Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Vikthor

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát nem azért a két fillérért, de abból a pénzből veszek 3 szelet sajtot... ;) Szal barátok közt is, azért 30 dBA elég hangos tud ám lenni, pláne, ha ezekből a vinyókból több is van... Nem egy halk darab, annyi szent.

Üdv,
Vikthor

~ Arcana ~

(#2) t72killer

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hmm, a 750gigás vajon 2 v 3 tányéros?

Elég csúnyán odapörköltek a nagy hírveréssel érkező seagate-nek :DDD (mielőtt flame lenne belőle, nekem szimpatikus mind2 gyártó, csak a maxtorra voltam allergiás:)))

#1: sztem a zaj a legagyobb darabra van +adva. kizárt, hogy 1 1tányéros 320GB-os winyó 25-27db-lel bömböljön....

[Szerkesztve]

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#3) Thrawn

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

334 GB-os lemeztányér? Az már valami :D
Akkor a 320 GB-osban csak 1 tányér van? Tetszik.

Different songs for different moods.

(#4) erdoke válasza Vikthor (#1) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ezt majd akkor, ha meghallgattuk, vagy ha letesztelték megbízható oldalon. A gyári adat alapján lehetetlen megmondani, hogy milyen lesz a fülnek.
Eddig se a Samsung volt a leghangosabb merevlemezek gyártója, és kötve hiszem, hogy valamit annyire elqrtak volna, hogy az egy tányéros 230 GB-os HDD-jük üvöltene.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#5) sTERNI válasza Vikthor (#1) üzenetére

sTERNI
(fanatikus tag)

A Samsung vinyók eddig is ritkán voltak ismeretesek halk működésükről. Nem szakítanak a jó hagyományokkal :) Pedig azért az egy tányéros 320 gigás akár még csendes is lehetne. :U

www.theskynet.org - Hungary alliance

(#6) Thrawn válasza sTERNI (#5) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Akkor az én 2 vinyóm a ritka kategória? A Nidec motorosokra mondták hogy hangosak, nálam mind a kettő az és kussban vannak. ;)

(#7) SzlobiG

SzlobiG
(PH! félisten)

Pont most tervezek venni egy 500gigás 16megás samut venni a 250-es maxtor helyére. Volt nálam egy 320-as samu meglepően jó volt a teljesítménye meg nem volt olyan hangos se mint a maxtor.:U

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#8) Loha

Loha
(PH! kedvence)

És ha csinálnának 5 tányéros változatot az már 1,67 TB-os lenne :)
Csak én érzem úgy hogy a vinyók méretnövekedése lassulás helyett, inkább gyorsul?

(#9) t72killer válasza Loha (#8) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

elég sokáig stagnált a növekedés, 2005-2006 első felében szinte konstans áraik voltak a winyóknak, és 250giga felett nem igen volt érdemes vásárolni.

Most elkezdtek fejleszteni - vagy inkább elkezdték piacra dobni a beérett PMR technológiát:))

Külön hab a tortán, h kicsikét gyorsulnak is a lemezek az adatsűrűség növelésével. Azt már nem tudom, h a 32MB cache használ-e valamit, de így már majdnem hibrid-drive:DDD

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#10) PPeter

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A ''bealáz'' szó elmegy topikcímként egy fórumban, de egy cikk címében...

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#11) 5teve

5teve
(senior tag)
LOGOUT blog

ha belegondolok, hogy csodálkoztam ' 94 környékén az 1GB hallatán...

*** tel: 70-373-0029 *** *** végkiárusítás! maxell 52x cd 100db-os kiszerelésben 3500Ft <-- privizz

(#12) xuldar válasza t72killer (#2) üzenetére

xuldar
(őstag)

Hát, szerinted 2x334>=750?

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#13) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez már valóban nem rossz. Én a megbízhatóságra leszek kíváncsi. Az elmúlt pár évben láttam pár döglött Samsung vinyót...sajnos.

Szerintem ezeknek lesz vagy 100mb/sec average read-je, ilyen tányérsűrűség mellett. :))

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#14) Remington válasza Thrawn (#6) üzenetére

Remington
(őstag)

én úgy tudom h a jvc motorosak a hangosak. nekem nidec-es van és rohadt halk, hál' istennek

(#15) Renwick válasza PPeter (#10) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Igazad van, tulképp nincs is ilyen szó, csak ez akkora fricska, hogy tényleg nem lehet szavakat találni rá. Legyen ''megaláz'', az mégiscsak jobban illik ide... :)

üdv

R.

