Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Adi

Adi
(senior tag)
LOGOUT blog

Már várható volt egy ideje, ismerve az utóbbi időben az IBM vinyók ''minőségét''. :((( Persze valahol érthető, rá akarják venni a népet, hogy dobálják majd ki az ATA vinyóikat, amikor már jön teljes gőzzel a SATA, de akkor se volt etikus húzás.

Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

(#2) Edem válasza Adi (#1) üzenetére

Edem
(senior tag)

Nekem eddig csak a ''magyar'' IBM-ekkel volt gondom, a made in thailand tökéletesen működik.

Mindenki nyomjon még egy ENTERt! Jó nagyot!

(#3) LordX válasza Adi (#1) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak jönne már teljes gőzzel a SATA...
Mert a Japánbanlehetkapniegyetlenegyfélét azt nem nevezném teljes gőzzel-nek :(

(#4) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Várható volt, hogy a vállalat megszabadul az olyan termékeitől amik veszteséget hoznak a konyhára.

(#5) MLaca

MLaca
(HÁZIGAZDA)

Hál' Istennek befejezték annak a sok fostalicskának a gyártását!

http://mlzphoto.blog.hu/

(#6) coolcave

coolcave
(kvázi-tag)

A másik két nagy gyártónak lesz ez jó, bár sztem eddig se volt gond, hogy nem megy a bót. A Seagate jobban tud érvényesülni talán, a Maxtor meg stabilabban tarthatja a pozícióját...bár ha a Seagate a Barracudák minőségét viszi/fejleszti tovább, akkor ha tud egy kicsit árat is csökkenteni könnyen felzárkózhat...sőt

(#7) klepto

klepto
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem értem miért szidjátok az IBM vinyókat :(
Nekem nyár óta van egy 80Gb/7200rmp-s IBM Deskstar vinyóm, és semmi bajom nincs vele :t

A kalória olyan állatfajta, aki, amíg alszol, szűkebbre szabja a ruhádat.

(#8) Den válasza klepto (#7) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

Már nyár óta??? Hú akkor te ősfelhasználó vagy :)

www.streetquad.hu www.agroquad.hu www.yomoto.hu

(#9) gericooper

gericooper
(fanatikus tag)

mindenki mással szív, így mindenki mást szid!
nekem is ibm-em van meg vagyok véle elégedve! ami viszont kurva szar sorozatú fingcseszter(em) volt az a kvantum st sorozata. 1 év alatt 5x (!) cseréltettem vissza.

Olympus C760 dig. fényképező eladó + 128 Mb xD + vízhatlan hordtáska hozzá

(#10) bogyo112

bogyo112
(őstag)

Hali!
Én személy szerint sajnálom a dolgot, hiszen mi marad más a honpolgárnak:
Maxtor. Arról meg csak rossz tapasztalataim vannak.......:(

Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!

(#11) Satan-Claus válasza bogyo112 (#10) üzenetére

Satan-Claus
(senior tag)

No! Azért a WD-t se felejtsük el!

''Ha ideges vagy ragadj fejszét, attól megy a gonosz fej szét!''

(#12) localhost válasza MLaca (#5) üzenetére

localhost
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kedves Intel D845GBVL - Pentium4 2.4GHz - 512MB Kingston PC2700 CAS 2 - Seagate Barracuda IV 2x80GB - Plextor 4012TA - Toshiba SDM1612 - GeForce4 4600 128MB - Chieftec DX01-WSE - Enermax EG465P-VE

Konstruktív fostalicskás hozzászólásodat szívből köszönöm! Most más sokkal okosabbak vagyunk Tőled, Általad és Rólad!

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#13) Bass

Bass
(senior tag)

Na nemtom miért szarok az IBM vinyók??? Megmagyarázná valaki??? Nem mondom hogy ők nem gyártottak fos szériákat ahogy más cégek is. Nekem pl a Quantum meg a Maxtor vinyókkal voltak rossz tapasztalataim(meg a haverjaimnak)de ettöl még lehetnek ott is jó szériák.Eddig volt Seagate,Maxtor,Quantum vinyóim most viszont egy 80GB-os IBM vinyóm van a Seagate utánn ezzel vagyok a legjobban megelégedve(a Seagate pl 4 éves és még müxik:))a Quantum meg a Maxtor már halott(13 és 40GB-osak voltan)

''Peace Through Superior Firepower'' /FROST - Aliens/

(#14) Agyzuzo válasza Bass (#13) üzenetére

Agyzuzo
(PH! addikt)

''Na nemtom miért szarok az IBM vinyók??? Megmagyarázná valaki???''

