Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Yutani

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Huh, lassan megint kapkodjuk majd a fejünket, hogy megint mennyiféle kártya van a piacon. Bár az Ati esetében már az x800 sorozatnál elvesztettem a fonalat... :DDD

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#2) razsa

razsa
(fanatikus tag)

''a heteken belül érkező x1650'' ?? Előbb az x1950 jön ki, majd október környékén x1650 nem így volt?

My konfig: AMDAthlonXP 2600+ ,2X1GB Kingston RAM, Gigabyte GA-7N400 Pro2 alaplap, Seagate 80GB, Samsung SyncMaster 913V 19'' TFT

(#3) Retekegér

Retekegér
(PH! addikt)

Már jojózik az ember szeme a hetes sorozat tagjaitól...

<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

(#4) FireKeeper

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

''A kiszivárgott információk szerint a két processzorra épülő új kártyák elsősorban a heteken belül érkező, Radeon X1650 szériába tartozó vezérlők piaci ellenfelei lehetnek.''-ezt nem tudom jól értem-e, de akkor most ezek az új g73as karik dupla gpu-sok lesznek????

-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

(#5) Szabesz válasza FireKeeper (#4) üzenetére

Szabesz
(őstag)

[...]utódja lesz G73-B1, valamint G73-H-B1 kódnévvel. A kiszivárgott információk szerint a két processzorra[...]
Nincs szó dual GPU-ról, csupán az előző mondan két alanyáról :)

[Szerkesztve]

(#6) Csapi007

Csapi007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Felháborító: Külön (drága) chipeket raknak azért rá hogy ne tudd lemásolni, és ezt veled fizettetik meg, mert a lemezeken így sincs elég jogdíj... :((

"Csak úgy mondom"

(#7) o0tomy0o válasza Csapi007 (#6) üzenetére

o0tomy0o
(fanatikus tag)

De ha senki nem lopná, akkor nem kellene másolás védelem sem. . .

"Gyerekek! Amíg én élek, ennél a háznál ááállat lesz!!!" (Bödőcs T)

(#8) Csapi007 válasza o0tomy0o (#7) üzenetére

Csapi007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez igaz. De én azon vagyok felháborodva hogy ezeket a chipeket mi fizetjük. Nekem nem kell ilyen. :D Akkor minek fizessek érte? Fizessék a kiadók ha nekik olyan fontos.

"Csak úgy mondom"

(#9) ftc

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Huha megint jön az,hogy tévesszük meg a vásárlót számozás....

(#10) Szabesz válasza Csapi007 (#6) üzenetére

Szabesz
(őstag)

Szerinted mennyi időbe fog kerülni a piacra dobás után míg kijön egy ''csalás'' ehhez? :U

(#11) o0tomy0o

o0tomy0o
(fanatikus tag)

Én biztosra veszem hogy lesznek majd emuláló programok meg ilyesmik és ki lesz játszva ez is. Ezt is csak emberek csinálták, szal sebezhető. És hogy ismételjem magam, nem akar többszáz a védelemmel foglalkozó ember munkanélküli lenni a tökéletes védelem miatt,. . . :U

(#12) gre3nwar

gre3nwar
(senior tag)
LOGOUT blog

hdcp az nem másolásvédelem hanem ha van olyan chiped a vga-n és a tv-n vagy monitoron akkor telejs felbontásban élvezheted a HD filmeket de ha nincs akkor ksiebb felbontásban

én legalábbis így tudom lehet hogy hülyeség xD

80nm, fincsi remélem nvidiánál is bejön a gddr4 a dx10nél:)

(#13) o0tomy0o

o0tomy0o
(fanatikus tag)

Igen, de a filmnek akkor is kersztül kell menni az oprendszeren, egy progi fogja dekdolni és lejátszani. Majd azt fogják emulálni hogy eredeti a film és annyi. Gondolom. Nyugi, akik ezt csinálták nappal szépen programoccák a chipeket, este otthon meg már a feltörésén is dolgoznak. Ilyen az ember. ;]

(#14) D.Orion

D.Orion
(PH! kedvence)

Sajnálattal látom, hogy a neten senki sem figyel oda, hogy mit ír. Csak elolvasnak egy jobb weboldalon megjelenő hírt és leközlik azt lefordítva.
Miért is mondom ezt:

''A kiszivárgott információk szerint a két chipre épülő új kártyák elsősorban a heteken belül érkező, Radeon X1650 szériába tartozó vezérlők piaci ellenfelei lehetnek.''

