''120 millió helyett 129 millió processzort fognak tartalmazni''
www.theskynet.org - Hungary alliance

www.theskynet.org - Hungary alliance

Nem hiába a gyors tempó AMD-nél, igazából ennek már kész kellene lennie
(nagyon jön fel az Intel; 65nm és addigra már nyakukon lesz a Conroe is.)
Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052
Talán majd 2050-ben. Million-mulicore powa lesz! 
extra

éljen a many-core!
kösz, javítottam

Közhely, de:
ha a Conroe beváltja a hozzá fűzött ígéreteket, akkor ez az AM2 dolog nem lesz elég az AMD-nek a további piaci részesedés növeléséhez/megtartásához... 
[Szerkesztve]
There is no God, just Technology...

hivatalos löncs july 6
volt 1 cikk westlake cikkcakkozta be a socket am2 forumán
Nos Omnes Una Manet
HA! NetBurstöt is 5-6 GHz-re ígérték. Majd akkor meglátjuk mit tudnak, ha itt feszítenek a kínpadunkjon.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!

Az a kérdés vajon kb. milyen áron debütálnak az új procik meg persze az alaplapok. Valószínüleg inkább kihagyom a S939-et ![;]](/dl/s/v1.gif)
''Öregember nem gyorsvonat!''
Sőt, olyat is hallottam, hogy 10 GHz.
Az AMD is be tudna dobni egy nevet.
De mi ez a foglalat? Nem M2 a neve?
Fasiszta vagyok, megmondták ...éltem a választói jogommal
Én meg akkor veszek! ![;]](/dl/s/v1.gif)
Régebben M2 nek mondták, mostmár AM2.
www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
Nagy kérdés, hogy a 2,8 GHz-es FX-62 bírja-e a versenyt a 3,33 GHz-es EE Conroe-val. Szerintem nem.
A 2,6 GHz-es 5000+ és a 2,66 GHz-es Conroe csatája azért izgalmasabbnak ígérkezik. Viszont akár fordulhat is a kocka, mert ha azonos órajelen kicsivel többet nyom a Conroe, akkor nemcsak gyorsabb lesz, de valamivel kevesebbet is fogyaszthat eközben (89 W AMD-s TDP vs. 65 W Intel-féle TDP). Ráadásul pár hónappal a bemutatkozás utánra ott van talonban a 3 GHz-es Conroe is, amit az addigra csiszolódó gyártástechnológiával jó eséllyel be tudnak majd passzírozni a 65 W-os TDP-be.
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke
Valahogy a prescottnál is így ömlengett az intel, aztán a vékonyabb csíkszélességtől többet fogyasztott.
Várjunk már meg egy működő bolti példányt! 
[Szerkesztve]
Csakhogy ezúttal van egy közeli elődje, ami azonos gyártástechnológiával készül, és Yonah-nak hívják. 

Szvsz most az AMD egy kicsit hátrányba fog kerülni, és ez így is marad, amíg ők is át nem állnak 65nm-re...
Aki hülye, haljon meg!
Aszondom én kedves fórumtárska: ne legyen megint AMD vs Intel flém mert elkezdekénbannonli 
Vegyük ezt a hírt úgy, ahogyan érdemes: az AMD majd hozza az új processzorát, és ha lesz, akkor majd összevetjük az éppen aktuális Intel megoldással és akkor majd ott mindenki megvitathatja a hitvallását. Egyelőre az AMD vs Intel véleményeket ide kérjük: [link]

semmi 
[Szerkesztve]
There is no God, just Technology...
Ami számomra érdekes, hogy az L2 Cache 9%-os zsugorítása és a tranzisztorszám 7,5%-os növekedése mellett is 15 % fölöti a méretnövekedés. Ugye itt a memvezérlőtől eltekintve lényegében ugyanaz marad az architektúra?

