Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) csudri

csudri
(őstag)

Ez az! Hajrá-hajrá! Csinálják, kerüljön forgalomba, menjen le az ára és 10 éven belül veszek is egyet! :D

Vortex World Domination

(#2) pilóta

pilóta
(PH! kedvence)

Csak árulnák már végre! Még mindíg ezekkel drágaderossz tft-kkel jönnek, pedig már ott a rendes cucc is...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#3) zfarkas

zfarkas
(senior tag)

Mennyivel fogyaszt egy ilyen panel kevesebbet, mint egy azonos méretű TFT?

Raw Dark Pure

(#4) pilóta válasza zfarkas (#3) üzenetére

pilóta
(PH! kedvence)

Valahol olyat olvastam, hogy 30-40%-al. De má nem emléxem, hogy hol...

(#5) Legolas

Legolas
(senior tag)

Akkor ugye ez végre egy olyan technológia, amivel a lapos kijelzők kinövik a plazma és lcd kijelzők gyermekbetegségeit!

Egy ilyen kijelző képminőség tekintetében milyen egy CRT-hez viszonyítva?

Asus K8N, A64 3000+, 2* 512 Mb PC3200 Infineon, HIS RADEON X800 Pro, Hyundai B91D, NEC 3571

(#6) djyangce

djyangce
(tag)

Szép-szép...

NA DE MIKOR LEHET MÁR VÉGRE MEGVENNI????

''Soha ne becsüld le egy olyan furgon sávszélességét, amely kazettákkal telepakolva száguld az autópályán!''

(#7) Ijk válasza Legolas (#5) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Jobb mert állítólag természetesebb színeket produkál, nagyobb a felbontása, és nincs a crt-khez hasonlóan a síkképcső miatti torzítás.

(ill. kisebb fogyasztás, karcsúbb, könnyebb, viszont a crt-nek hosszabb az élettartama egyenlőre)

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#8) BosX

BosX
(fanatikus tag)

:R a samsungnak...

Jó lenne egy 32''os ide a falra:)

mentality, tradition, history. these things never change.

(#9) Male

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezek mennyi színt tudnak valójában? Erről nem esik szó a hírban. Valódi 24 bitesek lesznek, vagy itt is trükközni fognak, mint a TN+film paneleknél?

Amúgy minek ekkora fényerő? A mostani TFT-m azthiszem 270-et tud, és még világosban is le kell venni szinte minimumra, hogy ne legyen zavaró.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#10) pilóta válasza Legolas (#5) üzenetére

pilóta
(PH! kedvence)

Ez már majdnem eléri a crt képminőségét, kisebb színmélységgel és rosszabb felbontással. De végre minden szögből ugyanazt a színt látod, és a kontraszt is jó. Na meg kicsi és keveset fogyaszt. Úgyhogy ez már valódi alternetívája a crt-nek. Mondjuk a natív felbontáson kívül ez se lesz szép, dehát valamit valamiért...

(#11) Legolas válasza pilóta (#10) üzenetére

Legolas
(senior tag)

Van arról hír, hogy hány évre tehető amíg ezek a mai LCD-k árszintjén lesznek forgalomban?

[Szerkesztve]

Asus K8N, A64 3000+, 2* 512 Mb PC3200 Infineon, HIS RADEON X800 Pro, Hyundai B91D, NEC 3571

(#12) pilóta válasza Legolas (#11) üzenetére

pilóta
(PH! kedvence)

Hát ez csak a gyártókon múlik, hogy mennyit lóvét akarnak még kivenni a tft-ből.
Az előállítása olcsóbb, mint a tft-nek, úgyhogy elvileg akár azonnnal alá mehetnének árban, csakhát nyilván erősen fenik a kaszát... :D

(#13) pilóta

pilóta
(PH! kedvence)

Egyébként valami gyanús nekem azért ezzel az oleddel. A noti gyártók még nem buktak rá, pedig hát ugye 40%-al kevesebb fogyasztás, meg a kisebb méret/súly igencsak megdobogtatná a szívüket, ha nem lenne vele valami gáz. A csúcs notikba bármilyen áron beletehetnék, mert az a réteg venné, mint a cukrot.

