Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#51) kdz válasza Komplikato (#35) üzenetére

kdz
(tag)

köszönöm, ez jó hír: így már azért máshogy fest a helyzet: csak játék miatt nekem pl eszembe sem jutna ilyen kártyát venni, de ha pl a renderelési időt látványosan csökkenti ilyen esetekben, akkor máris máshogy fest a kép: úgy már egy befektetés, ami remélhetőleg hamar megtérül.

Rudi: ennek fényében akkor várható esetleg egy teszt ilyen alkalmazásokban is?

Never give up! Never surrender!

(#52) orbano válasza mobal (#42) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

azt azért tudd, hogy a gyűrűk ura animációt az egy átlagos pc-nél százas, vagy ezres nagyságrenddel nagyobb teljesítményű gépeken/farmokon renderelték? teljesen más dimenzió.

A vér nem válik VAZZE!™

(#53) Shabranigdo válasza rup1u5 (#22) üzenetére

Shabranigdo
(tag)

ha jól tudom,akkor unreal engines,szal támogatja a PhysX kártyát

''Tudom, hogy naponta csak egy hülyét lehet kérdezni, de nekem ez ma az első''

(#54) daa-raa válasza RECSKA (#39) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Glide-ra és MeTaL-ra se programozott éppenséggel boldog-boldogtalan, pedig az előbbit maga a 3DFX fejlesztette.

Si vis pacem, para bellum.

(#55) Yutani válasza Komplikato (#36) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kifejtem: a jelenlegi S754 PCI-Express alaplapok idióta módon vannak felépítve:
- A proci alatt van 3 PCI-E 1x slot
- Középen van a PCI-Express 16x slot a VGA kártyának
- Ez alatt van a 3 PCI slot

Namost a 7800GT kártyámon jelenleg egy Zalman VF700 Alcu hűtő van, amitől egészséges ember lévén nem tudom használni a VGA alatti 2 PCI helyet, így a legalsóba került az Audigy kártya. Szerinted egy PCI csatolós Ageia kártyát hova lehet tenni ilyen összeállítás mellett? :P

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#56) AusWolf válasza mobal (#40) üzenetére

AusWolf
(senior tag)

A 3D úttörőségéről annyit, hogy mikor kijött, akkor vettem pont gépet, akkor meg jóhogy S3 ViRGE-et veszek, hát mi mást? Aztán mikor jött a sok 3D-s játék azok meg szaggattak, meg sok el se indult.

Ez lesz itt is, most 1-2 játék támogatja, de mire jön a többi, addigra ezek már lassúnak fognak számítani. Ezért én tanulva az S3-on, az első szériát kihagyom.

Assimilate this! --- http://www.infowars.com/ --- http://prisonplanet.tv/

(#57) AusWolf válasza RECSKA (#46) üzenetére

AusWolf
(senior tag)

Én gamer vagyok, de rólam ugyan nem rántanak le semmit, mert mindent elvitt a gép. :DDD

(#58) daa-raa válasza AusWolf (#56) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Azért akkoriban kicsit hosszabb volt a termékciklus VGA fronton. Ami újra elég komoly változások előtt áll.

Erre a fizikai témára pedig egy általános célú coproceszor lenne inkább a megoldás, amit arra használsz amire akarsz. Ha kell, akkor pl a fizikát számolja.

(#59) gliskard

gliskard
(fanatikus tag)

