Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Kriza

Kriza
(őstag)

Hát látszik, hogy nagyon nem áll most a zászló az AMD-nek, ha árcsökkentéssel kell vonzóvá tennie a CPU-it.
Tudom, hogy sokan leírták, de nagyon jó lenne már, ha megérkezne a K8L.

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#2) dokar válasza Kriza (#1) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

na és az milyen vonzó lesz, ha megérkezik a K8L és hozza a kívánt teljesítményt, akkor azok akik hozzászoktak az alacsony AMD-s árakhoz, a szívükhöz fognak kapni :)

extra

(#3) lazydog válasza dokar (#2) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

Az új csúcsmodell nagykereskedelmi listaára 465 dollár lesz.

Én már ettől odakaptam! :)

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#4) greatchaos válasza dokar (#2) üzenetére

greatchaos
(PH! addikt)

de legalább akkor lesz megint csúcs amd proci:D

(#5) johny007 válasza greatchaos (#4) üzenetére

johny007
(tag)

Kivácsi vagyok mit lép az Intel :D

(#6) Palika71 válasza johny007 (#5) üzenetére

Palika71
(őstag)
LOGOUT blog

Az Intelnek még nem kell lépnie...

X-akták, Miért éppen alaszka?, Battlestar Galactica, Matrix, 4400, Star Wars IV-V-VI -ezek tetszenek

(#7) Retekegér válasza Palika71 (#6) üzenetére

Retekegér
(PH! addikt)

Pedig léphetne. Az E4300 nem volt egy nagy dobás ár tekintetében :(

<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

(#8) VaniliásRönk válasza Palika71 (#6) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Dehogynem, az X2 3600+ nem kicsit jó vétel, majd feleannyiba kerül, és tuning mellett max. 10-20%-ot tud ráverni az E4300... lehet hogy nemsokára CPU-t cserélek... ;]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#9) Zoli329

Zoli329
(PH! addikt)

Érdekes, hogy mindenhol látható még az X2 4000+ több mint kedvező árával, nálunk mégis kevés boltban kapni és nem olyan áron, hanem 45 ezer ft körül :W

Pecsét és aláírás nélkül is hiteles...

(#10) slayer006 válasza VaniliásRönk (#8) üzenetére

slayer006
(PH! addikt)

és ha az E4300 -at tunningolod ? ;]

Ti nevettek rajtam mert más vagyok? Én nevetek rajtatok, mert ti mind egyformák vagytok.

(#11) VaniliásRönk válasza slayer006 (#10) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Pont a tuning részéről nyilatkoztam. :))

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#12) VaniliásRönk válasza Zoli329 (#9) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Magyarország... :W

(#13) slayer006 válasza VaniliásRönk (#11) üzenetére

slayer006
(PH! addikt)

mutatnál erről v.mi kézzelfoghatót, ahol mind a kettőt tunnigolva van :F
igaz itt nem 3600+ hoz hasonlítják :D [link]

[Szerkesztve]

Ti nevettek rajtam mert más vagyok? Én nevetek rajtatok, mert ti mind egyformák vagytok.

(#14) VaniliásRönk válasza slayer006 (#13) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Egy rakás teszt szerint a C2D átlag. 20%-ot ver az X2-re azonos órajelen, a 65nm-es AMD-k meg 2800-2900-at biztosan mennek, mivel 90nm-en sem ritka az ilyen órajel, sőt... az E4300 meg a PH! teszt szerintem szintén valahol itt adta meg magát.

(#15) slayer006 válasza VaniliásRönk (#14) üzenetére

slayer006
(PH! addikt)

utolsó hozzáfűznivalóm [link]
5. oldal [link]

[Szerkesztve]

(#16) VaniliásRönk válasza slayer006 (#15) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

A PH!-s teszt után valószínű, hogy általános az ilyen tuning alapfeszen ráadásul. :DDD Az ilyen első promó példányok valamiért mindig tuningbajnokok (nem is értem miért :U), az átlagról meg kiderül hogy ennyit mégsem megy. :))

(#17) paleinho válasza slayer006 (#15) üzenetére

paleinho
(fanatikus tag)

5. oldal
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem futtattunk 24 órás teszteket és a PCMark05 egy-két tesztje ''Failed'' eredményt adott, így valószínűsíthetően nem volt stabil a processzor ezen az órajelen, amelyet mellékesen 1.45V-on sikerült elérnünk.
akkor minek ennyire húzni, ha nem stabil, ennyi erővel berakhattak volna 1 suicide shotot 4.5GHz-ről :W , végülis win bebootol cpu-z képet sikerült lementeni :(

(#18) vottokar

vottokar
(fanatikus tag)

Ismerősnek, pont mostanában kell egy gépet összeraknom. Általános felhasználásra kérte, de az általa megadott árhatárba már belefért az X2 is. Bár netre és office-re nemigen kell, és az életkoránál fogva sokmindenmásra nem valószínű, hogy használni fogja, azért a duplamagot megkapja, nem óriási az árkülönbség. Így talán egy kicsit később avul el teljesen.