De majd kiderül 1-2 éven belül...

(#14) _cirmos_

_cirmos_
(őstag)

a megspórolt áramot meg majd megzabálja a cpu meg a vga :DD

(#15) csimmasz válasza pilóta (#13) üzenetére

csimmasz
(fanatikus tag)

Valoszínüleg az az oka hogy sorozat gyártásbaqn még csak kicsi kijelzők vannak(mobil telo).
Ha beindítják nagyobban is biztos egyből megjelennek notikban is.
Gondolom.:F
Remélem.:U

[Szerkesztve]

http://www.plasticcard.it (Ha kártya kell) http://www.trustcardsystem.com (ha jó fej vagy)

(#16) faster

faster
(PH! nagyúr)

Itt az ideje, hogy ne collban, hanem méterben adják meg a képátlókat. :)

(#17) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Beszarás a kontrasztarány.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#18) aronocs válasza Male (#9) üzenetére

aronocs
(tag)

A fenyerovel kapcsolatban annyit, hogy egy ekkora kijelzonek, mint amit a cikkben emlitenek, a fo felhasznalasi terulete a TV, aminel sokkal fontosabb, hogy nagy legyen ez az adat. Hidd el, hogy nem lenne eleg a nappaliban, harom meterrol egy 270cd/blabla fenyereju kijelzot bamulni.

Aut inveniam viam aut faciam.

(#19) cain69

cain69
(őstag)

hogy készítik ezeket a ketyeréket? :F

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

(#20) Male válasza aronocs (#18) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nemtom, amikor én TV-t nézek ezen a monitoron az ágyból, nappal is bőven elég ekkora fényerő. Amikor rásüt a nap, akkor is jobban látható a kép, mint a normál TV-nken. Viszont ha nem lehet levenni a fényerőt eléggé, akkor este szinte nézhetetlenek ezek (teljesen sötétben már ezt se tudom nézni, hiába veszem le a fényerőt, pedig ez ''csak'' 270 cd/m*m)

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#21) nap

nap
(őstag)

Evek ota arra varunk, hogy ezek a cuccok elarasszak a piacot. Az lcd gyartok most sirnak, hogy tul olcso a tft, ergo, lehet, hogy nehanyan atnyergelnek, hiszen uj cucc, lehet dragan adni.
...Csak jelennenek mar meg az elso kereskedelmi darabok!

http://nap.uw.hu/tdu/bajnoksag

(#22) Loha válasza Male (#20) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Az hogy kis fényerőn szar az LCD-k képe az a technológiai sajátosság, és a hátérvilágításból ered, CRT-knél nincs, az OLED-nél meg nem lesz ilyen.
LCD-nél ha csökkented a háttérvilágítás erejét, akkor drasztikusan csökken a szinmélység, meg a kontrasztarány is, növelve meg pont javul minden.

(#23) Racecam

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nemsokára megjelenik itt: Bővebben: link egy kis írás az OLED-ről! (kb. hétfőn) Ha érdekel valakit majd nézzen el arra! ;)

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#24) Den válasza nap (#21) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

biztos hogy nem nyergelnek át. csökkentik az lcd termelést hogy feljebb menjen az ár, de amíg a most felhúzott lcd gyárak legalább a befektetett pénzt vissza nem hozták nemm váltanak, mert az oled tömegtermelés beindítása is hataélmas pénz lesz. az lcd tv-k még csak most válnak tömegtermékké, az elkövetkező 3 évben rengeteget el lehet adni belőlük.

de jön már az oled, csak itt is úgy lesz mint az lcd-nél, a kisméretű, mobil alkalmazésoktól halad a nagyobb méret felé. Már most sok kisméretű eszközben alkalmaznak oled-et, és ez a következő években robbanásszerüen gfogja erről a területről kiszorítani az lcd-ket.

www.streetquad.hu www.agroquad.hu www.yomoto.hu

(#25) Den válasza pilóta (#2) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

ja ott... a laborban. csak más vmit elkésziteni egy példányban millió dolláros költséggel, meg más vmit milliószámra gyártani, megfizethető áron.

