Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''A világelső processzorgyártó idén néhány hónapon belül több mint negyvenféle CPU-modellt dobott piacra'' - melyik az a 40??? :F

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#2) iday válasza venember83 (#1) üzenetére

iday
(fanatikus tag)

Elsö a 8086... :P :))
...

3dfx & AMD & ATI forever! http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic/keres.php?sfor_all=iday&submit=

(#3) _cirmos_ válasza venember83 (#1) üzenetére

_cirmos_
(őstag)

én is ezen gondolkoztam. mert ha az lenne, hogy az utóbbi egy évebn, akkor még talán oké. az alaplapokhoz meg nemtom mit kell annyira fejleszteni, az a negyvenféle proci belemegy 2-3 jól megválaszott lapba.

(#4) Foglalt név válasza _cirmos_ (#3) üzenetére

Foglalt név
(MODERÁTOR)

Bár foglalatváltás régóta nem volt(775), de azért core2-k kicsit többet követeltek, mind d-k. Itt a quad-core stb. Nem minden megy egy bios frissítéssel és ha igen, azt is meg kell csinálni.

Egyéb elfoglaltság miatt jelenleg nem vagyok elérhető. Kérlek keress más modot, köszönöm!

(#5) Csapi007

Csapi007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hello
Tulajdonképp melyek ezek a gyártók?

"Csak úgy mondom"

(#6) venember83 válasza Foglalt név (#4) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem azert, de nincs 40fele pentium d + c2d... Pentium D-ket meg nem utobbi par honapban dobtak ki, arrol nem is beszelve, h ezek mind belemennek ugyanabba a lapba, max a c2d miatt kell uj lapot venni, de ez se mindig... Ez inkabb intel-reklam, mint hir... :(
mod: van 6 fajta c2d, ezeknek kell uj lap, esetleg, de ez semmifelekeppen nem 40

[Szerkesztve]

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#7) -=Lord Tom=- válasza venember83 (#6) üzenetére

-=Lord Tom=-
(őstag)
LOGOUT blog

41féle=
c2d mobile 10 féle
c2d 4 féle
c2extreme 2féle
xeon= 19 féle ha jól számoltam (65nm@1066 + @1333fsb)
pentium d= 6 féle ( 945, 925, 915, mindegyik 2 féle stepping-gel)

szerintem így számol az intel marketingrészlege ( innen néztem az adatokat: [link] )

[Szerkesztve]

(#8) Balika911 válasza venember83 (#6) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

A notebook és szerver szegmensben is jöttek ki új processzorok, ne feledkezzünk meg róluk. ;)
Nem számoltam utána, hogy a 40 összejön-e, elsőre nekem is túlzónak tűnik ez a szám.

Azzal egyetértek, hogy bár sok processzortípus van a piacon, nem kell nekik olyan vészesen sokféle alaplap.
Főleg úgy, hogy a kisebb gyártók - feltételezésem szerint - általában a desktop piacra koncentrálnak.

(#9) venember83 válasza -=Lord Tom=- (#7) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

s mindezek ''néhány hónapon belül''? vegulis 12 is nehany honap... Akkor is elegge marketingfogasnak tartom...

(#10) polip

polip
(PH! addikt)

tulajdonképpen nem is baj, ha egy-két gyártó eltűnik a piacról...a noname szegmens úgyis csak bosszúságot okoz az usereknek :s

www.laptopkalauz.hu || ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus

(#11) LordX

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kicsit ''jajj a gonosz Intel, folyamatosan fejleszt és egyre jobb dolgai lesznek'' hangvételt érzek... Persze azért sáros, mert a kényszerített foglalatváltások, elektronikai változtatások, amik nem is feltétlen szükségesek (látsd: S478 vs LGA775 - az első LGA775-ös procik szinte mindegyikének volt S478-as párja, aminek nem, annak is csak politikai okokból.. a második generációs LGA775 meg elektronikai változtatások miatt új alaplapokat igényelt :W

(#12) Male válasza polip (#10) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Viszont ha eltűnnek, akkor emelkednek az árak...