Volt pár hibás széria, az emberek elvesztették a MÁRKÁBAN a bizalmat és ez épp elég volt. Nem azt nézte senki, hogy ''Jaj, gagyi 60GXP széria'', hanem ''Jaj, gagyi IBM''.

(#15) MLaca

MLaca
(HÁZIGAZDA)

localhost: köszönöm észrevételed, de nem érdekel a véleményed
bassz: az IBM vinyók nem voltak rosszak, de az utolsó sorozatok nagyon nagy hibaaránnyal készültek és nem feltétlenül a made in hungary feliratúak. A Quantum és Maxtor vinyók, ha jó a hűtésük (azaz aktívan hűtöd konkrétan és kiemelten őket), akkor sokáig elmennek hibák nélkül. Nekem sajnos nagyon sok Quantum/Maxtor vinyóm halt meg (4db, mind 7200 rpm) ezért tértem át IBM -ra, amiből megint 2db meghalt. Most - mint látod - seagateem van és eddig semmi baj velük, pedig nem is kapnak dedikált hűtést.

(#16) Bass

Bass
(senior tag)

Az tény hogy a Quantum meg a maxtor vinyók nagyon melegednek(tek) pedig mindkettö 5400-as volt(a quantumnak egy chip lukadt ki a hátulján)az IBM meg hütés nélkül is elál a tégladobozok miatt:))) na még 30fok fölé sosem ment a láza(méri bent egy kütyü a vinyóban aki nemtudná) és nemhiszem hogy rosszul mér mert tapintásra sem meleg na ennyi

''Peace Through Superior Firepower'' /FROST - Aliens/

(#17) localhost válasza MLaca (#15) üzenetére

localhost
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kedves Mlaca!
Látod ennyiben vagyok más, mint Te: Engem ugyanis érdekel a te véleményed, és figyelembe is vettem az általad leírtakat ! Más kérdés, hogy nem tetszik amit és ahogyan írtál, de ez az én magánügyem, ehhez nekem jogom van, mint ahogy Neked is arra, hogy ilyen legyél.

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#18) Flashcash

Flashcash
(PH! addikt)

Az IBM vinyók megbízhatóságáról:
Jelenleg a 120GXP széria talán a legmegbízhatóbb vinyó a piacon.
A Storagereview megbízhatósági felmérésében is ez a legjobb a Seagate Barracuda IV sorozatot is megelőzve.

''Consumer confidence in the Deskstar line has been shaken regardless of the legitimacy of these problems. Fortunately, the chorus of reported troubles has subsided with the 120GXP. Even now reader interest in IBM's latest runs high.''

''According to filtered and analyzed data collected from participating StorageReview.com readers, the IBM Deskstar 180GXP predecessor (IBM Deskstar 120GXP) is more reliable than 66% of the other drives in the survey that meet a certain minimum floor of participation. ''

A legújabb széria (180GXP) már alapban folyadékcsapágyas csak 2,3 dB-el hangosabb mint egy Barracuda V. Tovább csökkentették az amúgy is nagyon jó elérési időt, és még megbízhatóbb......

F1 videók : http://tamas13.ultraweb.hu

(#19) Agyzuzo válasza Flashcash (#18) üzenetére

Agyzuzo
(PH! addikt)

...kár hogy már nem gyárták... ;P

(#20) Agyzuzo válasza Agyzuzo (#19) üzenetére

Agyzuzo
(PH! addikt)

Azaz gyártJák. :>

(#21) Flashcash válasza Agyzuzo (#20) üzenetére

Flashcash
(PH! addikt)

Szerintem meg gyártják.
Az IBM részlegét nem szüntették meg csak átvette a Hitachi.
A már jól bejáratott termékvonal nem szűnik meg.
A 180GXP-t mindenütt reklámozzák az IBM oldalán bármelyik nagyobb külf. e-shopban lehet kapni. 276$ a 180GB-s darab.

F1 videók : http://tamas13.ultraweb.hu

(#22) junesz

junesz
(újonc)

Nekem is van két ismerősöm, akiknek beállt az IBM winyesz. :(

(#23) MLaca válasza localhost (#17) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

localhost: Bocsánat, korrigálok: az írt rosszízű megjegyzésed nem érdekel. Természetesen nyitott vagyok egy közös gyümölcsöző jövő iránt!

