Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Hun'reeth

Hun'reeth
(őstag)

Nem is csoda, hogy jól fogynak a pre n-es cuccok. Ha majd otthon kiépítem a redszert én is inkább efelé hajlok majd addifg meg menjenek csak lefelé az árak. Persze az se lenne baj ha addigra már nem ''pre'' lenne. :U

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#2) Kinder

Kinder
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Én is majd egy ilyen D-Link DIR-655 -t szeretnék venni, csak még várok az ára miatt. :)

(#3) klambi válasza Kinder (#2) üzenetére

klambi
(őstag)

mért mennyi 1ilyen meg mennyivel gyorsabb a g nél?

http://www.facebook.com/serverhive szerverhozzáférés! | "Mond szépen angolul: Gyors róka!"

(#4) Gerr'y válasza klambi (#3) üzenetére

Gerr'y
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Kb. 47.860 Ft.

(#5) Kinder

Kinder
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

The D-Link Xtreme N™ Gigabit Router (DIR-655) is a draft 2.0 802.11n compliant device that delivers up to 14x faster speeds* and 6x farther range* than 802.11g

a csillag gondolom a kb ''1 cm távolságon mérve 14x gyorsabb'' ;)

nomeg gigabit router is egyben, éshát ma már gigabites hálókártya van szinte mindegyeik új alaplapon, de hiába, ha mi meg itt totyogunk a 100 mbites hub/switch/routerekkel :)

[Szerkesztve]

(#6) dchard

dchard
(senior tag)
LOGOUT blog

Elnézést kérek, de jól olvastam, hogy idén év végén ezeknek a routereknek az ára 50 dolárra, azaz 10.000 Forint alá mérséklődik?! Ez még akkor is igen olcsó, ha ezt euróval számolom át, meg hozzáteszem, hogy mi nem a tengeren túl vagyunk (bár ez nézőpont kérdése :) ).

Másik kérdésem inkább technológiai: ha jól látom az n-es cuccokon 3 antenna van. Ebből logikusan adódik akérdés, hogyha mondjuk ki szeretném terjeszteni a hatókört, vagy nagyobb távot akarok átlőni, akkor két pont összekötésénél 6db antennát kell irányba állítanom?!

A mobil eszközöknél a mostani egy káva-drót helyett majd hármat fognak behúzni?

Dchard

(#7) DarkByte válasza dchard (#6) üzenetére

DarkByte
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem szeretnék hülyeséget írni, de tudomásom szerint a szabvány alapját képző MIMO (Multiple Input Multiple Output) miatt mindenképpen szükség van a több antennára. Ezen pedig már én is elgondolkodtam,hogyha ezzel szeretnék pont-pont összeköttetést csinálni akkor mindkét oldalra 3 antennát kell feltenni? Mondjuk nagyobb távolság esetén 3 parabolát? :Y Úgy nézne ki a házunk környéke mint a San Augustin Alföld :DD A szomszédok meg azt hinnék UFO kutatóvá avanzsálódtam.

[kép]
[link]

[Szerkesztve]

"-Say what? -Say what? -Fakk off!" http://goo.gl/Qr6fn

(#8) dchard

dchard
(senior tag)
LOGOUT blog

Pontosan erre akartam kilyukadni én is.

Nyugat-Mo-n működik már egy Wimax-os netszolgáltató, az egyik barátom náluk van, megkérdezem tőle mi az ábra, de kizártnak tartom, hogy oldalanként 3-3 antennára lenne szükség. Eddig is azért nem terjedt rendesen a dolog, mert az antenna költségei magasak voltak, ha most kitalálnák a 3-3 antennát, akkor elpusztulna a szabvány.

Dchard

(#9) kovasz válasza dchard (#8) üzenetére

kovasz
(senior tag)

hat pedig az csak 3 antennaval mukodik. azt hasznalja ki, hogy ha 1 antennad van es mozgatod akkor felhullamonkent van jel. igy beraknak egymashoz kepest elotlva 3 antenna amik nem veszik egymas jelet.

sztem ugyan mukodik de hamvaba holt otlet..

(#10) kovasz válasza klambi (#3) üzenetére

kovasz
(senior tag)

kb 3x...

(#11) kovasz válasza Hun'reeth (#1) üzenetére

kovasz
(senior tag)

hat nemtom...

desktop pc-hez inkag gigbit ethernet. olcsobb, megbizhatobb, gyorsabb. a notihoz meg eleg a sima wlan. erdekes lehet a 3 antennaval megekresni az idealis helyet a vetelhez...

kb mint al bundy-nal a fox nezo pozicio....

(#12) DarkByte válasza dchard (#8) üzenetére

DarkByte
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nyugat Magyarországon már van WiMax?? :Y Akkor azt hiszem másik topicban javítom magam mert hülyeséget írtam. :DDD Én úgy tudtam hogy nem nagyon engedélyezik még egy ideig a WiMax sávot, mert katonai rádiós eszközökkel ütközik. De ez jó hír. :)

"-Say what? -Say what? -Fakk off!" http://goo.gl/Qr6fn

(#13) dchard válasza DarkByte (#12) üzenetére

dchard
(senior tag)
LOGOUT blog

Bezony. Ikervár és környékén szolgáltat a delikvens, még azt is meg tudom mondani milyen eszközökkel. Az airplanet a szolgáltató. www.airplanet.hu

Dchard

[Szerkesztve]

(#14) LordX válasza DarkByte (#12) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A WiMAX gyakorlatilag bármilyen frekvencián tud működni, amire gyártottak már rezgőkört... Valószínűsítem, hogy az említett szolgáltató ISM sávot használ.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.