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#13) venember83 válasza Male (#12) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ketlem, h ennel magasabbak lehetnenek a markas inteles deszkak arai, igy is egy jobb inteles gep aranak 20-25%-a az alaplap, ami azert kicsit sok.... Most nem extra konfigokrol beszelek 8800gtx-el, hanem atlagos, de jo c2d konfigokrol 7600 meg 7(8)900al..

[Szerkesztve]

(#14) Geli

Geli
(senior tag)
LOGOUT blog

40 proci pár hónap alatt? :F inkább 20...és ahoz is csak 2, max 3 lap kell :U :F

serverbe nem mindenki csinál lapot....meg egyébként is tök hülyeség így számolni procinként :U adhatnának 20mhz-ként is procit, és akkor 2milliót csinálnak pár nap alatt...LOL

[Szerkesztve]

(#15) Geli válasza -=Lord Tom=- (#7) üzenetére

Geli
(senior tag)
LOGOUT blog

ez cirka másfél év

venember83: sztem se emelkednének, azért 2éve még 25-30K volt a best tuninglap, ez most 50-70K között van :U

[Szerkesztve]

(#16) Male válasza Geli (#15) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Neked és venember83-nak:

Igen, és eközben a kisebbek visszaszorultak (felvásárolták, megszűntek, vagy szimplán csak sokat veszítettek a részesedésükből)... ha ez folytatódik, akkor az áremelkedés miért állna meg? Attól, hogy te úgy gondolod már most is elég drága, nem fogják abbahagyni...

(amúgy a cikk eléggé... csúsztat, bulváros, vagy mittoménmost hogy mi a megfelelő szó rá... szóval a 40 új procinak a fele kapásból kiesik, hiszen a kisebb alaplapgyártók nem éppen a szerver piacra termelnek... aztán nagyrészt kiesnek a mobil procik is, és még az Extreme-eket se igazán a célcsoport veszi... szóval csak a sima c2d marad... ez meg igazán nem sok, főleg hogy teljesen egyformák a követelményeik tudtommal...)

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#17) daa-raa válasza -=Lord Tom=- (#7) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Xeon-hoz tipikusan a kisebb gyártók készítenek lapot. Márpedig az említett procik majdnem fele Xeon.

Si vis pacem, para bellum.

(#18) venember83 válasza Male (#16) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azert ha 1 normalis inteles lap 60k lenne kivancsi lennek ki venne intelt... max fanatikusok. Tobb penzt kellene kiadni az alaplapert, mint a prociert s ezt azert eszreveszi az aki gepet akar venni s nem biztos, h megmaradna inteles elkepzelesei mellett, esetleg atallna a sotet oldalra... Igy is rengeteg embert tudok aki most vesz/vett gepet, c2d-t akart, de ezek az alaplaparak egyszeruen elriasztottak, inkabb a64 x2 + par sör a kulonbozetbol:D

[Szerkesztve]

(#19) -=Lord Tom=- válasza daa-raa (#17) üzenetére

-=Lord Tom=-
(őstag)
LOGOUT blog

Ilyen komolyan nincs... Én csak összegyűjtöttem, mire gondolhatott az intel marketingrészlete, nem védtem őket, nem támadtam őket, semmit...Erre mindenki beszól... :O

p.s.: egyébként meg minek akadtok fel ezen a hír arról szól, hogy mi lesz a kis alaplapgyártókkal, nem arról, hogy hány db procit adott ki az intel pontosan...

Szerk: a hsz nem csak Daa-raa-nak szól...

