Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Pipó

Pipó
(senior tag)

Elsőre baromságnak tűnik ez a kialakítás. A táp eddig a prociról felfelé szálló meleg levegő kiszállításában fontos szerepet játszott, most meg a bővítőkártyákra megy a meleg.

Kicsi gyerekkorom óta senior szerettem volna lenni! dziwny grzyb

(#2) Gyuri27

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Azért ez nem egyszerű, de van benne logika.
Letisztult, egyszerű mégis elegáns. :C
Vajon mennyibe kerülhet? :U

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#3) pasquale

pasquale
(tag)

:R :R :R :C :C
Kellene, ha lehetne venni :(

(#4) Gabesz84

Gabesz84
(senior tag)
LOGOUT blog

ha fejreállítunk egy hagyományos házat, nagyjából ugyanezt kapjuk :D

(#5) xuldar

xuldar
(őstag)

Nekem tetszik a letisztult design, de gondolom, közelebbről megvizsgálva ez az előlap is a gagyi-műanyagból készült vonalat erősítené. Az elrendezés nem biztos, hogy rossz, a proci mögötti ventillátor a meleg levegő jó részét kihúzza, és ne felejtsük el, hogy manapság a VGA a nagyfogyasztó és a hőtermelő a gépben. A normál házban már az fűti a processzort. Egy 30°C-os proci nem hiszem, hogy sokat melegít ebben az ''új'' elrendezésben.

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#6) Lipton válasza xuldar (#5) üzenetére

Lipton
(senior tag)

Fémháló van az elején.

[link]

[Szerkesztve]

(#7) hétalvó

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

A fura szerintem nem is az elrendezés, hanem az értelmetlen zajszigetelés. A Nexus nem erről híres. Körberakják zajszigetelő anyagokkal és az elejére vágnak egy ventillátor lyukat, ami előtt rács van. Hát ez hogy van?!

gyúrunk vazze

(#8) macilaci78

macilaci78
(PH! addikt)

A Caterpillar-ek nem a halk üzemükről híresek, hanem a nagy munkabírásukról és a jellegzetes sárga színükről. ;]

Nekem tetszik a ház, szvsz ízléses. :)

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#9) Egon válasza hétalvó (#7) üzenetére

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pontosan. Ezt hívják parasztvakítás-zajszigetelésnek, á la P180. Ahol ez jól meg van valósítva, az az Acousticase C6607 (más kérdés, hogy egy közepesen melegedő procival és egy bikább vga-val felforr benne minden, legalábbis halk, lassú ventiket használva).

"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."

(#10) milanscs válasza Gyuri27 (#2) üzenetére

milanscs
(fanatikus tag)

87.5 Euro!

Kb 23.000 huf

Il Milan In Vetta All'Olimpo!!! Campioni D'Europa!!!

(#11) Gyuri27 válasza milanscs (#10) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

az kint annyi sajna, itt több lesz :O
thx :R
akkor marad a régi ház megforditása :o

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#12) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gondolom ezt a halk házat nem a halk (passzív hűtős) VGA-knak találták ki. Bár lehet hogy az oldalsó szellőző rácsokra lehet pakolni plusz ventilátorokat hogy kihúzzák a felfelé áramló meleg levegőt...

(#13) syn7h37ic

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De hülye nevet adtak ennek a háznak.
Hernyó.
Ua. Azt jelenti a caterpillar. Egy munkagépnél érthető, de egy háznál...
Amúgy nekem bejön a fejtetőn való elrendezés.

(#14) trassher

trassher
(őstag)
LOGOUT blog

érdekes bár ennek a sok szivacsnak nem sok érelme van hisz csak benntartja a meleget. nekem már volt benn ilyen és nem igazán számított. inkább rezgések elnyelésére figyelek volna. ha jól láttam abban a fém ketrecben frankóm rezonálhatnak majd a vinyók. inkább olyan gumis felfogatást rakhattak volna bele

(#15) xT4ken

xT4ken
(kvázi-tag)

Hát ez a ház a fura elrendezés kategoriába tuti dobogós, de az értelmetlen+fölöslegesbe is... Semmi értelme megforditani az alapot, csak hogy középen távozhasson a levegő. Ennél rosszabbul már nem is lehet pozicionálni egy VGA-t, mert igy szépen megfordul és a felfelé nező ventilátor rajta meghamarabb el fog romlani mint eddig, mert az összes por rárakódik majd.