I see you blaming each other -- And I love you still

(#16) affli

affli
(tag)

Jól tolják... de én személy szerint inkább megvárom mit kotyvasztanak a Szígét műhelyében... Úgyis űberelik :)

Retro RULZ!!!:)

(#17) Reac^

Reac^
(PH! addikt)
LOGOUT blog

500 as meg a 750es az valszeg 250es tányérokkal készül továbbra is :F

Amúgy nekem jelenleg 4 160as samsung duruzsol a gépben. Számtekes lévén sok vinyó megfordult nálam szerintem átlagban a seagatek a leghalkabbak bár a leglassabbak is. Azután jön hangban a samsung, de teljesítményben kiváló :C

1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál (7-24) | PH! megbízhatóság: 50+

(#18) Gabesz84

Gabesz84
(senior tag)
LOGOUT blog

hol lehet kapni? ;] :DDD

(#19) Renwick válasza Reac^ (#17) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

500 as meg a 750es az valszeg 250es tányérokkal készül továbbra is

Tévedsz, minden SpinPoint F1-be az új tányérokat rakják...

üdv

R.

(#20) sh4d0w

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezek megbízhatóbbak, mint a korábbi Samuk? Ha nem, semmit nem érnek...

http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core

(#21) venember83 válasza Renwick (#19) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jobb igy, megalazta ;)

Csak gyorsak legyenek! Nem kell nekem nagy vinyo (TB) csak gyorsabb lenne mar...

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#22) Anubis_9

Anubis_9
(őstag)

''...üresjáratban pedig 24,5 és 27 dB(A)''
Még üresjáratban is hangosabb mint a Hyper TX CPU hűtőm max fordulaton (22 dBA). :((( A jelenlegi két (300-as és 200-as) Samsungommal is pont az a baj, hogy túl hangosak. Lekörözik zajban a tápot és a CPU hűtőt (együttvéve). :O

GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 - i5-2500K + CM Z600+Noctua - A-DATA 8192MB AX3U1600GC4G9-2G DDR3 1600Mhz - CM RC-690 - Corsair TX650W

(#23) (Kolombusz)

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem rossz, lassan kéne bővitenem tárhelyet.
Csak az a gond, hogy hangosak.

Inkább kéne több 2.5-ös lemez, még ha drágább is.

(#24) wwenigma válasza Anubis_9 (#22) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezt irja az adatlap is, 27db > 22db. A hangok meg nem adódnak össze. (cpu + tap cooler....) ;]

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#25) SzlobiG válasza venember83 (#21) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Ha gyors kell akkor Raptort kell venni.:D

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#26) venember83 válasza SzlobiG (#25) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igaz, hang es ar kimaradt a lenyeges tulajdonsagok felsorolasabol.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#27) CYBERIA

CYBERIA
(senior tag)

''A Seagate nemrég büszkén közölte, hogy új lemezkapacitást-rekordot állított fel a 3,5 hüvelykes HDD-knél. Most arcukra fagyhat a mosoly.''

A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB anhängare | A vér nem válik vízzé.

(#28) sTERNI válasza Thrawn (#6) üzenetére

sTERNI
(fanatikus tag)

Nekem 4 samsung vinyóból 3 elég hangos volt, a 4. egy 250-es spinpoint volt, az még halknak volt mondható.

www.theskynet.org - Hungary alliance

(#29) Daweee válasza SzlobiG (#25) üzenetére

Daweee
(őstag)
LOGOUT blog

Vagy I-RAM-ot :))

on: Nekem eddig csak samujaim voltak, összehasonlítási alap nincs, de szerintem relatíve csöndben van. Érzem hogy kinőttem a 160 gigát, ez az egytányéros 320-as (akkor nem értem miért nem kapásból 333-as) felkeltette az érdeklődésemet :) Infó van róla hogy mikor lehet kapni idehaza kb?

