Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) orbano

orbano
(PH! félisten)

PVA - 1500:1 és 6ms? Lemaradtam egy technológia lépésről? :F Racecam hol vagy? Világosíts fel kérlek! :R

Egyébként jópofa megoldás. tetszik a dvi kábel bevezetése, rohadt frappáns, gratula érte a Samsungnak!

[Szerkesztve]

A vér nem válik VAZZE!™

(#2) student válasza orbano (#1) üzenetére

student
(senior tag)

a 6ms még haggyán de a 1500:1 contrast elég ütős

up!

(#3) kovsol

kovsol
(PH! nagyúr)

nekem ami nem tetszik:
''Egyéb kezelőszerveket hiába keresünk, a kijelző paraméterei a MagicTune szoftveren keresztül szabályozhatók.''

mod: jah az én monitoromra is rávan írva hogy MagicTune vajon akkor azt is lehet ilyen progival állítgatni ? bocs a láma kérdésért :B

[Szerkesztve]

Fan of !Hollywood Hírügynökség! Xbox360 gamertag: Lindom |Aki betartatja a törvényt azt ő maga is tartsa be.|

(#4) Angelo69

Angelo69
(senior tag)

Huh.
Megvan az utod?! :U :C

"Én ilyen egyszerű gyerek vagyok, oxigént alakítok széndioxiddá... semmi váratlan fordulat." - "Na, ez is történelmi hír. Nem volt még példa rá, hogy a gyártó által kiadott driver miatt lesz brikett valamelyik alkatrészből" :D...by Killer01

(#5) L3zl13 válasza orbano (#1) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Nem tom, G2G-ben az ütősnek számít PVA panelnél?

Aki hülye, haljon meg!

(#6) L3zl13 válasza kovsol (#3) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Igen ez már a korábbi MagicTune-os moncsiknál is felmerült.

Aki hülye, haljon meg!

(#7) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nagyon szép monitor. Sokszor láttam, hogy hivatalokban, bankokban, boltokban a TFT monitorokat beüzemelik, és hiába szépek ezek szemből, ha a vevő a hátoldalon lévő kábeldzsungelt látja. De ez a monitor nagyon izléses, pont ilyen helyre való, az iroda dísze lesz belőle akárhonnan nézzük.
A specifikációja pedig nagyon szimpatikus.

[Szerkesztve]

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#8) L3zl13 válasza simonzé (#7) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Látom időközben rájöttél. :DDD

Aki hülye, haljon meg!

(#9) orbano válasza L3zl13 (#5) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

eddig én csak 8ms / 1000:1 -es moncsikról tudtam, meglepett a 6 / 1500 :U

A vér nem válik VAZZE!™

(#10) janpotocki

janpotocki
(VIP)

egy kép a videokábel bevezetéséről (a csatlakozóaljzat bedugáskor kifordítható):

[kép]

(#11) L3zl13 válasza janpotocki (#10) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Kár, hogy az USB-t nem tudták ugyanazon a kábelen megoldani... :(

Aki hülye, haljon meg!

(#12) orbano válasza L3zl13 (#11) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

szerintem annak nem olyan borzalmasan zavaró a dugasza mint a DVInek. és a kábel sem olyan merev, szóval elfér az hátul is :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#13) Tib_

Tib_
(újonc)

Ez az uj talp megis mennyire strapabiro? nem ugy nez ki mintha tul sok allitgatast kibirna... Nameg a 970P panelje van benne? mivel az is 6ms ha jol emlekszem

.

(#14) L3zl13 válasza orbano (#12) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Igaz, de az még egy plusszpont volna.
Látom külső tápos, és a tápcsati is elég kicsi, de azért mégis jó volna egyel kevesebb kábel. (Már ha valaki használná az USB hubot)

Aki hülye, haljon meg!

(#15) orbano válasza Tib_ (#13) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

miért kéne sokat állítgatni? egyszer beállítód, hogy jó legyen oszt' jónapot!

amúgy jó a kérdés :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#16) orbano válasza L3zl13 (#14) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

én mit nem adnék egy olyan monitorért, aminek a kávája oldalán van usb csati :O

A vér nem válik VAZZE!™

(#17) erdoke

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Vajon mennyire durván működik ezen az OverDrive? :F
Egyelőre az AUO paneles 19-es Belinea verhetetlennek tűnik ár/teljesítmény viszonyt tekintve.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#18) orbano válasza erdoke (#17) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

fu én belineát többet nem :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#19) erdoke válasza orbano (#18) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ugyanaz a panel mint ami a ViewSonic 930-ban van. Ha gyengébb is az elektronika, a 2/3-os ár azt biztosan ellensúlyozza. ;)
Ha ebben a Samuban kevésbé durva az óversút, akkor nem lesz rossz moncsi, de olcsó se. :(

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#20) Alex91

Alex91
(PH! nagyúr)

D-SUB VGA csati nincs is mar benne?

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#21) orbano válasza Alex91 (#20) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

alul kialakított (analóg és digitális jelet fogadó) DVI-I bemenet

megfelelő kábel kérdése...