Egon: Azért ezt a házat messziről se hasonlitanám egy P180-ashoz. Azon kivül hogy lent van a táp mind2ben semmi közös nincs bennük. Ha az oldalfalakra miatt hasonlítottad, akkor sincs igazad, mert a P180ason főleg azért 3 rétegű a fal, hogy ne rezonáljon mint egy dobhártya.

(#16) rauschie válasza syn7h37ic (#13) üzenetére

rauschie
(őstag)

lánctalpat is jelent(~hernyótalp~)
no offense

"The first rule of investing is don't lose money. The second rule is don't forget Rule No. 1."

(#17) engusz válasza xuldar (#5) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

''...de gondolom, közelebbről megvizsgálva ez az előlap is a gagyi-műanyagból készült vonalat erősítené.''

A Nexus termékeire nem jellemző, hogy silány és ''gyagyi-műanyagból'' készülne.

(#18) engusz válasza hétalvó (#7) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

A Caterpillar a Breeze kistesója. Minden tekintetben. Ezért nem kell tőle azt várni, hogy ugyanazt a hatást érje el. Kisebb konfiguárcó szerelendő bele, ami ugyanúgy halk üzemű lesz, mint a Breeze-ben egy erősebb. A 120-as ventilátoroknak szinte alig van hangjuk.

(#19) engusz válasza milanscs (#10) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

''87.5 Euro!

Kb 23.000 huf''

Olcsóbb lesz, jó pár ezressel.

(#20) engusz válasza xT4ken (#15) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

''Ennél rosszabbul már nem is lehet pozicionálni egy VGA-t, mert igy szépen megfordul és a felfelé nező ventilátor rajta meghamarabb el fog romlani mint eddig, mert az összes por rárakódik majd.''

Elég sok, neves házgyártó alkalmazza ezt a megoldást. A zajszigetelés, a minőség és az, hogy mennyire jó vagy sem, az ki fog derülni. Két-három héten belül leszkét különböző hardver-oldal teszt.

(#21) zombikiller válasza Pipó (#1) üzenetére

zombikiller
(tag)

na ja tiszta baromság bár akik szeretnek grillezni azoknak szerintem bejön, nem tudom, hogy mért nem maradtak az eddig is bevált elrendezésnél ...... meg mondjuk ehez hozzászokni elég lol

(#22) zombikiller válasza milanscs (#10) üzenetére

zombikiller
(tag)

hmm lehetne olcsóbb is végül is nem ér rajta sokat az a hangszigetelés :W

(#23) engusz válasza zombikiller (#22) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Úgy beszélsz, mintha komoly tapasztalataid lennének ezzel a típussal. :F

(#24) ftc

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez Nexus :Y

Bazz ilyenre mondtam hogy kösz annyira nem jön be:

[link]

ára kb 8-9K lett volna

(#25) engusz válasza ftc (#24) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Hol kerül 8-9-be?

Más gyártónak is van ilyen háza, sőt, olyannak is, akinek a neve alapján azt gondolhatnánk, hogy zajszigetelt. Várjuk belőle az első darabokat, kíváncsiak vagyunk a minőségre és teljesítményére (hangjára is).

(#26) zombikiller válasza engusz (#23) üzenetére

zombikiller
(tag)

boccs igazad van egy kicsit elszóltam magam, mert hát ki tudja azért nem lehetetlen, hogy jó lesz az a hangszigeteés bár én személy szerint nem sok esélyt látok rá bár gondolom úgyis le lesz majd tesztelve és akkor majd meglátjuk ha összejön akkor respect for nexus. Bár mondjuk nálam pl rohadt hangos az egész gép a CPU ventitől meg eleve elég szellős a kialakítása háznak, bár szerintem nem is fontos, hogy csendes kialakítású legyen egy ház vagy maga a gép mert egy idő után úgyis hozzászokik az ember és nem foglalkozik az ember , nálam mondjuk az ilyen akkor lenne hasznos, hogyha hajnalig sunyiban gépeznék, így kevesebb eséyllel költeném fel az ősöket XD

(#27) OC válasza Egon (#9) üzenetére

OC
(őstag)

Vízzel vagy hp-al, sok tervezéssel és mégtöbb pénzzel megoldható a komolyabb konfig azokban a házakban is. Én az Antec 1000AMG-met fúrom-faragom, hangszigetelem és egy biztos: komoly hangszigetelővel elég kemény zajcsökkentést lehet elérni. Ez a ház viszont... :(

Subcooling.hu - Élhetőbb PC-s munka, élvezhetőbb PC-s játék vízhűtéssel | Gyors kommunikációhoz használd az adatlapomon lévő mail címet!

