Hirdetés

2012. május 29., kedd

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  [Re:] Légzsákok notebookoknak (téma lezárva)

(#1) ebx

ebx
(fanatikus tag)

ooff
Vízbeesés ellen milyen védelmet találnak ki?
oon

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat and wrong.'' H.L. Mencken

(#2) HiperG válasza ebx (#1) üzenetére

HiperG
(PH! addikt)

Automatikusan kinyíló gumimatracot :)

(#3) geoff válasza ebx (#1) üzenetére

geoff
(kvázi-tag)

Viz a winyoba eleg nehezen jut be, szoval azellen is vedett :))

(#4) Troll

Troll
(tag)

500.000 halott és még mindig pattog! :DD

(#5) hunluigi

hunluigi
(fanatikus tag)

Opciókén még rendelhető autómata halonos tűzoltórendszer, és inmobilaiser, valamint pedálos vésztáplálási rendszer is. Kifagyás esetén pedig autómatikus hölégfúvók lépnek működésbe. :DD A viccet félretéve ez egy hasznos dolog... Bár nem jellemző hogy dobálnám a gépemet.

A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...

(#6) HEBI

HEBI
(senior tag)

''shock sensor'' nekem is van már a Hitachi HDDben, akkor ez miben különbözhet?

A csiga nem lassú állat, csak nagy a súrlódása...

(#7) Jaq válasza Troll (#4) üzenetére

Jaq
(tag)

Az egy nagyon jo vicc!! :DD :DD :DD

(#8) Den válasza HEBI (#6) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

Ez nem az ütést érzékeli, hanem esés közben a szabadesést. Tehát nem akkor lép működésbe amikor már lekoppant a gép, hanem amikor még esik.

www.streetquad.hu www.agroquad.hu www.yomoto.hu

(#9) ebx válasza Den (#8) üzenetére

ebx
(fanatikus tag)

Szóval ejtőernyősöknek nem ajánlott ez a notebook? :)

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat and wrong.'' H.L. Mencken

(#10) Den válasza ebx (#9) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

Ja, nem tud betöltődni, az open_parachute.exe :)

(#11) Bash válasza Den (#8) üzenetére

Bash
(VIP)
LOGOUT blog

És mi történik akkor, ha repülőgépen szeretném használni a gépemet.Automatikusan leparkol az olvasófej?

http://bashtravel.com/

(#12) Den válasza Bash (#11) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

repülőgépen miért parkolna? Max ha zuhan a gép, de akkor gondolom, úgysem a számítógéppel lennél elfoglalva :)

(#13) HiperG válasza Den (#12) üzenetére

HiperG
(PH! addikt)

OFF
Kérlek gyere fel IRC-re
ON

(#14) Bash válasza Den (#12) üzenetére

Bash
(VIP)
LOGOUT blog

Az attól függ, hogy mekkora mértékű esést érzékel szabadesésnek. A repülőgépek elég gyorsan szoktak emelkedni és süllyedni, másodpercenként több métert lehet, hogy már szabadesés a winchesternek. Eléggé használhatalan lenne így.

(#15) rog válasza Bash (#14) üzenetére

rog
(PH! kedvence)

kerdes az, mennyi ido alatt kapcsol be ujra, ha elmult a veszely?

(#16) L3zl13 válasza Den (#12) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Dehogynem! Pl meg akarná írni a végrendeletét. :))

Aki hülye, haljon meg!

(#17) Bash válasza rog (#15) üzenetére

Bash
(VIP)
LOGOUT blog

És ha folyamatosan süllyed a gép?

(#18) rog válasza Bash (#17) üzenetére

rog
(PH! kedvence)

szabadesesben? azalatt biztos nem akarsz majd flight simulatorozni.. :)

(#19) Bash válasza rog (#18) üzenetére

Bash
(VIP)
LOGOUT blog

Nem szabadesésben. A mai modern gépek másodpercenként több métert képesek süllyedni, illetve emelkedni. Ezt lehet, hogy a winchester már szabadesésnek érzékeli, nem tudom. De ha így van, akkor ezek a winchesterek repülőgépen szinte használhatalanok.

(#20) Cathfaern válasza Bash (#19) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Hát szvsz a szabadesés az egyenlő a szabadeséssel :) Ez pedig azt jelenti, hogy ha pl. a laptop a repülőn az öledben van, akkor szabadesés esetén már lebeg. Ennyivel viszont egy repülő sem süllyed :) Sőt még csak nem is ehhez közeli sebességgel...

