Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Yutani

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hajrá Fiery! ;)

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#2) westlake válasza Yutani (#1) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

ki az a fiery? :D

I'm out.

(#3) Robaj válasza westlake (#2) üzenetére

Robaj
(PH! addikt)

Ki tudja? ;]

Member of [Lam[PH!]a] PROHARDVER CoD team ––– Köcsööög!!! - by bLaCkDoGoNe ––– Kék pirula nélkül is úgy szájbab@szlak he - by Zsadi ––– Robaj... tökön rúglak miután Zsadi kezéből kirúgtam a járókeretét - by Bagya - http://www.kepatmeretezes.hu

(#4) Lala6 válasza westlake (#2) üzenetére

Lala6
(őstag)

Örülök neki, hogy fejlődik, csak a home verzió megszűnésének nem örülök :( :(

Konfigom: http://lala.digiportal.hu

(#5) Norbyte válasza Robaj (#3) üzenetére

Norbyte
(kvázi-tag)

Fiery volt aki fejlesztette az Aida-t (16 és 32bit).

Később az Aida-ból lett az Everest, majd az egész bekerült az amerikai (??) Lavalys alá.

Nagyjából így volt, de majd pontosít valaki más.

(#6) Norbyte válasza Lala6 (#4) üzenetére

Norbyte
(kvázi-tag)

Van Home, csak úgy hívják, hogy Ultimate Edition és fizetni kell érte. :)

(#7) killahdrums válasza westlake (#2) üzenetére

killahdrums
(senior tag)

és te ki vagy? ;]

There is no God, just Technology...

(#8) Fiery válasza Norbyte (#5) üzenetére

Fiery
(VIP)

Kanadai ;) De tulajdonkeppen az is Amerika :)

Fiery

AIDA64.com

(#9) csigi válasza Norbyte (#5) üzenetére

csigi
(PH! addikt)

A Lavalys kanadai, ha jól tudom..., többi stimmel.

ASRock 970 Extreme4 + Phenom II X4 955 BE eladó.

(#10) csigi válasza Fiery (#8) üzenetére

csigi
(PH! addikt)

Jól tudtam... :C

(#13) beencee válasza Fiery (#8) üzenetére

beencee
(őstag)

És te vagy az a Fiery? Ha igen, nagyon gratula és miegyebek :R
Ha nem, akkor neki ;)

MPark, a legolcsóbb parkolási mód ------------------------------ http://www.mpark.hu Paticard - ütőkártya az egészséghez ------------------------ http://www.paticard.hu Aquasoft - Systems & Solutions ------------------------------------ http://www.aquasoft.hu

(#14) westlake válasza csigi (#9) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

fiery tenyleg kanadai? :F

#13: o csak azert regelt ilyen nevvel, hogy a sok gyanutlan forumozot megtevessze es besoporje azt az elismerest, ami hivatalosan az igazi fiery-t illetne :DDD

[Szerkesztve]

I'm out.

(#15) Fiery válasza westlake (#14) üzenetére

Fiery
(VIP)

Lavalys kanadai, Fiery lenni magyar jol :)

De ezt a off-ot sztem most mar hanyagoljuk.

Fiery

AIDA64.com

(#16) csigi válasza westlake (#14) üzenetére

csigi
(PH! addikt)

Nem is tudtam, hogy be lehet regelni rögtön modinak... :DDD
Befejeztem. :R

(#17) dystopia

dystopia
(tag)

Bocs Fiery, de ez nyilván nem promó anyag itt (ha igen, nyugodtan töröljétek a hszem - vagy a cikket:U), de:
Tudna valaki ajánlani egy használható és főleg ingyenes, hasonló programot?

aNaLyZe tHiS!

(#18) Robaj válasza Norbyte (#5) üzenetére

Robaj
(PH! addikt)

Tudom :)
Nekem még mindig megvan az uccsó aida, mert ugye az ingyenes és lehet használni pl a suliban.