...a kártya ''haszna'' jelen pillanatban félig-meddig a tényleges paraszt vakitás...
...hiszen a realisztikusabb rombolás bemutatás föként a látványt fokozza. De sokan éppen a látvány miatt vesznek új és gyorsabb hw-t. Amikor majd ''alapból'' kalkulálnak a fizikai gyorsitóval és a környezet felépitésénél figyelembe veszik, (megkövetelik?!?) akkor kezdödik majd az igazi virágkora a technológiának.
például a ''...a felrobbantott épület magalá temeti a könnyü páncélost és a katonákat.''. A szimulátorokban részletesebb aerodinamikai modelt lehet használni (bár erre talán egyre kisebb az igény, mert az már a fanatizmust surolná :) illetve számolhatnak a légáramlatokkal, termikekkel valamint a talaj közeli repülésnél a légtorlódással. Az autó szimulátorokban a futási viszonyokat szintén valósághüen tudják modellezni (ha majd lehet törni a kocsikat). Ürjátékoknál a szétlött monstrumokból leszakadó törmelék nem csak vizuális efekt lenne, hanem valós akadály a repülésnél. Esetleg egy korrekt meteor felhöbe repülésnél mind a látványt, mind a játék menetet feldutná dobni a korrekt fizikai modell... persze ezekben az esetben már hártányos ha nincs a gépben FPU, hiszen a CPU-nak kell végeznie a részletesebb és komplexebb összefüggés rendszer kezelését.

mellesleg az fpu lehetöségei nem csak a ''sima'' fizikára korlátozódnak, a mostani játékokban a fények föként ''dekorációk'', a valós láthatás/észlelés számitásnál a vektor müveletek szintén sokat segithetnek, hiszen a fényeket mint 3d testeket (körbehatárolt ''fény'') kezelik ezeknek az ''üktközése'' az adott tárgyal határozza meg, hogy mennyire befolyásolja a fény a texturát, árnyékot, stb. De ugyan igy müveletek végezhetök amik segitségével, életszerübb ai-k készithetök.

A játék készitök szempontjából talán könnyités egy ''aránylag'' szabványos api a fizikához (lesz ebböl is DirectX?!?), hiszen ezt sem kell megirni ''csak'' paraméterezni. Ennyivel is rövidül a fejlesztés, illetve ennyivel több idö juthatna a tesztelésre.

de valószinüleg vannak más, jelenleg nem kézenfekvö területek amikben szintén ''segithet'' az FPU.

Nem kell leköpködni sem felmaasztalni, pláne, hogy egyenlöre a ''látvány mindenek felett!'' irányvonal a mérvadó...

bocsi, kicsit hosszúra sikerült...

[Szerkesztve]

-a véleményem a sajátom és még az is lehet, hogy tévedek-

(#60) kovsol válasza AusWolf (#57) üzenetére

kovsol
(PH! nagyúr)

ezzel arra céloztál gondolom, hogy nem vettél egy játékot se :F
erre nem lennék büszke

ha nem így van akkor sry

[Szerkesztve]

Fan of !Hollywood Hírügynökség! Xbox360 gamertag: Lindom |Aki betartatja a törvényt azt ő maga is tartsa be.|

(#61) Tyberius válasza kovsol (#60) üzenetére

Tyberius
(fanatikus tag)

Sztem nem erre gondolt a kolléga... de ha mégis, írta valahol, hogy büszke rá? Komolyan mondom, úgy bánnak itt az illegális szoftverhasználókkal, mint a homokosokkal... ha meg meri fogni a párja kezét, az már ''reklámozás''... ugyanígy ha valaki csak megemlíti, hogy nem fizet szoftverért, akkor rögtön ''én a helyedben nem lennék büszke rá''. Én erre csak annyit mondok: ''ne ítélj, hogy ne ítéltessél''

Tyberius

(#62) twollah válasza Integra (#4) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Igen jol latod.

(#63) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Kisse draga szorakozas ahhoz kepest, hogy egyenlore alig par jatek tamogatja a kartyat.

(#64) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

A PC Perspective mar le is tesztelte a BGF altal gyartott kartyat.

[link]

(#65) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

A kartya leterhelve kb 23Wattot zabal, alapbol 21et eszik.

