Érdemes elolvasni a szerződés teljes szövegét! Én két érdekességet találtam benne...
Szolgáltató vállalja, hogy az Internet szolgáltatásból eredő, Előfizető által bejelentett hiba kijavítását az esetek 95 % -ában 2 munkanapon belül elhárítja (munkaszüneti napokat leszámítva).
Vagyis előfizetőnként az első 19 esetben mindenféleképpen 2 munkanapon belül kell eljárnia, különben sérül a fenti pont. Ez jó!
Szolgáltató a szolgáltatás nyújtásához ... nem vállal felelősséget.
Ez viszont teljesen és súlyosan rossz. Ez azt jelenti, hogy a rendelkezésre állási garancia 0%. Ez egyenesen felháborító!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Xmas
(tag)

Lala6
(őstag)
Ajándék egér padod nem lehet csak úgy kapni? 
Konfigom: http://lala.digiportal.hu
Azt hol olvastad, hogy az első 19 esetben? Éppenségel már a legelső alkalom is lehet, hogy beleesik abba az 5%-ba.
I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

dzsoni
(senior tag)
Jó dolog lesz ez, bár én pont most szabadultam meg externettől.
Amit meg most ide irnék inkább nem írom 
hehe
abbol én is kérek csak úgy 
°°°°°°°°°°°°°°°°° "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil °°°°°°°°°°°°°°°°° °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Honda - The Power of Dreams °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Eat, Sleep, JDM °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

szapeboy
(lelkes újonc)
Hi!
A megrendelőn előjön a bűvös 78-as körzet is. Ez azt jelenti, hogy Emiteles körzetben (Pl. Kalocsa???) is él ez a csomag? (Asszem az Emitel is Matáv tulajdonban van).
THX
Csak az a nő foglalt, akin fekszenek!

Lizzard
(fanatikus tag)
Hi allz!
Egyik haveromtól hallottam, h. Pápa területén (89-es telókörzet ) is elérhető lesz ez az externet szolgáltatás... Vki, akinek van ismerettsége Externetnél, meg tud erősíteni ebben? Jelenleg Pápán Hungarotel a telefonszolgáltató, akkor ezek szerint hamarosan Matáv is elérhető lesz?
Amúgy nem értem miért kell ennyire fennakadni a 24 órás bontás miatt? Akik Non-Stop akarnak tölteni, azok kérjenek fix IP-t havi extra díjért, és máris nincs gondjuk a bontással... Igazából ez a bontás szvsz csak azoknak a fanatikus DC++ és warez guruknak szívás, akiknél állandóan megy a letöltés, de igazából sztem normális embereknek ez nem jelent nagy gondot, 24 óránként lecsatizik a net, utána nyom az ember egy reconnectet, aztán már megy is a net ugyanúgy tovább, mint addig.
[Szerkesztve]
ASUS M4A785TD-V EVO×AMD Phenom II X2 550BE@X4 B50×AC Freezer 64 PRO×4 GB Mushkin Black DDR3 1600 Kit×2TB Hitachi SATAII×Sapphire HD4870 1GB Silent Efficiency×LG GSA-H12L

Calogero
(PH! addikt)
Hivatalosan a matav csak a letoltest duplazta
tehat:
512/64
1024/128
1536/128
(igy szerepel par arlistan)
De gyakorlatban (ezek tapasztalat)
512/128
1024/192
1536/256
Felmondas:
Az előfizető a határozatlan idejű szerződést 8 napos felmondási határidővel bármikor jogosult felmondani. A felmondási határidő kezdő napja az a nap, amelyen az előfizető írásbeli felmondása a szolgáltatóhoz megérkezik, és a szerződés a felmondási határidő lejártának napján szűnik meg.
Megrendeles: A szolgaltonak 15 napjon belul ertesiteni kell a felhasznalot hogy elerheto-e nala szolgaltatas. A matavnak 30 napon belul ki kell epiteni az ADSL-t
Ha mar van ADSL-ed akkor celszeru kozolni megrendeskor hogy mar van kiepitve ADSL,
Számoljunk el végtelenig! --> http://logout.hu/bejegyzes/maykol/szamoljunk_el_vegtelenig/friss.html

Panther
(HÁZIGAZDA)
Nos én is FreeStartos vagyok, és már Isten tudja mióta ugyanaz az IP-m... a net meg csak akkor bont ha én kérem, van hogy egy héten át folyamatosan fent vagyok (netmegszotó gépen meg lehet nézni mióta él a kapcsolat).
[ RIOS Release 5 – multiportal engine by Panther ]
Hivatalos válaszok:
- A NAT-védelem egy opcionális feature, lehet kérni de nem muszáj. Ugyan most sem tudjuk pontosan, hogy publikus IP-címmel jár-e, de mind1 is, mert az egész nem kötelező.
- A mostani Matáv-akció december 17-éig tart!!!!!! Lehet, hogy utána is maradnak az árak, de egyáltalán nem biztos. Az év végi kedvezményes akció most fut ki, tehát aki eldöntötte, hogy akar ADSL-t, annak érdemes december 17-ig lépnie.
Sajnos későn indultunk mi is, de nem tudtuk volna jobban megpörgetni, szori
. Viszont még nem maradt le senki semmiről.
Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