Member of [Lam[PH!]a] PROHARDVER CoD team ––– Köcsööög!!! - by bLaCkDoGoNe ––– Kék pirula nélkül is úgy szájbab@szlak he - by Zsadi ––– Robaj... tökön rúglak miután Zsadi kezéből kirúgtam a járókeretét - by Bagya - http://www.kepatmeretezes.hu

(#19) Norbyte válasza Robaj (#18) üzenetére

Norbyte
(kvázi-tag)

Mé' az Everest nem ingyenes? Persze csak az egyik változat, a már nem létező Home.
Mondjuk a licensz feltételeit nem ismerem iskolákra nézve, de funkcióbővebb.

Nem mintha valaki is nézné kishazánkban, hogy mit hol szabad telepíteni.
Elsősorban anyagi megfontolás miatt, De ez nem ide tartozik.

Előző munkahelyemen használtuk a régi UE-t leltárra, csak kár, hogy nem lehetett (vagy nem jöttem rá, hogy hogy) egy adatbázisba gyűjteni a beérkezett adatokat, és az is sajnálatos volt, hogy jópár gépet megfektetett a háttérban futó adatgyűjtés.
De hasznos kis (már nagy, nem 1 floppy-s) program. Jó volt az illágálisan telepített programok felkutatására.

(#20) Robaj válasza Norbyte (#19) üzenetére

Robaj
(PH! addikt)

A home nem futott a hálózat miatt;)
A biznices viszont fut, csakhát sok minden TRIAL.
Ezért van még meg aida, főleg az ősrégi 486-P1-P2-es gépekre tökéletes, mivel suliban nem 3700+-os duálmagos procig vannak, bár állambácsit ismerve fél éven belül a nagyobb suliban az lesz:)

(#21) westlake válasza Robaj (#20) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

nincs 3700+ tipusjelzesu dualmagos proci :P

I'm out.

(#22) Robaj válasza westlake (#21) üzenetére

Robaj
(PH! addikt)

Honnan tudjam? Csak mondtam egy számot, akkor legyen 4400+, remélem olyan már van :)

UI: Köss bele a betonba :))

(#23) Fiery válasza Norbyte (#19) üzenetére

Fiery
(VIP)

Ha munkahelyen UE-t leltarra hasznaltatok, akkor az illegalis programok felkutatasanal maris volt 1 bejegyzes a listaban :U

A ceges felhasznalasra a CE (Corporate Edition) valo, benne van a neveben is. Van benne adatbazisba riportolas meg me'g egy csomo minden, ami ceges kornyezetben hasznos.

Fiery

AIDA64.com

(#24) KrenAtesz

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Srácok! Az új everest másfél memória olvasási sebesség mérést használ? Mert ~600MB/s-el jobbat teljesít a gépem a régebbiekhez képest..

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#25) Robaj

Robaj
(PH! addikt)

mem olvasás: 6140
írás: 5771
másolás: 5032
késleltetés: 53.3

Az írást nagyon átírtátok mi Fiery?

(#26) Fiery válasza KrenAtesz (#24) üzenetére

Fiery
(VIP)

Le van irva a hirben:

''Az egyik legfontosabb változás, hogy a Lavalys fejlesztői teljesen újraírták a diagnosztikai program memória ellenőrzési rendszerét és „memória másolás” néven új mérési eljárással egészítették ki.''

Fiery

AIDA64.com

(#27) Fiery válasza Robaj (#25) üzenetére

Fiery
(VIP)

Mindegyik rutin at (pontosabban ujra) lett irva, nullarol.

Fiery

AIDA64.com

(#28) Norbyte válasza Fiery (#23) üzenetére

Norbyte
(kvázi-tag)

Lehet CE volt. Nem tom már.
UE nem tud hálózatosan adatot gyűjteni? Ha nem akkor CE volt.
Mind1, már nem ott vagyok.

