Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Kriza

Kriza
(őstag)

Én is Slovákiából behozott lemezeket használok. És hála az EU-nak, semmi törvénytelen nincs benne. Még akkor is ismerőstől venném a lemezt, ha egyábran lenne a boltival, nemhogy +párszáz a jogdíjak miatt...

Elmehetnek ezek a fenébe!

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#2) erdoke

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nahát, ez a szakértő. A számból vette ki a szót. Vajon ki lehetett? :DDD

Valaki esetleg tudja, hogy Memorex márkanéven milyen DL lemezeket árulnak a tengerentúlon? Ha ennyire jól megy, akkor csak Verbatim (MKM) lehet. :F

[Szerkesztve]

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#3) joey7

joey7
(őstag)

'' kétes minőségű lemezekben csalódott vásárlók''- kétes az anyád pics@ja! :DDD névtelen ''szakértő'' , hja persze vmi kis tízéves takonyköcsögöt kérdeztek biztosan! ;] jónéhány DL lemezt írtam,Traxdata-t, Ridata-t,de semmi baj nem volt velük.sőt a Ritek alapannyagú egyrétegű lemezeimmel sem volt eddig gond,pedig már nem 1-2 ezret írtam belőlük. persze a TY Verbatim, és Plextor azért lényegesen jobb,de a Ritek is teljesen megfelelő. :R

(#4) ngabor2

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Mennyi lehet egy ilyen lemez előállítási költsége? Vagy inkább közelebbi szám: mennyi lehet a nagyker ára? Szerintem az is összemérhető a hologrammos sarccal... és csodálkoznak, hogy a birka nép nem hajlandó mégegyszer annyit fizetni érte. Érthetetlen. Pedig azért a pénzért legaláb kap... mit is? semmit.

Amúgy nem hiszem, hogy a 2-rétegű lemezek akkora karriert fognak befutni, mint a cd, vagy akár a sima (akár +, akár -) dvd-k. Egyszerűen túl későn jöttek ahoz, hogy a BR/HD DVD elterjedéséig leváltsa, vagy megszorongassa a dvd-t.

De majd meglátjuk.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#5) mh197

mh197
(őstag)

Kb mennyiért vesztegetnek most egy DL írható lemezt? Van ezekből már netán RW is?

(#6) Pharaoh

Pharaoh
(fanatikus tag)

Nem értem hogy kerülhet 2000Ft-ba egy DL lemez, 5 ilyen annyi mint maga az író. Remélem hamar lemegy az ára

(#7) mh197 válasza Pharaoh (#6) üzenetére

mh197
(őstag)

Lehet a lemezek árán szedik be az író, és lemez kifejlesztésének költségét! :DDD
Ha már veszel írót, tuti veszel hozzá lemezt is!

(#8) _Gudella válasza mh197 (#5) üzenetére

_Gudella
(őstag)

900-1000 forint körül van egy DL lemez, elég durva...

(#9) Pharaoh válasza _Gudella (#8) üzenetére

Pharaoh
(fanatikus tag)

Pl a bluefishben 2040Ft a TDK
Az MM-ben meg vagy 2500Gt-ért láttam

(#10) L3zl13 válasza Pharaoh (#6) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Problémás az előállítása -> drágább -> kevesebben veszik -> kevesebbet gyártanak -> drága és problémás az előállítás -> ...

Aki hülye, haljon meg!

(#11) mh197 válasza _Gudella (#8) üzenetére

mh197
(őstag)

Főleg azért durva,mert kétszeres kapacitásért fizetsz több mint 4-szeres árat...

(#12) Pharaoh válasza mh197 (#11) üzenetére

Pharaoh
(fanatikus tag)

Ezért a DL max film-nek lesz jó, adattárolásra nem éri meg.

(#13) _Gudella válasza Pharaoh (#9) üzenetére

_Gudella
(őstag)

Mér, valaki vesz boltban adahordozót? :) meg is érdemli

(#14) L3zl13 válasza Pharaoh (#12) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Vagy pont fordítva. Filmet tetszész szerint összébb tömörítheted, vagy kettévághatod. Meg vannak rá az alkalmazások.
Adatot már nem nyomod össze olyan könnyen...

Aki hülye, haljon meg!

