Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) poci76

poci76
(kvázi-tag)

A Core 2 Duo E6650, E6750, E6850 típusjelzésű processzorok rendre 2,33, 2,66 és 3 GHz-en járnak majd és egységesen 4 MB másodszintű gyorsítótárat tartalmaznak.

A táblázatban a 6650 mellett 2 MB szerepel.

[Szerkesztve]

(#2) t72killer

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó hír. :C kiváncsi leszek, h a DDR3 mennyire fog gyökeret verni jövő karácsonyig...
Nem tudja valaki h esetleg h miért nem kapásból ddr4-re váltanak? a VGA tapasztalatok alapján gyorsabb+ kevesebbet fogyasztanak a ddr4 csipek - persze azt se tomm, h mennyire lehet összehasonlítani a VGA ramcsipeket a rendszerramban használttal, de gondolom olyan nagy difi nem lehet... :C

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#3) Overlocker

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez érdekes lesz ,nameg hogy milyen ár társul hozzájuk..

6650:7X333Mhz
6750:8X333Mhz
6850:9X333Mht

Tehát a mostani 6600-hoz képest itt a 6850 lesz az első 9x szorzós, illetve változtatható..

Ha csak 5-10k lesz a különbség, a mostani allendalek-hez képest,akkor megéri majd ezeket venni, és lehet is hogy ezzel a lépéssel az intel az allendalek lassankénti kívonulását, és 4MB L2-esek elterjedését szeretné.. a kisebb gyártási költségek miatt.

Most akkor a régi conroe-k nem is támogatják a ddr3-at? :F

mod re: De támogatják.., a ddr3-at a chipkészlet hozza.. :)

[Szerkesztve]

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#4) Mackósajt válasza t72killer (#2) üzenetére

Mackósajt
(senior tag)

A G-DDR és a DDR nem egészen ugyanaz. A GDDR4-et nem teheted be rendszermemoriának. A DDR4 pedig még nem létezik, így nem is lehet kapásból rá váltani.

Vagyis tudtommal van akkora difi.

[Szerkesztve]

(#5) orbano válasza t72killer (#2) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

annyira nagy a difi, hogy szinte semmi közük egymáshoz :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#6) afterburner_

afterburner_
(őstag)
LOGOUT blog

foglalat marad?szal majd esetleg a mostani 775 c2d-ket bele lehet tuszkolni az új ddr3-at tamogato lapkaba? :)

Digimax 2850 mah ipari AA tölthető akku (120g) * CISS-es nyomtatók * Minőségi tinták * Canon nyomtatófejek * Patronok, akár régi kellékanyag beszámítással * >>>>>>>> www.nyomtassotthon.hu <<<<<<<<

(#7) orbano válasza afterburner_ (#6) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

szerintem bele lehet majd rakni, miért ne lehetne?

A vér nem válik VAZZE!™

(#8) t72killer válasza Mackósajt (#4) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

értem. kár, vhogy az volt a sejtésem, h a ddr4 és a ddr3 között lesz akkora külömbség mint a G-ddr-es testvéreik között (vmi 45%-os előnye van a gddr4-nek a fogyasztás terén ha jól rémlik....)

[Szerkesztve]

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#9) afterburner_ válasza orbano (#7) üzenetére

afterburner_
(őstag)
LOGOUT blog

hat ezert örülök még mindig jobban az intelnek..itt legalabb nem kell az integralt memovezerlo miatt mindent cserelni, csupan csak ket dolgot:D

Digimax 2850 mah ipari AA tölthető akku (120g) * CISS-es nyomtatók * Minőségi tinták * Canon nyomtatófejek * Patronok, akár régi kellékanyag beszámítással * >>>>>>>> www.nyomtassotthon.hu <<<<<<<<

(#10) Overlocker válasza afterburner_ (#9) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

max a ramot..c2d belemegy, pci-e 1.0 belemegy...

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#11) Yutani válasza Overlocker (#10) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát remélem, hogy nem lesz akkora kompatibilitási kavar, mint az AGP esetén volt, azaz a legelső PCI-E VGA kártyák majd mennek a PCI-E V3.0 meg a PCI-E V4.0 lapokban is. (Mert 5-6 éven belül ott fogunk tartani.)