[Szerkesztve]

-- http://pun-ishment.blog.hu - A legrosszabb szóviccek -- "I'm not crazy, my mother had me tested." - Dr. Sheldon Cooper --

(#30) Geli válasza Daweee (#29) üzenetére

Geli
(senior tag)
LOGOUT blog

iram-ot hol lehet kapni mo-n? :F ebayen is csak 4emberke árulja, azok is 170$ fölött, és ez még mindig csak az iram 1 rev3. Még mindig nem jött ki az iram2? :F

(#31) t72killer válasza xuldar (#12) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor viszont nem értem, 2,24 tányér :F ??
Vagy a tányérok méretét GigaByte-ban, a teljes winyó méretét meg metrikus GB-ban mérik? A 750 gigás wincsi egyébként 698 gigabyte, ez már kicsivel közelebb áll a 2x334-hez, de akkor is hiányzik vmennyi... Igazából elsőre 650-700giga körüli HDD-ket vártam, 2 tányérral... De ha ez 3tányéros, akkor inkább érdemes lesz a TB-os irányába menni majd, valszleg FT/GB ára jobb lesz + uannyi zajjal és melegedéssel dolgozik majd.:))

hát, nincs mit tenni, venni kell 1et, megnézni mennyi cucc fér rá, és miután rámentettünk 700gigányi értékes adatot, szét kell szedni megnézni mennyi tányérja van:DDD

#30: Mo.-gon sztem sehol:( különben addig semmiképp nem venném, míg SATA-1-es csatolóval dolgozik, itt uis az a szűk kereszmetszet. Sztem a version2-vel megvárják az új SATA szabványt (a 6GB/s-osat)

[Szerkesztve]

(#32) Geli válasza t72killer (#31) üzenetére

Geli
(senior tag)
LOGOUT blog

több mint egy éve ki kellett volna hogy jöjjön :(
meg a 4giga is kevés, 8minimum kell, és akkor még nem vettük bele hogy a ddr1 drágább mint a ddr2 :D 64ér már tele lehetne pakolni, az már nem olyan vészes ár.

[Szerkesztve]

(#33) t72killer válasza Geli (#32) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na igen, most simán kapnál 8GB DDR2-t (asszem 667MHz bőven több, mint elég) 60-70kHUF-ért.

Viszont vistához 8GB is kevés :((( + amihez igazán jó lenne, ha az összes progi erről futna, ahhoz kell kb 16-30GB, ez még messze van:( Mind árban, mind elérhetőségben.
Viszont cserébe egy win telepítés 2-3perc, instant desktop, játékban állásbetöltési idő minimálisra csökken, stb-stb nyalánkságok... Hát igen:))

(#34) Geli válasza t72killer (#33) üzenetére

Geli
(senior tag)
LOGOUT blog

kinek kell a pista? :D majd talán 3-4év múlva,de addig meg lesz 200gigás ssd...
hát én most mindennel együtt 12gb-n megvagyok, igaz hogy 2hetes win, de sokkal több nem lesz, nem játszok ;] veszel 4db iramot és elférsz :DDD

[Szerkesztve]

(#35) CYBERIA válasza t72killer (#31) üzenetére

CYBERIA
(senior tag)

Az valószínűleg 3 tányér, az egyiken csak egy oldallal.

A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB anhängare | A vér nem válik vízzé.

(#36) Gabesz84 válasza sh4d0w (#20) üzenetére

Gabesz84
(senior tag)
LOGOUT blog

mire gondolsz?
kifogtal 1 rossz szeriat? :D
Nalam mar 3 darab szorgoskodik, mindegyik mas sorozatbol, eddig egyikkel se volt gond es halkak is. Ismeretsegi koromben sem nagyon halaloznak el. Az egyik szerverben itt van 12 darab, amik ejjel nappal gyilkolva vannak, es evente elszall beloluk 1-2, ami nem rossz arany azert :D

(#37) t72killer válasza Geli (#34) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen, beteszed őket 2xraid0-ba és kész is:)) Ha nem játszol, akkor mihez ez az őrült Iram:DDD? tömörítés-kódolás főleg a procit foglalkoztatja...

#35 attól tartottam én is. Ergo se a melegedési, sem a zajmutatói nem lesznek jobbak, mint a terás, ráadásul:(

(#38) Geli válasza t72killer (#37) üzenetére

Geli
(senior tag)
LOGOUT blog

mert utálok várni :D boot, programok betöltése, vmit átpakolni egyik helyről a másikra, viruskeresés, spywarekeresés, de úgy bármit amin érezhetően várni kell, na és persze amikor már jó fél éves a rendszer, nincs defraggolva, attól kész vagyok ;]

(#39) t72killer válasza Gabesz84 (#36) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nekem van 1 samu 200GB-osom, külső winyóként használom egy elég kétes minőségű kínai USB->IDE adapterrel 3 éve, kipp-kopp semmi baja+csendben van, viszont erős igénybevételnél az egyik chipje nagyon melegszik - bár sztem ez is a kínai táp miatt van. szerverben is dolgozott a kicsike 2-3 újraindítással fél évig.