(#26) Den válasza pilóta (#10) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

muhaha, ezt a kisebb színmélységet és rosszabb felbontást honnan vetted?
mivel az egyik gyátrási technológia a tintasugaras nyomtatás lesz, a képpont méret a mai kijelzőkhöz viszonyítva összehasonlíthatatlanul kisebb lehet, a felbontásnak csak az szabhat határt, hogy a vezérlő tft réteget milyen felbontásúra tidják készíteni.

(#27) Den válasza Legolas (#11) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

szvsz 5 év

(#28) L3zl13 válasza Den (#24) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

De nem azt mondták, hogy szinte ugyanazon a gyártósoron lehet majd gyártani, mint a TFT-t? Mert akkor nem gond a most felhúzott gyár.

Aki hülye, haljon meg!

(#29) Den válasza cain69 (#19) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

félvezető polimert mint vmi festéket visznek fel a felületre. a sima paszív mátrix verzónál a hordozón kialakítják a pixelekhez a vezeték mátrixot, majd a három alapszínt kibocsáltó félvzető polimerből ''felfestik'' a pixeleket, dióhéjban ennyi. Az aktív mátrix ugyanezt csak ott egy tft vezérlőrétegre festik a pixeleket.
Az epson pl tintasugaras nyomtatással hordja fel a pixeleket, de lesz olyan eljárás is ahol fóliára nyomdatechnikával, mint az újságot, úgy fogják nyomtatni a kijelzőket.

(#30) Racecam válasza L3zl13 (#28) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

De, ugyanazon kb. 20-50%-al kisebb költséggel! (Becsült érték!) ;)

(#31) Den válasza L3zl13 (#28) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

a samsung erre törexik, de azért nem olyan egyszerű hogy ma lcd-t gyártok holnap oledet. Annyi közös van a mai tft-lcd-kben és a leendő tft-oledekben hogy mindkettő alapja egy üveg lap amin vékony szilíciumrétegen vezérlőtranzisztorokat és vezetékezést alakítanak ki. szóval eddig a fázisig valóbban ugyanaz a technológia, viszont innen teljesen más, tehát teljesen új gyárat nem kell építeni, mert egy (költséges) fázis ugyanaz, de ezenkívül még rengeteg befektetést igényel hogy a végén oled jöjjön le a futószalagról és ne lcd.

(#32) Racecam válasza Den (#29) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Minnyá publikussá teszem a cikkemet, mert Te mindent elárulsz!! :O :D

(#33) Den válasza Racecam (#32) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

ja, szorrri, befejezem, csak szívügyem az oled, ezért terjesztem az Igét, ahol tudom :) eccer én is nekiálltam cikket írni erről, de egy géphalál a sírba vitte a félkész művet, meg az összegyűjtött anyagot, és nem volt erőm újrakezdeni. :)
kiváncsian várom a hétfői cikked

(#34) Racecam válasza Den (#33) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nehogy komolyan vedd, természetesen nyugodtan írd le amit csak akarsz (ez baromi hülyén hangzik, mintha engedélyt adnék, pedig nem így gondolom), csak vicc volt.
A cikk viszont nem az, legalábbis nagyon remélem! :F
Most, hogy tudom, lesz egy abszolút hozzáértő kritikusa is, kezdek izgulni! :)
Sajnálom, ami veled történt, már én is jártam így, és ilyenkor az ember azt gondolja (legalábbis én), hogy mégegyszer ugyanígy úgysem tudná leírni, és akkor inkább hagyja a fenébe az egészet. :O
Nekem is szívügyem az OLED, ahogy az aláírásomban is látható, nagyon sokat várok tőle! :)
Kérem szépen itt forradalom lesz! ;)

(#35) cain69 válasza Den (#29) üzenetére

cain69
(őstag)

thx.