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#12) Overlocker válasza Yutani (#11) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

5-6év múlva már biztos nem ez a vga-d lesz, legalábbis valőszínűleg nem. Annyi fix, hogy most a PCI Express 2.0, kompatibilis a régebbi kártyákkal, és nekünk ez most bőven elég. :))

[Szerkesztve]

(#13) Achill3uS

Achill3uS
(PH! nagyúr)

hm érdekes.. de mivel 333mas fsb-t bármelyik jelenlegi Conroe modell viszi (szorzó csökkentve meg pláne) még a legolcsóbb lapban is, a TXT, DDR3, Pci-e 2.0 támogatások pedig nem teljesítmény nővelő újítások, nem hiszem h értelme lenne majd cserélni.. (aki persze ujonnan vesz rendeszert más tészta)

••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••

(#14) macilaci78 válasza poci76 (#1) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)

Szó szerint, én is említeni akartam. Szemfüles. :DDD

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#15) afterburner_ válasza Achill3uS (#13) üzenetére

afterburner_
(őstag)
LOGOUT blog

akkor kb a ddr 3 annyit fog jelenteni mint anno a ddr1-ről a 2-re ugras?:) kezdetben szinte ugyan azt hozza majd? :F

(#16) X@b3e válasza afterburner_ (#15) üzenetére

X@b3e
(PH! addikt)

Kezdetben a DDR2 kevesebbet hozott :)

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#17) Achill3uS válasza afterburner_ (#15) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

nem ezt mondtam, csak hogy egyelőre még bejelentéseket sem hallottunk hogy pl jövő januárban jönnek az első ddr3 modulok v hasonló, így gyakorlatilag semmi értelme a frissített Conroe után rohangálni, másrészt semmi bizonyiték nincs arra hogy a ''régi'' Conroe-k alatt nem fognak majd menni :)

[Szerkesztve]

(#18) Hun'reeth válasza Achill3uS (#17) üzenetére

Hun'reeth
(őstag)

Ezt akartam írni én is, hogy a ddr3 -ról sincs még igazán használható infó. Persze biztos rohadt drága lesz. ;]
A kérdés, hogy az emelt fsb mellett milyen tuningpotenciál marad az új conroek -ban? :U

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#19) CocooN-z

CocooN-z
(őstag)

Én csak azt sajnálom hogy tovább emelkednek az időzítések. DDR3 nak is jócskán 1,5 - 2x akkora lesz mint a ddr2 nek, aminek alapból nagy a timingsja ddr1 hez képest...Kár hogy csak a frekvenciára mennek...Jó biztos lesznek tuning ramok meg mittomén, de azok is a -1 timingsal semmit nem fognak érni ha lesz majd 8-8-8-20 as időzítése egy átlag ramnak... :(

üdv...Z

Ha jól érzed magad, ne aggódj. El fog múlni.

(#20) Overlocker válasza Achill3uS (#17) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elsőre én is benéztem, de #3. A chipsetnek kell tudni a ddr3-at, nem Conroe függő.

(#21) FehérHolló válasza CocooN-z (#19) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

''CAS Latency only specifies the delay between the request and the first bit. The clock speed specifies the latency between bits. Thus, when reading bursts of data, a higher clock speed can be faster in practice, even with a worse CAS Latency.''

Tehát ha nem egy vagy két bitet szeretnél kiolvasgatni egyszerre a memóriából, akkor hasznos lehet esetleg...

Különben pedig szerintem a 4 helyett (DDR2) a 8bites (DDR3) prefetch puffer méret sem árt.

[Szerkesztve]

Ember embernek farkasa.

(#22) Zull válasza Overlocker (#20) üzenetére

Zull
(senior tag)

Hehe, ienkor rohoghetnek az intelesek az amd-seken hogy ''nalatjatok mire jo a beepitett memoriavezerlo? :DDD :DDD :DDD '' akkor nyugodt szivvel fogok E6600-at venni :D

(#23) gre3nwar válasza Zull (#22) üzenetére

gre3nwar
(senior tag)
LOGOUT blog

olvass sztem utána hog mire jó az integrált memvezérlő pl a nyár közepi conroe tesztben... rendszerbusz AMDnél még mindig jobb, de sokra mennek vele:D

(#24) CocooN-z válasza FehérHolló (#21) üzenetére

CocooN-z
(őstag)

És akkor a c2d már ddr3 rdy? vagy még várni kell ezeken a frissített verziókon kívül még valami újabbakra hogy tutira mennyenek azokban az új chipsetekben?

