Organikus kijelző? Azaz OLED?
Mondjuk egy MP3 lejátszónál annyira nincs jelentősége, tényleg csak egy kis energiatakarékosság...
Aki hülye, haljon meg!

Organikus kijelző? Azaz OLED?
Mondjuk egy MP3 lejátszónál annyira nincs jelentősége, tényleg csak egy kis energiatakarékosság...
Aki hülye, haljon meg!

a lényeg az, hogy már sorozatgyártásban megvalósult :)
ha hirtelen egy sötét alagútban találod magad, ne menj a fény felé!!!

Ja, de ebből még nem derül ki, hogy az energiafogyasztáson kívül másban veri-e már a TFT-t. Mert gondolom az érdekel inkább mindenkit. :))
Aki hülye, haljon meg!

Már egy ideje kapható OLED-es kijelzővel ellátott digitális fényképezőgép.
Ettől függetlenül ez nagyon jó tendencia, sokkal jobbak a hagyományos tft-knél, szinte minden szempontból. Kivéve persze az árat és az elérhetőséget. :)
Ez bebizponyított tény, még a TV-ben is bemutatták! - by klepto

A tartóssági problémát sikerült már kiküszöbölni? Reakcióidő milyen?
Aki hülye, haljon meg!

hehe, annyira organikus lesz, hogy bekapcsoláskor dob egy puszit? :)
ha hirtelen egy sötét alagútban találod magad, ne menj a fény felé!!!

Tartóssági problémáról nem tudok. :) A reakcióideje hasonló, vagy jobb, mint az lcd-ké.

Igen ha a homlokodra csapod.
szerves (polimer) félvezetőből kialakított led-ek a pixelek (ezért oled az ilyen kijelzők neve, organic led). Nagyon jó fényerejű, kisfogyasztású olcsón előállítható, könyű, vékony. A jövő kijelzője, hordzható eszközökben mindenképp.
3-4 éven belül kiszorítja az lcd-t
www.streetquad.hu www.agroquad.hu www.yomoto.hu

Ámen. :P
Amiben veri az lcd-t
-fényerő
-látószög
-szinhűség, színmélység
-fogyasztás
-súly
-méret, akár egy fóliára is elkészíthető
-sokkal egyszerűbb a gyártása, és olcsóbb is, tintasugaras nyomtatással, vagy fóliára akár háromszínnyomással előálítható
Vannak tartóssági problémák, sőt, ez a legnagyobb gond; te sem szeretnéd, ha az első bekapcsolás után lebomlana a szerves kijelződ. :D
Egyébként mindenben jobb, mint a TFT, felbontásban, reakcióidőben (még a CRT-nél is).
while (!sleep) sheep++;
Lehet hajlítgani is akár, szóval semmi akadálya egy gömb alakú kijelzőnek pl.
Vége a lapos monitoroknak, újra jön a gömbfelület :D
while (!sleep) sheep++;

jaja, a saját fény nagy előny, nem csövekkel kell nyomatni hátulról...
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
a tartóssági problémát kiküszöbölték, a most induló szériagyártásban már a 3. generációs szerves kijelzőket használják, és kifejlesztették a megfelelő szigetelési technikát, amivel oxigéntől, nedvességtől el tudják sdzigetelni a szerves anagot

Akkor most az lesz a menőbb, akinek a legkerekebb e kijelzője? :)
Amit én olvastam róla, ott pont arról volt szó, hogy megvan a technológia a tartósításra, és az a drága. Lehet, hogy nem ismerik a szalicilt? :D
és akkor körbe lehet ülni a monitort :)
sőtt mivel maga az oled alapanyag nem nyeli el a látható fényt tehát átlátszó, akér szélvédőre is lehet oledkijelzőt csinálni. Pl a éjjellátó kamera képét méretarányosan kegjelenítheti a szélvédőn...
Jaja. Meg szemüveg belső felületére is gyártható, ha épp nem használod, átlátszó.
Kíváncsi vagyok, mikor fogok olyan kontaktlencsét hordani, amire usb-n tölthetek adatokat.
OFF
Sorry, másfél napja bent ülök a szobában a bokám miatt, egyre gázosabb dolgok jutnak eszembe :)
ON
while (!sleep) sheep++;