(#29) Yutani válasza Fiery (#27) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De hát már a Home Edition-nél is ott volt, hogy az egyes verziók által adott eredmények a folyamatos fejlesztés miatt nem összevethetők. ;)

(#30) westlake válasza Yutani (#29) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

viszont az everestben van egy ugynevezett bench verzio is.. ha pl a 3.0-as everestben a mostani 2.8-as verzioban alkalmazott meresi modulok lesznek, akkor miert ne lehetne oket osszehasonlitani? ;) rudod mitn em lehet osszehasonlitani? a 2.5-os eredmenyeit es a 2.6-oset

I'm out.

(#31) Fiery válasza westlake (#30) üzenetére

Fiery
(VIP)

A 3.0-ig szinte biztos, hogy a bench modul is valtozni fog... Pl. most dolgozunk az x64 benchmarkokon, es lehet hogy elkeszul az L3 cache meres is.

Fiery

AIDA64.com

(#32) westlake válasza Fiery (#31) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

ezzel csak elmagyarzni szerettem volna neki a dolgokat.. en is rogton gondoltam, hogy azert a 3.0-as verzio a bench reszben is mas lesz

I'm out.

(#33) Yutani válasza westlake (#32) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor köszi, hallgass Máriót. :)

(#34) tomesto

tomesto
(fanatikus tag)

Jó kis progi már ki is prószáltam ezt a memória másolás bigyót:D

The Future is Fusion

(#35) Ottoka

Ottoka
(őstag)

A 2.80-as ban megjelent egy új hőfok, a gpu dióda. Ki tudja mi ez?
Valamint azt írták hogy a raid kötetekről is mond valamit. Hát nekem nem. Semmit többet nem mond annál hogy Promise 4+0 Stripe/Raid+ Scsi Disk Device
Amúgy nagyon király

Mezőhegyes

(#36) zsiga667 válasza Ottoka (#35) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Az a videokártya beépített hőmérője.

Szerk.: De az már régóta benne van. Nem lehet hogy most vettél olyan VGA-t amiben van hőmérő?

[Szerkesztve]

(#37) Ottoka válasza zsiga667 (#36) üzenetére

Ottoka
(őstag)

Nem, tavaly november végén vettem 7800Gtx-et, és eddig csak a gpu, a gpu környeztét mérte, most lett egy harmadik, a gpu dióda.

Mezőhegyes

(#38) Csaba_20_

Csaba_20_
(PH! addikt)

Feltelepítettem az Everest UE 2.80.534-es verzióját a gépemre és összesen 9 másodpercet használtam eddig, de többet valószínűleg nem is nagyon fogom. Ennek egyszerű oka van, egyszerűen csontra lefagyasztja a gépemet kb. 3-5 másodperc használat után. A kép megfagy, az egér megáll és a gép semmire nem reagál. Se billentyűzetre, se egérre, se arra, ha autorun-os CD-t rakok a meghajtóba, se USB-s eszközre...semmire. Egyedül a reset gomb segít. Eseménynaplóba bejegyzés nem történik.

Windows XP Professional SP2
A gépem konfigurációja a leírásomban szerepel.

Fiery: Valami ötlet, hogy miért lehet? Nagy baj, ha emiatt nem akarom megvenni a program nem trial változatát? :DD :DD :P :P

(#39) westlake válasza Csaba_20_ (#38) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

kell ennel jobb reklam? :DDD

I'm out.

(#40) Sanya válasza Csaba_20_ (#38) üzenetére

Sanya
(PH! kedvence)

nem elég stabil a géped, ramhiba, esetleg vga vagy táphiba lehet a háttérben.. :)

(#41) Tsunami73 válasza Sanya (#40) üzenetére

Tsunami73
(tag)

Helló!
Csaba_20-nak ne írjál olyat hogy táphiba lehet,
mert megkérdőjelezed a szaktudását. :DDD

(#42) wfjo

wfjo
(lelkes újonc)

es ez mar tud raid alol smartot olvasni ?

oldalaim: http://www.oazigazi.hu + http://www.szakemberadatbazis.hu + http://www.hirfriss.hu + http://tv-musor.hirfriss.hu

(#43) Fiery válasza Ottoka (#35) üzenetére

Fiery
(VIP)

GPU = a GPU hofoka, amit egy kulso dioda mer, amit a GPU magjanak kozeleben helyeznek el a videokartyan

GPU kornyezet = a videokartya szenzor chipjenek hofoka, vagyis sajat maga hofokat meri itt a szenzor chip

GPU dioda = a GPU belso hofoka, amit a GPU-ba beepitett dioda mer (ez a legpontosabb homeresi mod)

---

A Promise RAID vezerlod milyen tipusu? PCI-os kartyan van a chip?