(#66) kovsol válasza Tyberius (#61) üzenetére

kovsol
(PH! nagyúr)

hogy oda ne szaladjak
nálunk ugyis csak az a szokás, hogy a hardverér füzetünk aztán levan tudva szerinted ez a helyes út ?
téma lezárva sry az offért

[Szerkesztve]

Fan of !Hollywood Hírügynökség! Xbox360 gamertag: Lindom |Aki betartatja a törvényt azt ő maga is tartsa be.|

(#67) Sanya válasza twollah (#64) üzenetére

Sanya
(PH! kedvence)

köszi a linket.

ez most nem neked twollah:

nos, nézzünk egy kis konklúziót, még a prohardveres cikk előtt.. mindenki rinyál, hogy minek még egy kártya. nos, a multkoriban, nem is olyan régen, mikor az nvidia bejelentette az sli-t, akkor mindenki zabos lett, hogy minek 2 kártya. igaz, azt senki nem nézte, hogy az amcsi kölykök nem olyan csórók, mint mi, úgyhogy meg fogják venni.

most eljutottunk oda, hogy a 1600*1200-ban minden szűrővel fut minden játék, egy erősebb prockóval, és egy x1900xtpeprobrutál, vagy egy 7900xtxtxtxtxtxtx-vel . viszont, bármennyire is duplázunk rájuk, eselivel, vagy krosszfájörrel, akkor sem lesz szebb semmi. viszont, ha ezt a nyavajász kártyát megveszed, akkor szebb lesz a grafika. nem a képe lesz szebb, hanem lesz fizikája a dolgoknak. a robbanáskor robbanni fognak a dolgok, nem egy előre lerederelt cucc fog előtted pukkanni, nam ténylegesen elrepül az a tégla valahova, esetleg több téglával.

igen, lassabb lesz a játék, mert többmindent kell számolni, ugyanis egy szimpla robbanáskor vagy előre generáld robbanás látszódik, vagy csak 3 elem repül szanaszét. de nem 50, hanem csak 3. mondjuk, ha már vennék egy 7900xztxtt, vagy egy x1900xtprprogt-t, akkor egy ilyen kártyát vennék mellé, mert szebb a kép, és mert nektek júzereknek ez nem tetszik...

(#68) twollah válasza Sanya (#67) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

IMHO meg varhatunk ennek a kartyanak a vasrlasaval, mert:
- meg alig tamogatja vmi.
- egyenlore draga.
- a driver meg nem kiforrott.

(#69) kovsol válasza twollah (#68) üzenetére

kovsol
(PH! nagyúr)

és jelenleg nem hoz akkor nagy előrelépést se
késöbb már talán látványos dolgokat várhatunk tőle de egyenlőre nem igazán érzem a szökségességét

(#70) Sanya válasza twollah (#68) üzenetére

Sanya
(PH! kedvence)

ígyvan, viszont a körünkben létező sok-sok túlfizetett piacelemző megmondta a tutit: nincs létjogosultsága.

(#71) AusWolf válasza kovsol (#60) üzenetére

AusWolf
(senior tag)

Nem, mert az már van, a fejlesztés a játék után jött.

(#72) AusWolf válasza gliskard (#59) üzenetére

AusWolf
(senior tag)

''például a ''...a felrobbantott épület magalá temeti a könnyü páncélost és a katonákat.''. A szimulátorokban részletesebb aerodinamikai modelt lehet használni (bár erre talán egyre kisebb az igény, mert az már a fanatizmust surolná :) illetve számolhatnak a légáramlatokkal, termikekkel valamint a talaj közeli repülésnél a légtorlódással. Az autó szimulátorokban a futási viszonyokat szintén valósághüen tudják modellezni (ha majd lehet törni a kocsikat). Ürjátékoknál a szétlött monstrumokból leszakadó törmelék nem csak vizuális efekt lenne, hanem valós akadály a repülésnél. Esetleg egy korrekt meteor felhöbe repülésnél mind a látványt, mind a játék menetet feldutná dobni a korrekt fizikai modell... ''

Hűűű, de jó is lenne darabokra szaggatni egy borg kockát az Enterprise-szal valós fény- és hangeffektek mellett a darabok deformálódásával pont mint filmen (Star Trek, aki nem ismerné). :U Vagy az egyik NFS-ben 300 km/h-val darabokra repíteni magam és egy parkoló rendőrautót valósághű robbanással. :U Nyam-nyam... ;]

Na majd akkor veszek én PPU-t, ha ilyenek lesznek.

