Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) rup1u5

rup1u5
(PH! kedvence)

zsííííííír :C

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

(#2) Koban válasza rup1u5 (#1) üzenetére

Koban
(kvázi-tag)

Hi!
Milyen kapacitású lemezek vannak v lesznek hozzá?

(#3) Totyi

Totyi
(őstag)

Kezd alakulni a jövő...és ez a visszafelé kompatibilitás nagyon tetszik! :C

(#4) LordX válasza Koban (#2) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bent van a hírben. 25 és 50 GB

(#5) Szabesz válasza Koban (#2) üzenetére

Szabesz
(őstag)

''Panasonic 25 és 50 gigabájtos Blu-ray adathordozói is megjelennek a boltokban.''

Fincsinek tűnik :C

(#6) ArGab válasza Koban (#2) üzenetére

ArGab
(senior tag)

25, illetve 50 gigás (egy, illetve kétrétegű) BD-R (egyszer írható), és BD-RE (újraírható) lemezek. De szerepelt a hírben is.

(#7) Totyi válasza Szabesz (#5) üzenetére

Totyi
(őstag)

Ja;megint ki lehet amjd dobni a dvd gyűjteményt;mint annak idején a cd-t. :)

(#8) Muton válasza Totyi (#7) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

miért kellen kidobni akármit is? :F

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#9) Dilikutya válasza Totyi (#7) üzenetére

Dilikutya
(PH! kedvence)

Ugyan, a sok ócska princo lemez magától is nyugdíjba vonul :P

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#10) LordX válasza Totyi (#7) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mert amint megjelenik, felrobbannak a DVD meghajtók, vagy mi?

(#11) Shim

Shim
(őstag)
LOGOUT blog

2x sebességgel mennyi idő teleírni egy bl lemezt? (mondjuk egy 50gigásat?)

Religion – causing genocides over differing imaginary friends

(#12) Szabesz válasza Totyi (#7) üzenetére

Szabesz
(őstag)

...én nem dobtam ki a CD-imet...
pont ezért örülök a ''mindenformátumottámogatok'' feliratnak :D

(#13) Dilikutya válasza Shim (#11) üzenetére

Dilikutya
(PH! kedvence)

Sokáig:). Valamelyik topikban volt róla szó, BL-nél nem tudom, mennyi az alapsebesség, de olyan másfél-két órát említettek, úgy emlékszem.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#14) Dr. Akula válasza LordX (#10) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

''A diszk 5 másodpercen belül megsemmisíti önmagát...'' :P

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#15) kraftxld

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ára?

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#16) orbano válasza kraftxld (#15) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

Nekem legjobban a 'slot-in'-es slimline verzió tetszik, bár amilyen x@r országban élünk, úgysem lehet majd kapni :(

A vér nem válik VAZZE!™

(#17) kraftxld válasza orbano (#16) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én is már ezer éve hajtok slot-in-es plextor dvd írót, de esélytelen :(

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#18) PPeter válasza kraftxld (#15) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

600 - 800 EUR körülire saccolom, mire Európába ér.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#19) kraftxld válasza PPeter (#18) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tehát a ''szokásos'' ár amin az új generációs ODD-k startolnak :)

(#20) Totyi válasza Muton (#8) üzenetére

Totyi
(őstag)

Mert ha megjelenik;és olcsóbb lesz;akkor sokkal kevesebb helyet foglal majd.

Dilikutya:meg a sky is megy utánuk; sokunknál már régen nyugdíjba vonultak ezek a remek lemezek.:)

LordX: ne légy már ilyen.Csak céloztam rá;hogy ha bejön és olcsó lesz akkor érdemes helytakarékosság miatt 1-2 dolgot blu-ra is átpörkölni.

Szabesz:nekem is akadnak cd-n dolgok;de a nagyon fontosakat dvd-re is kiírtam.

(#21) Docci

Docci
(senior tag)

A hírben két fontos információ nem szerepel.
1. Ára? Erre a kérdesre már PPéter már adott egy választ.

2. Pedig az, hogy milyen csatolófelülettel rendelkezik? ATA vagy SATA? Ha az utóbbi, akkor nincsen gond, de ha az első akkor már igen, mivel - ha az információim jók- a nyáron érkező i965 chipset csak SATA felületű eszközökhöz nyújt támogatást. (nincs benne ata vezérlő) Erről van valakinek van bővebb információja?

Erőt s erényt!

(#22) kraftxld válasza Docci (#21) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tuti, hogy ATA lesz.

(#23) Docci válasza kraftxld (#22) üzenetére

Docci
(senior tag)

Szerintem is..., de már jó lenne látni sata csatolófelülettel ellátott odd-ket normális áron.

Erőt s erényt!

(#24) macilaci78 válasza Docci (#23) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)

Szerintem is ATA lesz, de üsse kavics, rakom bele egy 5,25-ös USB2.0-s rack-be. Vagy Firewire-ös, vagy netalántán SATA-s (Ha van.)

