Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Szalma

Szalma
(őstag)

Kedveseim. Ne LED lámpázzunk már! Legyen akkor már inkább LED-égő.
Light Emitting Diode
Semmi ''lámpaszerű'' nincs benne. Egy félvezető eszköz, ami használhatatlan lenne, de szerencséjére fotonok keletkeznek benne egy kvantumeffektus miatt, ráadásul a látható tartományban. Egy egész processzor állhatna LED-ekből: látványos lenne és sokat fogyasztana.

Szóval ne lámpázzuk le! Azt hagyjuk meg a csöveknek!

Szeretettel:
Szalma

(#2) emvy válasza Szalma (#1) üzenetére

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igaz, én is jót mosolyogtam rajta. :DDD

Kikorrektúrázom valahogy.

while (!sleep) sheep++;

(#3) GeorgeTerror válasza emvy (#2) üzenetére

GeorgeTerror
(senior tag)

Jó lett :)

Kérek mindenkit, olyan e-mail címet írjon az adati közé, amit valóban használ

(#4) emvy válasza GeorgeTerror (#3) üzenetére

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Thx:)

while (!sleep) sheep++;

(#5) Den

Den
(VIP)
LOGOUT blog

Az lcd végnapjai... :) utolsó erőbedobás.

www.streetquad.hu www.agroquad.hu www.yomoto.hu

(#6) Den válasza emvy (#4) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

Nem láttam a eredetit de így tuti jó :)

www.streetquad.hu www.agroquad.hu www.yomoto.hu

(#7) Egon válasza emvy (#4) üzenetére

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

OFF

Emvy: direkt van kikapcsolva a telcsid?

ON

"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."

(#8) emvy

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én sem hiszem, hogy a jelenlegi technológiával lenne jövője az LCDnek, egyszerűen kicsi a felbontása, és ezzel a technológiával ez rosszul néz ki.

while (!sleep) sheep++;

(#9) emvy válasza Egon (#7) üzenetére

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egy hete lemerültem, rossz a töltőm. :(
Hétvégére szerzek.

while (!sleep) sheep++;

(#10) Szalma válasza emvy (#2) üzenetére

Szalma
(őstag)

Csodálatos. Köszönöm, sokkal szakszövegebbnek látszik így. 8)

Szeretettel:
Szalma

(#11) joghurt válasza Szalma (#1) üzenetére

joghurt
(őstag)
LOGOUT blog

Mert ám egy ledben (sajnos magyarul így kell helyesen leírni a hülye nyelvészek szerint :-( ) olyan sok minden ''ég'', hogy azért tényleg jobb név a led-égő... :-)

A tej élet, erő, egészség.

(#12) The Thing

The Thing
(tag)

Szines ledekkel nem lehet kapni diszkófényre vágyom
na jó ez megint csak poén volt.

''Rakd sebességbe az agyadat, mielőtt elindítod a szádat!''

(#13) tomcs válasza joghurt (#11) üzenetére

tomcs
(őstag)
LOGOUT blog

miert nem egyszeruen led-vilagitas.. bar az ilyen osszeszokott dolgok ellen nem lehet mit tenni, de soxor pl led diodarol, cd lemezrol, dsc kamerarol, tcp protokollrol stb stb beszelunk.. ez van 1utt kell elni vele

Négy éve két új autónk volt. Most csak egy van, meg egy négy éves. Rosszabbul élünk, mint négy éve.

(#14) Szalma válasza joghurt (#11) üzenetére

Szalma
(őstag)

Hmmm... 8)))))))))

Az egyéb ''égők'' sem égnek, csak az első szenes izzók égtek, lassan-lassan... Megyeggyezhetünk LED izzóban? Kvantumizzás? 8)))))))))))))))

Szeretettel:
Szalma

(#15) Szalma válasza tomcs (#13) üzenetére

Szalma
(őstag)

Igen. Viccesek vagyunk a ''médiák''-kal, az ''olcsó árak''-kal, stb. De ez van.

Szeretettel:
Szalma

(#16) kveszt

kveszt
(újonc)

Félve kotyogok bele, de szerintem a lámpa egyértelműen minden fénykibocsátó eszközt takarhat (lásd: viharlámpa, petróleumlámpa, éjjeli lámpa, ami akár hamarosan ledes is lehet). Pont az elektroncső esetén jelent csak ''becenevet'', valószínűleg az üvegbúra és a működés közbeni minimális fénykibocsátás miatt.