(#28) engusz válasza zombikiller (#26) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Na jó, de te egy 3 GHz-es P4-re és a hűtőjére alapozol. A Caterpillar-ban egy kisebb Core 2 Duo-s vagy Ahtlon 64 X2-es konfigurációt képzelnék el, ahol a gyári hűtő duruzsolna csendben vagy valami hasonszőrű, de halkabb.

Igazad van. Egy-két átofogó teszt és beigazolódnak a feltételezések.

(#29) paix

paix
(kvázi-tag)

nekem ami leginkább tetszik ezen a házon, az a felül lévő bekapcsológomb.. nagyon kevés háznál láttam ilyet.. nem értem, hogy miért pakolják még mindig alulra ezeket a pöcköket, hiszen a legtöbb házat szerintem a földön tartja a tulajdonosa.. nem pedig egy asztalon, ahol kézre állna egy alul elhelyezett power gomb..

(#30) Pulsar

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az a baj, hogy mi itt hiába okoskodunk, hogy így megy a levegő, ebből a melede, így, meg a pro is, aki azért tervezte az a Nexus, és ott gondolom komoly mérnöki csapat ül, és tervez, nempedig kisiskolások szünetbe rajzolt kis ábráit ellopva merítenek ihletet, és barkácsolnak valamit!
De tényleg kíváncsi lennék egy ilyen házra. :R

...::: www.waze.hu :::... ...::: http://www.facebook.com/waze.hu :::...

(#31) hétalvó válasza Pulsar (#30) üzenetére

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

Pedig valószínűleg nem sokkal komolyabb a tervezési folyamat.

A házak évek óta nem fejlődnek.

Az alulra a tápot, BTX-esként az alaplapot nem nevezném fejlődésnek...

gyúrunk vazze

(#32) scream08

scream08
(újonc)

Télleg van abba valami amit Pulsar mond...komoly tervezőcsapat van ott...gondolom mindent okkal csinálnak és nem sok hülyeséget raknak bele...Bár van olyan amikor nagyon nem jön össze nekik a dolog. :D

Gigabyte EP35 DS3 | Intel C2D E7300 2.66GHz@3.15GHz 9x350 (1,225V)@CoolerMaster Hyper TX3 | Palit HD4850 Sonic 1GB@735MHz/2100MHz | 4x1GB Geil Ultra 1066MHz@1120MHz (2.2V CL5) | SuperFlower Aurora 600W | Maxtor Diamondmax 10 300GB | Samsung 2253BW | Thermaltake VA1000BWA LanMoto | Logitech G25

(#33) xuldar

xuldar
(őstag)

xT4ken: Szerintem jobb ez az elrendezés, mindenhol azt lehet hallani, hogy az ATX felépítés nem volt eléggé átgondolva, a BTX javította ezeket a hibákat. Igaz, hogy a nagy hőtermelés miatt volt, de a lentre néző vga-hűtő is porosodik, felfelé néző helyzetben viszont a GPU által termelt hő nem a kártyát fűti fel újra, hanem mehet felfelé, ahol már semmi más hőtermelő nincs.

engusz: Igazad van, megnézhettem volna a honlapján az adatait. Sajnos abból indultam ki, hogy az AC Silentium előlapja botrányosan szar műanyagból van, már tts-től úgy vettem át, hogy két fül le volt törve. A mostani P180 előlapjának műanyagja is messze áll a régesrégi Dragonométól.

trassher: Ha megvannak a szellőzők, akkor nemhogy nem marad bent a meleg, de a jó szélcsatorna miatt még akár jobban is hűthető a ház. HA nem is túl sokat, de valamennyit biztosan számít, hogy nem az egész felületén, hanem csak pár nyíláson keresztül szűrődik ki a zaj. Na persze ha eleve halk ventit használ az ember, akkor nincs minek kijönni. A fix winyófelfogatás viszont kellemetlen, beletehettek volna pár gumibakot.

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#34) Madárpók

Madárpók
(tag)

Érdekesnek tűnik, teszt kéne! :DD

(#35) Pulsar válasza scream08 (#32) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

naja :) De nekem pont ezért van a gépe 80%-ba az azstal közepén egy szivacson összerakva. Na ott aztán van légmozgás :)

[Szerkesztve]

...::: www.waze.hu :::... ...::: http://www.facebook.com/waze.hu :::...

(#36) Michell válasza xuldar (#33) üzenetére

Michell
(lelkes újonc)

Üdv mindenkinek !