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#21) rog válasza Bash (#19) üzenetére

rog
(PH! kedvence)

azt ertem. de ha az utaster akkora sebesseggel gyorsul barmelyik iranyban, hogy attol a gep megserulhetne, szerintem a felhasznalo se fog raerni bosszankodni, hogy ezalatt ki volt kapcsolva a vinyo.
de tudod mit igazad van. valoszinuleg nagyot fog vele bukni az ibm, hiszen hasznalhatatlan :))

(#22) L3zl13

L3zl13
(PH! nagyúr)

Kérdés: Csak a függőleges (értsd talpra merőleges) gyorsulást érzékeli?
Mert ha igen akkor nem ér semmit. Ha pedig igen, akkor nem is kell repülő. :))

Aki hülye, haljon meg!

(#23) Den válasza Bash (#19) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

Hát én ilyen sülyedésnél azzal voltam elfoglalva hogy benntartsam a kaját, nem hogy aktívan számítógépeljek, olyan sokáig nem tud sűlyedni a gép mert előbb utóbb eléri a talajt, leszálláskor úgyesem lehet használmi, mert tilos, a pár másodperces sülyedésekig meg max nem olvas a vinyó és kész, gondolom nem repgépen digitalizálsz filmet, máshol meg nem számít.

De biztosan ki is lehet ezt kapcsolni.

(#24) ZCoyote válasza Cathfaern (#20) üzenetére

ZCoyote
(őstag)

Amikor repülőn ültem a pilóta mondta, hogy a szabadesésnél gyorsabban ereszkedünk. Akkor hogy is van ez?

Romani ite domum. Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól. by W.A.

(#25) L3zl13 válasza rog (#21) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Az a lényeg, hogy ha már valóban az esést érzékeli, akkor <=1G-nél reagálnia kell. Attól függően, hogy ez mennvivel kissebb mint 1G, már hétköznapi helyzetben is előfordulhat.

Aki hülye, haljon meg!

(#26) Den válasza Bash (#19) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

utaztál már repülőn amúgy?

(#27) Den válasza ZCoyote (#24) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

hülye volt a pilóta :)

(#28) Bash válasza rog (#21) üzenetére

Bash
(VIP)
LOGOUT blog

Nem az utastér gyorsul. Az egész gép rohadt gyorsan mozog, amiből te szinte semmit sem érzel. Arra lennék kíváncsi, hogy a winchester hogyan érzékeli ezt a gyorsulást. Bukni meg biztosan nem fog rajta az IBM, akik meg fogják venni, azoknak a legnagyobb része nem is fogja tudni, hogy ilyen védelem is be van építve a merevlemezbe.

(#29) rog válasza L3zl13 (#25) üzenetére

rog
(PH! kedvence)

jaja.
pl ha a kezedben van es paros labbal leugrasz a lepcson egyik fokrol a masikra.
vagy ha a vonaton ulsz es az neki megy a vakvagany vegen levo utkozonek.
esetleg ha a kocsi amivel mesz atugrat egy fekvorendoron.
ja es akkor is ha a kezedben tartod, es integetsz vele mert az irc-n szervezett randidal azt beszelted meg, hogy valami jellemzo dolog biztosan felismerjen :)

(#30) ZCoyote válasza Den (#27) üzenetére

ZCoyote
(őstag)

Vagy részeg:DDD

Romani ite domum. Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól. by W.A.

(#31) L3zl13 válasza rog (#29) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Én pl autóban. buszon, vonaton stb ülve menet vagy oldalirányú gyorsulásra gondoltam, de az integetés sem rossz ötlet.
Pl a múltkor is lefagyott miatta a gépem. Rohadt IBM. :))

Aki hülye, haljon meg!

(#32) Bash válasza Den (#26) üzenetére

Bash
(VIP)
LOGOUT blog

Igen utaztam repülőn, és még a gépemet is használtam (többször). Leszálláskor valóban nem lehet használni gépet, de ez nem a süllyedés teljes időtartamára vonatkozik. Például 35000 lábról kezdi meg a süllyedést a gép, és volt már olyan eset, hogy csak az utolsó negyed órában kellett bekapcsolni az övet, ez egyben azt is jelenti, hogy addig lehet mindent használni.

(#33) Den válasza Bash (#28) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

''Az egész gép rohadt gyorsan mozog, amiből te szinte semmit sem érzel.''

Azért nem érzel semmit mert a gép egyenletes sebességgel megy nem gyorsul semilyen irányba. Az ibm megoldása pedig a gyorsulást érzékeli, nem a sebességet.

Egyébként bocs, de ez álltalános iskolai fizika.

(#34) Den válasza Bash (#32) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

és addig azért lehet mindent használni, mert elhanyagolható a függőleges irányú gyorsulás.