[Szerkesztve]

(#20) -=Lord Tom=- válasza -=Lord Tom=- (#19) üzenetére

-=Lord Tom=-
(őstag)
LOGOUT blog

részlete=részlege csak nemtudok írni, meg amúgyis elég beteg vok :(

[Szerkesztve]

(#21) venember83 válasza -=Lord Tom=- (#19) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen, csak a cikk alaptezise mar elegge ketes... OK, tegyuk fel, h volt 40+ proci utobbi par honapban, de ezek mind belemennek par (3-5) lapba, desktop + szerverpiacot osszesitve, tehat most sincs tobb foglalat mint maskor, akkor meg nem tudom mi a hir... Ja, h utobbi honapokban tobb mint 40 fele procit adott ki az intel... :o Nem ellened szoltam, csak ez a hir mar inkabb reklam mint hir, ennyi a problem. Gyors es sikeres gyogyulast kivanok, betegen nem lehet rendesen szilveszterezni :))

(#22) Benőke

Benőke
(fanatikus tag)

Nem a foglalatok száma a lényeg, mert ez rohadtul nem számít.
Attól hogy kinézetre ua, attól még a Chipset a lényeg az alaplapon, ez pedig be van betonozva.
Nem számoltam utánna hány proc van a piacon Intel oldalán, de kb megvan a 40.
Kegyes módon nem kéne elfelejteni az egymagos P4 -et és a szintén egymagos CoreSolo procikat.
Persze ettől ezek gyakorlatilag most elmennek egy lapban, de nem egyszerre jöttek ki. hanem folyamatosan nyomták a piacra. (Új chipset új lap új proc) Egy kisebb gyártónak valóban probléma, mert nő a fejlesztési költség, és kevesebb darabszámon kell neki nyereséget termelni, emiatt növelni kell az árakat.
Mondjuk tényleg nem értem, hogy egy Normális lap Core 2 alá belépő szinten is mért olyan marha drága. 35k alatt nem lehet normálisat kapni.
A P4 D -k fejlesztési költsége gondolom soha nem fog megtérülni, annyira lenyomták az árukat.

(#23) villamos

villamos
(senior tag)
LOGOUT blog

Még mindig nem derült ki számomra, kik ezek a kis alaplapgyártók... :F

Az pedig, hogy az AMD lenne a Sötét Oldal, azt pedig kikérjük magunknak! :)) Pontosan az Intel a cúnya, a rocc, meg a gonoc! Ez az egész egy gondosan kidolgozott terv része, hogy ellehetetleníthesse ezeket a szegény, pici gyártókat, és majd jó olcsón bekebelezhesse őket! :))

[Szerkesztve]

(#24) venember83 válasza villamos (#23) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem is fog, mivel ennek a hirnek nem ez a lenyege, hanem, h intel 40+ procit dobott ki rendkivul rovid idon belul es, h senki se birja vele a tempot :P

(#25) CYX

CYX
(fanatikus tag)

Végigolvastam a hozzászólásokat, látom azért a népek kapizsgálják mi a hír lényege. Valamilyen szinten tényleg marketing fogás. ''fúú több mint 40 procit csináltunk'', ''húú mi olyan eszeveszett tempóban fejlesztünk''.
és akkot tényleg tessék észrevenni h. itt az eszeveszetten van igazán a hangsúly.
hiszen Intel tolja az újabbnál újabb előzőekkel nem kompatibilis csipszetjeit a még inkompatibilis procijaival, tehát nem átgondolt a fejlesztési stratégia és csak loholnak, menekülnek. Ezt azért tudom ondani, mert AMD ott van a nyakukon. átgondoltabb, megfontoltabb, gyerekbetegségektől tisztább átgondolt megoldásokkal. Lássuk be, hogy ez így van, hiszen AMD-nél nagyon ritka volt (754, 939, AM2 egyáltalán nem), hogy a foglalatba belement aproci, de nem ment a lapkával. És a jövöt tekintve AM2-be AM3-ig (AM2 AM2+ AM3) bele fognak menni a procik (természetesen ''visszabutítva'' DDR2-r e ill 1Ghz-s HT-ra). AMD vonalon kicsit tisztábban kivehető a jövőkép. Intel alol meg ha továbbra is megy a kapkodás akkor az intel lapok ára megy az egekbe, hisz iszonyatosan lerövidül az életciklusuk.

(#26) venember83 válasza CYX (#25) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

flame-szag van a levegoben...