A szénszálas ''lámpa'' sem ég, hanem izzik, mint akár a mai halogén-izzók. A hagyományos izzókat is csak a köznyelv nevezte el égőnek, gondolom az izzás és égés köznapi rokon értelműsége miatt, ill. a hagyomány miatt (petróleumlámpa, ami tényleg ég). Még ma is azt mondjuk: ''Ég a villany a konyhában, oltsd el.''
Itt nyilván nem tűzről és oltásról van szó. :)

A villanykörte szó is benne van a szótárban, pedig az ellen is lehet tiltakozni, hogy nem is gyümölcs. :)

A cd lemez sem feltétlenül helytelen, hiszen a ''cd'' betűk ma már inkább egy jelölést takarnak (a DVD-vel és még sok mással együtt), hiszen akkor a FIAT v. Alfa Romeo autógyár kifejezés is hibás lenne, hiszen mindkettő nevében benne van az ''auto'' és a ''gyár'' szavak rövidítése.
Mivel idegen eredetű szavakról van szó, még érthető is a magyar ''kiegészítés''.
A mai általános műveltséghez talán hozzátartozik, hogy a CD-ből a D a disc rövidítése, de vajon ki tudja a pontos fordítását az Alfa Romeonak?
(Egyáltalán tudja-e mindenki, hogy az Alfa nem az ABC első betűjét takarja? )

Ugyanígy elfogadott, ha valaki azt mondja, hogy ''Alfám van'', pedig valószínűleg nem az övé a gyár.
Hasonló elven nem lehetne egyformán használni a ''Volkswagenem van'', és a ''Mercedesem van'' kifejezéseket, hiszem az előbbi tartalmazza, hogy autóról van szó, az utóbbit pedig akkor így lehetne csak mondani: ''Mercedes autóm van''.

(#17) Szalma válasza kveszt (#16) üzenetére

Szalma
(őstag)

A magyar nyelv nagyon szép. Ne rontsuk el haszontalan ''mű kifejezésekkel''. A ''Mercédeszem van'' helyett nekem sokkal jobban tetszik a ''feleségem neve Mercédesz''... 8) Vagy ''Mercédesz autóm van''.

Irtóra nem szeretem, amikor lépten-nyomon Amerikáról beszélnek. De melyik részéről? Észak? Dél? Esetleg Közép? Kanada? Argentína?

Amikor az utolsó európai kultúrkör által felfedezett földrészt elnevezték, akkor még volt annyi kurázsi az emberekben, hogy női jellegű névvel illették; így passzol a sorba.
Elektroncső: sajnos a ''LÁMPA'' volt a csövek igazi magyar neve. És azért lámpa, mert ugyanolyan technikák kellenek az elkészítéséhez, mint egy egyszerű izzó gyártásához. És a magyar lámpák világhírűek voltak. A minimális fénykibocsájtásról pedig: van olyan cső, aminek az anódja is izzik. Elég jól világítanak.

Szeretettel:
Szalma

ui.: Szép nyelvünk van! Csak akkor rondítsuk, ha feltétlenül szükséges! Csilla barátnőm nevéért odavannak az brittek!

(#18) tocsa válasza Szalma (#1) üzenetére

tocsa
(senior tag)

Mi volt a probléma a ''LED lámpával''? Pont az van, ahogy te is mondod, hogy van infra LED, LED lézer dióda, stb. Mi az, hoyg semmilyen lámpaszerű nincs benne? Látható fénytartományban világít.

Nem várhatjuk el, hogy a telefon hálózatot ''nyilvános kapcsolt távbeszélőhálózatnak'' nevezzék minden hírben, a kagylót pedig ''kézibeszélő készüléknek''.

Clevo P180HM: 18.4", GTX560M SLI, i7 2670QM, 12GB 1600MHz RAM, 750GB 16MB HDD

(#19) tomcs

tomcs
(őstag)
LOGOUT blog

ez a lampa dolog megsem az igazi ugyanis nekem a lamparol egy olyan targy jut az eszembe aminek az a funkcioja hogy a szobat/stb bevilagitsa. bar megint mas kerdes a jelzolampa.. teg ertelmu ez a szo.. bar amikor azt mondja valaki hogy ''a muszerfalon kigyulladt egy kis lampa'' az mar szvsz a pongyola hatara es ebben az esetben pedig joval tul azon...

Négy éve két új autónk volt. Most csak egy van, meg egy négy éves. Rosszabbul élünk, mint négy éve.

(#20) San

San
(újonc)

Hivatalosan úgy tudom az ilyesmi dolgokat fény illetve
sugárforrásnak nevezik. LED fényforrás?

Fehér A4-es lapot hasonló AUDI-ra csrélnék...

(#21) Szalma válasza tocsa (#18) üzenetére

Szalma
(őstag)

Nem rossz gondolat: PSTN és kézibeszélő (a telefon kagyló szép magyar neve). :))

Ne aggódj, nekem is vannak ''csúnya'' szófordulataim. :))

Szeretettel:
Szalma

ui.: Egyébként a LED magyar neve: fénydióda... Ha már itt tartunk... :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.