(#35) rog válasza Bash (#32) üzenetére

rog
(PH! kedvence)

hat ket dolog lehetseges:
1. nem kapcsol ki a gep, mert tok mashogy mukodik, mint ahogy mi kitalaltuk itt. akkor hiaba volt minden...
2. kikapcsol. jol jegyezze meg mindenki, aki repulon dolgozik, hogy nehogy ilyet vegyen!

ez vegszo? :)

(#36) Den válasza ZCoyote (#30) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

az a jobbik eset :DDD

(#37) ZCoyote válasza Den (#36) üzenetére

ZCoyote
(őstag)

Ő nyugodtan hal meg:)

(#38) Bash válasza Den (#33) üzenetére

Bash
(VIP)
LOGOUT blog

Oké Den, ebben igazad van. Mint már korábban írtam, csak kíváncsi vagyok, hogy működik a repülőn, vagy hasonló esetekben. Abban is igazad van, hogy valószínűleg kikapcsolható ez a funkció. De gyanítom az IBM-nél is tesztelték, ott sem hülyék ülnek.

(#39) twollah válasza geoff (#3) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Bedobod a HDDd bekapcsolva egy kad vizbe a kedvemert?

(#40) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Kivancsi vagyok mik azok a bizonyos esetek amik ellen ved az IBM uj HDD vedelme.

(#41) Den válasza twollah (#40) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

Talán olvasd el a hírt :P

(#42) eper-fa

eper-fa
(fanatikus tag)

most nem azért, de sztem ennek akkor van értelme, ha pl egy asztalról vagy hasonló magasságból esik le (nem gondolom h az emberek az emeleti ablakból dobálják ki a gépeiket... :DDD). ebbez az esetben viszont kevesebb mint egy másodperce van az egész cuccnak, h 1. érzékelje a túlzott gyorsulást, és 2. ''biztonságba helyezze'' a fejet. nem azt mondom h okosabb vok az IBM pár ezer mérnökénél, de azért ezzel kapcs egy kicsit szkeptikus vagyok...

''A puszta ötlet még el sem kezdett gondolkodni azon, hogy adjon-e esélyt önmagának arra, hogy felbukkanjon a fejemben.'' (from Galaxis útikalauz...)

(#43) eper-fa válasza twollah (#39) üzenetére

eper-fa
(fanatikus tag)

hát ha adsz egy HDDt :DDD

''A puszta ötlet még el sem kezdett gondolkodni azon, hogy adjon-e esélyt önmagának arra, hogy felbukkanjon a fejemben.'' (from Galaxis útikalauz...)

(#44) Den válasza twollah (#39) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

Ha benneülsz a kádban, én akár az egész gépet. Áram alatt :)

(#45) eper-fa válasza Den (#44) üzenetére

eper-fa
(fanatikus tag)

ha bennülTÖK a kádban :)) :))

(#46) Den válasza eper-fa (#42) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

Hát tekintve hogy a max elérési idők úgy 10-20 milisecundum körül vannak, azaz a fej a lemez két széle közti távolságot meg tudja enyi idő alatt tenni (+még alá is fordul ezalatt az idő alatt a lemeztányér megfelelő pontja) ezért a lemez belső részéről parkolóállásba kihúzni a fejet max 20 milisecundumig tart. Ehhez kell még mondjuk hogy az elektronika másodpercenként 200x kiolvassa a gyorsulás érzékelő adatait, ami nem nagy szám, tudtommal a ps2-es eger is 200hz-es ''frissítést'' használ. Szóval szerintem simán megoldható.

(#47) eper-fa válasza Den (#46) üzenetére

eper-fa
(fanatikus tag)

azért sztem használat közbeni olvasás és a fej elrakása között jelentős különbség van. gondolj bele, ott csask be kell pozícionálni, itt meg vmivel meg is kell védeni...
no mind1, biztos igazuk van, de egyszer azért kipróbálnám...

(#48) ebx

ebx
(fanatikus tag)

A repülős részhez:
Tényleg lehet olyan a repülőn is, amikor a gyorsulás nagyobb mint 1g, sokszor oldalirányú ez Persze rövid ideig tart. Olyan, mint amikor a számítógép asztalát jó erősen meglököd.

Ez ellen is véd? ?Mennyi időbe telik amíg a parkolópályára kerül a fej?

(#49) Den válasza eper-fa (#47) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

de itt a védelem csak annyi, hogy lehúzza a fejet a a lemez felől, hogy földetéréskor ne verjen bele a lemezbe.

(#50) pitman válasza Den (#49) üzenetére

pitman
(őstag)

Pontosan, ez olyan, mint az áramkimaradáskori parkolás (csak itt gyorsulási szenzor adja a jelet), a fejeket pedig lekapja a tányérokról. Ez kis magasságról való eséskor valószínűleg szépen fog működni, ha nagyot esik a cucc, akkor már maradandó deformációk is felléphetnek a mechanikában, de az adatok akkor sem sérülnek meg, mivel fizikailag nem ér a felülethez semmi, tehát adatmentéssel minden visszaállítható marad.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  [Re:] Légzsákok notebookoknak (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.