A vér nem válik VAZZE!™

(#22) L3zl13 válasza Alex91 (#20) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Minek? DVI-I-ben analóg jel is van.

Elég ha kétfajta kábelt adnak hozzá. Az egyik D-SUB-DVI a másik meg DVI-DVI.

Aki hülye, haljon meg!

(#23) Alex91 válasza L3zl13 (#22) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Hogy ket gepet hasznalhassak rajta egyszerre.

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#24) tothbe válasza Alex91 (#23) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

Arra ott a CPU switch. ;]

By(e) Tothbe

(#25) Teaway válasza Alex91 (#23) üzenetére

Teaway
(őstag)
LOGOUT blog

Olyan nincs, hogy egyszerre. Vagy az egyiket, vagy a másikat.

► A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt‼ ◄

(#26) L3zl13 válasza Alex91 (#23) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

És mivel váltogatsz az inputok között? (Mert ugye gomb nincs rajta...) :DDD

Használj KVM switchet.

Aki hülye, haljon meg!

(#27) Alex91 válasza L3zl13 (#26) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Lehet valtani, nyomod folyamatosan a bekapcsolo gombot, es ha pittyen egyet, akkor atvalt :). Nekem a 173P-n igy mukodik. Radugva a ket gep, es igy valthatom a ketto kozott a monitort. KVM switchnel azert olcsobb egy plusz eger es bill. :) (Es mondjuk az egyik gep nagyon ritkan kell.)

(#28) Szanya

Szanya
(tag)

Na, erre cserélném le a 173P- met. De nincs rá újabb 135 000 Ft- om. De ha becserélnék valahol... :)

''Szanya csak egy van.''

(#29) L3zl13 válasza Alex91 (#27) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Aham, ezt nem tudtam. Szerintem itt nem lehet váltani, bár technikai akadálya nincs, csak a kábel másik végére kéne egy osztó.

Aki hülye, haljon meg!

(#30) Kalandor válasza orbano (#1) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

a sony ezer éve készít ilyen rejtett kábeles tft-ket (pl S74B), ráadásul nem asszimetrikus, hanem normális (szvsz a legszebb formaterv, ami TFT-hez készült).
[link] - a kábelek hátul végfutnak és a talp alján kijönnek.

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#31) cousin333 válasza Alex91 (#27) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sőt, analóg bemenet esetén, ha még tovább nyomod, akkor az Auto adjustment is működésbe lép ;).

Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

(#32) cousin333 válasza Kalandor (#30) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem a Samsung 173P/193P formatervét nem érte utol egy monitor sem. :P
Hátulról is gyönyörű. Pláne feketében. :R

Ez a monitor (mármint ami a cikkben van) meglehetősen jó paraméterekkel jön. Az elrejthető kábel jó ötlet, engem zavar a hátul kivezethető kábel, mert nem tudom kellőképpen nekinyomni a falnak. Ugyanakkor a design kicsit furcsa (asszimetria), és (legalábbis egy elegáns 173P-hez képest) gagyi benyomást kelt.
Mindenesetre jó alternatíva lehet(ne) a mostanimmal szemben. Bár biztos nem lesz olcsó. Meg aztán egy 214T-t jobban elfogadnék a rosszabb kontraszt ellenére is :U (a nagyobb felbontás és méret miatt).

kovsol: Tudod használni a te monitorodhoz is, csak a megfelelő verziót töltsd le.

[Szerkesztve]

Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

(#33) simonzé válasza L3zl13 (#26) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Már miért kéne váltogatni. Egy képernyőre a két különböző képet, 'azt jónapot!
Elsőre szokatlan lesz, de egy idő (és néhány szemműtét) után már jól boldogulsz.
Csak az nem lesz egyértelmű, hogy az asztalon melyik ikont melyik gép jeleníti meg. De ez már egy másik történet. :)

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#34) Hun'reeth

Hun'reeth
(őstag)

Hát voltak bajok a 970P talpával (lásd: ph-s topic) szerintem jószerivel csak azt tervezték újra meg eldugták a kábelt. A panel ugyanaz lehet.
Részemről nem bántam meg, hogy ........ -t vettem. ;]

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#35) Integra

Integra
(Jómunkásember)

csak ajánlani tudom a monitort, nekem a 770p BÜNTET:))
és jó ez a fajta tartó mechanika is, egyáltalán nem lazul meg
és gyönyörűűűűűű a monitor :)

(#36) Lacix29

Lacix29
(őstag)

Ez rosszabb a 193P/970P dizájnjánál, mivel itt nincs oldalirányú elforgatási lehetőség.

(#37) L3zl13 válasza Lacix29 (#36) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Ami lássuk be nem létszükséglet, hiszen talppal együtt forgatható... :DDD

Aki hülye, haljon meg!

(#38) macilaci78 válasza L3zl13 (#37) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)

Vagy forgatható állvánnyal bír a PC-asztal... :DDD

Amúgy ha jól látom, ezt sem lehet koppig a falra tolni, mert itt is hátul jön ki a kábel. Viszont ha jól csináljuk, akkor az asztallapon elhelyezett kábelelvezetőre helyezhetjük a talpat, a lyukon meg befér az egér/bill. Vagyányul nézne ki.