Könyörgöm! Az X1600XT minek volt az ellenfele? Segítek: 6600GT!
Az X1600XT CF és a 6600GT SLI van egy szinten 1db 7600GT-vel! [link]

Hogy a fenébe lenne technikailag ellenfél egy X1650XT egy 7600GT-nek? Nem kerül bele + 4pipeline, csak az órajeleket emelik fel egy kicsit + talán a gpu számolási módja változik egy csöppet.

Nah akkor kérdem én, hogy ki találta ki, hogy az X1650XT a 7600GT ellenfele? Sztem menjen nyugdíjba akinek eme gondolat kipattant az agyából!

Köszöntem.

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#15) Foxi válasza D.Orion (#14) üzenetére

Foxi
(senior tag)

8 pipe 24 ps ez sztem nem lesz olyan messze a 7600gt-től...

MOD: OFF

[Szerkesztve]

(#16) D.Orion válasza Retekegér (#3) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Miért? Nincs is sok :DD
nVidia 7xxx:
7300GS, 7300GT, 7600GS, 7600GT, 7650GT-B1, 7650GT-H-B1 7800GT, 7800GTX, 7900GT, 7900GTX

ATI X1xxx:
Ő kicsit több van, nem is tudom minden leírni sztem, előre is bocsi.
X1300Pro, X1300XT, X1600Pro, X1600XT, X1650Pro, X1600XT, X1800XL/GTO, X1800XT, X1900GTO, X1900XL, X1900XT, X1900XTX

Ha valami nem stimmel még egyszer elnézést, de még ezenkívűl vannak úgye a CF kártyák + az AIW kiadások(X1900AIW).

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#17) D.Orion válasza Foxi (#15) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Hukk? +4pipe & + 12PS az X1600XT-hez képest?

(#18) Retekegér válasza D.Orion (#16) üzenetére

Retekegér
(PH! addikt)

+ 7600GST, 7950GX2... nem feltétlenül készült minden Ati X1xxx kari a Geforce 7-esek ellenében...
-X1300XT-ről még nem is hallottam... :D
-X1900XL van??
-kimaradt az X1900GT, illetve az X1800GTO2 :DDD

[Szerkesztve]

<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

(#19) ftc válasza D.Orion (#16) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

X1300 ból nincs XT :D

(#20) Foxi válasza ftc (#19) üzenetére

Foxi
(senior tag)

De lesz :P Az X1600pro 80nm-en lesz az x1300xt ha jól emlékszem ;)

(#21) D.Orion válasza Retekegér (#18) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

7600GST csak az Inno3D szülötte(mellesleg nagyon jó). 7950GX2-t meg el is felejtettem.
X1300 meg :) Én szóltam, hogy nem vagyok benne otthon.

De öszintén a lényeg:
Szerintetek az X1650XT képes lesz 7600GT teljesítményre? Magyarul ha egy árban lesznek akkor tényleg csak a szimpátia fogja eldönteni a két kártya között, hogy melyiket vegye az illető?

[Szerkesztve]

(#22) dante3 válasza ftc (#19) üzenetére

dante3
(őstag)

Még nincs! ;)

Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

(#23) ftc válasza ftc (#19) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Még lehet ..... egyes oldalk szerint X1600Pro lesz X1300XT..érdekes lenne mivel X1300 még nem használ ringbus-t......bár Ati-t sose a számozásáért kedvelték :D

(#24) Misi 007

Misi 007
(senior tag)

Jönnek megint a világverő karik beszarás :D

(#25) Felhasznalo9 válasza D.Orion (#16) üzenetére

Felhasznalo9
(kvázi-tag)

7800GS

(#26) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Olyan messzire viszik a mokusvakitast a szamozassal, hogy lassan mar nem csak szerencsetlen mokusok, hanem az egesz allatvilag belevakul, kiveve amelyikek kifejlesztik a PR-kompatibilis gent:(

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#27) aginor válasza D.Orion (#14) üzenetére

aginor
(őstag)
LOGOUT blog

Ha minden jól megy akkor bizony az ellenfele lehet, de szerintem csak az újjabb játékokban, mert csak a ps egységek száma nő, kerek 100%-al.
Minden más változatlan marad, ideértve az órajeleket is.