[Szerkesztve]

"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"

(#19) jerry311

jerry311
(PH! kedvence)

Most majd kiderül mennyibe is kerül egy processzor valójában.
Bár fogalmam sincs mennyi az önköltségi ára, tippelem még mindig nem mentek alá.

My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

(#20) lazydog válasza VaniliásRönk (#16) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

Nagyon árulkodóak ezek a hozzászólások. ;]
Teljesen felesleges megnézni a konfig adatokat, enélkül is teljes bizonyossággal megállapítható, hogy mivel tolja az illető.

(#21) Gtxtt

Gtxtt
(tag)

Kíváncsi vagyok,hogy nálunk mennyit fognak csökkeni az árak..... :U

''Nem az a szabadság,hogy megteheted amit akarsz,hanem az,hogy nem kell megtenned amit nem akarsz.''

(#22) jerry311 válasza Gtxtt (#21) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Míg a jelenlegi raktárkészletek ki nem ürülnek: kb. semennyit. :(

(#23) Bon3ss válasza Zoli329 (#9) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Akkot Te tudsz valamit, mert én eddig nem igen taláékoztam vele magyar kisker listán! :(

Csak ne lenne feltételes módban, bár nem mondhatom, hogy most horror áron lenne Magyarországon a legkisebb X2-es. :)

[Szerkesztve]

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#24) dabadab válasza jerry311 (#19) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ez erosen fugg attol, hogy mit is ertesz onkoltsegi ar alatt.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#25) ftc válasza jerry311 (#19) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a gyártási és a terjesztési költségeket mondod?

(#26) jerry311

jerry311
(PH! kedvence)

Önköltségi ár, az amit az AMD annak nevez.
De tegyük fel, hogy a beszerzéstől egészen az eladásig keletkező költségek 1 processzorra jutó része. Ebben ugye benne van a beszerzés, gyártás, fejlesztés, egyéb működési költségek, munkabérek, stb.

(#27) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hol és mikor lehet kapni nálunk olcsón ebből az árleszállított X2 3600+ból?

(#28) jerry311 válasza akosf (#27) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

[link]

(#29) Male

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nemrég mintha az lett volna a hír, hogy a Dell kifisztotta a raktárakat, és nem tud eleget szállítani... ilyenkor miért csökkent árat? Vagy azóta újra túl sok a proci?

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#30) Pipó

Pipó
(senior tag)

Nyugodtan beállíthatna néhány gépsort s939 X2-re, nem kellene csak pl. 5000+-t gyártani, ezen az áron vennék mint a cukrot. Az s939 egymagos tulajok -mint én- nem fognak AM2-re váltani, inkább akkor már C2D-ra. Így kell elveszíteni egy potenciális vevőt. :(

Kicsi gyerekkorom óta senior szerettem volna lenni! dziwny grzyb

(#31) gabi123 válasza Male (#29) üzenetére

gabi123
(senior tag)

Nekem ugyanez jutott az eszembe....:U

Core 2 Q9650, Gigabyte EP45-Extreme, 2x1 GB HyperX 1066, HD 6850, Enermax Revoluiton 1050W

(#32) Fáraó

Fáraó
(őstag)

Szeretném ha az AMD főnixmadárként feltámadna poraiból, nagyot aratna az új architektúrával, majd az Intel C2D árai lennének ilyen alacsonyan...

VIGYORRRGAZMUS.....

(#33) Dassler válasza Zoli329 (#9) üzenetére

Dassler
(őstag)

Hát nemtom...nem egész 40-ért elhet 4600-ast venni....

Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

(#34) Tibiajax válasza Pipó (#30) üzenetére

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jól beszélsz.

vintage eredeti focimezek eladók - http://tinyurl.com/vintagemezek

(#35) akosf válasza jerry311 (#28) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor úgy kérdezem hogy mikor lesz érezhető az árcsökkenés az 3600+ árában?

(#36) VaniliásRönk válasza Tibiajax (#34) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Vegyetek csak C2D-t ha vásárlási kényszeretek van, nem értem mit sír az összes 939 tulaj, nincs olyan alkalmazás, ami miatt muszáj lenne X2-t venni gyorsba. (munkaPC-ket ne keverjük ide, érdekes módon akik dolgoznak a géppel nem szoktak PH!-n nyivákolni, csak a pontszámhajhász tuningosok) De egyébként sem lenne már érdemes 939-be X2-t venni, nemsokára jön a PCI-E 2.0, a HT 3.0 és a K8L, akkor meg azért vernétek a fejetek a falba, hogy ennyi pénzt pumpáltatok 939-be, mikor pár hónap alatt teljesen elavult. :P

(#37) jerry311 válasza Male (#29) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Biztos ismered a viccet:
emberünk bemegy a zöldségeshez:
- Kérek 1 kiló banánt
- tessék 300 forint
- az hogy lehet? szemben a másik zöldésgesnél csak 100!!!
- hát akkor vegye meg ott!
- de ott nincs.
- na látja, ha nekem se lesz nálam is 100 forint lesz a banán.