(#73) Muton válasza AusWolf (#72) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

''...Vagy az egyik NFS-ben 300 km/h-val darabokra repíteni magam és egy parkoló rendőrautót valósághű robbanással. Nyam-nyam...''

és? utána megnyomod a spacét és a kerekére borul az autód és kijavul a kasztni? tényleg reális... egy játék szerintem pont attól _játék_ h nincs sok köze a valósághoz. ha valósághűen felrobbanó autót akasz látni, akkor nézz híradót ;]

bárcsak akkor is forgalomban lett volna, amikor CAD-eztem :(

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#74) Tyberius válasza Muton (#73) üzenetére

Tyberius
(fanatikus tag)

Természetesen ez úgy lesz, hogy a rendőrautó tök valósághűen robban darabokra, míg a Te autódon tök valósághűen karcolódik a dukkózás :) És a borg kocka sem fogja csak úgy darabokra aprítani a fél flottát, mielőtt szétrobbantanák :D

(#75) daa-raa válasza gliskard (#59) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Az már csak apróság, hogy nem FPU-ról van szó, hanem PPU-ról. Az FPU már a 486-os óta része a prociknak.

(#76) G.I.JOE

G.I.JOE
(senior tag)
LOGOUT blog

70 rongy, mi? :U Jó játékot mindenkinek!

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/h62i

(#77) Shabranigdo

Shabranigdo
(tag)

[link]

''Tudom, hogy naponta csak egy hülyét lehet kérdezni, de nekem ez ma az első''

(#78) Ademon

Ademon
(lelkes újonc)

Itt inkább arról lehet szó, hogy bizonyos fizikai effekteket csak ezzel a kártyával lehet majd bekapcsolni. Mint anno a 3Dfx-nél a különböző textura szűrőkkel: a processzor is tudta volna számolni de sokkal nehézkesebben mint a videokártya. Lehet bármilyen fúzióserőmű szintű videokártyád fizikát nem biztos ,hogy olyan hatékonyan és gazdaságosan számol majd neked (ez vonatkozik a processzorokra is). Szerintem van jövője a dolognak, csak várni kell egy kicsit. A 70000 Ft pedig tényeg sok, mondjuk 25000-40000-ig már reálisabb.

(#79) Tyberius

Tyberius
(fanatikus tag)

Egyébként úgy vélem, hogy ez a kártya először az überclockerek körében lesz népszerű, mert tény, hogy a Ghost Recon használja, de ami ennél is fontosabb: a 3dmark06 CPU-tesztje is használja :) És ugye a virtuális farokhosszúsági versenyben ez behozhatatlan előny lesz (überclockerektől elnézést, meg nó offensz, én is vadászom a markokat, csak van önkritikám :DDD ), hogyha a 2x7900GTX mellé bedobnak még egy ilyet is. Aztán ha már kint van, lehet rá fejleszteni, illetve ami még fontosabb: lehet rajta tesztelni. Egy rendes engine-t kifejleszteni rá nem rövid idő, és a szélesebb körű teszteléshez kell az, hogy boltban megvehető legyen. Remélem én is, hogy majd idővel a GPU-ba integrálják, mert így lesz igazán eladható a szélesebb publikum számára is.

(#80) faster válasza Sanya (#70) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Én is azt írtam, hogy ilyen áron, ilyen támogatottsággal ennek a különálló kártyának nincs létjogosultsága. Nem kell ilyen lekezelően beszélni csak azért, mert te nem így látod.