Amúgy ezt nézd meg, biztosan érdekesnek találod majd:

[link]
[link]

[Szerkesztve]

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#28) aginor válasza ftc (#23) üzenetére

aginor
(őstag)
LOGOUT blog

Pedíg így lesz.

x1600pro -> x1300xt
x1600xt -> x1650pro
x1650xt -> x1600xt + 12ps(arányaiban x1900-hez hasonló felépítés)

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#29) Rover623 válasza aginor (#27) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ugye jól láttam, hogy az összehasonlítás egy húzott X1600XT és egy alapon futó 7600GT között történt...?:DD

primus inter pares

(#30) daa-raa válasza Rover623 (#29) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ez legalább megmutatja, hogy az ATi-nál nem kell sokat tornázniuk a chipen, hogy felvegyék a versenyt a 7600GT-vel.

Si vis pacem, para bellum.

(#31) Rover623 válasza daa-raa (#30) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

:DD
Nem éppen erre céloztam, de ez is egy nézőpont...:R

primus inter pares

(#32) D.Orion válasza aginor (#27) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Érdekes, én nem gondoltam volna, hogy egy 590Mhz/1380Mhz > 615Mhz/1630Mhz-re húzott X1600XT utoléri a 7600GT-t, amikor tesztekben CF is alig éri utól(igaz jobban megnézve, cf még mindig elég gyerekcípős dolog és nem hozza azt a gyorsulást amit kéne).

(#33) aginor válasza Rover623 (#29) üzenetére

aginor
(őstag)
LOGOUT blog

Igen jól látod, csak azért linkeltem be, hogy ez a kártya 24PS-sem húzás nélkűl is lehagyhatj a 7600GT-t. :DDD
Amúgy egy ekkora tunningot minden x1600xt bír, a mag 640-650-ig szokott menni. :o

(#34) Foxi válasza aginor (#33) üzenetére

Foxi
(senior tag)

Azért kicsit sántít a teszt. Az 1600*1200-nál jól jön az x1600-nak minden plussz mhz a memóriánál. Ettől persze tuningolva lehet hogy jobb de alacsonyabb felbontáson szvsz picit változna a kép.

(#35) Raymond válasza Csapi007 (#8) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Olvasod is a cikket amihez hozzaszolsz? :U Ket kartya lesz, az egyik HDMI-s (G73-H-B1) a masik meg nem (G73-B1). Ha neked nem kell a HDMI akkor a simat veszed, nem kell fizetned semmiert ha nem akarsz. Teljesitmenyben ugyanaz lesz mindketto.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#36) dragonfx

dragonfx
(PH! addikt)
LOGOUT blog

alias 7600 ultra

Na ééésss?::DDD

(#37) he7edik.

he7edik.
(őstag)

Szeptemberben több fronton is támad az NVIDIA :
Leggyilkosabb fegyverül a 7650GT-H5N1 :DD :DD

Én egyszer megnéznék egy Unreal Engine 3.0-ás játékot komoly grafikával.

(#38) feka007

feka007
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a G80-at meg gondolom halasztják, mert most el kell adni ezeket :U :F

A múlt században a tudomány egyik legfőbb kérdése az volt, létezik-e értelmes élet a Földön kívül. Ez az új évezredben kicsit módosulni látszik, így most a kérdés az lesz, létezik-e ilyen itt, a Földön.

(#39) venember83 válasza feka007 (#38) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ha G80at halasztjak, akkor az nem azert lesz, mert ezeket kell eladni, hanem azert, hogy idot nyerjenek a G80 fejlesztesehez, jobb esetben a tesztelesehez es/vagy gyartasahoz; mostanaban mindenki mindent beharangoz, megiger, aztan orulhetunk ha csak par honapot csusznak a cuccok... marketing meg PR-rizsa rulez :((( :((( :(((

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#40) LeC

LeC
(PH! kedvence)

huh újabb vga özön, lehet memorizálni a tipus kódokat :))

◄► [AKCIÓS Hardverek: www.LeC23.atw.hu] ◄► [06-20/520-48-93] ◄►

(#41) Ra3

Ra3
(senior tag)

7900gs-t ki ne hagyjátok a sorból:
[link]

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#42) Televan

Televan
(senior tag)

Most akartam vga-t venni , de inkább várok még egy kicsit.

"Jegyezd vele az égre Örök tanúságúl: Habár fölűl a gálya, S alúl a víznek árja, Azért a víz az úr!"

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.