És számomra izgalmakat rejt az asszimmetrikus talp: talán elfér a moncsi alatt egy CD-tok anélkül, hogy lecsúszna a talpról, tollak, jegyzetek, írott dokumentumok... Részemről pirospont.

(Egyik ismerős vett egy VW Borát vagy 4 éve. Megszívettuk, hogy nézze meg szemből: a sofőr oldali tükör vagy 40%-kal nagyobb az anyós felőlinél. Szerencsétlen majd idegbajt kapott, aztán elmagyaráztuk neki, miért is. Egyszóval lehet az asszimmetrikus dizájn is szép. :)) )

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#39) Teaway válasza Hun'reeth (#34) üzenetére

Teaway
(őstag)
LOGOUT blog

''A panel ugyanaz lehet''

De hát a kontraszt a másfélszeresére nőtt... :F

(#40) ddekany válasza Teaway (#39) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Attól mert a kontraszt másfélszeresére nőtt, még lehet ugyan az a panel (de nem állítom hogy az)... Ugyanis a TFT-ket (is) sokszor úgy fejlesztik, hogy okos marketinges emberek új számítási módokat találnak ki a paraméterek kiszámítására. (Pl. az LG-nek sikerült 1:2000-et ráírnia a legújabb TN-es monitorára... dynamikus fényerő állítás ugyebár. OK, legalább valami változás technikaileg is történt, nem úgy mint amikor a TN panelek látószöge javúlt...) Na de, egyenlőre reménykedjünk, hogy ez tényleg másfélszer kontrasztosabb... Ja, és hogy ezúttal nem marketing 16,7M színes (= 16,2M), hanem ténylegesen annyi.

Érdekes egyébként a Samsung azon üzleti stratégiája, hogy növeli a vevők adrenalin szintjét ezzel a gomb nélküliséggel... Vajon hány modelt kell még a vevőknek végig anyáznia, hogy visszategyék őket? Vagy ez náluk valami vallási dolog? Szóval ez nekem magas...

(#41) Teaway válasza ddekany (#40) üzenetére

Teaway
(őstag)
LOGOUT blog

Végigolvastam az egész 970P-s topicot, de ha ez valós 16,7-es, akkor jó lesz nekem:) A gombok hiánya nem zavar.

(#42) atosz

atosz
(őstag)

Mi a felbontasa a monitorak? Vagy csak figyelmetlen vagyok es levan irva valahova?

(#43) Teaway válasza atosz (#42) üzenetére

Teaway
(őstag)
LOGOUT blog

A szokásos...1280x1024...vagy nem erre gondoltál?

(#44) Teaway

Teaway
(őstag)
LOGOUT blog

hátulról: [link]
elölről: [link]
dizájn: [link]
oldalról: [link]

[Szerkesztve]

(#45) L3zl13 válasza Teaway (#44) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Nekem nagyon bejön. :DDD

Aki hülye, haljon meg!

(#46) atosz válasza Teaway (#43) üzenetére

atosz
(őstag)

De, koszi, csak ugy tudom 19-esben is van 1440x1152-es vagy hasonlo kijelzo.

(#47) dchard

dchard
(senior tag)
LOGOUT blog

Először is ez nem újszerű, hanem a 970P-n alkalmazott tartószerkezetnek nem nevezhető (mert nem tart) valaminek az oldalra csúsztatott verziója. Bár a bújtatott csatlakozó kábel ezerszer praktikusabb, és esztétikusabb megoldás, mint a 970P-n alkamazott ''nyúlfark'', ettől még fennáll a kérdés: a hasonló konstrukciós kialakítás miatt enneka monitornak is összecsuklik (rövid) idővel a tartószerkezete? Még mindig a békebeli rugós állólámpa mechanikát használják?

Elképesztő, hogy a Samsung a saját hibájából is képtelen okulni...

Dchard

(#48) Teaway válasza ddekany (#40) üzenetére

Teaway
(őstag)
LOGOUT blog

''Ja, és hogy ezúttal nem marketing 16,7M színes (= 16,2M), hanem ténylegesen annyi.''

Reménykedek benne, hogy ez valóban így lesz.

(#49) próbakocka válasza Kalandor (#30) üzenetére

próbakocka
(fanatikus tag)

''ráadásul nem asszimetrikus, hanem normális''
érdekes megközelítés, ez kizárólag megszokás kérdése, és vélhetően barokk hatás, hogy a hétköznapi tárgyak, majd az elektronikai berendezések nagy része tengelyesen szimmentrikus, (vagy elvétve középpontosan szimmentrikus) kialakítással készülnek.
Szerintem mindkét megoldás legalább egyenértékű, sőt...

Nexus S stock 4.0.4

(#50) Arius

Arius
(fanatikus tag)

Nah már csak az a kérdés hogy mikor és hol lehet kapni. Na meg hogy mennyivel lesz drágább a 970P-nél... ha nemsokkal / semmivel, akkor ütős lesz.

Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache ;)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.