Nem tünik rosszank tuninghoz szerintem elég jo lessz majd csak az ára lessz kérdéses (szvsz baromi drága) Ha hamar sikerül piacradobni akkor végülis lessz helye mert másfélszer gyorsabb lessz mint a dual ddr400. Csak ha bejön a DDR2 akkor sajna mennie kell, de gondolom kezdetben mind a kettőnek horor árai lesznek, igy érdekes lessz a felállás. De ha nem tul drága (amit erössen kétlek :) ) akkor végülis lehet jövöje.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Útvonal
Fórumok » Alaplapok, chipsetek, memóriák » [Re:] SiS R659: életre kel a Rambus? (téma lezárva)Hozzászólások

Ra3
(senior tag)
szerintem meg lepöröghetnének az chipsetgyátók a rambusról, halott cég, halott technológia, unom hogy kéthavonta jön valaki és fel akarja támasztani...
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

HEBI
(senior tag)
Csak azért akarják újraéleszteni, mert jó. Az egyetlen komoly hátránya az ára.
Nekünk van egy RAMBUSos P4 itt az irodában, a memsávszélessége még a mai viszonyok között is kifejezetten jó.
Gyorsteszt AIDAval:
Olvasás: 2572 MB /mp
Írás: 1234 MB /mp
Azaz picivel jobb, mint a NF2.
A csiga nem lassú állat, csak nagy a súrlódása...
Na igen, de nálam (és egyre többeknél, akiknek dual DDR ketyeg) ez akár 6000 MB/s-ig is felszalad. Az új Rambus RAM-ok akár 9,6 GB (gondolom, inkább 9600 MB)/s sávszélessége pedig nem csekély, megegyezik a dual DDR500 elméleti értékével. A Rambus speciális sínt használ, ezért esetlegesen a valós értékekm (jó vezérlővel) meg is haladhatják a DDR értékeit. Ráadásul az 500-as DDR is mindennek nevezhető, csak olcsónak nem. Nézz el az OCZ honlapjára, szerintem rövidesen itt is hír lesz.:D
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

Ra3
(senior tag)
oké, én sem leszólni akartam, nekem a munkahelyemen ilyen van 850-es intel alappal, és már lassan 1,5 éve hajtom, CAD-re használom és jól birja, de sajna a piac meg a marketinghúzások megölték a cuccot, és egykét gyártó nem fogja feltámasztani azt amit a piac halálra itélt.
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

kalcika
(tag)
Majd ha az Intel melléáll, akkor fel fog támadni újra, de hát ő éppen nemrég fordított hátat neki :DD
Challenge my brute: http://mo-kei.mybrute.com/

Genialis
(senior tag)
A Rambus-t a túl pofátlan magatartása ölte meg, nem a piac. Túl sokakkal kezdett ki a nagyok közül, úgyhogy kiherélték. Olvass utána.
in4m8ion 1ts 2 B 3

anulu
(PH! nagyúr)
Az nem fér a pici fejembe, hogy miért P4 mellé akarják rakni, ahol tuti megbukott. AMD mellé miért nem hoznak ki ilyen chipsetet? Tudtommal az Athlonoknak nagyobb a memória sávszélesség igényük, mint a P4-eknek...
''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!
p4 mellett nem technikai okokból bukott meg, hanem mert a rambus pofátlanul magas liszebszdíjat krt a technológiáért, ezért inkább a gyártók áttértek az olcsóbb ddr-re.
www.streetquad.hu www.agroquad.hu www.yomoto.hu
Ez a hozzászólás zúzósra sikeredett, Anulu mester.
Sávszélességek: Athlon: 8byte*400MHz, P4: 8byte*800MHz. Szerinted melyik tűnik nagyobbnak?
Természetesen mindkettőnél a mai legnagyobbat írtam.

Jancsi
(fanatikus tag)
''Tudtommal az Athlonoknak nagyobb a memória sávszélesség igényük, mint a P4-eknek'' de akkoriban az Athlonok csak 266Mhz-es FSB-vel jártak amihez a 266-os DDR ram passzol leginkább. Leginkább az lett a veszte hogy a DDR ram olcsobb lett mert több alaplabe is lehetett pakolni meg persze hogy az Atholon mélto ellenfele eltt a P4-nek. Az olcso DDR-ramos P4-es csipkészletekröl nem is beszélve igaz nem voltak tul gyorsak de olcso volt hozzá a ram és olcsobbak voltak mit az RD-s társaik.
szvsz azzal keverte, hogy saz athlon jobban memória limitált.
www.streetquad.hu www.agroquad.hu www.yomoto.hu

utax
(fanatikus tag)
én azért örülnék neki, ha a halálraítélt cégem termékét 50 millió darab PS2-be építenék be és ezt szánnák a PS3-ba is ...
Use the force, Dude !

Sanya
(PH! kedvence)
Szerintem eléggé drága lesz az elején, aztán a végére sem fog lemenni az ára, hisz a ddr2-t is nemsokára kihozzák, és (szerintem) arra nagyobb lesz a kereslet is, és...

L3zl13
(PH! nagyúr)
Én sosem tudtam megérteni, videókártyáknál miért nem merült fel soha a Rambus memória?
IMHO a 100k fölötti csúcs kártyákon nem lenne olyan jelentős költségtényező a mondjuk 10k-val drágább rambus.
Aki hülye, haljon meg!
- Privát
- 2003-07-15 17:43:34

gatekeeper
(újonc)
Szerintem csak akkor lehetne jövője, ha megfelelő áron tudnánk memóriát venni hozzá. A Rambust ismerve ez sajnos szvsz nem fog megtörténni... :DD
''As good as it gets''

ferrus
(lelkes újonc)
A Rambust azért elég erős halottnak nevezni:
A Rambus igazából technológiát ad el, amit pl az Elpida is megvett - ők gyártják Japánban az RD modulokat. Érdekes, h az Intel, bár ''hátat fordított'' a Rambusnak, az Elpidába azért belenyomott egy kis tőkét. És ahogy már említette vki, Rambus lesz a PS3-ban is...

anulu
(PH! nagyúr)
Oksa, igazad van. A memória dolgokat nem nagyon vágom, úgyhogy nekem is úgy tűnik, hogy egy kissé hülyeséget írtam, ezért bocs :) Inkább maradok az alaplapoknál és a prociknál a memória témakört pedig meghagyom azoknak, akik tudják, hogy mit írnak :DDD De azért tényleg megnézném Athlon XP mellett. Mellesleg tudom, hogy a magas licencdíjak miatt állt el az Intel az egész Rambus témától...
''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!
Valószínüleg a melegedés volt az egyik ok. Amúgy az Intel pakolt volna Rambus memóriát az integrált videovezérlőjéhez: akkoriban próbálta kitrükközni a Rambusos szerződését, ami kötelezte arra, hogy a chipsetjei kezeljék a Rambus RAMokat -> az lett volna a trükk, hogy az integrált VGA kapott volna dedikált RAM-ot, mégpedig Rambust (ezzel letudva a Rambus kezelés), egyébként pedig DDR-t kezelt volna a memvezérlő. Végülis valahogy máshogy oldotta meg a dolgot (valahogy kiszállt ebből a szerződésből).
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!