WN31RD
(VIP)
Köszi a választ, ez megnyugtató. 
Nemigen járhat egyébként publikus IP címmel ez a NAT dolog, mert akkor nem nevezhetnék NAT-nak. De nincs ezzel semmi baj, aki ezt külön kéri, az tudja mire számíthat, valamit valamiért.
[Szerkesztve]
''... we as consumers, want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

micro
(PH! addikt)
Kicsit sok a reklám az oldalon! 
Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..
Hát marha sok, tényleg. Hangos, beszélős, átúszós, előugrós, gépedre installálós, óriási felületet felemésztős -- ilyen reklámokkal van tele. Szerintem.
Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

Zenty
(őstag)
Hát nekem a datanetnél igy van 
Guild Wars - Zenty a survivor

micro
(PH! addikt)
Alul, felül, menüsorban, piros színnel!
Szerintem.. 

Vangelis
(PH! kedvence)
Biztosan jó üzlet de már mindenhonnan ez folyik....alul felűl...

kicsit zavaró!!!!!
Bocs ha a lelketekbe tapostam

Lala6
(őstag)
Szerinte is 
Elfér, nem zavar, 8nap múlva lejár...
29-es körzetben(Monor tel.) nem lesz elérhető mostanság? Erről nem tudsz semmit?

Club
(őstag)
Jó dolog ez a Flottakedvezmény mi?![;]](/dl/s/v1.gif)

VladimirR
(PH! nagyúr)
nem azert mondom, de az elmult valamivel tobb, mint ket es fel evben nem sok reklamra emlekszem a forumban - ennyit ki lehet birni
ha lazadozni akarsz, ne a mennyisege, hanem az elrendezese miatt tedd (parhuzamos topicban vazoltam fel az ordogi csapdat)
p.s.: ![;]](/dl/s/v1.gif)

micro
(PH! addikt)
Még idén el akar adnia Matáv egy csomó ADSL-t! Ezért olcsón adja!
Tudod az éves terv!

Dromie
(lelkes újonc)
Hulye kerdes...de ha nincs publikus IP....akkor minek van 24 oras bontas?

WN31RD
(VIP)
Alapértelmezés szerint van publikus IP. Csak annak nincs (feltételezhetően), aki külön kéri a NAT szolgáltatást. Hogy a NAT-osoknak van-e 24 órás bontás, azt nem tudjuk, de nagy jelentősége nincs is.
''... we as consumers, want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

wassermann
(őstag)
VÁLASZ #30-ra
Ha elég nagy a tányér és jól van beállítva, igazán nem tolhat ki vele semilyen időjárás.
[Szerkesztve]

Club
(őstag)
Ez egy ''picit'' másképp működik.
Némi közöm van hozzá
De a te meglátásod is benne van.
[Szerkesztve]

exitwindows
(lelkes újonc)
Ezek zsír ugyanolyan árak, mint az externet listaárai... ha legalább a PH! nekünk adná a viszonteladó kedvezmény egy részét... Mert gondolom, hogy az az egérpad nem a progamereket célzó savmaratott, homokfújt, dán dizájnú csoda, hanem valami 200 Ft anyagáras cucc.
Jézus megváltoztatta az életed. Kívánod menteni a változásokat?
azért, hogy ne tudj szervert üzemeltetni, mert ahhoz ugye fix IP kell (illetve ajánlatos
). Ezért elkérnek felárat (még egy rókabőr, bár milyen az a szerver, amely 1.5 MB/s-es hálón lóg...)
Ha a központban a DHCP szerver újat oszt ki idő elteltével, akkor is megújul az IP. Szóval IP csere gyakorlatilag megvalósítható kapcsolatbontás nélkül.
[Szerkesztve]
http://soundcloud.com/morbidezza

[amne]
(senior tag)
Akkor nálad valami el lehet szúrva, ugyanis a GTS-Datanetnél ugyanolyan 24 órás bontás van mint máshol. Forgalmat nem nézik csak az időt. Két Datanetes DSL-re van rálátásom mindkettőnél 24 óránként bont.
מת(נ)יהו

Club
(őstag)
Én csak azt nem értem, hogy miért kell minden kezdeményezést alapból lefikkantani
Ember ha neked olyan egérpad kell, akkor vegyél.
Akinek nincs ADSL-je és most akar venni, az választhat.
Sok szolgáltató van.
Ettől függetlenül az Externer-nek vannak az egyik legjobb árai.
Kapsz ajándékba az ADSL mellé egy egérpadot.
Ami lehet hogy nem homokfújt, de valahogy többnek érzem egy meleg kézfogásnál.
Az eszedbe sem jutott, hogy árban az egyik legjobb ADSL-t propagálják evvel?
Más kérdés, hogy biztos nem ingyen teszi a PH ezt.
De mutass nekem 1 dolgot, amit a mai világban kaphatsz ingyen(1 pofonon kívül).