(#15) ngabor2 válasza Pharaoh (#12) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Attól függ. Neked mi lenne kényelmesebb: 2 dvd-ről telepíteni, vagy 1 DL-ről? Én ez utóbbit választanám akkor is, ha kicsit drágább. És az ára még esni fog, már most 1000 Ft alatt hozzá lehet jutni.
Persze nem a sarcolt példányhoz, hanem kimész az északi EU tag országba, és behozod magánhasználatra, ami legális. Nem hiába oda alapított céget egy nagy dvd-küldő társaság...

Amúgy a szlovákoknál nincs is Artisjus, vagy hasonló vérszívó szervezet?

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#16) Kriza válasza _Gudella (#13) üzenetére

Kriza
(őstag)

:C
100%-ig igazad van!
Akkor is inkább támogatnám a feketegazdaságot, mint a vérszívó jogvédőket, ha egy árban lenne a kettő! Hát még így, hogy vagy 2-3-szoros a különbség.

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#17) Kriza válasza Kriza (#16) üzenetére

Kriza
(őstag)

Remélem olvassa ezt az Artisjust is! :DD

(#18) anulu válasza Kriza (#17) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

pontosan tudják ők, mi a helyzet, hidd el.

amúgy nagy ritkán vettem eddig CD-t vagy DVD-t ''fehéren''. akkor, amikor 1 vagy 2 darab kellett, és nem akartam 25 vagy 50.es hengert itthonra.

a tisztelt ''jogvédők'' meg monnyanak le!

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#19) PPeter válasza joey7 (#3) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elárulom: nem ''tízéves takonyköcsögöt'' kérdeztek, hanem olyasvalakit, aki lehet hogy több DL lemezt írt meg az elmúlt időszakban, mint te egyrétegűt. :DDD Az a helyzet, hogy DVD+R DL lemezek minőségi sorrendje így alakul (csökenő minőségi sorrendben): Verbatim (MKM001), Ricoh, CMC, Optodisc, Ritek. Ez tény.

[Szerkesztve]

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#20) ^Bundi^ válasza anulu (#18) üzenetére

^Bundi^
(őstag)

énis vettem pár CD -t tisztán vision ben még anno igen szép árakon..még szerencse, hogy helyben kiféláfázták nekem ;)
nem kelett sok csak 10db, de az hirtelen..nemvoltmittenni..
mennyit legális behozni ''magánhasználatra''?
gondolom a 10K -s tétel már nem az ugye?:$

Nos Omnes Una Manet

(#21) PPeter válasza erdoke (#2) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Vajon ki? :DDD

Memorex DL: CMC, Optodisc, Verbatim, Ricoh vegyesen, mindent vesznek.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#22) erdoke válasza joey7 (#3) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Szerintem se kétes, egszerűen sz@r. ;]
Mondjuk nálad láthatóan nem nehéz jobban érteni hozzá. ;]
DL lemeznél SOKKAL nagyobb a minőségkülönbség a Verbatim és a Ritek lemezek között, mint egyrétegűeknél. A legtöbb író egyáltalán nem tudja megírni a Ritek DL lemezt, de amelyik végigírja, az se tud mindig elfogadható eredményt produkálni a lemezek erősen ingadozó minősége miatt.
Én is megírtam tucatnyi Ritek DL lemezt többféle íróval, és ezekből egyetlen egy kombinációt nem ajánlanék senkinek. A megírt Verbatim lemezek viszont 100 %-osak. A RICOH valahol a kettő között, mind megy, de messze nem a Verbatim minősége, tehát hosszabb távon nem bíznék rá fontos adatot. A 8X DL lemezük lényegesen jobbnak tűnik.

Ezt még 3/4 2 körül írtam be, de nem veszített sokat az aktualitásából. :D

(#23) erdoke válasza PPeter (#21) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Így legyen lottó ötösöm...;)

Hülye amerikaiak, minden vackot rájuk lehet sózni. ;]

(#24) Kriza

Kriza
(őstag)

Lehet, hogy a Ritek nem túl jó, de az biztos, hogy Philipset soha nem vennék, még ha az Atyaúristen is gyártja nekik. Most is hatalmasakat szívok a Philips CD-kkel ,mert felejtenek. Akkor meg mi lenne a DVD-kkel... Ezért írok mindent Verbára, abból is pluszosra.