(#36) Husky

Husky
(fanatikus tag)

E'mennek a csipába ezzel az erőfitogtatással mán. Cuccot a piacra ócsóé', oszt jóvan. :D

Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

(#37) Racecam

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Megjelent egy kis ismertető az OLED-ről, itt: Bővebben: link olvasható! ;)

(#38) Racecam válasza Racecam (#37) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azt elfelejtettem mondani, hogy van benne két kép is erről a jószágról!

Ami egyébként abban világelső, hogy 40-inch a-Si bázisú OLED panellal rendelkezik! :)

(#39) cain69 válasza Racecam (#37) üzenetére

cain69
(őstag)

:R

vaze. 1000 óra? az alig több, mint egy hónap. a 100000 már elfogadható, de az is csak 11 év. remélem megoldják valahogy, de szerintem itt is legalább forradalmi áttörésre, vagy komoly kompromisszumra lesz szükség az eltérés mértéke miatt... :(

(#40) Racecam válasza cain69 (#39) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azért, hogy ne legyen ennyire drámai a helyzet ;) , beletettem a legújabb, még kisérleti eredményekről szóló ''legendákat''. :)

(#41) Lacix29 válasza cain69 (#39) üzenetére

Lacix29
(őstag)

Ne haragudj, de te hány órát bámulod naponta a monitorodat?
10 óra napi bámulással 1000 órás élettartamnál az 100 nap, azaz több mint 3 hónap. (persze ez sem sok :( )

(#42) Racecam

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ahogy itt is olvasható: Bővebben: link, előrehaladott kísérletek folynak, hosszabb életciklusú szerves vegyületekkel.

[Szerkesztve]

(#43) Sword válasza Lacix29 (#41) üzenetére

Sword
(kvázi-tag)

Hm... 100 centis monitor.
:))

Mondjuk ha tv-nek használja vagy éppen egy cég, vagy ő a media markt és ezen futnának a reklámok? Hm.? :D

The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...

(#44) Racecam válasza Sword (#43) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez nem monitor, hanem TV.
Meg egyébként ezt miért Lacix29nek mondtad?

(#45) Sword válasza Racecam (#44) üzenetére

Sword
(kvázi-tag)

Pont azért mert tv és nem monitor :D
Arra a kérdésre, hogy 10 órán keresztül nézi a monitorát.

The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...

(#46) Den válasza cain69 (#39) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

ez a probléma már megoldott, több szineskijelzős oled eszköz léteziuk amiben 1000 óra élettartamú kijelző szóba sem jöhetne (sony pda, kodak digifényképező, samsung mobil, stb....)

(#47) Den válasza Racecam (#37) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

nagyon jó cikk, próbáltam a fórumodon magasztalni, csak még nem jött meg a jelszó :)

részletes, nagyon jó fogalommagyarázatokkal, gratulálok

(#48) Lacix29 válasza Den (#47) üzenetére

Lacix29
(őstag)

Bejelentkezés nélkül is lehet hozzászólni. (anoním, aztán a hozzászólás végére írod a neved)

[Szerkesztve]

(#49) molnarcs válasza Den (#47) üzenetére

molnarcs
(tag)

Még nincs fent mailszerver - szóval nem is nagyon fog :( - de pár héten belül megoldjuk, hogy automatikusan lehessen regisztrálni. (Bocs :B)

(#50) Racecam válasza Den (#47) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Köszönöm, ez jól esik, egy szintén fanatikustól! :B

Igyekszem majd a cikk második részében is, tartani ezt a színvonalat! ;)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.