4 mag.Otthoni felhasználóknak minek 4 mag.A 2 mag bőven elég...
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Ősember
(PH! addikt)
1 vistának, 1 háttérben futtatott programoknak, 2 meg a 2 magra optimalizált játékoknak
csak ezt tudom elképzelni ''normális'' körülmények között...
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

Speed
(PH! addikt)
Nohát ez se semmi

\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///

Looney
(lelkes újonc)
sztem ezzel a gyartok a cell tipusu gepepites fele tartanak, valahogy fura is volt, h eddig nem akartak tobb maggal novelni a teljesitmenyt a pckben.
na + a nagy business se mindegy, 2 mag dragabb mint 1, 4 + megtobb ![;]](/dl/s/v1.gif)
Véleményem egyezése a valósággal, csak a véletlen műve lehet

Maverick14
(kvázi-tag)
Ez ismerős valahonnan. 
''640kbyte elég kell hogy legyen mindenkinek''
My other car is an F-14 Tomcat!

rollins
(őstag)
És a négy mag majd összeveszik a többi erőforráson
(Ennek gondolom inkább nagyobb cégek szervereiben lenne értelme.)
[Szerkesztve]
Hát ha vki egy olyan szerencsétlen kijelentéssel a háta mögött később a világ leggazdagabb embere lett, akkor ftc-nek se rosszak a kilátásai a jövőre nézve...
primus inter pares
Nem esett szó az FSB-ről, de 4 maghoz minimum 1333 MHz-es frekvenciát kell tolniuk, egyébként nagyon szűk keresztmetszetlesz. Már ha lesz egyáltalán szokványos felhasználás, amivel csúcsra tudják járatni a gamerek ezt a procit. 
Egyelőre tipikusan nem gamer felhasználásra tudom elképzelni a 4 magot.
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

Speed
(PH! addikt)

Ősember
(PH! addikt)
végülis egyértelmüen gyorsabb lesz majd töle a gép, de csak akkor, ha minden program több szálon is futtathatová válik, de a 8 magot már tényleg eltulzottnak találom 
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

csakdzsó
(újonc)
Én a fogyasztására no meg a hőtermelésére lennék kíváncsi
A nő olyan,mint a pénz.A sok párától gombás lesz,bazdmeg.

Speed
(PH! addikt)
Hát igen mert akkor a magoknak küön-külön is nagyon erősnek kell lennie mert szinte még most sem használják a gemek a 2magot sem

o0tomy0o
(fanatikus tag)
8 mag. . . jaaajj istenem milyen messzi van még így is a real-time rendertől. . . majdha a jóó kis megtervezett animációm ami raytrace-es minden finomságokkal teli, és nem kell naphosszakat várni a renderre... Hogy akartok ti valósághűbb, szebb játékokat ha sajnáljátok az erőforrást rá? Szerintem jó ez a tetndencia. Legyen csak 20-30 mag a gépben, jusson minden progira egy. Így is úgy is haladni kell a korral. 
"Gyerekek! Amíg én élek, ennél a háznál ááállat lesz!!!" (Bödőcs T)

TeeJay
(PH! kedvence)
azt hiszem akkor én már kivárom a 4magos procikat.
kíváncsi vagyok mit tudnak majd azok pláne az AMD-re vagyok kíváncsi milyen überfasza dologgal akarja megverni az Intelt 
Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

Speed
(PH! addikt)
Nekem teszik így első hallásra az az AMD cpu is

Speed
(PH! addikt)
És ezek a 4magos cpu-k menni fognak a mostani 975(conroe) lapokban mert állítólag igen 

student
(senior tag)
hát ezt már prémium kategoriának szánják. akinek sok péze van mér ne venne 4magosat?
up!

Hun'reeth
(őstag)
Erre ne vegyél mérget.
Tekintve a mostani Conroe kompatibilitási helyzetet.
student: az ésszerűség miatt. Minek 4 mag ha nem használod?
[Szerkesztve]
''Öregember nem gyorsvonat!''