(#81) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

AnandTech Asus teszt.

[link]

(#82) adalbert1

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem a későbbiekben bőven lehet létjogosultsága egy ilyen kártyának, az egész csak a fejlesztőkön múlik. Először a Voodoo 1-en is csodálkozott mindenki, és sokan megkérdőjelezték a jövőjét, és most is hol tartanak már a 3d kártyák. Ha eléggé támogatják majd a szoftverfejlesztők és a technika is fejlődik, bőven életképes lehet, és nem csak feltétlen játékra.

"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

(#83) nbk

nbk
(fanatikus tag)

150-170e egy fizikai + egy grafikus kari... plusz a gép még 70-80-90....
mennyi is az xbox360 vagy a ps3?
(szövegszerkezteni, netezni meg jó egy pIII-as is 20ért...)

csak szerintem szálltak el rettentően mostanában a játékra is való szg árak?
őrölt videokari árak vannak, manapság 70e forint egy jobb videokariért már baráti ár...
és ez még csak a videókari...
''adam freeland - we want your soul'' jut róla eszembe, aki halotta/látta a számot, tudja mire gondolok :)

[Szerkesztve]

''Egy aprócska kalapocska, benne csacska macska mocska...''

(#84) Tommmmka

Tommmmka
(senior tag)

hát én már meguntam ezt az egészet, és eldöntöttem ha kevés lesz a gépem akkor, ahelyett h. fejleszteném veszek egy konzolt játszani amit meg ott nemtok arra jó lesz a pc is de pofátlanul magasak az árak és ezt én és szerintem még sokan nem engedhetik meg maguknak.... most veszel egy csúcsvga-t 150k veszel egy jobb procit 60-70k egy normális alaplap 40-50 ram bele min 2 giga az is vagy 40k és még nincs ház vinyó monitor táp meg egyéb dolgok ....hol is tartunk az árban? 260 ha az olcsóbb értékeket nézem mennyi egy Xbox360? 90k cakk-pakk plusz vegyél hozzá egy jó TV-t mondjuk 100k ez 190 és ezt 4-5 évig nem kell fejleszteni míg a PC-nél évente kell költeni rá h. olyan minőségbe élvezd a játékot mint ahogy egy boxon fogod 4-5 évig.......

nekem ez a véleményem, sokan le fognak hurrogni, de be kell látni drága a játék PC-n

(#85) Boglya válasza Tommmmka (#84) üzenetére

Boglya
(senior tag)

Jah, csak ne feledd, hogy x360-ra nem sok crackelt játékot találsz, márpedig boltban 17 rugó darabja. A pcknél a hardveren, a játékgépeknél a szoftveren szedik meg magukat igazán a vállalatok. Nem csoda, hogy egyre több játékfejlesztő áll át a sötét oldalra:), tehát konzolra.

(#86) Archer válasza Boglya (#85) üzenetére

Archer
(őstag)

Idő kérdése és feltörik azt x360 védelmét is(már feltörték, de az még nem minden gépen működik).
Nem (csak)az a baj, hogy a csúcs VGA-k baromi drágák, hiszen már a Voodook idején is rendesen megkérték az árát, hanem, hogy marha gyorsan elavulnak. Egyenlőre ennek is csak annyi értelme van, hogy még 70k-t lehúzzanak a népről(már aki megveszi). Aztán mire megyek a hiperreális robbanásokkal, meg a 100e darabra felrobbanó tankal, autóval, akármivel, ha maga a játék egy rakás sz*r. Idén szerintem jó, ha 1-2 játék megjelent, ami ér valamit.

Ha 1 traktor 568 nap alatt kaszál le 51 kg lekváros grillsütőt, akkor hány Barkas hoz el 4 németül beszélő krokodilt, aminek nincs haja és üvöltenek a samponok?

(#87) adalbert1 válasza Archer (#86) üzenetére

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jaja, sajnos tényleg abba az irányba halad a játékipar is mint a filmipar, egyre több szemét jut arra az 1-2 jó játékra, ami elé megéri leülni eltölteni az időt.

