Jaj! Nem akartam témát indítani! Melléböktem...
Sorry!
''Topik'' törölhető! Sorry 
[Szerkesztve]
STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper
Jaj! Nem akartam témát indítani! Melléböktem...
Sorry!
''Topik'' törölhető! Sorry 
[Szerkesztve]
STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper
nem kell torolni
majd jonnek a hozzaertok es hasznaljak ok 
"odabasztad a kis fejecskéjét...a szemüveg nem tört el?" :DDD
Nem kicsit...kíváncsi vagyok hozzánk mikor érkeznek...

unsurpassed. unprecedented. unrivaled. - az alvas fiata1337

Egyik fogyasztás se rossz, de ez az 50w. Ez valami bődöletes.
KIváncsi vagyok, hogy az amd mit és mikor válaszol majd erre.
:C <-- Ez nem egy becsmérlő tapsolás.

Ez egy jó kérdés.
Eléggé hihetetlennek tűnik mindenesetre. 50W
Nagyon kevés 12,5W magonként. Még ha ezt így nem is lehet számolni, akkor is... nem semmi.

Régen az ilyen energiatakarékos változatokat lassúnak hívták 
A vér nem válik VAZZE!™

Azért azt is bele kell venni a számításba hogy ez Intel féle 50W, átlagos és nem maximális fogyasztás.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
Nem gyenge, 50W!

Az túl szép, hogy igaz legyen. Gyors is, keveset is fogyaszt... és baromira drága is lehet. 
:C <-- Ez nem egy becsmérlő tapsolás.

az apple-nél egy ideje megtaláható a macpro-ban a 3 GHz-es Xeon. Oda már áprilistól szállitott az Intel.
-a véleményem a sajátom és még az is lehet, hogy tévedek-
a lassabb, sokkal kevesebbet fogyasztó aránytalanul olcsó, vagy a csúcsprocc az aránytalanul drága? mert ha pl. a 2/3 teljesítményt 1/2 áron adja, akkor azt mondom, hogy oké. de hogy 1/3 áron... az gyanús.
ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

TDP 50W-os Xeon-ja eddig is volt az Intelnek 1.60 és 1.83 Ghz-en. E mellé most bejött egy 2 Ghz-es még olcsóbban leszorítva az eddigek árát. Ráadásul pont olyan árszint lett így amivel szeptember 10-án kijön az 1.9 és 2 Ghz-es Amd Barcelona. Árban és Ghz-ben így azonosak lesznek, TDP-ben, meg teljesítményben az Amd-nek illene erősebbnek lennei, de majd kiderül az is lesz-e.
Viszont Q4-ben nem olyan sokkal későbben jönnek majd a 45nm-es TDP 50W-os verizók 2.33 és 2.66 Ghz-en amik már valóban ellenfeleik lesznek a Barcelonáknak az alsó kis fogyasztású szegmesben. Ráadásul az Intel 320 dolláért akarja adni a 2.33-ast, annyiért mint az Amd az 1.9-es Barcelonat, aztán hogy teljesítményben majd hogy viszonyulnak egymáshoz azt majd az idő eldönti. Mondjuk az Intel Xeonok első lépésben egészen 3.16 Ghz-ig fognak skálázódni 45nm-en, és ha szükség lesz rá mennek azok még föntebb is. De az év végéig ígért max 2.4 Ghz-es Barcelona miatt nem hinném hogy szüksége lesz Intelnek rá hogy tovább skálázza a termékeit, de az majd kiderül 4 hét múlva hogy mit tud a Barcelona.

Eddig fél áron volt mert 520 dollár volt a TDP 50W-os 1.86 Ghz-es. Most szerintem azért esett ennek az ára jobban 320 dollára mert a 4 hét múlva érkező alacsonyabb 1.9-2 Ghz-es Barcelona ellen ezeket szánják. A 3 Ghz-es nagy teljesítményű szegmensben úgysem tud mit bemutatni az Amd, így ott nincs szükség árcsökkentésre, ha valakinek kell ekkora teljesítmény majd megfizeti. Ha majd lesz abba a kategóriába is konkurens terméke az Amd-nek akkor majd ott is fog árat csökkenteni az Intel, de addig minek kapkodjon.
Majd jön Q4-ben a 3 Ghz-es 45nm-es változat, az már nem lesz 1172 dollár csak 851 és nem TDP 120W osztályba lesz sorolva, hanem csak TDP 80W-ba. A 2.4-es Barcelonának majd az lesz a versenytársa.
[Szerkesztve]

Ha rendelsz majd e-bayen
C2D-nek megfelelő Xeonokból sem volt dömping kicsi hazánkban
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
Azaz továbbra is tipikus és nem átlagos, emellett mindkét változat alaplaptervezéshez készül, és általában CPU csoportokat érint, azaz adott példány valós fogyaszásának meghatározására csak nagyon korlátozottan alkalmas. 
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

A tipikus egy elegáns megfogalmazása az önkényesen számított átlagnak, az AMD meg a full loadhoz tartozó maximumot adja meg. Vagyis elvileg annál nagyobb fogyasztást nem produkálhat egy darab sem.
[Szerkesztve]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
Az önkényes szerintem az, hogy te átlagnak hívod azt, ami nem az. Mitől lenne átlag? Minek az átlaga?
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke
Minek rendeljek...
Nap mint nap láthatok majd nem egy db-ot...akár kettőt is egyszerre egy gépbe...highend és blade szerverek sajna már nincsenek az országba... 
És? Mi ezzel a baj? Szerver procikról van szó és nem arról, hogy mit ad meg az AMD...kit érdekel?!
[Szerkesztve]