Nagyon kiváncsi leszek arra a memvezérlőre, milyen valós késleltetéseket és memóriaolvasási(írási) sebességeket fog produkálni??? Pl.: Mekkora % veszteséggel fog működni az elméleti 6,4GB/mp áteresztő képességhez viszonyítva (200Mhz alapórajelen vizsgálva), hiszen Intel ezen a téren is fejlődött a 975X chipsetjével, egész jól megközelítette a NVIDIA DASP 3.0 vezérlőjének teljesítményét. Meg hát nagy az elvárás, mert az Athlon64-es elődőké igencsak hatékonynak mondható, kevés veszteséggel képesek dolgozni.
[Szerkesztve]
Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052
Nagyon nehéz megmondani, mi érkezik majd Intel oldalról, szerintem fölösleges jóslásba kezdeni. Egyelőre az A64 architektúra a baromi alacsony késleltetésből profitál, így a random memolvasást igénylő alkalmazásokban a kisebb elvi sávszélesség miatt is jobb tud lenni. Nem tudom, hogy a DDR2-vel ez a késleltetés merre tolódik el, de majd ha itt lesz az új jószág akkor kivesézzük. Éppen most fogtunk neki Márkkal egy Inteles DDR2 próbálgatásnak.
Intelnél tejjesen átállnak 1 új felépítésre, míg az AMDnél csak tovább fejlesztették a meglévő arhitektúrát. Mint az intel a nw - prescott esetében. Valószinűleg a sok újítás hozni fog az intel konyhájára... de azért én nem félteném az AMD-t.
Viszont 1 valamit nem értek: Ha már DDR2-es a mem vezérlő, miért nem tojják ki a proci FSBjét? Jelenleg 200mhz (DDR400), ddr2 fronton mehetnének 333mhz-es FSBb-re (DDR667)... Annyira nem vok belefolyva ezekbe a dolgokba, nemtudom ennek milyen következményei lennének a magmérettel és a hőtermeléssel kapcsolatban.
1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál (7-24) | PH! megbízhatóság: 50+
Sokkal kisebb változás ez mint a NW->Pescott esetén. Gyakorlatilag alig néhány apróság az IMC-n kívül, az is csak kényszerből.
Talán azért nem emelik az alapórajelet, mert nem tudnák tartani a TDP-t. Az IMC így is 333 MHz-en fog menni, tehát DDR-2 667 MHz lesz a RAM. ami nem sokat fog eredményezni teljesítményben, talán semmit a nagyobb késleltetés mellett.

Szerintem gyakorlatilag ezért nem emelik az alapórajelet 333Mhz-re, hogy szinkronba kerüljön a 667Mhz ram órajelével,pedig jó lenne
: [link] mert ugyan is a K8 gyengéje a másodlagos gyorsítótár viszonylagosan kicsi sebessége, pontosabban ez az aktuális magórajeltől függ, a lényeg, hogy legalább 3Ghz kell tekernie a magnak, hogy egy dupla csatornában hajtott 667 memória optimális teljesítményt hozzon és 3Ghz-n már ahogy Erdőke is írta 90nm-en tuti nem tudnák kordában tartani a TDP-t. Ha 1jóslást Rudi megenged nekem
Talán ki fognak előbb utóbb rukkolni AMD-ék is egy 266Mhz-es gyárilag megemelt alapórajellel rendelkező FX-el. A JEDEC-re már nem hivatkozhatnak, mint 939 és a DDR1 esetében és mert a 266Mhz-et még gyárilag is elbírná az architektúra legmagasabb órajelű processzora, plusz valószínűleg kéynszerítve lesz a Conroe XE -vel folytatott verseny miatt. Aztán, pl.: hogy az XBAR is befolyásolja-e ezen dolgokat és ha igen mennyire??, az M2 első gyakorlati tesztjei meg fogják adni a választ.
[Szerkesztve]
Az AMDnek már van 1 jól müködö tekknologiája a tejjesitményfelvétel szabályzására, az intel ''próbálkozásai'' pedig szinte csak marketing jellegűek... legalábbis a PH!-s teszteken belül gyakorlai haszna nem sok van.
Kiváncsian várom, hogy az intelnek hogy sikerül 50-80w TDP közé besüriteni majdnem ugyanolyan orajelen járó új processzorait.
Akkor nem értem miért kell átállnia az AMD-nek DDR2-re, ha nem fog belöle profitálni? Vagy keleten már tudják, hogy a sima DDR-nek lassan vége?
1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál (7-24) | PH! megbízhatóság: 50+
Ha megfigyelted, az AMD elérte a mostani K8 architektúrája végét. Ezen a csíkszélességen már nem tudja tovább növelni az órajelet, vagyis a sebességet. Hiába a C'n'Q, ha a maximumot nem lehet tovább tolni.
Az AMD azért kvázi kénytelen átállni a DDR2-re mert a gyárak csökkentik a hagyományos DDR kihozatalt, ugyanis már VGA-kra sem kell ilyen memória és a routerekbe, és egyéb helyekre szánt chipek sokkal kisebb tárolókapacitásúak, és kisebb volumenre van igény belőlük. A DDR visszaszorításának már most megvan a hatása, hiszen a DDR2 533 memória má olcsóbb mint a régi jó DDR400.
Hogy az Intel mit fog csinálni, az nem ide való kérdés, fölöslegs flémet nem akarunk, majd kiderül mi lesz, türelem!