Fiery

AIDA64.com

(#44) Fiery válasza Csaba_20_ (#38) üzenetére

Fiery
(VIP)

A nyomorek SiI0680 RAID vezerlo okozza a problemat, bugos a windowsos drivere -- es ugy tunik, a Silicon Image mar sosem fogja javitani ezt a fagyasi hibat :( Mas progik is lefagynak egyebkent vele, pl. Active SMART, Sandra, HWiNFO32, stb. stb.

Fontos lenne tudnunk, hogy a SiI0680 PCI-os kartyadon melyik porton milyen vinyok vannak. Elvileg van rajta egy kek es egy piros IDE csatlakozo, le tudnad irni, hogy melyiken pont milyen vinyok vannak (master es slave beallitas is fontos).

Koszi,
Fiery

AIDA64.com

(#45) Fiery válasza wfjo (#42) üzenetére

Fiery
(VIP)

RAID-be kotott vinyokrol nem lehet SMART-ot kiolvasni :(

Fiery

AIDA64.com

(#46) Sanya válasza Tsunami73 (#41) üzenetére

Sanya
(PH! kedvence)

orvos is meghalhat, szvsz nem függ össze

(#47) Csaba_20_ válasza Fiery (#44) üzenetére

Csaba_20_
(PH! addikt)

Valahogy éreztem, hogy nem az Everest fagyaszt, ehhez ugyebár pl. egy kernel módu alkalmazás kell. Nem gondoltam, hogy az Everest ilyet telepítene. ;)

Az adatlapomon le van írva, hogy milyen HDD-k és ODD-k vannak a gépemben. Ha jól emlékszem, akkor a Maxtor 4K040H2 van primary masteren, a Maxtor 2F040L0 primary slave-en. A PIO-107D van sec. masteren és az LG GCE8520B pedig sec. slave-n. Egyébként kék és fekete csatlakozók vannak azt hiszem, a kéken vannak a HDD-k.

Remélem segítettem. Bár ha a Silicon Image ennyire elzárkózik a javítástól, akkor nem lenne érdemes kihagyni a SMART olvasását(ha emiatt akad ki a driver) az Everestből, ha ezt a kártyát érzékeli a gépben? :D

(#48) Csaba_20_ válasza Fiery (#45) üzenetére

Csaba_20_
(PH! addikt)

Ha bonyolult elmondani, akkor megkíméllek vele, de miért nem lehet pontosan :B ?

(#49) Csaba_20_ válasza Sanya (#40) üzenetére

Csaba_20_
(PH! addikt)

Esetleg Silicon Image vezérlő kártya driverhiba? ;) :DD :DD

Eszembe se jutott jelenleg, hogy RAM, VGA, vagy táphibára gyanakodjak, vagy esetleg arra, hogy nem elég stabil a gépem. De gondolom te is csak poénnak szántad. ;)

[Szerkesztve]

(#50) Fiery válasza Csaba_20_ (#47) üzenetére

Fiery
(VIP)

Koszi az infot!

''Bár ha a Silicon Image ennyire elzárkózik a javítástól, akkor nem lenne érdemes kihagyni a SMART olvasását(ha emiatt akad ki a driver) az Everestből, ha ezt a kártyát érzékeli a gépben?''

Igen, az lesz a vegso megoldas... De elotte szeretnenk minden lehetoseget vegigprobalni, hatha valahogy sikerulne mas modon is elkerulni a fagyast.

Fiery

AIDA64.com

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.