Kár, hogy Kodak nincs - legalább is nem láttam még - mert az CD-ben régen ku**a jó volt! :)

(#25) mr_ricsi válasza Kriza (#24) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''Lehet, hogy a Ritek nem túl jó, de az biztos, hogy Philipset soha nem vennék''
Nemrég egy ismerősöm vett Philips CD-ket, és az ATIP-juk szerint a Ritek gyártotta... :)

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#26) Kriza válasza mr_ricsi (#25) üzenetére

Kriza
(őstag)

Lehet van benne valami, hogy a Philips is össze-vissza vásárol mindent, mert a 16*-os és a 24*-es (inkább a 74 perces, a 80-as nem annyira), meg a 40*-esek a nagyon rosszak és a régi 4*, 8*, meg az új 32* 52* eddig még jó. De a rosszak is a lemez külső kerületén rosszak (mondjuk filmeknél így is megaszopás). Most parázok, nehogy a DVD-k is így pusztuljanak, mert ott már több bájt veszne :DDD Azért is veszek Verbát... :D

(#27) erdoke válasza Kriza (#26) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Tudni kell, milyen gyártmány. A saját (Philips médiakódú) gyártmány, a CMC-s és az MBI-s Philips DVD lemezek elég jók.

(#28) bazs

bazs
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A cikkben magyar feketepiacról írnak, de mi ebben a fekete?
A többség LEGÁLISAN hozza be Szlovákiából, Ausztriából esetleg Németországból, ezek után fizet az ember áfát(csak nem itthon) az meg, hogy egy rendelt tételt nem csak 1 ember használ fel, hanem bizonyos mennyiséget továbbad az ember olyan mint a bolhapiac.

Pont most fogyott el...

(#29) arty

arty
(senior tag)

én eddig csak ismerős ritek DL korongját láttam asztali lejátszoban... akadt mint állat, szegény NEC2500asom pedig végig be sem tudta olvasni ... pedig az én kis 2500asom a legjobb 2500as, semmiféle olvasási nehézsége nem volt eddig :) ős kodak/maxell/tdk cdimet is lazán eszi...

namost, ilyen szánalmas ritek eredmények láttán nem hezitáltam: 1500ért vettem egy verba+dl-t, perfekt lett! asztaliban, dvdromban és az elkövető 2500asomban :)

mennyiért kapni legolcsóbban amugy verba+dl -t ?

(#30) PPeter válasza bazs (#28) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért fekete, mert a többség nem behozza, hanem már az itt csencselő feketekereskedőktől veszi meg, ami ugye kimeríti a hazai forgalomba helyezés fogalmát, amire már meg kellene fizetni a szerzői jogdíjat.

(#31) Maladar

Maladar
(újonc)

Bocs az offért de ha már itt szó van róla, ha én attól a bizonyos Remek :R :R szlovák cégtől rendelek harmadmagammal pl 20.000 Ft értékben saját használatra lemezeket ide Bp re, akkor ez 100%ig legális? Attól függetlenül h itthon veszem végülis át és fizetem ki?

(#32) PPeter válasza Maladar (#31) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha magánemberként külföldről vásárolsz saját magadnak, tehát nem továbbértékesítésre, akkor - mivel nem minősül belföldi forgalomba helyezésnek -, ez így elvben jogdíjfizetés (matrica) hiányában is legális, de mivel van olyan ''szlovák'' cég, akiknek csak névleg van a cégük Szlovákiában, és valójában magyarországi raktárról szállítanak ki lemezt, ez esetben nekik kötelező lenne jogdíjat fizetniük a belföldi forgalomba helyezett lemezekre. Hogy melyik ''szlovák'' cég hogy csinálja, azt - mondjuk így - nem a vásárlónak kell firtatnia. Abban is van vita, hogy mi minősül külföldi értékesítésnek, hiszen jog(szabály)értelmezés kérdése, hogy egy szlovák cég saját futárszolgálatával Magyarorsdzágra teljesített szállítása vajon kimeríti-e a belföldi forgalomba helyezést, vagy sem. Gondolom ezt is megpróbálják majd rövidre zárni valahogy. A lényeg, hogy Te vásárlóként ezért semmiképp nem vagy támadható.

[Szerkesztve]

(#33) Maladar válasza PPeter (#32) üzenetére

Maladar
(újonc)

Értem, köszönöm !

(H valójából innen is szállít(hat)ják eszembe sem jutott :)

thx

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.