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#25) Dilikutya válasza Docci (#21) üzenetére

Dilikutya
(PH! kedvence)

Én SATA-ra tippelek. Az ATA csatolók fokozatosan eltűnnek, az új generációs optikai meghajtókat fura lenne egy haldokló csatolófelületen látni.

(#26) Petya25 válasza Dilikutya (#25) üzenetére

Petya25
(őstag)

Szerintem minkét változatban kijön, de a sata életképesebb lesz, mert az ATA eltünik a lapokról.

Bármilyen végtelen ciklus lefut egész gyorsan, csak egy jó gép kell hozzá... Senna/Button - McRae/Loeb - Rossi - Favre/GB - PhilTaylor - SteveDavis

(#27) Jim Tonic válasza orbano (#16) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Pont lecserélhetném rá a notimban levőt. Az is pana.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#28) TeeJay válasza Docci (#21) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

fogadni mernék hogy ATA lesz mert még a leggyorsabb BD átviteli sebességre is bőven elég lesz az UDMA-4 szabvány és ezek az optikai meghajtó gyártók nem igazán akarnak átállni ám SATA cuccokra :)

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#29) TeeJay válasza TeeJay (#28) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

meg gondolom pénzbe is kerülne nekik hogy SATA csatis legyen a meghajtójuk.

PPeter-től kérdezném ha benéz ide hogy mibe kerül átállni ATA-ról SATA-ra?
vagy lenne valami haszon ezen azonkívül hogy vékonyabb a kábel?

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#30) Muton válasza TeeJay (#29) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

igaz nem vagyok PPeter, de szerintem ha a HDD-kből indulunk ki, akkor nincs nagy anyagi vonzata a sata felületű ODD gyártásnak, de a hdd piachoz képest biztos nagyobb lenne a diferencia. a sata azért is lenne jó, mert intel fronton hamarosan elterjed a pata nélküliség és ha nem akarsz külső vezérlőkkel bajlódni, akkor marad a sata. meg a pont-pont kapcsolat is értelmesebben kihasználható (itt értem az egy ide kábelre egy drive ajánlásokat, ami 50%os kihasználtság, h jól számolom)

(#31) Muton válasza Shim (#11) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

el kell gondolkodni az optikai raid tömbön, csak nem egy lemezt kell hurcolni utána :D

(#32) Márton

Márton
(PH! addikt)

Szerintem lesz Patás is, Satás is előbb-utóbb, sőt profi körökben szkázis is.

Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

(#33) gliskard

gliskard
(fanatikus tag)

...a jó öreg scsi plextor cd sütöm még mindig bent csücsül a gépben, mert dvd/cd/dvd-ram sütögetö csodák a régi arhiv cd-k esetében meghalnak. Picit félö, hogy az ilyen több laser fejet tartalmazó csodáknál is lesznek kompatibilitási problémák visszafelé. Persze ilyenkor jön a haladni kell a korral duma...

-a véleményem a sajátom és még az is lehet, hogy tévedek-

(#34) anulu

anulu
(PH! nagyúr)

nekem szerencsére mindegy, hogy PATA vagy SATA :) ahogy néztem a next-gen A64 lapokat, lesz rajta PATA is :)

megvárom viszont, míg ''emberi fogyasztásra alkalmas'' lesz az áruk, mert 6-800€-t nem adok ki egy meghajtóért. valamint remélem, hogy a Pioneer is ki fog adni egy ilyen ''mindent egyben'' meghajtót :)

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#35) Intelligencs válasza gliskard (#33) üzenetére

Intelligencs
(senior tag)
LOGOUT blog

Arra még nem gondoltál, hogy az archív CD-ket archív DVD-re átírd? Én már 1 éve megtettem, miután elkezdtek olvashatatlanná válni a régi CD-im. Nem fogja örökké olvasni az scsi plextrod sem az archív CD-ket, és akkor mit csinálsz?

No Gods or Kings. Only Men.

(#36) TeeJay válasza Muton (#30) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

ha nagyon akartak volna már most is áttérhettek volna SATA csatlakozásra az ODD gyártók de nem úgy látom mintha nagyon akarnák pedig a DVD írókat még most is szépen értékesítik.
talán 2-3 SATA ODD meghajtó ha van az összes többi PATA

pedig már manapság minden alaplapon sokkal több SATA port van mint PATA szóval nem tudom mi a fenére várnak még.
:U

[Szerkesztve]

(#37) Komplikato

Komplikato
(PH! addikt)

... mindemellett a DVD-RAM szabványú adathordozókra is képes rögzíteni, maximálisan 5x sebességgel.
Gonoszkodás bekapcs. Azért most a 12-16x DVD-Ram meghajtók idejé ez soványnak tűnik. Persze tudom, hogy a kombinált fejes meghajtók eleinte mindíg lassúak.

Close the World ..... Open the Next!

(#38) L3zl13 válasza Komplikato (#37) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Írható DVD-kből is csak a 8x-t támogatja... Ami mondjuk nekem bővel elég volna.

