Nekem úgy tűnik,hogy ez a lap egy átlagos ATX házba nem fog elférni - amolyan WS szerű méretei vannak.
Nem kaphatsz meg mindent! Hova tennéd?

Nekem úgy tűnik,hogy ez a lap egy átlagos ATX házba nem fog elférni - amolyan WS szerű méretei vannak.
Nem kaphatsz meg mindent! Hova tennéd?
(#2) somodisoma

Nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan piacra dobják!
Jól hangzik mondjuk 2 proci, 2x PCI-e 16x, és 2x2 csík RAM... ezzel be lehet télen is fűteni a szobát! 
Kíváncsian várom az első teszteket! 
A Világ IQ-ja állandó, csak egyre többen vagyunk rá!

Elfér az!
(Éljen a sufnituning!
)
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

Azt nem merhetik megjátszani, hogy házat is cserélni kelljen, mert akkor nem fog elkelni!
(#5) VaniliásRönk válasza somodisoma (#2) üzenetére

Mert szerinted a 4 magos Core 2 mennyit fűt? 
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
(#6) VaniliásRönk válasza somodisoma (#4) üzenetére

Aki ilyet vesz azt ilyen apróságok nem érdeklik. 
(#7) somodisoma válasza VaniliásRönk (#5) üzenetére

na jó az is igaz! Lassan tényleg széria lesz a víthűtés, hacsak nem találnak ki valami forradalmian új technilógiát, amivel drasztikusan lecsökket a procik áramfelvétele.
(#8) VaniliásRönk válasza somodisoma (#7) üzenetére

A fogyasztás szerintem nem nagyon fog csökkeni, mert nem az az elsődleges cél... ebben a szegmensben még az AMD-nél sem.
ez tetszik... az AMD procihoz nem ATi chipset van, hanem nvidia. az Intel laphoz meg CrossFire...
ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

Hát tény hogy,nem az átlagusernek kitalált cumó ez,de legalább a gazadagok is odacsaphatnak a pénztárcájuknak ezzel 
Várom a K8L-es procikat ebbe a platformba.
Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában

Szerintem mindegyik gyártónál vakargatják a tarkójukat hogy hogy is hozták ezt össze? 
(#12) somodisoma válasza VaniliásRönk (#8) üzenetére

Szerintem meg nagy gond a hő elvezetése. Itt most ne abból indulj ki, hogy a procid teteje hány fokos, hanem, hogy belül mennyi, és hogy mekkora a hőgérsékletkülönbség a leghidegebb, és a legmelegebb pont közt. Arról nem is beszélve, hogy melegszik az alaplap is. Ez meg megterhel minden alkatrészt! Instabilitás, hőtágulás stb. a procik meg relatíve egyre kisebbek kell, hogy legyenek, mert ugyanakkora helyre egyre több mindent zsúfolnak bele. tehát a fogyasztás alatt ne, az áramszámlát értsd....

Persze, ha már 350-450eFt-ot költesz egy lapra, két procira, meg 4 ramra, akkor pont az a 50eFt-os ház fog betenni.

feleannyit 
Bite my shiny metal ass!

két év, és már te sem vennéd meg... inkább majd valami jobb cuccra vágyik az ember! :
De az biztos, hogy most kevesen gondolkodnak rajta, úgy tényleg komolyan!

Itt már többen linkeltek teszteket:
[link]
Kicsi gyerekkorom óta senior szerettem volna lenni! dziwny grzyb
A platform időtállóságát garantálja, hogy a két kétmagos CPU a 2007-es megjelenés után felcserélhető lesz két négymagos processzorra. - most erre vegyek merget?
Inkabb nem...
Kezd hanyingerem lenni a foglalatvaltasoktol...

Mas: 1 db procival vajon megy a lap? Pl most veszek 1et s masikat majd kovetkezo fizunal?
Mas 2: Vegre betesz az ember 1 ilyen lapba 2db 8800GTX melle s vegre orulhet, h talalt valamilyen konfigot amelyik tenyleg kihasznalja a 600 Wattos tapegyseget 
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

Jó gyorsan megérkezett!
Bezzeg még novemberben azt mondták a rivális cikkében, hogy az AMD sehol sincs. Ehhez képest itt van!? Várom a tesztet is, mert akkor lesz itt csak igazán, ha a teljesítményét is láthatjuk.
Jól érzed magad? Majd elmúlik.....
nekem nagyon erőltetettnek tűnik ez a dolog 
°°°°°°°°°°°°°°°°° "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil °°°°°°°°°°°°°°°°° °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Honda - The Power of Dreams °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Eat, Sleep, JDM °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

De ennek a fele sem tréfa. 

