Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) ciao

ciao
(senior tag)

kár, hogya Matrox teljesen felhagy a 3D-re is alkalmas kártyák fejlesztésével/gyártásával. :O

Mindenkit felpofoztatok a bakterral!

(#2) kowk

kowk
(tag)

viszont legalabb kezdenek erkezni a pcie-s cuccok. ami meg johetne: x-fi, jobbfajta scsi raid controller (bar intelnek meg 1-2 cegnek mar van, de kokainarban), 2x vagy 3x gigabit controller, esetleg sata controller hatso kivezetessel + molexxel!

(#3) &rew

&rew
(őstag)

hogy csatlakoztatnak erre ket videokartyat :F

mod: megtalaltam. rutintalan vagyok matroxbol :)
Bővebben: link

[Szerkesztve]

dodge charger - ford mustang - dodge challenger

(#4) várnarancs válasza &rew (#3) üzenetére

várnarancs
(PH! addikt)

Nemtom, de biztos van egy elosztója:D Amúgy minek ilyen kártya? Tök fölösleges:D

Várnarancs= Háborús DéliGyümölcs

(#5) zsiga667 válasza &rew (#3) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Két videokártyát sehogy, két monitort meg a hozzá adott elosztókábellel.

(#6) &rew válasza zsiga667 (#5) üzenetére

&rew
(őstag)

na. ugy. :D

dodge charger - ford mustang - dodge challenger

(#7) várnarancs válasza zsiga667 (#5) üzenetére

várnarancs
(PH! addikt)

Akkor okos vok:D Amúgy nem mindegy, hogy milyen jó 2D-ben? Egy 9600-is van legalább ennyire jó:D

Várnarancs= Háborús DéliGyümölcs

(#8) Adi

Adi
(senior tag)
LOGOUT blog

Megfelelő szögből nézve nem csak ez a kártya, hanem pl. Sarah Jessica Parker is ló profilú. :DDD

Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

(#9) worthless

worthless
(tag)

hat most, hogy lassan minden oprendszerbe kerul majd 3d desktop gyorsitas (linuxhoz is fejlesztik ezerrel) igy egyre kevesbe erdekes a g550 (5 eves konstrukcio?)

http://browsehappy.com/

(#10) Horbal

Horbal
(senior tag)
LOGOUT blog

A Matrox nem látja a 2D-s fáktól az erdőt (lehet rossz szögből nézik) nem is értem mit akarnak egy ilyennel, pedig nekem volt g550-em PISZIÁJ-os normál méretű, imádtam naon kira volt a maga idejében (több mint 30k-ba fájt annó), de manapság ez már nem videjó kártya szvsz...nagy kár...

Semmit nem adnak ingyen, akinek semmily(j)e nincs mi a faxban higgyen? (Tankcsapda)

(#11) 3P

3P
(tag)

Régen szerettem a Matrox kártyákat a vitathatalan képminőségüknek köszönhatően. Mára ez a minőségbeli előny eltünt. Előbb az ATi, már már a NV is behozta. Mitöbb a DVI kimenet esetén 2D-ben nincs sok értelme a minőségbeli eltérésről beszélni.
Ez a kártya ennyiért szerintem teljességgel versenyképtelen. Office szintű kártyák bőven 50 USD alatt mennek külföldön, senki nem fizet ezért 3-4x annyit. Ebben az árban már középkategóriás 3D gyorsítos kártyák mozognak.

Csak ne érezném a Matrox házatájjáról ennyire a rókabőr szagot....

(#12) Zoltán válasza 3P (#11) üzenetére

Zoltán
(őstag)

Igaz, hogy rókabőr, de a célközönségnek tökéletes, talán a lehető legjobb választás. És lehet, hogy vékony része a piacnak a kártya célközönsége, de hát miért baj, ha nekik is fejlesztenek? Nekem csak a csatlakozója nem tetszik...

http://just-tea.hu

(#13) Tapsi

Tapsi
(senior tag)

Csatlakozom az előttemszólóhoz!
Ez a kártya nem a gamereknek készült, anem akik ténylegesen munkára használják a gépüket! És Pl az Autocad-hez ez a legideálisabb kártya!

"Magyarországon a különböző becslések szerint a felnőttek 16-33%-a funkcionális analfabéta."

(#14) anulu

anulu
(PH! nagyúr)

nekem tetszik :) ez az első PCI-E 1x VGA, amit látok :)

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#15) Szten Márs válasza anulu (#14) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ja nagyon zsír, alkalom adtán én is beújítok egy ilyenre! :D

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#16) 3P válasza Tapsi (#13) üzenetére

3P
(tag)

Áruljátok már el, hogy ez mitől jobb munkára mint egy 8-10e Ft-os Radeon 9200-as kártya?
Történetesen én is AutoCAD-en dolgozom, és történetesen van Matrox-os és ATi-s gép is ott, de az égadta világon nincs semmi előnye a Matroxnak...
Nem vitatom én, hogy van helye ennek a kártyénak, hiszen bolondság mindenhova 3D-t nyomni, de könyörgöm miért ilyen drágán kínálják? Ez erősen lefutott széria és valjuk meg hogy keveset tud. Hol van a Dual Head (2 monitor támogatás)? Történetesen ez is jó, ha van egy ilyen környezetbe szánt kártyán, ha már ACAD... Az meg már csak slusz poén, hogy pl egy 9200-ason van két monitor támogatás...

Szóval tömören jó ez a kártya csak épp el van árazva rendesen...

(#17) Male válasza 3P (#16) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Dual Head-et tud ez is.

Amúgy talán ott lehet jó, ahol integrált vacak van csak analóg kimenettel, és se AGP se PCIe 16X nincs a lapon, csak sima PCI-ok és PCIe 1X (mondjuk a sima PCI meg kell másra)

Nem tűnik túl nagy piacnak...

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#18) Tal2

Tal2
(tag)

Sorry, de ez nem elírás?:

A támogatott maximális felbontás egy analóg kijelzőnél 2048x1536 pixel, kettőnél 3200x1200 pixel, digitális kijelzők esetében pedig 1280x1024, illetve 2560x1024 pixel.

:F

nem fordítva van?

Azaz:

A támogatott maximális felbontás egy analóg kijelzőnél 3200x1200 pixel, kettőnél 2048x1536 pixel, digitális kijelzők esetében pedig 2560x1024, illetve 1280x1024 pixel.

Cáfoljatok meg, ha nincs igazam!

Üdv: Tal2

[Szerkesztve]

(#19) Tal2

Tal2
(tag)

Amúgy nekem is volt, illetve apám gépében most is egy Matrox G450 DH dohog, és irodai célra tökéletes, szinkezelése és élessége messze földön híres, és a TV-kimenete pedig verhetetlen. Tényleg kár, hogy felhagy a 3d-vel. :O

Üdv: Tal2

(#20) Male válasza Tal2 (#18) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem nem elírás. Azért a két kijelzős felbontás a nagyobb, mert abban az esetben ''széthúzható'' a kép két monitorra, így összeadják a kettőnek a felbontását. Pl DVI esetén 1280x1024 ha egy van rákötve, és 2560x1024 ha kettő, mert a második esetben mindkettő 1280x1024-ben megy, és az asztal szét van húzva a kettőre, tehát a beállított felbontás 2560x1024.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.