#38: na igen, ha nincs defraggolva, az elég gáz tud lenni:)) én kb 1-2hetente defragolom a rendszerwinyót, de ha nagy a mozgás, a raktárrészleget sem árt.

Gyors boot: kiszedtem minden sz@rt a szolgáltatások közül, ami nem szükséges, minden fölösleges aoutoindítást az msconfig-ból - így nálam a rendszer kb 40sec míg feláll. Addig mondjuk kiveszek a hűtőből 1 kis vacsiravalót, ilyenek:))

Vírus és spykeresés: ezt hagyni szoktam h olyankor csinálja, amikor A: alszom, B: nem vok otthon:)) (a melós gépemen meg olyankor, amikor otthon vagyok:DDD)

Az idős rendszert egyébként eléggé rendbe tudja rázni egy registrypucolás+defrag kombó. Bár mindezek ellenére én kb félévente újratelepítek.

(#40) mikk2000

mikk2000
(őstag)

''Megalázta HDD-gyártó riválisait a Samsung''

ez a cím nekem szemet szúr, hogy nagyon nem illik ide, aztán beleolvasva a hsz-ekbe kiderül, hogy nem ez volt eredetileg. Az eredeti jobb volt.
Mert ez a cím kb azt jelenti, hogy a Samsung főnökei meglátogatták a HDD gyártó cégeket, és ott pl. a főnököket effektíve lehugyozták.

Nekem most van három tányéros hitachi, és nem vészes a hangja, de van hozzá rendes util amivel tejesen hallhatatlanná lehet tenni a seekelést.

(#41) Thrawn válasza mikk2000 (#40) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A Samsungot is le lehet halkítani ;)

(#42) Muton válasza Thrawn (#41) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

sok esetben a motor hangja a zavaró, azon meg az AM gondolom nem sokat segít :U

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#43) xuldar válasza t72killer (#31) üzenetére

xuldar
(őstag)

Nem. Egész egyszerűen a 750-esnél nem használják a fennmaradó kapacitást. Üzletpolitika, semmi más.
Nekem volt 2 Samsung winyóm, mindkettő nagyon halk volt, ellenben nagyon hamar megpuzstultak. Nyilván valami hibás széria volt. Én a Maxtortól tudok hülyét kapni, a seekelési hangja iszonyatos.

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#44) t72killer válasza xuldar (#43) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Disznóság. sacc/kb 80giga parlagon:((( Inkább csináltak volna egy 2lemezes 650gigásat...

[Szerkesztve]

(#45) Renwick válasza mikk2000 (#40) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Basszus, esküszöm legközelebb szavaztatni fogok. :DDD

Bealázta és megalázta helyett fel tudom ajánlani még a lealázta kifejezést. Egyebet nem mondhatok, kérem kapcsojjaki... :))

üdv

R.

(#46) Muton válasza t72killer (#44) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

ez eddig is így volt. sőt olyan is volt/van, h egy tárkapacitás eléréséhez nem az adott gyátró által készített legnagyobb adatsűrűségű lemezből használtak fel kettőt, hanem egy kisebből 3-at (mondjuk 200 gigát nem 2 db százasból raknak össze, hanem 2db 80-asból >> több mechanika, nagyobb hő, -hang, 40 giga szabadon) ez van ;)

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#47) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a végén csak lesz valami, ami kiszolgálja a 10x-es Hd-Dvd írási tempót :D

True Success is Blonde

(#48) ftc válasza Renwick (#45) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Előzött a Samsung nem lett volna jobb?
vagy Hitachi vs Samsung 0:1

(#49) Geli válasza Renwick (#45) üzenetére

Geli
(senior tag)
LOGOUT blog

a legyalulta is bejátszhat :D ;]

(#50) Renwick válasza ftc (#48) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Tűnődtem a dologn, és arra jutottam, hogy a keleti kultúrákra levetítve igenis megállja a helyét a cím (most más kérdés, hogy a Seagate például nem keleti cég ugye). Különben sem keverendő össze a megalázás a megszégyenítéssel...

üdv

R.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.