Lizzard
(fanatikus tag)
Vki #106-ra esetleg tud válaszolni 
ASUS M4A785TD-V EVO×AMD Phenom II X2 550BE@X4 B50×AC Freezer 64 PRO×4 GB Mushkin Black DDR3 1600 Kit×2TB Hitachi SATAII×Sapphire HD4870 1GB Silent Efficiency×LG GSA-H12L

Dassler
(őstag)
a kábeltévések
Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

Xmas
(tag)
Az első alkalom nem eshet bele az 5%-ba, mivel a szöveg előfizetőnként hivatkozik rá. Így az első 19 esetben, ha nem 2 napon belül jár el, akkor megsérti a 95%-os korlátot.
Vagyis, ha az első eset túllép a két napon, akkor 0% az előfizető által bejelentettek esetén a 2 napon belüliség. Egyszerű ez.
Egyébként érdekes, hogy a szerződés pozitív részét kérdőjelezed meg. A negatív eleme senkit nem foglalkoztat!?
[Szerkesztve]

up
(senior tag)
Ez szerintem marhaság. A 95% szerintem maximum statisztikailag, az összes felhasználó bejelentéseire érvényes.

up
(senior tag)
Nem tudom, mit van mindenki kiakadva a 24 órás bontástól. Aki szervert akar üzemeltetni, pillanatok alatt megoldja dyndns-sel vagy hasonlóval. Sok router is tud ilyet alapból.
Szerintem sokkal fontosabb, hogy (jogilag) le lehet-e osztani ezt a netet... erről tudtok biztosat?

Lala6
(őstag)
Axelnél már az otthon csomagot meglehet 2 gépre osztani.

up
(senior tag)
Hova tűnt mindenki? 
ON: mit jelent a teljes egészében digitális ügyintézés, ha már ki van építve a kapcsolat?
Van/lesz nyilvános support fórum?

up
(senior tag)
ennyi volt a PH adsl? 
mennyi? folyamatosan lesz ezentúl..
az online ügyintézés a megrendelésre vonatkozik. supportként a rendes externetes support van.

up
(senior tag)
Arra értettem, hogy elnéptelenedett a topic
.

up
(senior tag)
oké 
De figyi, akkor ebben a PH neve gyakorlatilag semmit nem jelent az egérpadon kívül? (nem akarom lebecsülni, de az egyszeri dolog
)
Meg volt már kérdés korábban, ph-s host illetve e-mail cím jár hozzá, vagy mezei externetesnek fogunk kinézni? 
Egyelőre a PH! ''csak'' az egérpadra korlátozódik. Idővel biztos a mi részünk is bővül a dologban.

up
(senior tag)
Akkor a leosztással kapcsolatosan is az Externet oldala irányadó? Ha jól olvasom a honlapjukon, az 512-est (jogilag) még nem lehet leosztani. Ezt jó lenne kiírni a megrendelés környékére. Ja és a 4. sz. melléklet is hiányzik valóban! 
ők a szolgáltatók, felteszem, hogy igen.

exitwindows
(lelkes újonc)
Bővebben: link
És nagy, üzleti csomagok még olcsóbbak is, nem is kicsivel. Nemértem...

[Szerkesztve]
Jézus megváltoztatta az életed. Kívánod menteni a változásokat?
Mi a kérdés? Ők is beszálltak ugyanebbe a konstrukcióba (meg az Index, meg a Habostorta, meg a...), de ők ott igyekeznek pluszt nyújtani.

Lizzard
(fanatikus tag)
Hi Parci!
Azt ki tudjátok deríteni az Externetesektől, h. a közeljövőben lehet e számítani arra, h. a 89-es telókörzetben (Pápán) is elérhető lesz a szolgáltatás? Én úgy hallottam egy ismerősömtől h. hamarosan lehet Pápán is Externet ADSL-t kérni... igaz ez?
hülyén érzem magam, de megint csak azt tudom mondani, hogy náluk érdeklődj... szori, nem igazán tudunk többet, mint bárki más, sajnos.

Lengyi
(tag)
Naon jó ajánlat, én 1024-est rendeltem ami jóval olcsóbb a mostani 394-esnél ami sávszél duplázással 512...

Lengyi
(tag)
Jajj a láma kapkodós fajtám!!!!! 384