"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

(#88) viharhozo válasza adalbert1 (#82) üzenetére

viharhozo
(PH! addikt)

A Voodoohoz asszem, mellekeltek a Tomb Raidert, ami legalabb is jelentos ujdonsagnak szamitott a jatekpiacon. Ezektol a Ghost Recon kepektol vhogy nem jott meg a kedvem ahhoz, h ilyen kartyat vegyek, sokszor gagyibb az osszhatas, mint elotte.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#89) nbk válasza Tommmmka (#84) üzenetére

nbk
(fanatikus tag)

nem tom, hogy az én hozzászólásomra irtad, de pont elötted írtam én is a konzol dolgot...
ja és ezeket a konzolokat ha jól tudom monicsra is lehet kötni, tv se kötelező
egy jó vga kari árán veszel egy PS3-at vagy xbox360-at és marad egy rakat pénzed
a másolásvédelem meg ugye nem jelent semmit:
[link]

''Egy aprócska kalapocska, benne csacska macska mocska...''

(#90) Speed válasza viharhozo (#88) üzenetére

Speed
(PH! addikt)

Hát néha elég érdekes képet ad valóban de az elgondolás nem rossz csak még fejlődőfélben van amúgy én nagy dolgokat várok ezektő a jövőben mert már csak vga-kal nem tudnak sokkal szebb képet előállítani csak még a gamek se támogatják tökéletesen :R

\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///

(#91) Sn00k válasza Tyberius (#79) üzenetére

Sn00k
(őstag)

Tyberius jól látod a dolgot...

Ja és ameddig lesznek márkok, addig lesznek emberek , akik a csúcsra akarnak érni általuk :D:D

Szal aki tele van zsé-vel és beakarja bizonyítani, hogy az ő gépe a BEST az tuti megfoglya venni :P

----- WWW.FINDWEBCAM.INFO ----- ---- http://oranumastrologyonline.com ----

(#92) Tyberius válasza nbk (#83) üzenetére

Tyberius
(fanatikus tag)

Sztem csak annyi történt, hogy egy kicsit eltolódtak fölfelé a középkategória határai. Főleg azért, mert ugye régebben igen kevesen vettek 40e Ft fölött alkatrészeket, mostanában már van erre is fizetőképes kereslet. A boltok, újságok, stb. szóval a szakma belőlük él, naná, hogy igyekeznek éreztetni velünk, hogy nem is vagy ember, ha 6-ossal kezdődik a geforce-od száma, nem is beszélve a 32 bites Athlonok és a DDR memóriát használó Pentiumok tulajdonosairól.
Pedig milyen egy mostani középkategóriás gép? Mondjuk kb. olyan, mint az enyém. A régebbi játékok faszányosan mennek rajta, az újabbakon lejjebb kell venni a grafikát (már amelyiken). Na és mennyibe kerül egy ehhez hasonló gép, ha egy kicsit lejjebb adunk az igényeinkből (pl. nem kell nekünk fél tera tárkapacitás :D )?
Nézzünk körül:

nf2-es alaplap + 2500+-os Barton, ami 3200+-on is megy, használt: 25e
6600GT AGP, használt: 25e
2x512 DDR, Kingmax, új: 18e
350W-os Chieftec táp, új: 8e
17 colos CRT, használt (vagy 15 colos, új): 10e
noname ház: 3e
bill+egér: 2e
40GB-s vinyó, új 10e
DVD-RW, új 10e

OK, ez még így is lazán megvan 110e, de a bátrabbak bevállalhatnak mondjuk Codegen tápot, meg használt 40G-s vinyót... és máris ott vagyunk 100 körül. És ezen már elmegy a legtöbb új játék (mondjuk a Ghost Recon már nem feltétlenül, de az ''ideális CPU-GPU'' tesztből azért látható, hogy egy 6600GT is szinte mindent elvisz a megfelelő beállítások mellett. :)

