jó ez a felmérés, kb én is így vélekedek
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Egyéb hardverek » [Re:] Nem agresszívebbek, viszont életrevalóbbak a hazai cyberjátékosokHozzászólások
egyetertek
"odabasztad a kis fejecskéjét...a szemüveg nem tört el?" :DDD
(#3) venember83
az alkoholista se gondolja, h a pia tonkretette az eletet, vagy ha igen, az mar tul keso...ergo nem cyberjatekosoktol kene megkerdezni, h munka/tanulas rovasara megy-e a jatek, stb.
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

zsiga667
(PH! kedvence)
Pontosan...
A legreprezentatívabb az lenne, ha a játékosok közvetlen környezetét kérdeznék meg magáról a játékosról, illetve hogy miben változott meg az utóbbi időben.
A magunkban átment negatív változásokat csak a legritkább esetben vesszük magunkon észre. 
Mindazonálltal valami hasonló eredményt képzeltem el, és hasonlóan vélekedem én is.
Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju
Nocsak, vénember83-ból a tapasztalat szól? 
Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!
Egyetlen gond, h a kozvetlen kornyezet nem tudna objektivan megitelni. Ezert kellene pszichologusokat bevonni, vagy egyszeruen merni, hogy szamitogep hatasar hogyan modosul az ember napi/heti programja.
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

Remington
(őstag)
miért ne tudná h a tanulás/munka rovására megy? ha korábban pl jó jegyei voltak és miután elkezdett játszani rosszak akkor ő is tudja h a rovására megy...más kérdés h tesz-e ellene
Van egy topik, valami olyasmi cimmel, hogy milyen hatassal vannak rank a jatekok. Ott nem egy ember leirta, hogy oldalazva ment az utcan, nem erezte vezetes kozben a sebesseget es hasonlok. Ez NEM normalis.
En is szoktam jatszani, semmi bajom a jatekokkal, csak merteket kell tartani.
The box said "Requires Windows 95 or better." So I installed LINUX
Tök jó. Egy órát leülök wowozni, már függő vagyok, csak meg kell kérdezni.
-Mondd esmy, sokat wowozol te?
-Ugyan kedves barátom, ma is lásd egy órát toltam csak.
-Na persze, első lépcsőfok a tagadás. mocsok függő vagy lásd be.
Sőt, még azt is mondhatnám, hogy a játékfüggőség pozitívum. Ki lehet számolni, hogy napi 8-12 óra hány forint a kocsmában és hány agysejtet öl le.
[Szerkesztve]
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
probalok objektiv lenni mindenkivel szemben, igy magammal szemben is 
[Szerkesztve]
Ha mesz a kocsival s nem mukodik a kmora, akkor nem fogod tudni pontosan mennyivel mesz, max abbol, h adott sebessegi fokozatban mennyit megy max az auto, s tudod mennyire nyomod a pedalt, de ha kinezel, attol nem fogod tudni pontosan milyen tempoban haladsz! Ezt max 1 trafipax mondja meg neked, az objektiv s kulso ''szemlelo''!
ezt te se gondoltad komolyan. Nem arrol van szo, h fuggove tesz, csak arrol, h biznyos ido utan nem neked kell eldonteni, mert nem tudod, h milyen hatassal van rad bizonyos elfoglaltsag, tevekenyseg.
sry, h megismeteltem a hsz-odbol a peldat, ok egyszeru, nem olvastam vegig a hsz-ek sorat mielott nekiultem s valaszoltam.
[Szerkesztve]
Akinek viszont a véleménye érdekel, az álltalában a közvetlen környezetemben található. Aki nem ide tartozik, annak a véleménye számomra nem igazán mérvadó, r-go ku****a lesz@rom ( kis túlzással ), hogy mit is gondol rólam. Ebből következve lényegtelen hogy objektív vagy nem az ő képe rólam, mert nem veszem figyelembe.
Akinek viszont adok a véleményére a te eszmefuttatásod szerint nem objektív, de mondhatnám úgy is hogy nem reális.
Akkor most hogy is van ez? 
Fogadjam el annak a véleményét aki igazából nem is ismer, szemben azzal, aki ismer de nem objektív velem kapcsolatban? 
Remélem érzed a kis logikai bukfencet a dologban? 
[Szerkesztve]
Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju
Most felmeresrol van szo, nem arrol, hogy ki miatt szoksz le bizonyos dolgokrol. S 1 felmeres bizony objektiv adatokon kell alapuljon, kozel allo szemelyek meg nem objektivek.
A nem közeliek véleménye meg nem releváns! 
A 22-es csapdája.
Marad az, hogy mindenki nyilatkozgat magáról! 