Speed
(PH! addikt)
No ez az és akko nem is nagyon érdemes ezeket a 975 lapokat venni vagy igen? Alvin azt mondta anno hogy menni fog benne elvileg hát nem tom mert ha menne királyság lenne 

Hun'reeth
(őstag)
Nézd meg a megfelelő topicban. Ott megtalálod melyik lapok mennek biztosan a conroe -val. De, hogy a 4 magossal is menni fognak-e arra nincs ember aki garanciát vállalna most.
X1900 XTX / 7950GTX kártyákat is megvesznek.. De minek, ha nem használod? (Félreértés ne essék, a 4 magos procit is ugyanúgy ki lehet használni, mint egy ultrabrutál videokártyát)

Hun'reeth
(őstag)
Azért a videókártyákat sokkal inkább leterhelheted anizo, FSAA, HDR, stb. de a 4 mag ha nincs támogatva csak az áramot eszi.
Persze vannak fanatikusok és ezzel nincs is semmi baj. 

Speed
(PH! addikt)
Azt tudom hogy mely lapok fognak menni conre-val de sajna mint mondat nem biztos hogy megy 4magossal is 

Peet
(senior tag)
Szerintem egyáltalán nem baj, ha lesznek 4 vagy akár több magos procik. Talán mi még nem látjuk most át mire is lehet majd felhasználni később a több magot.
Előfordulhat persze,hogy ez is egy zsákutca lesz, de akkor is megér szerintem egy próbát.
Minden esetre Én most kivárok a vásárlással, érdekes dolgok fognak itt történni szerintem a közeljövőben. 
''gyertyafényes kernelfordítás'' by SZTAKI
Öhm, nem tudom, hogy vagy vele, de egyrészt még télen kijött mindkét cég (nem pontos ez a megfoglamazás, de sebaj) többszálas driverrel, valamint minden magára adó játék már külön szálon vezérel csip-csup dolgokat (pl. input, ezáltal nagyban javítható a reakcióidő): Ezek nem számításigényes dolgok, szóval nem lesz 100%-ra terhelve tőle a mag, ettől még sokat segít. Nem öszetévesztendő egy valódi többszálas játékkal, ahol külön szál pl. minden ellen AI-ja, külön a fizika, külön a grafika, amiből valóban nincs sok.
Szóval ki lehet használni a 8 magot is, max nem mindegyik mag lesz 100%-ig terhelve.

Hun'reeth
(őstag)
Amennyire én tudom a játékok közül csak az újabbak támogatják a többmagos procikat (pl: quake4) korántsem mindegyik. Más alkalmazásokról én most nem beszéltem.
Persze biztos igazad van
nekem még olyan tesztek rémlenek ahol max szinetikusan mérhetőek ki különbségek 1 ill. 2 magok procis rendszereknél játékok alatt. Sőt a 2 magosak néha lassabbak voltak.
LOL?
még játék sincs ami rendesen kihasználná a 2magot, ezeket a 4-8-1-6-meg fasz tudja mennyi mag szerintem csakis a professionális felhasználoknak fog érni valamit (nem a hunpr0 pistike aki mindenkit aláz 1.6-ban ő nem professzionális felhasználó
)
Crysis lesz nagyjéból az első ami már kezd valami említésre méltót a második maggal
persze csak a játékoknál
Szerintem a szerver fronton is jók lehetnek ezek a sokmagos dolgok, de asztali PCkben semmikép
1mag a vistanak egy a háttéralkalmazásoknak 2 a 2magra írt cuccoknak?
szerintem ez vicc ha egy mag is elboldogul ezekkel, akkor minek 4?
ez az én véleményem
4 magot a 3d modellezőknek a többiekmeg gyűjtsenek az x2(négyzetenre
)?
El is olvastátok, amit írtam, vagy csak egyből LOL? Nekem úgy tűnik, az utóbbi..

helkis
(PH! addikt)
van valami komoly oka annak, hogy páratlanszámú-magos procikat nem terveznek?
bár ha jól tudom a cell is 9részből áll.
lehetne egy tokban egy-két ''fő'' mag pár mega cache magonként+ 8, 16 kisebb, gyorsabb ''al'' mag párszáz kb cache-el, akár Mhz-ben is kölönbözhetnének, ill feszültségben ''rangonként'' ![;]](/dl/s/v1.gif)
olyan dolgok jutnak eszembe, lehet hogy napszúrást kaptam? : 
[Szerkesztve]
(112945) - ''Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!''

