Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Vistaboy

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szépek, tetszenek, de már TN-paneles monitort nem vennék. Most az van, mert amikor vettem, még drágák voltak az S-IPS, vagy S-PVA paneles megoldások. De a következő monitorom már nem TN-es lesz, az tuti. :)

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#2) cousin333 válasza Vistaboy (#1) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Érdekes, én pont arra gondoltam, meg kellene nézni, mit fejlődtek a Tn filmesek :). Amiket láttam, azok arról győztek meg, hogy annak idején helyesen döntöttem, amikor PVA-st választottam. Ami zavar benne az néha az utánhúzás, meg a kis méret és felbontás. Viszont a nagy PVA-k drágák és gyorsabb kártya is kell hozzájuk.. :O

Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

(#3) BobChemistry

BobChemistry
(őstag)

szélesvásznú monitort csak TN panellel csinálnak, nem?

Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

(#4) boba6 válasza BobChemistry (#3) üzenetére

boba6
(senior tag)

csak a 22''-es méretben nincs más tudtommal, a többiben van minden féle

... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess! • • • • • • • • • • ››› minden friss infó ezentúl: http://twitter.com/bobasix

(#5) Vistaboy válasza BobChemistry (#3) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem. Például a Samsung 215TW S-PVA Paneles: [link]
Amúgy tényleg még mindig drágák, sokszor a duplájába kerülnak az ugyanakkora TN-esnek.

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#6) BobChemistry válasza Vistaboy (#5) üzenetére

BobChemistry
(őstag)

és ez miben tud többet?
a betekintési szögek nem sokkal jobbak
reakcióidő szintén

boba6: hm, igazad lehet, a 22 colos monitor tesztnél írták...

[Szerkesztve]

Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

(#7) Vistaboy válasza BobChemistry (#6) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha jól tudom, akkor a megjelenített színekben. A TN-es csak 262K színt tud (Virtuálisan 16.2M-t), de az S-PVA és a többi teljes szürkeskálával dolgozik, 16.7M valós színmélységben. (Ha tévednék, akkor majd Valaki kiigazít.). Pl. a fekete szín sokkal ''feketébb, mélyebb'' mint TN-en. És a kontrasztarány is valós érték, nem virtuális.

Persze, a TN sem rossz, sőt, otthonra tökéletes. De ha pl. sokat nézel filmeket, akkor már érdemes elgondolkodni egy jobb paneles monitor beszerzésénél.

[Szerkesztve]

(#8) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az Mw-s nem is lesz drága 340 juróért
lehet nem kéne most a 940-est megvennem :U

True Success is Blonde

(#9) cousin333 válasza BobChemistry (#6) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Samsung 244T is szélesvásznú S-PVA. :R

Betekintési szögek: de, sokkal jobbak (a számérték nem minden). Főleg nagy méret esetén, amikor már elég nagy a betekintési szögek különbsége a széleken. Zavaró, ha pl. valaki mellett állsz és nézed a monitorát, akkor esetleg eléggé mást látsz, mint az, aki a gép előtt ül. Nem csak a kontraszt ''tartósabb'' a PVA-nál, ha nem szemből nézed, hanem a színek is (szebb, na...)

Reakcióidő nem az MVA-k erőssége, ebben a Tn-ek jobbak. (Meg olcsóbbak. Kb. ez a két előnyük van.)

Amint már mondták, valós 24 bites színmélység (legalábbis többnyire :D), egyes szürke háttereknél a(z általam látott) Tn-ek zavaróan villognak a 18 bit miatt. Homogénebb színek és sötétebb fekete (A Tn-es kontrasztarány általában elmarad a valós értéktől, a PVA-s nem). Úgy vettem észre, hogy a színhűség is jobb (persze ez kis minta tapasztalata), például egyes színek ''elmásznak'' a Tn-esen (pl. PH barna háttere enyhén lilás lett...stb.).

[Szerkesztve]

Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

(#10) he7edik.

he7edik.
(őstag)

nagyon szépek :R
olyan TV feelingjük van a moncsiknak

Én egyszer megnéznék egy Unreal Engine 3.0-ás játékot komoly grafikával.

(#11) Sonja válasza boba6 (#4) üzenetére

Sonja
(PH! addikt)

Egy kivétellel, ez pedig az Eizo CG221, ami S-IPS paneles. ;)

Jobban vonz a sötét, mint egy félig szétrohadt világ!

(#12) fLeSs válasza Vistaboy (#7) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

virtuális kontrasztarány? :F :DDD

(#13) Coyot válasza fLeSs (#12) üzenetére

Coyot
(őstag)

szerintem azokra az 1:2000 gondol ami ugye nem valós....

Jáájjj

(#14) -zolee- válasza fLeSs (#12) üzenetére

-zolee-
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Az valszeg a dinamikus kontraszt nevezetű (amúgy parasztvakítás) feature akart lenni. :DDD

''Könnyű fizikai munka --> Ólomlapátolás'' by Hypo!

(#15) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

TN panel 1000:1 kontrasztaránnyal és 170/170 fokos szögekkel? :F Érdekesen hangzik. Na mondjuk nem csak ettől lesz jó egy xVA v. S-IPS.

(A felsorolt hibák mellett szvsz az sem mellékes, hogy míg az egyéb típusoknál a derékszögű rálátástól [ami ugye amúgy is csak az éppen legközelebb eső pontra igaz] eltérve lassan kezd megváltozni a látott szín/kontraszt/fényerő, addig TN-nél függőleges irányban a változás ''közepén'' vagyuk ebben a pozícióban is, azaz nincs ''holtjáték'', kis mozdulatra rögtön változik. Ez, és több más jellemző a más irányú tengely mentén való kristály-elforgatás következménye.)

