

Hali!

Ezt a PVR3000-et hol lehet kapni? Bocsi az OFF-ert, de erdekelne...

Koszi.

(#7) shteer válasza bzoley (#4) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

és ha tényleg nincs benne rádió? bár egy FM fícsőrért szvsz sok a 4k különbség

a digitális tévézés pedig már a küszöbön van, csak onnan nem akar belépni :)

mint ismeretes Magyarországnak sikerült elnyernie 8 sávot a digitális műsorszórás szolgáltatáshoz, így összesen 40 országos tvadó (és mellette számtalan rádió) digitális sugárzása vált lehetővé, a tervek szerint 2012-től kizárólag DVB műsorszórás működne

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#8) Balinov válasza bzoley (#4) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

és az 50 fele magyar,nem? :F :)) olyan nincs,hogy nincs benn fm,asszem a Global oldaláról elérhető xceive whitepaper (vagy announcement) taglalja,hogy a Si tunerkében van fm is.

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#9) bzoley válasza shteer (#7) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Global csak egy féle létezik. Nekem, és Balinovnak is van egy-egy 8-9e-s példány.
Igen, ezt néhányan tudjuk, de én spec. attól nem félek, hogy egy-két éven belül elárasztanak minket a jobbnál jobb HD csatikkal. Egyébként nem a tervektől függ, EU bácsi azt mondta, hogy digital only, és ehhez tartsd magad :)
A zsebtévé hungáriát ismerve, bele kell húzniuk, ha valami eli akarnak érni.

Balinov:
Csak Magyar oldalakat kerestem. Máshol nemis létezik a ''drágított'' típus.

lkadar
A PVR3000 még nem aktuális, egyelőre a japcsiknál kezdik teríteni a Deluxe társaságában, aztután jön csak erre-felé.

[Szerkesztve]

(#10) dabadab válasza lkadar (#6) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Szerk: egyelore be kell erned a PVR-2000-rel: [link]

Egyebkent a sziliciumtuner miert jo? (Vagy miert nem jo?)

[Szerkesztve]

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#11) bzoley válasza dabadab (#10) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Nem, PVR3000 :)
[kép]
[link]

[Szerkesztve]

(#12) dabadab válasza bzoley (#11) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

OK, kozben lattam a beirasod, csak olyanrol nem tudott a Google, a 2000-re meg illett a leirasod.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#13) Balinov válasza bzoley (#11) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

azér ez nemgyönge,mármint a hűtőborda a chipen.. :Y

(#14) zazoo válasza bzoley (#9) üzenetére

zazoo
(újonc)

Bzoley, bizony kétféle Global van, tegnap vettem egyet és az egyik fajtán nincs FM (a csati is hiányzik a hátuljáról)
( Pl. a váci úti Mistralban hegyekben állnak, 6500 Ft-ért akkor sem kapsz olcsóbbat/jobbat, ha beleszámítod azt is, hogy így gari nélkül van(tudod, Mistral...))

(#15) bzoley válasza zazoo (#14) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Egen :F
Ennek utánna kell járni. De tegnap is ezt keresgéltem, de semmi infót nem találtam eddig.
Vagy Mustár gyártja őket? :D

Az FM csati lyuka is hiányzik a hátlapról?

Mondjuk a dobozon, a tartalom felsorolásánál van egy olyan, hogy ''FM antenna cable(FM version only)''

[Szerkesztve]

(#16) zazoo válasza bzoley (#15) üzenetére

zazoo
(újonc)

Megnéztem mindkét fajtát, a dobozon is külön jelölték az FM verziót.
A rádió nélkülin pedig lik sincsen, a dobozból meg értelemszerűen hiányzik a rádió antenna-madzag.
Nem tartom valószínűnek, hogy Mustár-gazdaságos házi csomagolás lenne :DDD , mindenesetre ez a legolcsóbb ár, és van a polcon is. (pedig a srác a majd 2x annyiba kerülő Expertet akarta rámtukmálni)

(#17) CYBERIA

CYBERIA
(senior tag)

Milyen az, hogy szilíciumtuner?

A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB anhängare | A vér nem válik vízzé.

(#18) daa-raa válasza bzoley (#4) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Sasold meg az FM Tuner sort: [link] A zárójeles rész a lényeg. Persze kérdés, hogy egy csatlakozó hiánya mennyit jelent, már az Expert is képes volt a TV bemenetről leválasztani a rádióadást...

Si vis pacem, para bellum.

(#19) bzoley válasza daa-raa (#18) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Meg mernék győződni, hogy mikor először nézegettük, még nem volt zárójeles rész :)
Na igen, a csati még nem kizáró ok, én sem használtam az Y kábelt soha. Kérdés, hogy letiltották-e valahogy a rádiót, vagy csak elég a firmware-t átiratni, esetleg még annyit sem.
Mindenesetre szerencsém volt a vásárlásnál :)
Mert, mint ahogy írtam is, még a boltban megnézegettem a kártyát, de eszem ágában sem volt a rádióval foglalkozni.
És akkor jön az újabb kérdés, mitől lesz hirtelen 5-6ezerrel drágább ugyanaz a tuner? Csak azért, hogy az olcsóbbat is jó pénzért el lehessen passzolni :F

(#20) ngabor2 válasza CYBERIA (#17) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

volt a ph-n is egy összehasonlítás a tunerek között. van az analóg, a digitális és a szilíciumtuner. az analóg már régi, nagyon érzékeny a zajokra. a digitális kb. fele akkora, és már kevésbé érzékeny, de azért fémkupak van rajta, a szilícium pedig gyakorlatilag csak egy chip, és nem feltétlen kell rá fémkupak, akkor is a digitálissal legalább azonos minőséget fog. de mint a képen látható, azért még tesznek rá kupakot. tehát a méretben nagy különbség van, elvileg a minőségben is.

én annyit tudok, hogy az analóg tuneres kártyákat a linux szereti, akár egyszerre kettőt is lehet hajtani (egyszer szórakozásból kipróbáltam, egyiken rádió, a másikon tévé ment, egyszerre :D), a digitálissal vannak/voltak gondok, azt nem sikerült életre keltenem, szilíciumtuneressel meg eddig nem találkoztam.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#21) bzoley válasza ngabor2 (#20) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Nem vagyok egy nagy tuner-mágus, de szerintem mintha keverve lennének a dolgok(legrosszabb esetben kijavít valaki). Asszem erre a cikkre gondolsz:[link], Rudi követte el, de már akkor sem értettem igazán.
A három fogalom(analóg, digitális, szilícium(silicon, Si) létezik, de ebben a formában szerintem nem hozhatók összefüggésbe, vagy fogalomzavarról van szó, vagy az én tudatlanságomról.
Napjainkban 3x2-féle módon lehet csoportosítani a tévékártyákat. A régi, hagyományos RF tunerrel szerelt, ami alkalmas lehet analóg, digitális, vagy mindkét módon sugárzott adás vételére(hybrid), pl. DTV2000 H
Ugyanez a választék az egyre jobban elterjedő Si tuneres kártyákból, pl. címben szereplő DTV1800 H

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.