[Szerkesztve]

Aki hülye, haljon meg!

(#39) Komplikato

Komplikato
(PH! addikt)

Itt előrendelésre 99.800 jen, de fog ez lejebb is menni. [link]
A lemezek meg ... TDK BD-RE 25GB - 2.780 jen, TDK BD-R 25GB - 1.980 jen, az 50GB-s még nem kapható.
A termék hivatalos oldala: [link]
Mondjuk csak ATAPI verzióról ír, de ha jól tudom mad' minden gyártónak van SATA modelje (DVD íróból), az semmit sem jelent, hogy itthon nem kapni őket. Mondjuk én csak Plextort láttam valahol, de az nem volt drágább az ATAPI verziónál (párszáz forintos eltérés volt maximum), szóval ha valaki nagyon akar, most is kap SATA írót, könnyebb és ólcsóbb szerezni mint SCSI-t. ;)

(#40) Komplikato válasza Docci (#21) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

... ha az információim jók- a nyáron érkező i965 chipset csak SATA felületű eszközökhöz nyújt támogatást. (nincs benne ata vezérlő)
A hír nagyjából igaz, mondjuk a déli hídon múlik (ICH8) és pont nem az i965-ön, de ha benézel a Conroe topicba, ott az egyik linken bemutatott 6 alaplapból 3 lapon volt éppen ezért külön ATA/SATA Raid, ami remélhetőleg kezeli az optikai meghajtókat is. ;)

(#41) anulu válasza Komplikato (#39) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

tudtommal pl a Pioneer-nek nincs SATA-s DVD írója :U

annyira nem vészes, már csak az a kérdés, hogy a ''matrica'' mennyibe fog kerülni rajta :(((

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#42) gliskard válasza Intelligencs (#35) üzenetére

gliskard
(fanatikus tag)

jogos. bár nem is olyan régen a kodak arany dvd-kel kapcsolatban is elöjött a téma. Anno (több mint 10 éve) macintosh-on az, akkor kodak gold névre hallgató, kur*a drága cd-kre arhiváltunk, ezek mind a mai napig olvashatók probléma nélkül. A többi - tdk, sony, stb. - pedig az esetek többségében még addig sem jut, hogy a drive felismerje... Bár lassan már csak elvi kérdés lesz az egész. Részint mert nem aktuálisak az anyagok, részint mert nem lesz mivel megnyitni. Az új inteles mac-eken az osx nem támogat classic felületet és a régi anyagok még a 3.3x vagy 4.x quarkban készültek...

-a véleményem a sajátom és még az is lehet, hogy tévedek-

(#43) Komplikato válasza anulu (#41) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

tudtommal pl a Pioneer-nek nincs SATA-s DVD írója
[link]
Hát pedig ez az ... :DDD

Edit: Most látom van 110D is ...
[link]

[Szerkesztve]

(#44) anulu válasza Komplikato (#43) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

tévedni emberi dolog, mondá a süngyesznyó és leszállt a drótkeféről :DDD

(#45) Komplikato válasza anulu (#44) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Nem is tévedtél nagyot, ezek gyakorlatilag ATAPI meghjtók valami plusz VIA ATAPI/IDE konverterrel.

(#46) Bgs válasza gliskard (#42) üzenetére

Bgs
(senior tag)

Jaja! Az a Kodak Gold jo volt... nekem meg mindig van belole ket nyers peldanyom :))

Bgs Kek modolt farmer, SMP bicska, spam taszito ing, integralt karora, personal firewall gatya, antisztatikus zokni, 5 sec alatt rebootolhato cipo.

(#47) kevin.1

kevin.1
(lelkes újonc)

Soha nem szabad egy új techológia első szériás példányait megvenni.
Előszőr is drága, másodszor pedig kiforratlan.

Az év végén, köv. év elején megjelenő változatok már jobbak és olcsóbbak lesznek.

(#48) Komplikato válasza Komplikato (#39) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Duplarétegű Panasonic BR lemezek (50GB) - Akiba
[link]
LM BR50D - 4.280 jen
LM BE50D - 5.980 jen
LM BR25D - 1.780 jen
LM BE25D - 2.480 jen

[kép][kép]

(#49) k3l3r0n válasza Komplikato (#37) üzenetére

k3l3r0n
(fanatikus tag)

Én még most is 4-6x -osan írom az összes lemezem. Nem hiszem, hogy a 12-16x sebességgel írt lemezek jók lennének hosszú idő és apró karcok után. Hja persze arról nem is beszélve, hogy van 3 íróm és ha kell(ene) akár óránként 12 lemezt is meg tudnék írni. Nekem tetszik ez a panasonic. Legalább mindent ír/olvas - még ha lassan is teszi azt. Aztán idővel majd kialakul a piacon, mi marad életben...

[Szerkesztve]

Jézus megváltoztatta az életed! Akarod menteni a változásokat?

(#50) LordX válasza k3l3r0n (#49) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Miért, CD-t ír?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.