Ja, és a fenti gépen lazán elmegy a Civilization 4... de azt lesheted, hogy mikor lesz Civ4 Xbox-ra :DDD

Egyébként ki mondta, hogy feltétlenül a legújabb játékokkal kell játszani? Ott van a cs, meg a starcraft, nem kell alájuk még ilyen gép se, és mégis ott vannak a WCG-n :D

(#93) k.t.a.

k.t.a.
(senior tag)

Elkezdtem olvasni a topikot, és ugyan a felénél/harmadánál abba hagytam, ezért elnézést, de szeretnék reagálni az elejére. Az volt a téma, hogy minek ez a kártya, amikor a gpu-k jobbak, és nem sokben térnek el, ráadásul az áruk is hasonló. Meg minek a sokmagos cpu.

Én úgy gondolom, hogy ez nem hülyeség, csak bele kéne építeni egy nyilt szabványba a fizikát, pl a DirectX-be, vagy egy másikba, nekem mindegy, csak legyen elérhető mások számára is, és akkor minden játékra lehet ugyanolyan gyorsítót használni. Hogy nézne ki a dolog ha mondjuk FEAR-hez geforce, Crysis-hez meg radeon kellene. Ami meg az előnye a hardveres gyorsításnak, hogy a programozónak könnyebb a feladata, mert csak egy utasítást/függvényt kell meghívnia, és nem neki kell azt megírnia, tehát elvileg hamarabb elkészülhet a játék. Ha én kezdenék egy jövőbeli gépre játékot írni, akkor tuti úgy csinálnám, hogy a fizikát számolja a PPU, a látvány teljes egészében a GPU feladata, és a sok száz magját a CPU-nak meg az AI-re használnám. Képzelj el egy olyan fantasy csatajelenetet, ahol 150 karakter mozog, amiből mondjuk 100 AI-t igényel (gépi ellenfél). Ekkor az lenne az ideális, ha minden karakterre jutna egy CPU mag, és akkor elég összetett logikájú ellenfelek lehetnének. És persze mindegyiknek vizsgálni kellene a mozgásást is: Ütközések, Deformációk, stb. A részecske rendszerekről nem is beszélve. És a látványról még nem is esett szó.

Szvsz van létjogosultsága a PPU-nak csak úgy vélem, hogy be fog épülni valahova. Akár a GPU-ba is. Talán ez lenne a legjobb.

(#94) klepto

klepto
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Egy kis téma felhozás :U
Ma láttam egy ilyen kártyát egy bolt polcán heverni, és 4000.-Ft-ért meg tudnám venni.
Ez a kártya manapság is használható még?
Csak nForce kari alá érdemes megvenni, vagy DX11-es ATI-val is képes együtt működni?
Látható a teljesítménye, valóban szebbek lesznek tőle a játékok?

A kalória olyan állatfajta, aki, amíg alszol, szűkebbre szabja a ruhádat.

(#95) HaZsolt

HaZsolt
(senior tag)

Szia! ATival is megy csak kell egy kicsit ügyeskedni vele. Az a pár játék szebb\jobb lesz amelyik Támogatja a PhysX-et.

Xtreme 3D Team Hungary

(#96) icon válasza klepto (#94) üzenetére

icon
(senior tag)
LOGOUT blog

Szia,

sikerült-e megvenni a Phys-x kártyát végül? Illetve ha mégsem, hol volt-van az a bolt, ahol annyiért vesztegetik?

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon

(#97) Neoka válasza klepto (#94) üzenetére

Neoka
(fanatikus tag)

Ennyiért engem is érdekelne.

Merre van ez a bolt? :)

(#98) Bobrooney válasza Neoka (#97) üzenetére

Bobrooney
(fanatikus tag)

Engem is érdekelne :))

Miller Klub Törzstag

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.