Ezen a lapon már összeköthető 4db 8800GTX, hurrá ![;]](/dl/s/v1.gif)
<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

Kettesével vehetsz hozzá procit 
Sajnos ez nem a következő fizu kategoria 

Semmivel sem erőltetebb, mint 2 Conroe magot egy tokba zsúfolni, csak hogy nekünk legyen 4 magosunk...

De miért erőltetett?
ez egy szervermegoldás otthoni pc-kbe való átültetése.
Semmi más mint a lehetőség gazdag emberek pénzszórására,ami reméljük jó kis hasznot hoz majd Amd-nek,és minél hamarabb piacra dobhatja a K8L-et és minél ütősebb lesz.
anno a Dual P3-ok dettó ugyanilyen megoldások voltak,és itt jut eszembe azért elég időtállóak is.

van annyira kiforrott a dolog, mint a kentsfiled...
ilyen specifikaciokkal szerintem meg fogjak utni a 4x4-es rendszerek (2*2mag) az qx6700-at
raadasul a 4x4-es plattformban ott van meg a fejleszthetoseg, a kentsfield meg egy ''halott'' dolog.. 2-3 honap mulva fordul a kocka es az intelnek kell megint letennie valamit az asztalra a 4x4-el szemben! ki kell jonniuk a bearlaek-el es az 1333-as procikkal..
[Szerkesztve]
I'm out.

Szerintem is nagyobb méretű a lap, mint a szokásos.
Ezen kívül a dupla ram is húlye ötlet, de drágának biztos drága lesz.
[Szerkesztve]
Bármilyen végtelen ciklus lefut egész gyorsan, csak egy jó gép kell hozzá... Senna/Button - McRae/Loeb - Rossi - Favre/GB - PhilTaylor - SteveDavis
Azért erőltetett, mert a tesztek szerint a Core 2 quad mindenben üti (sebesség, méret, fogyasztás, összefoglalt platformár, elérhetőség). Majd ha tényleg egy tokban lesz a 4 mag, akkor lesz értelme beszélni erről a rendszerről.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!

Csak anno a dual P3-nak nem volt alternativaja, nem gamernek szant platform volt...jah es volt ertelme 
K8L jojjon mihamarabb.
Bite my shiny metal ass!
Első blikkre van vagy 25 cm széles , de ez gondolom nem a JNC ház tulajoknak fog fejfájást okozni 
Minden esetre szép darab .

Az a gond, hogy mindenki ''játékos'' fejjel nézi a dolgot, ami egyenlőre(?) értelmetlen, mivel a játékok nem használják ki. Majd x év múlva biztos fejlesztenek alá játékot is, de addig szerintem is csak pénz szórás.
ez mind szép és jó, főleg majd a K8L-el lesz tényleg ütős! csakhogy ezt gamereknek szánják. amik mint láttuk már tesztekben is, nem nagyon hatódnak meg a plusz két magtól. 8 magnál meg már game-re teljesen fölösleges. az a gáz hogy lassan már minden gamer lesz. (az élet egy játék de akkor is
)
de más procit ígénylő alkalmazásokhoz meg munkaálllomásokhoz azért nagyon erős lesz.
Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

a kedvenc mondatom: ''mi a fsznak 4 mag? meg a dual magot is csak nehany progi hasznalja ki..'' tipikusan profik szajabol lehet ilyet hallani.. kar, hogy nem csak jatekokban kene gondolkodni
egy 1000$-os processzort biztos nem jatekra talalnak ki, hanem munkara..
I'm out.
(#33) venember83 válasza somodisoma (#30) üzenetére
egyelőre
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP
Az AMD valószínűleg hosszú távra tervez előre, a 2*4 magra. Nem lennék meglepve, ha a 4 magos procijaik már tesztfázisban lennének a cégen belül, csak persze mindezt a legnagyobb titoktartás mellett. Felfoghatjuk úgy is, hogy a 2*2 mag egy tartósteszt: működőképes-e a platform, illetve van-e rá piaci igény. Ha üzletileg van értelme, akkor gondolom jön majd a 2x4 is. A DDR2-es memóriaszabványról is azt mondták az AM2 bevezetésénél, hogy mindig vizsgálják az új technológiákat, de csak akkor vezetik be, amikor már van értelme: elért egy adott piaci részesedést és megfelelően olcsó. Persze lehet az is, hogy csak az Intelénél szűkösebb fejlesztési forrásaikat takargatják ezzel a szöveggel. 
Az Intel amúgy a 4 magos Core2-vel szépet villantott, de a reklámértéken túl nagy jelentősége most még nem hinném, hogy van. Egészen biztos, hogy a bevételük oroszlánrésze nem ebből a prociból származik. 
Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