sbazsi
(PH! kedvence)
és a munka / tanulás ügye nem megy a játék rovására?! ![;]](/dl/s/v1.gif)
Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???
A pszichologus azert jo, mert nem kozeli, objektiv s ert is a dolgokhoz. Az o velemenye meg csak relevans, nem?
(#20) Foglalt név válasza venember83 (#16) üzenetére

Foglalt név
(MODERÁTOR)
Ennyi erővel statisztikán is alapul, tehát... 
Te alapvetően feltételezed, hogy a játék megváltoztat és gátolja a normál gondolkozást, értékítéletet. Ez hiba, ha az objektivitás a téma.
A Te hipotézised szerint felesleges volt az a teszt is, amiben a pesti lakosok sporttevékenységét vizsgálták, merthogy ugye ha sportolsz, az olyan hormonokat szabadít fel, amelyek örömérzetet okoznak, ergo nem tudod objektíven megítélni vajon jó hatással van-e rád.
Amit pedig a közvetlen környezetről írták, már elöttem is kifejtették, hogy még ezzel az áltudományos humbug indoklással is badarság, szóval nem fecsérlek rá szót.
Bocs, de nincs jó napom és erre a környezet még rátesz egy lapáttal, mert nem éppen a tolerancia felé lökdösnek. 
Egyéb elfoglaltság miatt jelenleg nem vagyok elérhető. Kérlek keress más modot, köszönöm!
jaj gyerekek, itt nem arrol van szo, hogy ki mennyire fuggo, hanem arrol, hogy ha pl vegigjatszol egy jatekot napokon keresztul, mondjuk egy fps-t, akkor a kovetkezo napon nem egy aknavetovel a valladon fogsz munkaba/suliba indulni es kozben losz mindenkire, aki korulotted van
szvsz
"odabasztad a kis fejecskéjét...a szemüveg nem tört el?" :DDD
Csak egy ilyen felmérést pszihológusok bevonásával megcsinálni elég macerás lenne. 
( Márcsak a részvételi szám miatt is. )
(#23) venember83 válasza Foglalt név (#20) üzenetére
Egy felmeres nem statisztika s nem is kozvelemenykutatas! Pusztan az bantja a szemem, h te iteled meg azt, h teged mennyire befolyasol a pc. A kommunizmus ugye a kommunistak szerint maga volt a tokely, megis kinek lett igaza? Nekik? Nem, a kivulalloknak. A vga-kat se a gyartoik tesztelnek le, h mennyivel jobbak mint az elod-tipusok es nem is a konkurrencia. Hanem kulso, objektiv emberek. Tenyeket, valtozasokat csak objektiv emberek tudnak megitelni.
Viszont csak ugy van erteleme, ez igy annyit er mint K7-nek a Dual-Channel ![;]](/dl/s/v1.gif)

Ribi
(PH! kedvence)
Valamint ha mar 5 eve allandoan jatszol, honnan tudnad hogy mennyire megy a tanulas rovasara, ha fingod sincs mennyit tanultal volna ha nem jatszol. Lehet hogy reg az akorban fetrengve tok reszegen hemperegnel. Jobb is hogy otthon vagy felugyelet alatt 
[Szerkesztve]

atus33
(tag)
Szóval ez a World Cyber Games, akiknek a cybersport a biznisze, felmérést végzett a játékrajongók között, és arra jöttek rá, hogy a játék az egyik leghasznosabb dolog a világon, ráadásul szinte semmi hátulütője nincs..... NAHÁT, EZ MILYEN MEGLEPŐ!!!!!
. o O o .

Loha
(PH! kedvence)
Pontosan nem fogom tudni, hogy mennyivel megyek, de azt ugyan úgy fogom érezni, hogy mikor megyek túl gyorsan az adott útviszonyokhoz képest. Műszer nélkül egy objektív külső szemlélő, még kevésbé tudja megsaccolni a sebességemet.

Loha
(PH! kedvence)
Mondjál nekem egy olyan szórakozási formát, aminek semmilyen hátulütője nincsen, és mégis nagyon szórakoztató! 