Szóval ami nincs, az könnyen lehet olcsó :DDD

(#38) Tyrael

Tyrael
(senior tag)

dejo, hogy pont most veszek am2-es procit. :S
decemberben meg ramot vettem, rogton utan egybol estek az arak, most meg ez...

Tyrael

(#39) lazydog válasza Pipó (#30) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

Ebben 1000 százalékban igazad van.
Talán én is vettem volna még ez esetben X2-t. Így viszont pont azt tettem, amit írtál, Core2 Duo lett helyette.

(#40) jerry311 válasza VaniliásRönk (#36) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Ezért fogok akkor X2-t venni jó nyomott áron, amikor elkezdik eladni az emberek itt a PH!-n. :DDD
Mellesleg fogalmam sincs mire fogom használni a teljesítményét... :B

(#41) VaniliásRönk válasza Tyrael (#38) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Tényleg nem kéne kötekednem, de mi a ráknak vettél RAM-ot, ha nem vetted meg az egész konfigot? :F

(#42) VaniliásRönk válasza jerry311 (#40) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Én meg X2-t AM2-be, de ilyen árak mellett lehet hogy a K8L miatti további áresést sem fogom kivárni. Használni én sem tudom majd a teljesítményét, max. gyakrabban nyúlhatok az Alt+Tab-hoz. :DDD

(#43) Thrawn válasza VaniliásRönk (#42) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Most cáfoltad meg saját magad állítását :F :U

Minek vesztek -> én is veszek

Different songs for different moods.

(#44) VaniliásRönk válasza Thrawn (#43) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Nem cáfoltam magamat. Ha 939-esem lenne, nem vennék bele horror áron X2-t, és nem sírnék hogy nincs, mert jó 2 éve kiszolgált volna, és tudomásul venném hogy kifutott.
K7-ről váltottam AM2-re, pont azért hogy később olcsóbban vehessek X2-t, esetleg K8L-t, én képes voltam évekig nyivákolás nélkül nyúzni egy kifutott platformot, mivel nem volt szükségem többre. És most sem nyafogok amiatt, hogy AM2-ben nem lesz DDR3, HT 3.0 meg PCI-E 2.0, stb., tudomásul veszem.

(#45) Tyrael válasza VaniliásRönk (#41) üzenetére

Tyrael
(senior tag)

talan tenyleg nem kene kotekedned, de:
akkor meg nem terveztem teljes konfigcseret, csak a Socket-A-s configomba vettem az 512 melle meg 512 ramot.
most meg valtok am2-re.

Tyrael

(#46) VaniliásRönk válasza Tyrael (#45) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Úgy gondoltam ha AM2-re váltasz akkor DDR2-t vettél. Épp ilyet művelt nemrég egy imserős...
AM2-t meg megintcsak a legrosszabbkor vásárolsz, pláne ha az áresés begyűrűzését sem várod meg. Érdemesebb lenne valami nagyon low-end AM2 alaplapot venned 2800+-os Sempron CPU-val és valami használható VGA-val, a lapot és a procit pár ezres buktával cserélheted nyár végén/ősszel, a mostani konfigodnál az is nagyságrendekkel gyorsabb lesz, főleg ha meg is cibálod kicsit. És lesz egy időtállóbb AM2+ rendszered.

(#47) rollins

rollins
(őstag)

X2 3600+ az már az újabb, az 1900MHz, 2x512kb -os? Bár kár is nézegetni, mert idehaza nem $ -ral, hanem E -val kell számolni, nem?

(#48) Tyrael válasza VaniliásRönk (#46) üzenetére

Tyrael
(senior tag)

a vga-t mar megvettem (galaxy 7300 gt), a regi lapom, ramom, procim pont ma csereltem el 2*512 corsair kitre, meg kp-ra, a prociert meg a lapert, meg pont ma delutan megyek.
szoval ezt az aresest kicsit keson vettem eszre. :S
ja, a lap egy Abit KN9-Ultra lesz a proci meg 3500+, vagy 3800+ Athlon 64.

Tyrael

(#49) lazydog válasza Tyrael (#45) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

Ha azt tennéd, amit én, vagyis átmenetileg beérnéd egy szerényebb lappal, a Core2 mellett, akkor most még nem kéne RAM-ot sem cserélned.

(#50) Oliverda válasza VaniliásRönk (#46) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem meg simán megéri még most is beruházni egy jobb AM2-es lapba, mivel az AM2+ CPU-k kompatibilisek lesznek a jelenlegi lapokkal (BIOS frissítés kérdése lesz pontosabban). A HT 3.0 pedig nem nyújt semmit egy egyszerű egy procis rendszerben. Most is teljesen mindegy hogy 800 on vagy 1200on megy a HT. A teljesítményt nem befolyásolja.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.