(#27) CYX válasza venember83 (#26) üzenetére

CYX
(fanatikus tag)

ezesetben elnézést kérek... de én így érzem nem áll szándékomban ilyent kirobbantani

(#28) CsendesMark

CsendesMark
(fanatikus tag)

Nme tudnak lépést tartani?
....ideje bezárni a boltot :DDD

...az ár/érték arány a vesztesek mentsvára :D

(#29) venember83 válasza CYX (#27) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

igazad van, csak megallapitasod flame-szeru vitakat valthat ki...

[Szerkesztve]

(#30) Male válasza venember83 (#18) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az Inteles lapokat ugyan azok gyártják, mint az AMD-seket... innentől ez nem szempont.

(#31) Cicero

Cicero
(őstag)

jó a kép :DDD

(#32) Abu85 válasza polip (#10) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Pont ez a probléma, hogy a ''noname'' szegmens komolyabb teszteléseket végez kiadás elött. Nem úgy mint az Asus, vagy a többiek akik a kiadott terméket foltozgatják és több hónap mire tényleg kész lesz a lap. Ez lehet, hogy egy átlag júzernek nem jön le, de szervízben nagyon látszik a hamar kiadott alaplapok problémái.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#33) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Szerintem úgyis nagy lassulás lesz. Senki nem fog igéyelni 16 magot, felesleges lesz az az erő. Nem fogják tudni eladni a legújabb procikat. Az MS-nek is fejtörést okoz, hogyan vegye rá a kiválóan működő, szinte tökéletes XP lecserélésére a felhasználókat.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#34) joghurt válasza Jim Tonic (#33) üzenetére

joghurt
(őstag)
LOGOUT blog

Ugyanúgy, mint ahogy a kiválóan működő Win2k-k lecserélésére is rávett sok felhasználót: megszünteti a támogatását.

És attól, hogy senkinek sincs szüksége a 16 magra, egy idő után már csak azt lehet kapni, és kész.

A tej élet, erő, egészség.

(#35) venember83 válasza joghurt (#34) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

De ha nem lesz miert valtani (ertsd: 1 program se hasznalja ki) akkor nem fog elkelni az uj proci. Eljott a Paradicsom, van hardver, mar csak progi kene ami kihasznalja :DDD Szemely szerint vmi szoftveres attorest varok, ami kihasznal n-szamu procimagotmagot (a desktop piacon) s ezt nem is az MS-tol varom, hanem vmi kisebb programozocsoporttol, de lehet csalodni fogok s nem lesz ilyen...
Win2k nem volt olyan elterjedt, legtobben a win98at csereltek xp-re, millenium edition es 2000 valahogy kimaradt a legtobb usernek.

(#36) bambano válasza Jim Tonic (#33) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha gyorsul a fejlesztési ciklus, előbb avulnak el erkölcsileg a cuccok. Ezt pedig sok user nem fogja tudni megfizetni, hiába magyarázza majd az intel marketing gépezete, hogy itt az újabb, a jobb, vedd meg, nem lesz rá csentó.

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#37) Jim Tonic válasza venember83 (#35) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Ha valaki elmegy informatikusnak, azzal kezdik a sulit, hogy a szoftverek piacán mekkora hiány van. A hardverek már rég elhagyták a szoftverek képességeit.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#38) joghurt válasza Jim Tonic (#37) üzenetére

joghurt
(őstag)
LOGOUT blog

Nem tudom, ezt melyik iskolában mondják, de szerintem azok nem ülnek számítógép előtt. Egy Word2007 lassabban indul el az én középkategóriás gépemen, mint egy Word 2.0 egy 300-as Cerkán. Vagy kérdezd meg bármelyik gémert, hogy a hardvere elhagyta-e a játéka által támasztott igényt. És akkor még a komolyabb számítási feladatokról nem is beszéltünk. Egyszóval a programok mindig kihasználják az aktuálisan elérhető hardverteljesítményt, sőt tipikusan valamennyivel túl is lépik azt.