Összességében xuldar-ral értek egyet.
A proc. hőjét egy eleve előlről hátra dolgoző coolerrel el kell szépen küldeni a hátsó ventire és máris nincs gond.
Mintahogy VGA hűtésben is a házból kifelé fújó megoldásokat kellene fejleszteni szvsz.

Első rács - ha nem nyitsz elég nyílást akkor agyonütöd a koncepciódat, illetve még szép szélzajt is tudsz produkálni, itt tényleg csak a tapasztalat döntheti el, jó megoldást választottak-e.

Sajnos a winchester felfogatás az tényleg probléma.

Illetve azt jegyezném még meg, hogy bár én az alsó táp elhelyezés híve vagyok, ahhoz inkább egy elől hátul ventis megoldás illik.
(Esetleg egy elforgatott tápelhelyezést jól kitalálni ...)

(#37) engusz válasza Madárpók (#34) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Ha minden igaz, akkor ma kell érkeznie ilyen háznak. Csinálok róla pár fotót és felteszem valahová. Holnap, de legkésőbb a jövő hét elején megkapja valamelyik hardveres oldal. És akkor lesz róla review.

(#38) Michell

Michell
(lelkes újonc)

Csendes ház témához.
Annyi biztos, hogy a szép nagy oldallapok remek rezonátorok.
Ezt mindkét jelenlegi házamnál ''élvezem'' mind a Secc 0.8 -as A. Sonata, mind a pergamenvékony CM Mystique alu háznál.

Kérdés milyen szigetelés, csillapítás a hatásosabb erre a problémára.

(#39) Mauzes válasza zombikiller (#26) üzenetére

Mauzes
(senior tag)

Én viszont azt nem igazán értem, hogy hogyan lehet hozzászokni a zajhoz... Persze, akinek nincs elég pénze, az nyilván nem fog ilyen-olyan ventiket meg ''hangszigetelt'' házat venni, ez rendben is van. De azok közül, akiknek van lehetőségük a megfontolásra, szerinted hányan használják egész nap a gépüket? Vagy hányan használják éjszaka? Olyan is van, akit egyszerűen csak zavar a zúgás. Rengeteg embernek elég fontos ez a téma, nem csoda, hogy egyre inkább fordulnak e felé a gyártók is...
Na most, hogy ez a ház milyen lesz, azt majd meglátjuk, én nem tudok róla semmit mondani.

Más: valaki írta a P180-ról is, hogy parasztvakítás. Én több tesztet elolvastam róla, és szinte mindenhol azt írták, hogy ez az egyik leghalkabb ház, amit eddig próbáltak. Fórumozók körében olvashattam negatív véleményeket, de a legtöbb tulajdonos elégedett volt vele. Ha valaki azt hitte, hogy NINCS hangja, és megvette, az biztos csalódott volt, de itt inkább az elvárásokkal van baj, mint magával a házzal. Igaz, hogy drága, de attól még lehet valami jó (szerintem).

(#40) xuldar válasza Mauzes (#39) üzenetére

xuldar
(őstag)

Erre a zajkérdésre is válaszolni akartam, csak elfelejtettem :) Régen, a 386-486 időszakban nem volt fontos a hang, mert összesen két venti dolgozott a házban: az egyik a prociban (kezdetben még ez sem), a másik a tápban. ezek sem voltak nagyon hangosak, mert annyira kevés hőt kellett elvezetni. Az öregebbek közül még emlékezhetnek páran, hogy régen a legtöbb monitor is a szg. max 250W-os tápjára volt kötve.
Manapság már százwattokban mérhető a fogyasztás, kell a hűtés. De van, akinek igenis számít, hogy a zaj ne legyen több, mint korábban. Vagyunk egy páran. Engem nagyon zavar, ha napközben a sima háttérzajból kihallatszik a gép. Sosem értettem, hogy lehet huzamosabb ideig elviselni egy turbina zúgását. Ha mondjuk filmet nézek, ne kelljen még hangosítanom, hogy halljam, mit mondanak. Olcsón is lehet halk házat építeni, összesen 4 ventivel (táp, proci, vga, winyó). Csak át kell gondolni, mit vesz az ember.

Utoljára a Dragonommal voltam ennyire elégedett, mint most a P180-nal. Abban is csak a táp volt hangos, most ngabor2 használja, nem panaszkodik :) Halk ház. De azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy a szellőzés miatt valamilyen szinten nyitott házből semmilyen mechanikus zaj nem szűrődhet ki. És itt jön be az elrendezés, és a szélzaj. Egy idő után már csak a szélzajt lehet hallani, és azt nem mindegy, hogyan oldják meg a mérnökök.