(#25) sickb

sickb
(kvázi-tag)

Volt már külfőldi előrendelős listában gddr3 as samsung 1gb/800 nem is horror áron...

(#26) FehérHolló válasza CocooN-z (#24) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

C2D-nek semmi köze nincs a memóriavezérlőhöz szerintem. Most hogy a Macitóba milyen procik fognak belemenni az más tészta (valószínűsítem, hogy C2D és C2D-Q, vagy addigra már C2D-O is :D).

Ember embernek farkasa.

(#27) Overlocker válasza afterburner_ (#15) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

sztem jobban fog indulni..ezt már régen is említették..ddr2-re nem lesz érdemes váltani..ezt is mondták,azért mostanra mégis eléggé kiforrott..

[Szerkesztve]

(#28) CocooN-z válasza FehérHolló (#26) üzenetére

CocooN-z
(őstag)

Értem thx :) Hát meglássuk mi sül ki belőle.

(#29) AMATŐR válasza Overlocker (#3) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Tehát, ha DDR3 ra akarok majd váltani, marad a Conroe és kell új alaplap! Jól értem?

Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!

(#30) daa-raa válasza AMATŐR (#29) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Jól.

Si vis pacem, para bellum.

(#31) Daweee válasza Overlocker (#3) üzenetére

Daweee
(őstag)
LOGOUT blog

Régi Conroe??? :Y :Y Ez odaver... 2 hónapja sincs hogy kijött és már régi? (tudom hogy hogy értetted de ez akkor is durva...) Esélyt sem adnak az AMD-nek... Ennek az lessz a vége, hogy 2 év mulva is ugyanannyi lessz a c2d mint most... Nem lessz verseny! Egyébként a 6800-as attól hogy elvesztette extreme státuszát a szorzója még állítható lessz? Nem mintha engem érintene, mivel jóideig elég lessz nekem az E6400. Szerintetek megéri megvárni a DDR3-at, vagy vegyek DDR2-t? Olyan jövő tavasszal tervezem a vásárlást.

-- http://pun-ishment.blog.hu - A legrosszabb szóviccek -- "I'm not crazy, my mother had me tested." - Dr. Sheldon Cooper --

(#32) dragonfx

dragonfx
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a 6650es biztos bíztató lesz pláne ha olyna jól tuningolható mint a mostaniak, kérdés mennyivel lesz drágább. :U

Na ééésss?::DDD

(#33) Achill3uS válasza Overlocker (#20) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

igen, de akkor pedig ez a része reklámfogás :D

viszont találtam valamit: A-Data DDR3 1333MHz (1.5v def vdimm) [link](lent)
elég durva expo lehetett ha végignézed, kár h nem angol oldal :U (lehet h erről beszélt VictorWang)

[Szerkesztve]

(#34) Overlocker válasza Daweee (#31) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Fogja támogatni a ddr2-t is első értesűlések szerint 800Mhz-ig..Szval ha kezdetben nincs pénz ddr3-ra akkor jó lesz a ddr2 is.. :R

Jah, intel bekeményített..

(#35) Overlocker válasza Achill3uS (#33) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hmm, nézem..

(#36) Konflikt válasza Achill3uS (#33) üzenetére

Konflikt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lengyel nem egy világnyelv, de itt az angol[link]:)

nemtudom menyirte lesz ez okés, de a CL7 azért elég durván hangzik így elsőre... :F
A leggyorsabbak is min. CL5ben lesznek egyenlőre legalábbis ez a helyzet

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart!

(#37) FehérHolló

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Utána kéne már olvasni, hogy mit jelent pontosan a memória időzítése, és a memória frekvenciája. Akkor talán nem lenne tele a fórum azzal, hogy milyen rossz nekünk, hogy DDR3-nak magasabbak lesznek a késleltetései. Bár 800MHz-es DDR3-ba nem biztos, hogy jó lépés lesz/lenne beruházni.

Ember embernek farkasa.

(#38) BR4D

BR4D
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hihetetlenül kíváncsi vok, h fog menni a tuning... Vmelyik topikba írták, h mivel nagyobb a rendszerbusz, lehet nem lesz olyan tuningolható, mint pl. egy E6600as... Árakra is kíváncsi leszek, de asszem E6600ra fogok beruházni, árcsökkentés valszeg várható. :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.