Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Gorgo24

Gorgo24
(tag)

Érdekesen hangzik! Kiváncsi vagyok elkészülnek e az év második felére vagy tolódik a jövő évre. :F

(#2) Joco

Joco
(senior tag)

Most kezdődhet a 2-3 hónapos spekulálás, amitől mindenki lázban ég, közben a legtöbbeknek még 1,5 mire hasonló kártyájuk lesz :U

Különben ha a cikkben sugalt irányban haladnak, akkor egyre nagyobb lesz a szakadék a két gyártó között. Nekem valahogy ez a brute-force-os vonal nem igazán szimpatikus, bár gondolom ennek is lesznek híve. Még jó hogy itt a nyár és nem ezzel kell foglalkozni, szeptemberre meg szinte minden kiderül :C

''Ugyanakkor még mindig jobb, ha ilyennel foglalkozik a gyerek, mintha a szabad levegőn rohangászik, vagy gyümölcsöt eszik.'' - a kétezer forintos Cyber laptopról ''PokolGéP-es vagy? koncijukon voltál?''

(#3) (Kolombusz)

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Érdekes lesz, az biztos.

(#4) Ribi

Ribi
(PH! kedvence)

Cikkben elhangzott hogy nem feltetlen kell kihasznalni a dinamikus pipa kiosztast vagy mit. Ezek szerint egy regi kartya is teljesen megfelel a celra. Vagy tevedek? Es mi ertelme kihozni egy kartyat amire nincs dx10 ?
Mar kezdek belezavarodni ebbe a kavarasba :O

(#5) rudi válasza Ribi (#4) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen, kezdesz. Két teljesn különálló dolog a DX10 és az unified shader.

A DX10 dióhájban annyit jelent, hogy a VS és PS egységek közé beraknak egy GS egységet és ennek a háromféle feldolgozónak az összekötése más mint a korábbi vol.

Az Unified Shader architektúra annyit jelent, hogy a VS, PS (és DX10-ben a GS) számolásokat ugyanazok a hardverelemek végzik.

Lehet valami úgy is DX10-es, hogy külön hardverrésze van a VS, GS és PS dolgokhoz és lehet valami úgy is Unified Shaderes, hogy nem boldogul a GS-ekkel.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#6) Male válasza Ribi (#4) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Miért ne lenne DX10-es? Pont az van a cikkben, hogy a DX10-hez nem kötelező az USM...

Amúgy ebből a GPU-ból akármi lehet még, akár beetetés is lehet, hogy hagyományos felépítésű... amíg meg nem jelenik, addig csak találgatni lehet.

Rudi megelőzött...

[Szerkesztve]

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#7) VargaI válasza Ribi (#4) üzenetére

VargaI
(senior tag)
LOGOUT blog

az úgy volt, hogy idén már lesz vista, de szerintem nem azt nem játszák meg a VGA gyártók sem ATI sem nvidia, hogy addig ott tartogassanak egy új chipet, mire microsoft végre összevakarja magát és kijön az új oprendszer, mellesleg az r600-ról ATI azt nyilatkozta, hogy az egy dolog, hogy USM-es a kari, de ''ez lesz az eddigi leggyorsabb DX9-es VGA amit látott a világ'' :U - no majd meglátjuk (fogyasztás is társulna hozzá bőven, meg melegedés is :( )
viszont ha nvidia tényleg megjátssza két g70 összrakását egy lapkára ahogy pl Intel is csinálta akkor az dúrva lesz, azt meg nem hiszem a jelenlegi technológia mellet meg tudnák oldani egy 48 pipe-os kari megfelelő szintű kihozatalát több mint 500 millió tranyóval, vagy legfeljebb a selejtből meg szépen összerakhatnák a közép kategóriát is, de így is kétlem

Az idő pénz, az egyetem idő, hülyeségekre meg nem költöm a pénzem. - - - - - - - - ''The answer for the ultimate question is: 42.''

(#8) FehérHolló válasza Ribi (#4) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha jól emlékszek, a DX10 csak támogatja az unified shadert (nem kötelezően azt használja/használtatja). Tehát attól még, hogy egy kártya nem unified shaderes módszert alkalmazza, lehet még DX10es.
Javitsatok ki, ha tévednék, mert 3 napja nem aludtam.

Ember embernek farkasa.

(#9) Szlovi

Szlovi
(senior tag)

Meglehetősen visszafogottan nyilatkozik az nVidia és csak nagyon kevés infót ad a következő generációs gafikus processzorairól. Sztem itt valami nagy dobásra készülnek és nem akarják elkiabálni,nehogy úgy rárjanak,mint az ATi anno az X1800-asokkal.
Úgy hogy,sok sikert nVidia!!!!!

Nem kaphatsz meg mindent! Hova tennéd?

