Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Alex91

Alex91
(PH! nagyúr)

Mit esznek ezen a Wide-on? Mennyivel olcsobb gyartani, mint a hagyomanyost?

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#2) Goose-T válasza Alex91 (#1) üzenetére

Goose-T
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kipróbálod, megtudod.

Más. Mielőtt bárki leírná: újabb koporsószög az AMD-nek.

Jártas vagy a legénybúcsúkban? Akkor ide nézz be: http://logout.hu/bejegyzes/goose-t/legenybucsu/friss.html

(#3) Rez_Grof

Rez_Grof
(őstag)

Végre nvidia karit lehet bele kérni! :C :C

Nyár végén disznóvágás!!!!!

[kép]

:DDD :DDD

MCITP: SA\ EA\ VA

(#4) Male válasza Alex91 (#1) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Annyival olcsóbb, amennyivel kisebb a felülete (azonos átmérő esetén).

Rez_Grof: nem lehetne némileg kisebb képet betenni :F

[Szerkesztve]

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#5) bambano

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

kellkellkell

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#6) Terminus_

Terminus_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ami nekem nem tetszik a T61-ben:
- alapból 1 év gari,
- nincs infra,
- 4 cellás akksi alapból és a 6 cellás csak opció,
- vacak fényerejű és kis betekintési szögű TFT, és IPS panellel sem lehet már rendelni .

A többi újítás, amúgy tetszik (wide, roll cage a tetőben).

Mindezeket a notebookreview tesztjéből szedem.

Az akksiért kár, pedig a T a hosszú akkuidőről is híres volt (egészen eddig). A garanciára meg igazából nem tudok mit mondani.

Nem notebook, ThinkPad. :)

(#7) Eszleny

Eszleny
(fanatikus tag)

Általában a tochpad meg a trackpoint kissé balra vannak eltolva (a gép közepéhez képest). A felhasználó szempontjából ez a noti közepe.Nem értem miért kellett pont jobbra tolni az LCD-t? Véleményem szerint, ha másik irányba lenne eltolva, akkor az jobban kompenzálná a billentyűzetből adodó asszimetriát.

Le a kalappal a T61 hűtése előtt. :R Egy felhasználói vélemény: [link]
Az ellenben hihetetlen, hogy kilóg a 6 cellás aksi.

''I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us'' - Calvin & Hobbes

(#8) Atlantis

Atlantis
(VIP)

Az akksit tekintve egyet kell értsek a kritikusokkal.

Az NVidia érdekes választás, nekem az Ati-val sincs gondom. A Quadro NVS egy átverés, remélem, nem a ''p''-s gépekbe akarják tenni, mert azzal nem fog CAD-ezni senki, legalábbis nem úgy, mint a mostani példányokon. Az a baj az NV-vel, hogy az Quadro350 még nem túl virgonc(ld. Dell M65), az 1500-as meg már túl sok, nehéz lesz lehűteni. Kéne egy közepes mag is. No mindegy, ők tudják. Azért jó lenne, ha az Ati is megmaradna, sőt, procikat is vehetnének az AMD-től.

>>>>>Creo CAD System ; Mercedes GP - Die deutsche Kraft<<<<<

(#9) orbano

orbano
(PH! félisten)

Szerintem a kisebb alap, nem kilógó akksi a widenak köszönhető. Gondolom kb ugyanolyan széles mint az eddigi thinkpadek és valamivel sekélyebb. Kíváncsi leszek rá élőben, lehet jövőre már egy ilyenre cserélem a most vásárolt T43-asomat. Főleg ha lesz wxga-nál jobb felbontásban!

A vér nem válik VAZZE!™

(#10) orbano válasza Atlantis (#8) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

Lehet hogy a kisebb fogyasztás, vagy kedvezőbb ár miatt paktáltak le az NVvel inkább. Kíváncsi lennék a pontos okokra... :U

A vér nem válik VAZZE!™

(#11) peterkeT válasza Atlantis (#8) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

[FLAME ON]

IBM gépbe AMD proci??? Ez nem Dell!!!

[FLAME OFF]

;] :DDD :P

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#12) Atlantis válasza peterkeT (#11) üzenetére

Atlantis
(VIP)

Nem is olyan rég még a Dell esetén is elképzelhetetlen lett volna.

(#13) peterkeT válasza Atlantis (#12) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Hadd ne flémeljek megint, hogy belőlük kinéztem. ;]

A Dell kicsit más helyzetben van. Az amerikai piacon nagyon erős, de EU-ban annyira már nem megy neki. Ráadásul jó ideje próbálkozik a palettabővítéssel (XPS, Alienware), és sokkal inkább ráállt a home felhasználói szegmensre, mint az IBM. AZ IBM 'alsókategóriás' gépei is inkább SOHO cuccok, nem annyira tipikusan home notik. Az asztali gépekől nem is beszélve.