Loha
(PH! kedvence)
Na akkor mutast már be nekem, hogy szerinted pszihológus bevonásával hogyan kellene zajlania egy ilyen felmérésnek... 
Meg ezt úgy mondod, mintha a pszihológia olyan egzakt tudmány lenne, ahol belenéznek az ember fejébe és már mindent tudnak róla... A pszihológus is csak egy ember, nem egy trafipax...
Már megcáfolták, hogy a maszturbáció teniszkönyököt, szőrös tenyeret, vakságot okozna. Szerintem az a legolcsóbb és legjobb szórakozás.
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
A fenti kérdést, hogy mennyire árt, vagy nem árt a játék, szerintem mindenki meg tudja ítélni saját maga is.
Én például érettségi előtt szinte megállás nélkül játszottam, napi 4-5 órát. Aztán érthető okok miatt sürgősen abba kellett hagynom. Ezután kb. annyit tanultam naponta, mint amennyit előtte játszottam. Ennek ellenére kevésbé voltam ingerült (=aggresszív), többet kerestem az emberi kapcsolatokat, akár a szüleimmel, akár a barátaimmal, és úgy érzem, hogy több időm jut egyéb dolgokra is. A meglepő viszont mégis az volt, hogy nem is vettem észre, hogy mennyire beleivódott a játék az életmódomba, tehát a rossz következményeit sem tudtam felmérni (egyrészt jól éreztem magam, másrészt nem volt viszonyítási alap, mert már elfelejtettem, hogy milyen volt előtte). Az pedig szerintem kicsit túloz, aki azt mondja, hogy állandó módon oldalazott az utcán a játék hatására..
Egy szó, mint száz: Az ember saját maga is meg tudja ítélni, hogy mennyire befolyásolta a játék az életét. Ehez két dolog kell: 1. tapasztalja saját bőrén; 2. abba kell hagynia, és külső ''szemlélőként'' visszatekintenie. Viszont szerintem más külső szemlélők sem tudják az 1es pont nélkül objektíven megválaszolni a kérdéses dolgot.
Szerk: fogalmazási hibák
[Szerkesztve]
Ember embernek farkasa.

Loha
(PH! kedvence)
Ezzel kapcsolatban eszembe is jotott egy vicc:
Pistike a szemésznél:
Doki: Pistike, abba kéna hagyni a maszturbálást...
Pistike: Miért megvakulok?
Doki: Nem. Zavarja a többi beteget.
Az mondjuk nemtom miért baj, ha valaki sokat játszik. És ha valaki sokat hallgat zenét, nehezen bírja nélküle, esetleg ingerült ha elveszik a fejhallgatóját, akkor az is függő, társadalomra veszélyes ?
(#34) Foglalt név válasza venember83 (#23) üzenetére

Foglalt név
(MODERÁTOR)
Nem akarlak tényleg bántani, mert lehet, hogy félreértelek. Ha jól emlékszem, akkor a kommunizmus még mindig az egyik legjobbnak tartott társadalmi forma szakemberek között is. Más kérdés a fizikai megvalósítások bukása, ami inkább az emberi felkészületlenséget mutatja a jó dolgokra.
A vga-kat is először a gyártó teszteli, aztán valóban más külső emberek, akik objektivitását nem tudom honnan veszed. Ők is csak véleményt mondanak, hiszen emberek, nem robotok. Ph-s tesztek vége is ''tetszett'', ''ajánlott'' és hasonló korántsem objektivitást sugárzó szavak. Ezzel nem a pártatlanságot és az elfogulatlanságot kérdőjelezem meg, pusztán jelzem, hogy az általad vágyott absztrahált fogalomnak semmi keresni valója ilyen körökben.
Egyéb elfoglaltság miatt jelenleg nem vagyok elérhető. Kérlek keress más modot, köszönöm!