(#24) MLaca

MLaca
(HÁZIGAZDA)

És azért írtam, amit írtam, mert tele volt a tököm a IBM és Maxtor miatti állandó vinyócserékből!

(#25) JulWCZar

JulWCZar
(őstag)
LOGOUT blog

Hö!

Két Maxtorom van (15+40 jól műxik). Ettől függetlenül hallottam hogy voltak hibásak is, de azok rendre 7200-esek voltak, vagy a quantum készletéből maxtor név alatt kiárusítottak.

Quantum: hát, 1.2es quantum már 6 éve bírja, amíg a 40-esből havernak kettő is behalt. Bizalom elveszett, quantum elveszett (megvette a maxtor, bár sztem ez nem tett jót a maxtorba vetett bizalomnak). Pedig sokáig mindenki erre esküdött, csakhát a 20+ szériák igencsak, khmm, trágyára sikeredtek... (tisztelet az elenyésző mázlista kivételnek)

IBM: u.a. jáccódott le mint a quantum esetében, egy rossz széria és pillanatok alatt semmissé vált a bizalom... (pedig van olyan 20 megás IBM vinyó ami ma is vígan pörög :) )

Seagate: bizony, a seagate most tarol, de pl.: 98'ban senki sem ajánlotta a szígétet, mert igen soxor behaltak a drágák.

Egy éve még mindenki űberf*szaként jellemezte az eye bee m vinyókat. Most hd részlegnek kanyi. Úgy látszik a bizalmatlanság ezen a téren baromira tud ütni.

| http://putraware.ini.hu | Putra Writer 1.9 magyar freeware webszerkesztő

(#26) Den válasza JulWCZar (#25) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

''Úgy látszik a bizalmatlanság ezen a téren baromira tud ütni.''

Na ja mikor az ember 40-80-120.... giga adatáról van szó...

www.streetquad.hu www.agroquad.hu www.yomoto.hu

(#27) pumpkin

pumpkin
(újonc)

Az utóbbi 3 hétben a környezetemben ''csak'' 5 db IBM csoda dobta hátra magát, szal azt kell mondanom: Végrevalahára :))
A quantumot meg mindenki csak szidja es nekem már lassan 200 éve megy a jóöreg 6,4 es.

Get off your fuckin cross. We need the fuckin space to nail the next fool martyr.

(#28) JulWCZar válasza pumpkin (#27) üzenetére

JulWCZar
(őstag)
LOGOUT blog

ÁÁÁÁááááááá...

Ezt próbáltam kifejteni. Óvasd el amit irtma. ÁÁÁÁÁááááá

| http://putraware.ini.hu | Putra Writer 1.9 magyar freeware webszerkesztő

(#29) Sikló

Sikló
(tag)

Én azért annyira nem örülök az IBM távozásának. Minél többen gyártanak, annál jobb a verseny ==> annál jobban jár a vásárló! :DD

''Attól, hogy valaki paranoiás, még üldözhetik...''

(#30) MLaca válasza Sikló (#29) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

Igen és minél kiélezettebb a verseny, annál gyorsabban hoznak ki új cuccokat és annál trágyább minőségben, mert ugye az ár a lényeg! Itthon is sok fasz mit vesz? Ami ócsóbazzeg! Ócsó legyen! Na, erről ennyit.

(#31) Polesz

Polesz
(PH! addikt)

Szerintem aki régóta benne van a számtechben (pl. szervizes mint én :))

Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.

(#32) deepwell válasza MLaca (#30) üzenetére

deepwell
(senior tag)

csodalatramelto configod van, es is hasonlot ajanlok mindenkinek, de van aki nem tudja megfizetni, ezeket meg kell erteni.... es esetleg egy picit szebben emlekezni meg roluk.... csak ennyit akartam mondani, ja meg hogy egy 60GB os 60GXP meg 2 db 80 GB os 120GXP vinyom van mind tokeletesen mukodnek a 60 mar lassan tobb mint egy eve ...

Framerate is LIFE !

(#33) emvy válasza MLaca (#30) üzenetére

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

'' Itthon is sok fasz mit vesz? Ami ócsóbazzeg! Ócsó legyen! Na, erről ennyit.''

Gratulálok.

while (!sleep) sheep++;

(#34) Loha

Loha
(PH! kedvence)

Emberek! Nem tudja vki, hogy hol lehet IBM 180GXP-t kapni kis hazánkban?
Egyébként lehet, hogy már nem is ezen a néven fut, mert láttam már olyat is, hogy Hitachi Deskstar 180GXP :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.