Nem is csoda, hogy jól fogynak a pre n-es cuccok. Ha majd otthon kiépítem a redszert én is inkább efelé hajlok majd addifg meg menjenek csak lefelé az árak. Persze az se lenne baj ha addigra már nem ''pre'' lenne. 
''Öregember nem gyorsvonat!''

Nem is csoda, hogy jól fogynak a pre n-es cuccok. Ha majd otthon kiépítem a redszert én is inkább efelé hajlok majd addifg meg menjenek csak lefelé az árak. Persze az se lenne baj ha addigra már nem ''pre'' lenne. 
''Öregember nem gyorsvonat!''
Én is majd egy ilyen D-Link DIR-655 -t szeretnék venni, csak még várok az ára miatt. 

mért mennyi 1ilyen meg mennyivel gyorsabb a g nél?
http://www.facebook.com/serverhive szerverhozzáférés! | "Mond szépen angolul: Gyors róka!"
Kb. 47.860 Ft.
The D-Link Xtreme N™ Gigabit Router (DIR-655) is a draft 2.0 802.11n compliant device that delivers up to 14x faster speeds* and 6x farther range* than 802.11g
a csillag gondolom a kb ''1 cm távolságon mérve 14x gyorsabb'' ;)
nomeg gigabit router is egyben, éshát ma már gigabites hálókártya van szinte mindegyeik új alaplapon, de hiába, ha mi meg itt totyogunk a 100 mbites hub/switch/routerekkel 
[Szerkesztve]
Elnézést kérek, de jól olvastam, hogy idén év végén ezeknek a routereknek az ára 50 dolárra, azaz 10.000 Forint alá mérséklődik?! Ez még akkor is igen olcsó, ha ezt euróval számolom át, meg hozzáteszem, hogy mi nem a tengeren túl vagyunk (bár ez nézőpont kérdése
).
Másik kérdésem inkább technológiai: ha jól látom az n-es cuccokon 3 antenna van. Ebből logikusan adódik akérdés, hogyha mondjuk ki szeretném terjeszteni a hatókört, vagy nagyobb távot akarok átlőni, akkor két pont összekötésénél 6db antennát kell irányba állítanom?!
A mobil eszközöknél a mostani egy káva-drót helyett majd hármat fognak behúzni?
Dchard
Nem szeretnék hülyeséget írni, de tudomásom szerint a szabvány alapját képző MIMO (Multiple Input Multiple Output) miatt mindenképpen szükség van a több antennára. Ezen pedig már én is elgondolkodtam,hogyha ezzel szeretnék pont-pont összeköttetést csinálni akkor mindkét oldalra 3 antennát kell feltenni? Mondjuk nagyobb távolság esetén 3 parabolát?
Úgy nézne ki a házunk környéke mint a San Augustin Alföld
A szomszédok meg azt hinnék UFO kutatóvá avanzsálódtam.![]()
[link]
[Szerkesztve]
"-Say what? -Say what? -Fakk off!" http://goo.gl/Qr6fn
Pontosan erre akartam kilyukadni én is.
Nyugat-Mo-n működik már egy Wimax-os netszolgáltató, az egyik barátom náluk van, megkérdezem tőle mi az ábra, de kizártnak tartom, hogy oldalanként 3-3 antennára lenne szükség. Eddig is azért nem terjedt rendesen a dolog, mert az antenna költségei magasak voltak, ha most kitalálnák a 3-3 antennát, akkor elpusztulna a szabvány.
Dchard

hat pedig az csak 3 antennaval mukodik. azt hasznalja ki, hogy ha 1 antennad van es mozgatod akkor felhullamonkent van jel. igy beraknak egymashoz kepest elotlva 3 antenna amik nem veszik egymas jelet.
sztem ugyan mukodik de hamvaba holt otlet..

kb 3x...

hat nemtom...
desktop pc-hez inkag gigbit ethernet. olcsobb, megbizhatobb, gyorsabb. a notihoz meg eleg a sima wlan. erdekes lehet a 3 antennaval megekresni az idealis helyet a vetelhez...
kb mint al bundy-nal a fox nezo pozicio....
Nyugat Magyarországon már van WiMax??
Akkor azt hiszem másik topicban javítom magam mert hülyeséget írtam.
Én úgy tudtam hogy nem nagyon engedélyezik még egy ideig a WiMax sávot, mert katonai rádiós eszközökkel ütközik. De ez jó hír. 
"-Say what? -Say what? -Fakk off!" http://goo.gl/Qr6fn
Bezony. Ikervár és környékén szolgáltat a delikvens, még azt is meg tudom mondani milyen eszközökkel. Az airplanet a szolgáltató. www.airplanet.hu
Dchard
[Szerkesztve]