Hun'reeth
(őstag)
Kikérem magamnak a többes számot.
Én elolvastam. My Lord

Speed
(PH! addikt)
A technika fejlődik azt lehet mondani hogy minek a 4mag ezt lehet úgy fel fogják kapni mint a 2 magos cuccokat nem tudni még előre és igenis jólesz az asztali gépbe is függetlenül attól hogy kezdetben ki lesz e használva vagy sem
De ez nis csak egy meglátás 
van valami komoly oka annak, hogy páratlanszámú-magos procikat nem terveznek?
pl szabályos háromszög alakú proci 3 maggal? 
extra
A Conroe-ready lapok közül azok lehetnek majd Kentsfield-képesek, amiknek legalább 8 fázisú tápellátásuk van. A Gigabyte a 12 fázisú tápellátású lapjára mondja, hogy viszi a 4 magos procikat is.
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

Speed
(PH! addikt)
Úgy néz ki fogaja vinni az ASUS P5W lap is rajta van elvileg a dobozán
De mondjuk nemhiszem hogy mi itt egyhamar 4magos cpu-kkal fogunk itten szaladozni 
En mar lattam Clovertownt. Sajna, csak 1066 MHz...

Ősember
(PH! addikt)
megálmodtad vagy linked is van rola? 

student
(senior tag)
én aszondom 2008 2.félév ![;]](/dl/s/v1.gif)
up!
Úgy látszik, hogy Inteles fiúk nagyon be akarnak fűteni az AMD-nek.
Két dologtól kezdek félni:
1. AMD nem tudja felvenni a kesztyűt hosszútávon -> árak az égbe fognak szökni.
2. Elkapkodja a dolgot az Intel és kihoz egy négymagos szemetet, amivel nem sok mindent lehet kezdeni. Tehát belerohan megint egy olyan zsákutcába, amiből most Core 2-vel szerintem ki tudott mászni (vagy ki fog tudni mászni).
Ember embernek farkasa.
Raknák egymás tetejére a hármat... 
Régebben mintha olvastam volna PH!-n, hogy gondolkoznak a 3D-s procik tervezésén. Alul mag, fölül cache.
Ember embernek farkasa.

Szabesz
(őstag)
És a single magokkal mi a helyzet? 
Majd meglátjuk, de ha majd eladásban nem lehet mást kapni, úgyis ezeket vesszük meg!
Please use LINUX!
Hát szépen megugrott idéna technika ezen a szinten
Vajon ez mire lesz képes ha már a conore teljesítménye is kitünő. 
Na ééésss?::DDD

Speed
(PH! addikt)
Hát ezt így előre kilőni malyd meglássuk az árát és attól is függ a terjedés 

Speed
(PH! addikt)
Asus lap 8 fázisú 

JagdPanther
(fanatikus tag)
pont ez a lényeg, minél több mag legyen akár magonként kisebb számítási kapacitással, szerintem ez lehet a jövő(egyéni vélemény...)
de pl a te vagy az én agyam is igy épül fel: sok sok kicsi kis teljesítményű sejt összekapcsolódik, és lám, máris kész az evolúció csúcsa... 
6910p

Allien
(PH! kedvence)
Hát, ez csak részben igaz. Hardweressen megszaladt, de csak azért, mert a programozók90%-a direkt, vagy indirekt, de elrontja a programozást, hogy egy Mario tipusu játék kevés legyen 4 Conroe magnak is!

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

Komplikato
(PH! addikt)
''És ezek a 4magos cpu-k menni fognak a mostani 975(conroe) lapokban mert állítólag igen''
Nos jelenleg csak bizonyos reviziószám feletti lapokkal megy (Lásd Westlake infói), de pl. a most kijövő atomolcsó Abittal NEM. Ráadásul ha az Intel akarja, akkor a végső verzió csak azzal megy, amire ők azt mondják ... 
Ja és úgy néz ki, hogy i965-el SE megy ...
Close the World ..... Open the Next!

Komplikato
(PH! addikt)
''megálmodtad vagy linked is van rola? ''
Nem tudhatod, hogy ő kicsoda. Ha kintvolt az IDF-en vagy esetleg más hasonló helyen, akkor láthatta, kipróbálhatta és (ha engedték) még meg is tapizhatta.
Másrészt ha körülnézel mondjuk ebben a fórumban vagy a hwsw-n, akkor volt pár link négymagos procik tesztjeire!
Close the World ..... Open the Next!

Speed
(PH! addikt)
Hát ez érdekes mndjuk nem tom még mikor lesz ily cpu én tökéletesen elégedett vagyok a 2 magommal de semmi jó elől nem zárkózom el azért kérdem