Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#51) Ergil válasza Iginotus (#49) üzenetére

Ergil
(fanatikus tag)

Vmilyen CMOS torles mindig lesz, legfeljebb kiszedik az elemet az alaplaprol...
De azert egy laptop szetszedesehez eleg sok ido szukseges, nem art ha van hozza vmi manualja az embernek.

Egyebkent en egy nemzetkozi cegnel dolgozom, ahol a Berlini iroda bezarasa utan atkerult nehany cucc, peldaul egy IBM laptop, aminek a hasznaloja igazi paranoias IT-s volt es mar 5 eve elhagyta a ceget, pwd nincs, szamla detto, igy probalj vmnit csinalni vele.

Netrol letoltott szerelesi manual alapjan sikerult szetszednem es legalabb a RAM-ot hasznalom belole ;) etrakva egy masikba, mivel valoszinu az elem annyira lemerult, hogy semmilyen BIOS modositast nem tud elmenteni..
Hogy hozzaferjek a az alap RAM foglalathoz, le kellett a processzorig bontanom a gepet, ami legalabb 10 reteget jelentett a megfelelo sorrendben :) Jo kis LEGO volt

Az ott egy madár? Talán egy repülő?... Nem... ERGIL!!!

(#52) PapaMaci

PapaMaci
(senior tag)

Nekem is van noteszem, és félek is, hogy ellopják. A gép értéke sokszor elhanyagolhato, a rajta levö (akár 1 azaz egy napi) munkám/adatok mellett. Sajnos, ha vki megszabaditana a gépemtöl formázná a HDD-t nekem már szinte ''lényegtelen'', hogy visszakerül-e a gép, vagy sem, mivel az adatok nagy része egyszeri, és megismételhetetlen.
Ha valami védelem lenne, az azért lenne érdekes, mert ha megtudnám, ki vitte el, gyors uton bosszut állnék.
Ezért egyet tehetek, gondosan megbizonyosodom rola, hogy a vásárlando használt cikk nem büncselekményböl származik, és erre biztatni mindenkit. Tehát kérek mindenkit, ne vegyetek ''sáros'' cuccot!!!

OFF:
A mobiltelefonoknál van egy azonosito szám (IMEI), amit a hálozatra történö felcsatlakozáskor minden esetben elküld a szolgáltatonak. Ez alapján tudják figyelni, illetve a hálozatrol letiltani az adott készüléket. Ha figyelik (amiröl a user nem tud), akkor már látják, hogy milyen kártya került bele, a kártyához pedig pillanatok alatt párositják a felhasználot. Ha nem tudják párositani, akkor a készülék pozicioját méterre pontosan tudják meghatározni.

ON:
Szerintem a noteszeknél is lehetne valami (Pl: MAC address), és én nem érezném ezáltal korlátozva a személyiségi jogaimat (mint ahogy a telefonnál sem)!

...mint az közismert...

(#53) Pötyi válasza PapaMaci (#52) üzenetére

Pötyi
(senior tag)

Erről csak annyit, hogy a MAC-address is átírható - és az IMEI szám is... Van még kérdés? :D

QNX is cool!

(#54) PapaMaci válasza Pötyi (#53) üzenetére

PapaMaci
(senior tag)

Ezt direkt nem irtam :((( ...
Valami hasonlo azért jöhetne!
OFF:
Az IMEI is készülékfüggö (valamilyen szinten), és nem csinálják minden utcasarkon.

...mint az közismert...

(#55) tigga válasza Yaye (#42) üzenetére

tigga
(tag)

Hátt nem tudom milyen géppel csinálod a brute force od és sztem lényegtelen hogy linux vagy más. De pl kiváncsi lennék mit kezdenél a titkosított file-jaimmal
/4096 bites titkosítással dolgozom :D/
szal ha azt megtöröd jelentkezhetsz munkára az FBI-nál :D

üdv : tigga

[Szerkesztve]

Kötözz egy macska hátára egy vajaskenyeret és dobd fel a levegőbe......

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.