(#9) cousin333: Az un. overdrive megoldással eléggé leszorították már a xVA-k reakcióidejét is annyira, ami a hétköznapokban, filmezésnél, nem HC gamingre már éppen elég jó.

(#14) -zolee-: A legutóbbi időkig olyat nem tudtak. Szerintem inkább arra gondolt, hogy ugye az az érték úgy jön ki, ha maxra tekerik a fényerőt - csakhogy ugyebár az egy TN-nél már szemkifolyatóan vakító, szal normális esetben fele-harmad fényerőn használod, így a valódi használható kontrasztarány is kisebb.

Egyébként lehet elfogadhatóan jó a dinamikus kontraszt is, ha igényesen van megvalósítva. Csakhogy ugye legtöbbször nem úgy van.

[Szerkesztve]

(#16) Vistaboy válasza fLeSs (#12) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Sorry, rosszul fogalmaztam meg... :B
(Amúgy arra gondoltam, amit dezz írt.)
Amúgy miért kell mindenbe belekötni? :DDD (No offense... :R ).

[Szerkesztve]

(#17) tothbe válasza he7edik. (#10) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

Az MW-t még megértem, de a simákat nem, mert ott a 206BW és a 226BW kb. hasonló teljesitménnyel és dizájnnal. Minek kell most még két új, ráadásul kb. 20ezerrel drágábban? :F

By(e) Tothbe

(#18) cousin333 válasza fLeSs (#12) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

= papíron annyi :)

Szerintem arra gondolt, hogy a Tn-esek nem hozzák a specifikációban adott értékeket (a tesztek alapján nekem ez jött le), az MPA-sok meg igen.

(#19) cousin333 válasza dezz (#15) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Overdrive: ez igaz, de nem is azt mondtam, hogy nem elég jó (mindezt egy 25ms-es TFT tulajaként, ami időnként azért zavaró), hanem azt, hogy ebből a szempontból rosszabb, mint a Tn. (Lehet, hogy már van 6 ms g2g, de a Tn-esből már van az hiszem 1-2 ms-es is. Ráadásul a Tn-ek váltási sebesség karakterisztikája is kedvezőbb alakú...)

(#20) he7edik. válasza tothbe (#17) üzenetére

he7edik.
(őstag)

Zavar a választék?
Szerintem sokkal ''pofásabbak'' és sokkal Samsungosabbak ha mondhatok ilyet mint az eddigi modellek. Szerintem a Samu törekszik egy önálló arculat, formavilág megteremtésére, míg a BW sorozat messziröl akár BenQ vagy LG is lehetne ha nem látjuk a márkajelzést addig ezek nagyon is az LCD tévékre hajaznak.

Én egyszer megnéznék egy Unreal Engine 3.0-ás játékot komoly grafikával.

(#21) dezz válasza cousin333 (#19) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A #2-es alapján úgy tűnt, a saját, overdrive nélküli xVA-dból indultál ki, ezért írtam az overdrive-ról. Persze, az overdrive-os TN még jobb ebből a szempontból, csak kérdés, mennyit számít a 6 vs. 2 ms., HC gamingen kívül. (Itt már a karakterisztika is jobb. Egyébként a TN-nél meg az van, hogy az egyik irányban jóval lassabban vált, mint a másikban, mondjuk ilyen 2ms-eknél már ez sem sokat számít. Mindenesetre a legeslegjobb szvsz egy overdrive-os S-IPS, az már overdrive nélkül sem volt rossz [szemre, csak papíron].)

A TN-ek is hozzák a specifikált kontrasztarányt, ha nem így tennének, az csalás lenne. Csak mint már szó volt róla, ezt max. fényerőn mérik, miközben nem ott használjuk őket.

(#22) dezz válasza he7edik. (#20) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Engem az zavar kicsit, hogy állandóan újabb és újabb dizájnt hoznak ki, de ha neked egy korábbi jön be, nem kaphatod meg újabb technológiával párosítva.

(#23) EQMontoya

EQMontoya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

259 euro 20''-os monitorért egész barátságos, ilyen paraméterekkel. :R

Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/

(#24) cousin333 válasza dezz (#22) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez sajnos igaz, bár mással is így van. Szerintem egy fekete Samsung 173P még ma is üti az összes többit design terén :R.

(#25) caprine

caprine
(tag)
LOGOUT blog

Na ez az a moncsi amiért majd talán becserélem a mostani samsung 913v-met, de csak ha majd 3éves lesz.

Ki gondolta volna mondjuk 20 évvel ezelött hogy a koreaiak bizonyos dolgokban pl a samsung az LCD terén így bealázza az amcsikat vagy a japánokat. Mindenki kis porbafingonak tartotta őket.

Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a földön sehol. (SCKG)

(#26) TeeJay válasza dezz (#15) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

te tudod hogy milyen újdonság van a 2232BW-ben a 226BW-hez képest?
érdekelne mert venni fogok majd monitort még idén :D

remélem a 2232-ben már csak és kizárólag Samsung panel lesz nem pedig 3fajta mint a 226BW-ben
de jó lenne megtudni valami infót az új kiadásról :B

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#27) killahdrums

killahdrums
(senior tag)

Ez a 2232BW nekem is nagyon tetszik...
Nem tudjátok véletlen hol lehetne megnézni egyet élőben? :B

There is no God, just Technology...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.