(#10) VargaI válasza Szlovi (#9) üzenetére

VargaI
(senior tag)
LOGOUT blog

maradjunk annyiban, hogy olyan sokat azért ne :U, mert kicsit kezd elbillenni a mérleg nyelve az egyik oldalra, ami a vásárlóknak előbb utóbb nem tesz jót, viszont ATI-nak meg elméletileg ugye xenon miatt van már hasonló chipje, így remélem, hogy most már összejön vmi nekik is, azt akkor jó kis verseny lenne megint :R
viszont ami aggasztó az a fogyasztása ezeknek a kariknak, és ha lehet hinni a neten keringő kósza híreknek, akkor USM még többet fog fogyasztani :(, állítólag nvidia erre hivatkozva, hogy gyártástechnológiailag még nem igazán oldható meg az USM, pont emiatt nem is erőlteti a dolgot (vagy csak éppen ők nem tudják megoldani, vagy nem is akarják :U, mondjuk neki jó a jelenlegi architektúra is, mert bevált rendesen), de majd meglátjuk, mi lesz a dologból

[Szerkesztve]

Az idő pénz, az egyetem idő, hülyeségekre meg nem költöm a pénzem. - - - - - - - - ''The answer for the ultimate question is: 42.''

(#11) Ribi

Ribi
(PH! kedvence)

Ezek szerint amig nincs dx10 addig a GS kihasznalatlan lesz. Nvidia meg sunyul. Hat ez pofastlansag. Szegeny juzer meg nemtudja hogy mit vegyen es mikor :P

(#12) TomLion válasza Ribi (#11) üzenetére

TomLion
(tag)
LOGOUT blog

Ahogy nézem, annyira nem unhattad még meg a kártyád...
Én nem bánom, ha ráérős még a tempó, nem szívesen látnék óriási fogyasztású, nem kellően kidolgozott, kályhaként fukcionáló vga-t a gépemben, mondjuk 150k-ért,

''Jobb ma egy XP mint holnap egy Duron''

(#13) Ribi válasza TomLion (#12) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Hat foleg hogy 2 hetes, dobaljak pacra az ujabbnal ujabb dx9-es karikat.
Mar csak arra vagyok kivancsi vajon lesz-e AGP-s DX10-es kari :F

(#14) malocz válasza Ribi (#11) üzenetére

malocz
(lelkes újonc)

Semmit ne is vegyen. Negyedévente jön ki egy játék ami meggizzasztja a csúcskártyákat (és lehet a júzert is, mert még csak nem is szórakoztató game). Más esetben meg minek, futtatni a bencsmárkot és forgatni a szemünket?

tobejedi!

(#15) faster válasza Ribi (#11) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Hova rohansz? Máskor meg az a baj, hogy túl gyors a fejlődés. Sem a DX10 sem a G80 nem létezik még, úgyhogy nem tudom, miféle ''nemtudja''-ról beszélsz.

(#16) Integra

Integra
(Jómunkásember)

előbb utóbb úgyis 800w-os táp kell :DDD

(#17) Efbialy válasza Ribi (#13) üzenetére

Efbialy
(tag)

Hát szerintem a DX9el együtt a AGP is ki fog halni.(szvsz már éppen ideje lenne)

„Mond egy oroszlánnak, hogy legeljen, mert elfogyott a gnú.”

(#18) rocket

rocket
(PH! kedvence)

2x250 millio tranzisztor csak matek szinten egyenlo 500 millioval ;)

[Szerkesztve]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#19) TomLion

TomLion
(tag)
LOGOUT blog

http://www.theinquirer.net/?article=21827
az infok még kb ezen a szinten vannak.. semmit sem lehet tudni.. ;]

Engem jelenleg a fizikai proccban rejlő lehetőségek sokkal jobban érdekelnének, szerintem az idén karácsonykor még ez lesz a sláger, nem a Dx10

(#20) Szlovi válasza TomLion (#12) üzenetére

Szlovi
(senior tag)

Igen,erről van szó,ez a lényeg:... óriási fogyasztású,nem kellően kidolgozott,kályhaként fukcionáló...

Nem kaphatsz meg mindent! Hova tennéd?

(#21) Ribi válasza faster (#15) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Mind2 letezik csak meg nem adjak a juzer kezebe a dolgot. Pont ez a kerdes hogy mikor lesznek olyan jok es vegre kiadjak azt a tetu vistat, amivel mar kitudja miota hitegetik az embert. Vga gyartok meguntak ugylatszik es raszarnak a mikrofosra. Mert az o szarjuk erosebb.

(#22) faster válasza Ribi (#21) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Egyik sem létezik. Az egyik, a G80 talán! megjelenik őszre, a Vista meg talán! megjelenik jövőre. Úgyhogy nem kell félteni annyira a felhasználót, nem az ő dolga, hogy összekombinálja a nemlétező GPU-t a béta állapotban levő szoftver interfésszel.

