Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Grafiqs

Grafiqs
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Naigen, azért kíváncsi leszek arra, hogy valóban mennyi lesz a fogyasztása. Mennyire fogja megterherni az akkut. És egyelőre (amennyire tudom) nem sok noti támogatja a SATA II szabványt.

És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss l Policity.hu

(#2) Renwick válasza Grafiqs (#1) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Az interfésztámogatással kapcsolatban igazad van, de a Santa Rosa déli hídja már tudni fogja a SATA II-t is, az pedig ha minden jól megy pont májusban jön...

üdv

R.

I see you blaming each other -- And I love you still

(#3) orbano

orbano
(PH! félisten)

engem inkább az a 25db zavar. egy 5400-asnak mennyi?

A vér nem válik VAZZE!™

(#4) Rossi

Rossi
(őstag)

Jól hangzik, csak megfelelő hűtéssel és rázkódásvédelemmel legyen beszerelve a notiba (bár ez ugye gyártófüggő).

„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

(#5) t72killer

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szép, bár lassan az SSD-kkel kell majd összehasonlítani.
Mondjuk aki nem akar aranyárban SSD-t v HHD-t akkor jó alternatíva lehet.

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#6) GombócArtúr válasza t72killer (#5) üzenetére

GombócArtúr
(őstag)

mi az az ssd meg hhd?

jól hangzik, de én is furcsálom azt a 25db-t, azt azért már lehet hallani. És akkor milyen ha dolgozik? A mostani 5400esem csaknem hallhatatlan.

''Ha meghalok, az angyalok, a dossziém láttán, fejüket csóválják hogy bizony, ez csúnya látvány.''

(#7) Renwick válasza orbano (#3) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Egy TravelStar 5k160-ast néztem meg nagy hirtelenjében, annak az adatlapja pontosan ugyanennyit ír üresjárati zajra...

üdv

R.

I see you blaming each other -- And I love you still

(#8) t72killer válasza GombócArtúr (#6) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

SSD= SolidState disk, HHD Hybrid Hard disk. ld: [link]

(HHD: kisebb flasmemót - kb 1giga - tartalmazó HDD)

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#9) erdoke válasza Renwick (#2) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

A SATA II merevlemez visszafelé kompatibilis, azaz használható SATA150-es vezérlőn is. Egyébként semmi jelentősége nincs, főleg nem 2,5'' és 7200 rpm-nél.

A zajt meg kell hallgatni, önmagában egy szám nem sokat jelent, a körülmények ismerete nélkül. (Még akkor se, ha mindenki tiltakozik a 25 darab ellen. Nekem elég lenne 5 db is ;])

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#10) macilaci78

macilaci78
(PH! addikt)

mindössze 2,3 watt, aha, szóval hány USB-kapu energiája kell ennek, hogy stabil legyen? :F

Biztos nem az ULV procik mellé akarják rakni az ilyen vinyót. :))

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#11) fotel

fotel
(fanatikus tag)

Csodálatos új interfészek, ATA-66-ot sem tudják még a notiuvinyók szaturálni, 7k100 is kevés hozzá.

(#12) Muton válasza Grafiqs (#1) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

létezik a laptopon kívül is élet, ahol nincs akku-gond :P
én pl valami ilyet tervezek az asztaliba (persze nem rendszervinyónak)

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#13) Jim Tonic válasza macilaci78 (#10) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Egy sem. Ugyanis egy USB 2.0 5V-on 1A-t tud szabvány szerint, ennek pedig kb. 0,5A kell csúcsállapotban. Egy ULV proci is ennek sokszorosát veszi fel. Szal' nem értem, mit akartál mondani.

szerk.: mi az az USB kapu?

[Szerkesztve]

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#14) tothbe válasza Jim Tonic (#13) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

Az pont olyan, mint az USB ajtó, csak nem a házon van, hanem a kertben. ;]

Na de miért is számolgattok itt usb-t? Akkor mire jó ez az egész vinyó, ha kikötöd usb-re és el is bukod, amivel jobb lenne a régeiknél? :F

By(e) Tothbe

(#15) Jim Tonic válasza tothbe (#14) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Ő számolgatta, nekem csak bántotta a szemem a hülyeség. Nyílvánvalóan igazad van. Én éppen SATA to PCMCIA kártyát próbálok beszerezni, mert a két külső (SATAII) merevlemez írási/olvasási sebessége USB 2.0 porton kikészít.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#16) Jim Tonic válasza fotel (#11) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Nem is azon van a lényeg, hanem, mint a cikkben is írva vagyon, a puffer írása nő meg nagyon. Persze ez önmagában lóf.sz, hacsak nem folyton 8-16 mega alatti fájlokkal dolgozol.