Lássuk azokat a teszteket
én hiába keresetem még nemtaláltam.
De tényleg nagyot ütni a K8L-lel fog,ezt aláirom.
mellesleg akik High end konfigokat vásárolnak azokat sem az ár sem a fogyasztás,és igazából az elérhetőség sem érdekli.
szerintem. 

a +2magtól lehet nem hatódnak meg,de a +4*es Sli-től a Ultra gémerek azért meghatódnak 
És az alá már azért kraft is kell hogy kihajtsa.

Nekem több dolog is bevillant.
Például hogy az első proci hőjével akarják hűteni a második procit? Új fajta desktop házakra lesz szükség egy értelmes hűtéshez.
Mekkora táp is kell 12 vinyó, 2 ODD, 4×8800GTX, 2 ilyen procinak, 10 USB-eszköznek? Szvsz ez már a 600W-on túl mutat, főleg egy szót sem említenek arról, hogy a vinyókat szépen egymás után indítják be például, ahogy az egy igazi szervertől megszokott.
A az alaplap amúgy biztosra veszem, hogy el fog férni abban a házban, ahol a 12 vinyónak helye van.
Ja, meg a másik dolog: be van árazva a proci, elvben kapható, ÉS(!) így fog kinézni az alaplap... LOL! Miről beszélünk? Van egy proci, amit csak párban adnak, nincs mibe beletenni, nincs mivel hűteni, és esetleg még a házat is válogatni kell hozzá...
Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

egy teszoldal mar csinalt jonehany tesztet a 4x4-el, de rohadtul titkos 
I'm out.

Altalaban ez igaz is...de itt most egy direkt gamereknek szant platformrol van szo. Fejlesztesre es egyeb munkara hivatalosan tovabbra is a tobbutas optik lesznek.
2db K8L-el utni fog, ha idoben megjelenik az uj procc...de meg akkor is ott lesz a kerdes, h a gamernek valoban szuksege van-e ra...marketing...
Bite my shiny metal ass!

Aki 12 vinyóban meg esetleg 4*es Sliben gondolkozik hát az fog venni olyan tápot is ami elbirja(netán kettőt,mert mértne
és sorbaköti aztán szeva)
Szóval a 12 vinyó csak egy lehetőség ahogy a 4es Sli is.ebbe M2nE lapomba is bepakolhanték kb 7-8 vinyót 
1-2 nap és jönnek majd a lapok is,de persze itt egyelőre tolongásra nem ell számitani,mivel nem tipikus tömegcikk celeroncsról van szó.

Véleményem szerint
dx9-töl és a 2magtól felfelé minden marketing
már a 2 mag,ettöl függetlenül én is vettem 

[link]
Nem szerepel valami jól szvsz...

Már máshol is leírtam, de ide is illik, hogy ha az AMD nem akarja saját maga alól (ATI alól) kihúzni a talajt, akkor vagy ráveszi az nVidiát, hogy működjön a lapaban 2db Ati kártya Crossfire-ben, vagy saját maga minél előbb előjön egy ilyen Crossfire kompatibilis lapkakészlettel. Mert egyelőre az AMD ezzel a platformmal a saját konkurrensét erősíti...
MOD: MAckósajt: Ahhoz képest, hogy a K8 mennyivel gyengépp a Core2-nél, nem olyan gáz.
[Szerkesztve]
ez tényleg gyengusz

es ez szerinted megfelel a valosagnak? ugyan mar 
I'm out.
Persze, amit a 4 mag ki is hajt. én azt írtam hogy a 8 mag lesz teljesen felesleges gamekre. (szerk: legalábbis 2007-2008-ban 100%)
[Szerkesztve]
Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
[link] - ezt olvasd el es akkor nem fogod osszekotni a chipsetet a CF/SLI-vel.

game-ekre meg a 4 mag is teljsen felesleges!
I'm out.

Azt én nem tudhatom, csak annyit mondtam, hogy nem szerepel valami jól. 
Különben tudsz valamit a Xbitlabs-ról?