kovsol
(PH! nagyúr)
én pl 3 évig nagyon komolyan toltam warcarft3 -t majd BF2 -t utánna Guild Wars és most WoW -t tolom
hát hogy a tanulás rovására megy-e ? hát sokaknál az bisztos
de most pl én játszok öcsém meg haverokkal lóg szóval tanulásra nézve egyforma hatása van
de ha nem tudok játszani akkor se esek kétségbe mert mindig talál az ember egy jó könyvet! és a diblomát se adják ingyen 
Fan of !Hollywood Hírügynökség! Xbox360 gamertag: Lindom |Aki betartatja a törvényt azt ő maga is tartsa be.|
Az lenne a legjobb megoldás, ha mindenki kivonulna egy közeli erdőbe és közösen bölényeket sütögetnénk. Közben az asszonyok természetesen összgyűjtenének néhány áfonyát ebéd utáni édességként. 
Ember embernek farkasa.
Augusztusban rengeteget jártam ph talikra, ahol még szgép sem volt, nemhogy játék vagy net, és nem hiányzott. Ilyen szempontból nem érzem magam függőnek, de ha nincs más ami kitölti az életem, még mindig ez tűnik a leghumánusabb megoldásnak. A kocsma drága meg púsztícsa a zagyam.
ami jó az életben, az
- törvénytelen
- drága
- erkölcstelen
Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

Foglalt név
(MODERÁTOR)
Valahol mélyen igen. Ha belegondolsz az ilyen külső ingerforrások jellemzően arra jók, hogy a belső disszonanciát próbálják helyreállítani. Akár úgy, hogy elnyomják, akár úgy ellensúlyozzák vagy éppen segítenek kivetíteni magukra. 
Jelzem ezt a sokra írtam, tehát ha napjában egyszer Britney-t hallgatsz még nem jelenti, hogy lelki sérült vagy. Csak valószínűsíti. 

Robaj
(PH! addikt)
Másfél éve nap szinten játszok netes játékkal. Amikor van jobb dolgom (értsd haverok, nyaralás, szórakozás, munka
, tanulás
) nem hiányzik a játék, mert mással töltöm ki a szabadidőm, de amikor nincs összeröffenés, fáradt vagyok, stb., TV helyett a gép előtt vagyok inkább. A kocsmázás helyett is inkább leülök a gépezni, zenét hallgatok és codolok. A netes játékkal sok új ismit szereztem, 1-2-3-al már taliztam is. (
) Szóval szvsz még kapcsolatépítő értéke is van az online játékoknak, természetesen csak mértékkel. 5+ óra fölött már sztem káros lehet, mivel annyi szabadideje nincs senkinek, ha mégis akkor vmit tuti elhanyagol. Meg kell találni az egyensúlyt.
[Szerkesztve]
Member of [Lam[PH!]a] PROHARDVER CoD team ––– Köcsööög!!! - by bLaCkDoGoNe ––– Kék pirula nélkül is úgy szájbab@szlak he - by Zsadi ––– Robaj... tökön rúglak miután Zsadi kezéből kirúgtam a járókeretét - by Bagya - http://www.kepatmeretezes.hu

Allien
(PH! kedvence)
Részben egyet értek Veled. De, sajnos a pszihológusok jelentős része alkalmattlan lenne a feladatra, szvsz.
Illetve, ez kultúrális kérdés is. Mivel, az alkohol=drog (ezen kár is vitatkozni), de mégsem nevezik annak, csak pl. a kendert, speed-t, marihónalját stb... Pedig az alkohol miatt sokkal többen pusztulnak el (szándékossan nem halálnak írom, és szívem szerint sokkal keményebb szavakat alkalmaznék, mint pl. megdöglik, meg hasonlóak, de ugye vannak vétlen álldozatok is, na, azok meghalnak), mint a ''drogok'' miatt, mégsem tíltják (már az európai kultúrákban), egyes embereknél még dicsőség is, ha berugik, és sorolhattnám. Én büszke vagyok arra, hogy még egyszer sem rugtam be, aránylag antialkoholista vagyok (megkóstoltam pl a bort, a jégert, bélízt, pezsgőt). De, komoly játékfüggőségem van, már rég óta. Néha dolgok rovására megy, néha nem. De, aránylag kontrollálom, viszont nem igazán lehet ''normális'' arámyt kialakítani, csak időlegessen, rövid időszakokra. Van olyan gamma, ami full függőséghez vezet, és van olyan, amikor lehet tartani egy megfelelő harmóniát. 
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg
Részemről a függőség úgy ért véget (fél év, napi 8-10 óra war3 után), hogy szépen kiléptem a gammából, leformáztam a vinyót, összetörtem az eredeti cd-t. Másnap eladtam a fél gépet, és vettem egy integrált gpu-sat h még véletlen se tudjak bármivel is játszani. K*rvára nincs értelme, mivel rengeteg embernek hasonló élményt ad, így semmi sem egyedi benne... 10 év múlva meg ugye úgy nézünk majd vissza, hogy b*ssza meg, elpazaroltam x évet az életemből pixelháborúra.
Azóta dobolok/tanulok/dolgozom ésatöbbi, az integrált VGA meg nem megy nagyon 3dben