''tekknologiája''
ez jo 
[Szerkesztve]
I'm out.

Vigyázat a Conroe nem egyezik meg a jónással. Hosszabb ALUi vannak. Kérdés hogy ez mit eredményez
Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

Nem lehet hogy nem csak azért olcsóbb a ddr2 mert elterjedtebb, hanem mert a ddr II 533-as csak 133mhz-n müxik, míg a ddr400-as meg 200 mhz-n?
Valójában mindegy mennyin mennek (elvileg tényleg lassabb a DDR2 533 modul mint a DDR400-as), inkább az befolyásolja az árat, hogy melyikre mennyi gyártósort állítottak rá.

Lehet, h lesz benne Hyper Threading? 
Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! http://href.hu/x/chbe
Nem Conroe topic!
Amúgy a HT a NetBursthöz tartozott.

Nem tudom, minek tippelgettek. Mindenki annyira be tud dőlni a marketingnek.
Az AMD-né továbbra is adu az integrált memvezérlő. Amúgy nem hiszem, hogy annyit kellene várni a kisebb csíkokra.
Jót fognak zuhanni a DDR RAM-ok, illetve az S939 csúcsprocik árai. Ez kicsit kellemetlen lehet az AMD-nek. Az árak zuhanása ugyanis nem arányos a platformot változtatók hozta plusz pénzzel. Mindenképpen belevágott maga alatt a fába az AMD, az FX60-ból túl sokat nem fog elszórni a piacon. A kétmagos S939-ek sem terjednek túl gyorsan. Sőt.
[Szerkesztve]
de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

meg talan azert is, mert joval olcsobb egy bga tokozasu ic eloallitasa, mint egy tsop-e.. 
I'm out.

nekem bga tokozású ddr1 van
Fan of !Hollywood Hírügynökség! Xbox360 gamertag: Lindom |Aki betartatja a törvényt azt ő maga is tartsa be.|

tudom, hogy van bga ddr1-es memoria.. pl. a corsair is gyart ilyet
I'm out.

Ha jól vettem ki a hirből, az új DDR2-es Amd prociknak új foglalat kell majd?

Nem. Lehet kapni majd átalakítót. 
de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano
Jól vettem ki a logikádból, hogy te DDR-es lapba akrod őket dugni? 

de rosszindulatuak vagytok ti ketten 
I'm out.

Rosszul vetted ki. Bár szarkazmus helyett világos választ vártam, tán naiv vagyok.
[Szerkesztve]

Azt fogja neked írni, hogy ebben a cikkben is egyértelműen benne van a válasz a kérdésedre, ezen felül hónapok óta olvasthatsz a témáról a sajtóban. És igaza lesz...
Már megbocsáss, de azt hiszem, ez tipikusan a hülye kérdésre hülye választ esete.
Belemegy a régi lapokba a DDR2? Nem. A keveredést megakadályozandó az újakba meg nem fog belemenni a DDR-t támogató proci.
Hónapok óta erről szólnak a hírek, többek között ez is. 

arrol nem tudni milyen chipsetel készülnek majd a lapok, új chipset várható?
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......

Intel & ATI

''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......

Itt egy ropogós friss teszt egy am2 4800+ -ról:
[link]
hát nem vagyok elragadtatva
workworkwork...

''Please note that all of our benchmark results were obtained using pre-production processors that did not yet support full DDR2-800 speed. Thus, the results show the basic performance difference between current Socket 939 systems at DDR400 speed and ideal CL2.0-2-2-5 1T timings, versus DDR2-667 at average CL4-4-4-12 timings.''
És egyébként sem várta senki, hogy gyorsabb lesz a DDR2...
Aki hülye, haljon meg!