(#23) TomLion

TomLion
(tag)
LOGOUT blog

Azt gondolom, hogy az óriási méretű átalakítás csak a párhuzamosításból adódhat, szinte biztosra vehető, hogy a jelenlegi architektúra átalakul a USM-nek megfelelően, ezt megduplázzák, kap egy óriási (vagy két) regisztertömböt (sok tranyó) és kész a G80.
Ennek ára és technológiai kidolgozottsága kezdetben szöges ellentétben fog állni egymással.. :DDD
Valószínűleg a Dx9 API-ben mutatott számítási teljesítmény (persze csak megfelelő illesztőprogram megléte esetén ;] ) nem lesz piskóta..

(#24) rocket válasza VargaI (#7) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

65nm gyartas nelkul eleg irrealis az 500 millio tranzisztor 1 core-nak, 65nm-es gyartas gpu szinten meg eleg korainak tunik szeptemberre, szerintem valami 1 nyak 2 chip, vagy 2 nyak 2 chip (mint a gf7950gx2) megoldas lesz, es az nv marketingesei a ''dual core'' szlogennel jonnek majd elo ;)
Majd kiderul addig is lehet talalgatni.

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#25) (Kolombusz) válasza rocket (#24) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem hinném, hogy meg mernék lépni azt, hogy két külön mag legyen...
Ha meg igen, akkor minden elismerésem az nVidiáé, csak nehogy úgy járjanak, mint a 3dfx.

(#26) simonzé válasza Ribi (#13) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát, ha van PCI-os DX9-es kártya, akkor miért ne lenne AGP-s DX10-es?
[link]

Szerk: Mintha lenne bármi értelme bármelyiknek. :DD

[Szerkesztve]

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#27) Thom!

Thom!
(PH! addikt)
LOGOUT blog

namost ha nem szükséges feltétele SM4.0 akkor mi található a DX10-ben?

VS/GS/PS 3.0?? :D

Vagy mi a SM4.0? :P

[Szerkesztve]

(#28) faster válasza (Kolombusz) (#25) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Már miért ne mernék?

(#29) faster válasza Thom! (#27) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

VS/GS/PS 3.0??

Ja, nagyjából. Meg még egy csomó apróság.

(#30) (Kolombusz) válasza faster (#28) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Kétszeres fogyasztás, kétszeres melegedés, tuti az SLI technológiával csinálnák meg, amihez speckó lap kell és drivertámogatás.

Most is lehet látni, hogy 2 gpu nem egyenlő 2szeres sebességgel, sok esetben még csak nem is gyorsulnak a játékok.

Szerintem halva született ötlet lenne.

(#31) Thom! válasza faster (#29) üzenetére

Thom!
(PH! addikt)
LOGOUT blog

akkor nem hinném h tudnak akkora grafikai fejlődést mutani mint DX8.1>DX9?

(#32) faster válasza (Kolombusz) (#30) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Hallottál már a 7950-ről?

Most is lehet látni, hogy 2 gpu nem egyenlő 2szeres sebességgel, sok esetben még csak nem is gyorsulnak a játékok.

Kétszeres fogyasztás, kétszeres melegedés, tuti az SLI technológiával csinálnák meg, amihez speckó lap kell és drivertámogatás.

Ha új a gyártástechnológia, akkor nem kétszeres a fogyasztása a mostaniaknak. És nem tuti, hogy az SLI-vel oldják meg.

(#33) Loretto

Loretto
(MODERÁTOR)

Örült rohanás ez. Bár nem emlékszem pontosan de az x800 ill. a 6800, mintha egy jó éves ciklus után jöttek volna nemde? :F Mostanában meg...

Soirée...

(#34) faster válasza Thom! (#31) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Miért ne tudnának? A geometry shader sok új dolgot fog lehetővé tenni, amire a VS önmagában kevés volt, pl. képes lesz geometriai primitívek generálására, és úgy tűnik, a fizikai modellezést is meg lehet vele oldani.

A DX10 arról szól, hogy háromféle shader stage lesz a grafikai feldolgozásban: Vetex shader, Geometry shader (+ shader output stream), Pixel shader. Az unified shader felépítés pedig arról szól, hogy a shader processzor a hardverben általános lesz, a feladatnak megfelelően akár vertex, akár geometry, akár pixel shader számításokat is tud majd végezni.

Nincs itt semmi kavarodás, az Nvidia dedikált shedereket emleget, az ATI pedig univerzálisakat, a DX10 szempontjából mindenkettő teljesértékű megoldás, csak annyi a különbség, hogy az univerzális shederek esetében a szoftver átcsoportosíthat shadereket a megfelelő csoportba, hogy a terhelés egyenletesen oszoljon meg, ennyi.