(#41) OC válasza Michell (#38) üzenetére

OC
(őstag)

Tudom ajánlani az NDA hangszigetelőket: [link]
Nem az a ''számítógépeshülyegyereknekmerjólnézkiaházban'' kategória, hanemvalóban komoly hangszigetelők. Én kétfélét kombinálva kaptam meg a kívánt eredményt: [link] + [link]. Oldallap nem rezonál (ellenben böszme nehéz lett), zajok nagy része bent marad, persze attól függ, mennyire van lehetőséged szigetelni a hézad, pontosabban mennyire tudod kihozni a hőt. Oldallapra tökéletese kombó. Ha megveszel 1-1 négyzetmétert, akkor tuti, hogy 2-3 ház oldallapjára elég.

xuldar: De azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy a szellőzés miatt valamilyen szinten nyitott házből semmilyen mechanikus zaj nem szűrődhet ki.
Ez ígynem igaz teljesen. Megoldható. Persze költséges és munkaigényes, de megoldható, hoy fél méterről ne lehessen eldönteni (hang alapján), hogy megy a gép, vagy sem. Ehez víz, vagy egyedi heatpipe-os megoldás kell, de megoldható.

[Szerkesztve]

Subcooling.hu - Élhetőbb PC-s munka, élvezhetőbb PC-s játék vízhűtéssel | Gyors kommunikációhoz használd az adatlapomon lévő mail címet!

(#42) xuldar válasza OC (#41) üzenetére

xuldar
(őstag)

Félreértettél. Én arra gondoltam, hogy valaki vesz mondjuk dobozos procit, meg csúcsVGA-t gyári hűtővel. Vesz mellé egy hangszigetelt házat, és azt várja, hogy amiatt majd bent marad a zaj. Hát nem, mert a nyitott szellőzőréseken kijön. Az utolsó mondatoddal ráadásul egyetértesz velem, nem elég a hangszigetelt ház, hanem eleve halk hűtőeszközöket kell beszerezni, és erre is vannak olcsó alternatívák, nem csak a vízhűtés, meg a heatpipe.

(#43) engusz válasza xuldar (#42) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Bizony, ha nem halkak a beépített ventilátorok, akkor nagyjából lőttek az egész zajszigetelésnek.

(#44) OC válasza xuldar (#42) üzenetére

OC
(őstag)

Ahaaaa, értem. Természetesen úgy nem működik a dolog, hogy ordítanak bent a hűtök.

Az utolsó mondatodra: halk és olcsó alternatívák vannak, de hangtalan megoldáshoz vagy víz vagy heatpipe kell, ami pedig max. viszonylag lehet olcsó, de még akkor is elég költséges.

(#45) xuldar válasza OC (#44) üzenetére

xuldar
(őstag)

Ez igaz. Az én gépem halknak mondható, normál napközbeni zaj mellett fél méterről sem alig hallani, hogy megy, felmelegedve sem. Éjszaka viszont, mikor már minden csendes, hallani lehet a halk suhogást.

(#46) blackrulz

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

a régi ház jobban tetszett. az valahogy stílusosabb volt átgondoltabbnak hatott.
nem akarom azt mondani de ez az elrendezés tényleg idiótaság. volt hasonló eérendezésű házról teszt egy másik oldaon, ott sem volt kivágva semmi és szépen megfőtt a vga, elkezdett haldokolni a felszálló meleg miatt. kapott a tetőbe egy ventit és most szépen muzsikált, de nehogy már akkor legyen egy ilyen elrendezés életképes ha kiszedem a PCI takarókat...
A fejjel lefele elrendezésről meg csak annyit hogy egyik programozó ismerősünknek van így elforgatva a lapja és asus bácsi féle lap van benne a megszokott hőcsőtengerrel. 5 perc alatt főtt fel az nb sb-stől, megállt minden. fura módon ugyanaz a konfig asztalon vagy normál házban gond nélkül üzemelt...

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#47) blackrulz válasza OC (#41) üzenetére

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

az a baj hogy a mélyebb frekiket nem tudod szűrni :(

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#48) engusz

engusz
(PH! nagyúr)

My little review: [link]

(#49) OC válasza blackrulz (#47) üzenetére

OC
(őstag)

Miért is?

(#50) Madárpók válasza blackrulz (#46) üzenetére

Madárpók
(tag)

Az jóhogy megfőtt, mert nem arra van tervezve,hogy fordítva menjen.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.