(#17) Jim Tonic válasza orbano (#3) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Nem tudom a pontos értéket, viszont az tény, hogy 25dB elég nagy zaj.

(#18) lapa

lapa
(PH! kedvence)

nekem 7200-es van a notiban, szvsz nem vészes a hangja. nekem legalábbis nem tűnt fel lényeges különbség az 5400-eshez képest. holnap csinálok azért egy teszthallgatást...

www.lapanet.hu

(#19) Ste válasza lapa (#18) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

én csak a melegedéstől félek
nekem valahogy nagyon nem jön be az 5400/8mega felállás a notimban :(((
lassú, de nagyon

True Success is Blonde

(#20) Hun'reeth válasza Jim Tonic (#17) üzenetére

Hun'reeth
(őstag)

Egy éjszakai erdő ''zaja'' 27dB körül van. Szóval a 25 elvileg nem sok. Ez hangteljesítményszint lehet ami nem egyenlő a tényleges ''zaj''jal.

Engem inkább a melegedése érdekelne. Nem véletlenül nem voltak eddig 7200rpm-es vinyók a notikban.

Ste megelőzőtt. Jóval. :D

[Szerkesztve]

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#21) Ste válasza Hun'reeth (#20) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ááá dehogy :)

True Success is Blonde

(#22) Jim Tonic válasza Hun'reeth (#20) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Az emberek hallásküszöbe elég relatív (az egészséges emberé 0dB), de nagyjából 10dB az, ami csendesnek mondható, de ezt mármindenképpen zajnak lehet nevezni. Ennyi kb. a legcsendesebb PC ventilátor hangja. Ha figyelembe vesszük, hogy a dB skála nem lineárisan, hanem exponenciálisan nő, ez (27dB) sokszor hangosabb. Én másik példát mondanék. A színházi csendet kb. 30dB-nek szokták megadni. Az egyáltalán nem mondható csendesnek. Mindez 40cm távolságból már bőven zavaró lehet.

Persze minden relatív, és valószínűleg a tényleges zaj ennél tényleg kisebb lehet. Ha nem, akkor ez nem való notebookba.

(#23) blattida válasza Jim Tonic (#22) üzenetére

blattida
(PH! kedvence)

Mutass nekem egy olyan embert, akinek 0 dB a hallásküszöbje(ez fizikailag lehetetlen)!! Ráadásul ekkor már nincs is értelme küszöbről beszélni... :D

Gauranga!

(#24) blattida válasza blattida (#23) üzenetére

blattida
(PH! kedvence)

Ráadásul igencsak frekvenciafüggő a dolog... ;)

Gauranga!

(#25) Jim Tonic válasza blattida (#23) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Szerintem megbuktál fizikából vagy fogalmad sincs a decibelről.
[link]
[link]

Fogadjunk, hogy meg voltál róla győződve, hogy 0 dB az a 0 zaj.

(#26) pakesz

pakesz
(újonc)

egy kerdesem lenne, sajnos egyenes valaszt meg nem talaltam ra tehat: notebook SATA csatolos vinyot be lehet rakni desktop -ba? Termesztesen SATA csatolo van ott is. Es a tapkabel is ramegy ?

(#27) mugencivic válasza pakesz (#26) üzenetére

mugencivic
(lelkes újonc)

Igen persze. A PATA-s hoz is elég egy 500ft-os átalakító... De SATA notebook hdd-t gond nélkül lehet asztali gépbe rakni. Sőt, nem is buta dolog mert nagyon halk és nem rezonál.. HTPC-be ideális.

Privátban keress!

(#28) pakesz válasza Muton (#12) üzenetére

pakesz
(újonc)

szoval be lehet rakni a notebook SATA -s vinyot desktopba?

es miert nem jo rendszervinyonak? hiszen ha bele lehet rakni, akkor feltetelezve, hogy NI-100 GB Samsung 8MB 2,5'' --12 100 Gb igy 25ezer HUF-bol kijon egy 200 Gigas vinyo, ami meg gyors meg halk is. Persze raidezve.
Nekem a desktop vinyo hutohazam(silent box vagy mi) 10 ezer HUF volt.

(#29) pakesz

pakesz
(újonc)

bocsi, vegig kellett volna olvasni a topic -ot

meg ket honapja kerestem a helyeslo valaszt es nem talaltam igy nem hittem volna hogy valaki megvalaszolja....

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.