(#39) joghurt válasza venember83 (#35) üzenetére

joghurt
(őstag)
LOGOUT blog

Nem azt írtam, hogy azért váltanak, mert akkora szükség van rá (bár ld. az előző hozzászólásom), hanem azért, mert már szinte csak ezt kapni. Hiába lenne elég nekem irodai/webes munkára egy fél gigás gép, ilyenből már csak sokéves, kiszáradt kondis, használt példányokat lehet beszerezni. A kapható leggyengébb új proci erre a feladatra atomerőmű.

A Win2k amúgy igencsak elterjedt, csak épp nem az otthoni felhasználók között, hanem a cégeknél.

(#40) Jim Tonic válasza joghurt (#38) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Eszméletlen ökörséget írtál, nem is kommentelem.

Na jó, pár szót. Hogy hogy indul a wördöd, az inkább merevlemez kérdése, nem értem, miért kevered ide a betöltési időt a processzor témájához.
Nem tudom, a játék mióta számít referenciának, mindenesetre a játékok sem konkrétan processzorhoz kapcsolódnak. A játék semmire nem való, nem mutat meg semmilyen teljesítményt, felbontás, részletesség növelésével bármekkora erőforrásigényt elő tudsz teremteni. A játék amúgy sem PC-re való. Azért ez a példád jellemzi, mennyire komoly ember vagy az informatikában.
Milyen komolyabb számítási feladatokról nem beszéltünk? Mondj már egy példát? Akár PC, akár szerver szinten. Mi az a feladat, amit nem tud megoldani a PC-d?

Ehhh...

[Szerkesztve]

(#41) Jim Tonic válasza joghurt (#38) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Azt még meg akartam kérdezni, mi az a program, amit általában home/office userek használnak (vagyis a legszélesebb réteg), és kevés neki a mai processzorok teljesítménye.

(#42) Egon válasza joghurt (#38) üzenetére

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Már a P1-es (100 MHz-es) gépemen is 6.0-s Word volt, nem tudom honnan szedted ezt a 2.0-s verziót (ha azt XT-re írták, nem csoda hogy baromi gyors egy 300 MHz-es Celeronon).

"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."

(#43) Balage76 válasza Egon (#42) üzenetére

Balage76
(fanatikus tag)

Volt Word 6.0 és volt WinWord 2.0 ebben a sorrendben...a mostani Word-ök a WinWord folytatásai.

www.xbox360szerviz.hu

(#44) Egon válasza Balage76 (#43) üzenetére

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lehet hogy én tudom rosszul, de a (felületes) netes kutatásaim is azt mutatják, a Word ekvivalens a WinWord-el.
Pl. itt:[link]
Ezt írják:
''Az MS Office, valamint az MS Word (WinWord), az Excel, az Outlook Express, az MSN és a Notepad a Microsoft Corporation védjegyei.''

Tudtommal a 6.0-s Word után a Word for Win95 jelent meg, utána az Word97 stb. stb.

Ezen túlmenően, az írás amire válaszoltam is Word-ről beszél... :U

"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."

(#45) szacsee

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hali!

Nem akarok kötözködni, de pár éve már foglalkozom számítástechnikával.

Az MS Office-l kapcsolatban nincs leoptimalizálva.
Valamilyen téren a hardverfejlesztők is ludasak, de a programozókat sem kell védeni.

Pl.: Ha olyan király sulik vannak, akkor a Novitax nevü nyüvek legújabb futtatásához miért kell
minimum P4, és rádásul némelyik dosos nem magyar nyilt forráskódú raktár és számlakezelő
progam szebben néz ki és ugyanazt tudja.
A magyar programozókat inkább hagyjuk ki, ennyi fizetésért máshol csak demót fejlesztenek.
Pl nod32 vs symantec
10 vs 60Mb setup
A norton fogja a gípet mint állat, ha úgy állítom be hogy érjen valamit, a nod nem.

Ezek csak illusztációk nem kötekedni akarok senkivel, a felsorolt termékeket sem akarom kritizálni.

Ui: John is megmondta sz@r a Vista, meg a PS3. Igazat adok neki.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.