Mondjuk a fólia sérülékeny lehet. Elég egy karc oszt sanyi.
Ha az MSI szuper playert akart volna csinálni elfelejthette volna a beépített nem-standard aksit meg a szintén beépített flasht. Ez így annyira nem tűnik szupernek. A 15 óra nem tűnik világrekordnak, az oled kijelző meg nem tudom kiket fűz be, mint feature. Nekem elég, ha el tudom olvasni a szám címét, tudok böngészni. OLED vagy backlit LCD kit érdekel. :F
“Perfection is attained not when there is nothing more to add, but when there is nothing more to remove” Antoine de Saint-Exupéry

Inkább ne legyél kiváncsi, elég kellemetlen lehet az USB-t a kontaktlencsére csatlakoztatni :DDD
Only a Sith deals in absolutes.
(#22) Den válasza TheVeryGuest (#20) üzenetére
akkor szerintem te ne vegyél ilyet :P

+ előny: nem csak bizonyos szögből látszódik, mint a TFT

''-sokkal egyszerűbb a gyártása, és olcsóbb is, tintasugaras nyomtatással, vagy fóliára akár háromszínnyomással előálítható''
Akkor ez azt jelenti, hogy ha bármikor kell egy ilyen kijelző csak nyomtatok egyet a tintasugaras nyomtatómmal? :DD
Wow! :C
Milyen patron kell a nyomtatómba és hol találok ilyen nyomtatható *.bmp-t? :))
(bocs a hülyeségért de ezeket le kellett írnom :U )
Semmi sem állandó, csak a változás.

Vannak ilyen technológiák pl nyomtatóval készíthető nyomtatott áramkörök stb, de nyilván az asztali nyomtató felbontás édeskevés lesz bármihez... :))
Aki hülye, haljon meg!

Az hagyján, hogy körbeülni. De magad köré tekerni! Meg szoft ami lekezeli a 360°-os látószöget. Sirály! Höhööö :DDD
Aki hülye, haljon meg!
nem lenne kevés hiszen egy gagyi nyomtató is tud 300dpit, ami a legjobb monitort is lenyomja. fersze ettől még nem lehet házilag :) de nagyon egyszerű lesz a gyártás

Nono. Itt nem a képpontokat kell nyomtatni, hanem a képpontok vezérlő elektronikáját...
Aki hülye, haljon meg!

Pedig nekem a fotónyomtatóra 3600DPI van írva! Az kevés lenne? :))
Semmi sem állandó, csak a változás.
nem, a képpontok vezérlőelektronikája ugyanolyan tft aktív mátrix mint lcd-nél. itt magukat a fényt kibocsáltó képpontoat nyomtíatják.
Később vannak tervek hogy a komplett vga vezérlőt rányomtatják, de maga a pixelvezérlés vagy passzív mátrix vagy tft aktív mátrix felhasználástól függően.
Írjátok már át azt a szerencsétlen ''Organikus''-t ''Szerves''-re, ha már egyszer azt jelenti a szó..
Mert az OLED-nek organizmusokhoz kevés köze van, szerves anyagokhoz viszont annál inkább...
Az organikus az teljesen jó ide, szvsz.
while (!sleep) sheep++;

Az MSI Mega Player 515 256 MB-os kapacitással rendelkezik,...
515 GB kapacitás? Veszek egyet viynó helyett :DDD
My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

Szerintem jó az organikus, így legalább könnyebb asz asszociáció az OLED-re.
Aki hülye, haljon meg!

http://www.philips.hu/InformationCenter/NO/FArticleDetail.asp?lArticleId=1874&lNodeId=234&channel=234&channelId=N234
A1874
bocsika, ez egy kicsit hosszú lett :)
[Szerkesztve]

tök gagyi az h. organikos
olyan mintha valami biológigi szövet lenne vagy mi..
:)

ezzel a huzással tönkreteszed a matrox egyetlen elönyét :)
Liƒє is too short. - http://www.lowcostdomain.eu