[Szerkesztve]

(#35) rudi válasza Thom! (#27) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Tessék ne keverni a szezont a fazonnal!
A DX10 = SM4.0 = VS/GS/PS felépítés + no cap limits + seregnyi egyéb = szoftveres dolgok
Az USM egy lehetséges hardveres megvalósítása a shadereknek (akármilyeneknek, modelltől függetlenül).

(#36) rocket válasza (Kolombusz) (#25) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Mar most is ezt csinaljak 7900gx2, 7950gx2, nem igazi dualcore-ra gondoltam, az csak a marketing szlogen lesz ;)

R580 384 millio tranzisztor 90nm-en, rengeteget fogyaszt es nagyon melegszik, szerintem 500 millio tranzisztoros single core teljesen irrealis meg 80nm-en is, nem lehetne huteni se, 65nm meg korai.
Szoval a logika szerint nem illik a kepbe ez a dolog, de cafoljak meg a logikat ha tudjak :)

(#37) Lord Zero

Lord Zero
(PH! addikt)

[link]
''the chip will be DirectX 10 compliant of course but it won't have the full implementation of Shader Model 4.0. It won't do the unified Shader but it will be Vista ready'' - mit jelent az, h nem lesz full implementation? akkor milyen lesz?

nem, mindegy

(#38) rudi válasza Lord Zero (#37) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez annyit jelent, hogy szerencsétlen pletykagyáros Faud haverunk még nincs képben DX10 ügyében...

(#39) rocket válasza Lord Zero (#37) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Fuad melle beszel :)
USM nem kotelezo resze a dx10-nek, ennyi a lenyeg.

(#40) faster válasza Lord Zero (#37) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

A DX10 béta doksiból nem sok minden derül ki a unified shaderről, így azt sem tudom, egyáltalán belekerül-e a DX10-be. Fuad vagy többet tud a DX10-ről, vagy kicsit keverte a dolgokat.

(#41) rudi válasza faster (#40) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Egyértelmű, hogy keveri. Soha semmi köze nem volt egymáshoz a shader modelleknek és hardveres megvalósításuknak. A Shader Modell a DirectX-hez tartozik, a hardveres felépítés (unified vagy dedicated shader) az architektúrához. DX10 doksikból azért nem derül ki semmi az USM-ről mert semmi közük nincs egymáshoz.

(#42) Lord Zero válasza rocket (#39) üzenetére

Lord Zero
(PH! addikt)

ez világossá vált már számomra is, a ''nem-full'' dolgot nem értettem
mondjuk sm3.5? :D

nem, mindegy

(#43) rocket válasza Lord Zero (#42) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Ugyis lehetne hivni, a lenyeg, hogy egy adott dolgot nem tamogat xy gyarto chipje ami kotelezo resze lenne a dx10-nek, akkor lehetne ugy hivni, hogy nem full dx10 kompatibilis :)

(#44) rudi válasza rocket (#43) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Távolról sem erről va szó. DX10-ben NINCS RÉSZLEGES TÁMOGATÁS! A fejlesztők szempontjából éppen ez az egyik nagyon fontos előnye! Vagy DX10-es valami, vagy nem, feles implementációk nem elfogadottak, nincsenek cap limit jelzők stb.

Az NV esetében arról van szó, hogy a VS/GS/PS felállást nem USM-vel oldják meg, hanem másképp (Faud ezt érette félre - gondolom lusta volt átrégni magát a DX10 dolgokon, mert tényleg jól szét vannak szórva). Hogy hogyan azzal kapcsolatban csak spekulálhatunk.

(#45) rudi válasza Lord Zero (#42) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem értetted, mert nincs értelme :)

(#46) Lord Zero válasza rudi (#45) üzenetére

Lord Zero
(PH! addikt)

akkor megnyugodtam :)

az usm vs. non-usm-ről majd lesz egy értékelés? vagy a prok/kontrák nem fognak kiderülni egyértelműen soha?

nem, mindegy

(#47) Retro11 válasza rudi (#41) üzenetére

Retro11
(senior tag)

Ezt be is bizonyitja a G80!Elméletileg már DX10-es lessz de USM-ről nem beszélhetünk majd mert folyamatos átállást igértek,szoval a G80 nem lessz USM-es ha jol tudom?Ugye?Vagy tévedek?Ebből kifolyólag nincs is közük egymáshoz:DDD!!!

[Szerkesztve]

:)

(#48) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

Ez a VGA szektor olyan gyorsan fejlődik, hogy egyszerűen nem is tudom követni. Komolyan mondom ,néha egy-két mondatot 2x is elolvasok , hogy értsem! :(((

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#49) rocket válasza rudi (#44) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Tehat elvileg akkor fix a dx10, es nincsenek benne olyan kiskapuk mint eddig a dx-ben?

(#50) faster válasza rocket (#49) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

CAPS bitek nincsenek benne, ez biztos.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.