thaler2
(senior tag)
Sz.tem meg egyszerűen ellehet dönteni, hogy függőséget okoz e vagy sem... A kérdésre a válasz: IGEN ha:
- radikálisan befolyásolja, tevékenységét, cselekedeteit, életét negatív irányba
- rossz hatással van a környezetére
Sz.tem ennyiről lenne szó. Ha valaki sokat gépezik, de mellette rendesen tudja végezni munkáját, kötelezettségeit, a környezete semmien negatívumot nem érez a pc miatt, akkor sz.tem szó sem lehet függőségről...

DigitXT
(PH! kedvence)
Amúgy a fórumozás is tud (kvázi)függőséget okozni, annyit elkattintgat itt az ember.
***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****
(#45) venember83 válasza Foglalt név (#34) üzenetére
Nem bantottal meg, don't worry. Csak az objektivitas fontossagat akartam kiemelni peldakkal, de ezek szerint nem sikerult, nem lennek jo tanar. 1 PH! teszt viszonylag objektiven megallapitja, h megeri-e a penzt a bizonyos hardware, vagy nem. Aztan ezt tenyleg szubjektiv szavakkal irjak le, az teny.
Nem vagyok eleg kepzett, hogy elmondjam mikent kellene lezajlodjon 1 felmeres, de nem a ''pacienst'' szokas megkerdezni, hogy: Beteg vagy? Nem. Vege. Felmereseket a szociologusok es antropologusok szoktak kesziteni, ezert pontosabb valasz irant kerdezd oket.
Mondd valamit atus33 azzal, h ilyen kutatast nem az a szervezet kellene vegezzen, amelyiknek erdeke, h 1 bizonyos eredmeny szulessen.
[Szerkesztve]

CocooN-z
(őstag)
Naigen, akkor vehetnénk sok más fűggőséget okozó szarságot is...nem csak az italozást.
Ha jól érzed magad, ne aggódj. El fog múlni.

Tyberius
(fanatikus tag)
Egyetértek venember83-mal, ehhez a felméréshez igen kritikusan kell hozzáállni. Sokáig én sem voltam tisztában azzal, hogy mennyi időmet elveszik a játékok. Akkoriban biztos azt válaszoltam volna én is, hogy nem vagyok játékfüggő. Most viszont már tisztában vagyok azzal, hogy sok mindenre szánok kevesebb időt, mint régen. A hosszú távú hatásokat csak később ismeri fel az ember...

Ősember
(PH! addikt)
szevasztok
nos, én mint játékos (<---
) sem érzem, hogy a tanulás rovására megy a dolog, hiszen csak akkor játszok, amikor arra jut idö, szoval inkább forditva igaz 
ez a valoság és virtuális valoság összemosodás meg csak azoknál mutatkozik akik eleve agyban gyengébbek. én pl marhára nem tudom elhinni, hogy valaki hogyan mehet az utcán és néz minden sarok mögé, nameg fedezékbe vonul
normális, egészséges emberekre nézve nem lehet káros hatással egy játék, max a szemedet kárositja, de itt nem erröl van szo. aki nem játszik és külsö szemlélö biztosan rossz szemel nézi, mert nem tudja mi ebben a jo, esetleg ''szép''. diák létemre én hétköznap este mindig itthon vagyok és este nem akarok leülni a tv elé, mert annyi szemét megy hogy az már vicc... jön a lost meg a többi sorozat. na és itt majdnem átfordultam én is a gépelenesnevelöszülö szerepébe, mert majdnem mondtam, hogy a f*s lost... pont errö lvan szo, nem tetszik mindenkinek ugyan az és ez igy van rendjén. amig én gépezek, addig más tv-zik, de most igazán ki van elörébb?
jut eszembe tv is okoz függöséget, de vajon erröl miért nem esik ennyi szo?
egyszerü.... már nem annyira aktuális, mind régebben volt. 
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
Pedig a World of Warcraft öl, butít, és nyomorba dönt. 
Egyes emberek rosszabul néznek ki egy 8 órás menet után, mintha átpiálták volna az éjszakát. 
"Liberals think the war against terror was bad, just wait for the war on heresy."