Egyébként a HP a másik véglet: nekik már régóta van AMD-s rendszerük, és a legfrissebb gépeikben is Ati VGA-kat használnak, ha nem integrált Intelt.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#14) Atlantis válasza peterkeT (#13) üzenetére

Atlantis
(VIP)

A Dell mostani kínálata nem is túl szimpatikus nekem. HP-é annál inkább, persze nem annyira, mint az IBM-é. :D

(#15) KrenAtesz

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az a Roll Cage cuccos egész tetszik :)

[Szerkesztve]

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#16) Atlantis válasza KrenAtesz (#15) üzenetére

Atlantis
(VIP)

Valóban jó, vajon honnan lehet kideríteni, hogy a mostani T60-asokban is benne van, vagy csak a Z sorozatban?

(#17) KrenAtesz válasza Atlantis (#16) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Rá kell állni :DD

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#18) Shadowfax válasza Atlantis (#16) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

[link] ;)

A cikkhez: tetszik a gép, de ez az egy évre limitált gari szíven ütött. :( (Bár nyilván bizonyos típusoknál lesz alap 3 év gar, de akkor is...) Az IPS panel hiánya nem érdekel, túl drága és számomra értelmetlen fícsőr volt.

www.eladomakonyvem.hu

(#19) KriszBoy válasza orbano (#9) üzenetére

KriszBoy
(őstag)

Kellett neked T43-at venni! Ezért kocsikáztattalak?

Amúgy ezen a notebokreview-on a kijelző felbontására 1440x900-at írnak! Az azért nem rossz... Display: WXGA+ 1440 x 900 (LG screen)

(#20) Alex91 válasza Goose-T (#2) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Probalni probaltam, de nekem nem igazan jon be. Ekkora meretben...

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#21) peterkeT válasza KrenAtesz (#15) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Hasonló megoldás létezett eddig is, csak most a marketingesek is rájöttek, hogy hú, tök jó, erre lehet kampányt építeni. Eddig csak spontán szobamérlegnek használt gépek voltak a bemutatókon.

Egyébként nem is rossz ötlet, most hogy már a Vista SideShow támogat ilyen kis mütyür külső kijelzőt, csak egy súlyérzékelőt kell építeni a fedélbe, és tényleg jó szobamérlegnek.

p

(#22) Hebry

Hebry
(senior tag)

Megnézném és kipróbálnám élőben.
Várom a nyár végét...

(#23) peterkeT válasza Alex91 (#20) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Pedig az a WXGA+ 14'' kijelző azért marha jól hangzik. Kár hogy semmi értelme nem lenne lecserélnem a mostani notimat. Inkább veszek bele majd új akkut, ha már ezt tönkretettem...

p

(#24) Shadowfax válasza peterkeT (#21) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Hát azért KrenAtesz inkább ne álljon rá. :DDD :o

www.eladomakonyvem.hu

(#25) peterkeT válasza Shadowfax (#24) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Á, majd kitalálnak valamit, hogy 100kg-ig ráállásálló, mint a búvárórák százméteres vóterrezisztansza.

p

(#26) zombikiller válasza peterkeT (#25) üzenetére

zombikiller
(tag)

LOL jó is lenne akkor ha ideges lennék nyugodtan dobálhatnám rá a súlyzókat ;]

(#27) KrenAtesz válasza peterkeT (#25) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Kevés lesz az a 100 kg :DD

(#28) erdoke válasza orbano (#10) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

A hírben pont arról regélnek, hogy nőtt a fogyasztás (de hatékonyabba hűtés). Kaptak egy kizárólagossági kedvezményt, aminek nem tudtak ellenállni, és talán ezt támogatta még egy vásárlói felmérés ATI-NVIDIA preferenciák ügyében.

''a gyártó erősít jelenlétét a kiskereskedelemben''
Az utolsó bekezdésben található ez a mondatrész, kimaradt egy i betű.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#29) erdoke válasza peterkeT (#23) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ez így van, most én is a 14,1'' + 1440x900 és 2,3 kg vagy a 12,1'' + 1280x800 és 1,5 kg közül fogok választani (a márka adott, céges policy a Dell).
Ha a 14-esben az optikai helyére lehet akksit dugni, akkor afelé hajlok, ha nem, akkor gondban leszek, amikor dönteni kell. :)

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#30) Pufokaboka

Pufokaboka
(tag)

Nekem személy szerinte nem tetszik ez a 61-es sorozat. A ThinkPadek kezdik elveszíteni a maguk báját. Eddig jól átgondolt strapa gépek voltak, de ez a 4 cellás aksi és az előre helyezett fejhallgatókimenet egy 400k-s gépen egyszerűen röhejes.

(#31) zombikiller válasza KrenAtesz (#27) üzenetére

zombikiller
(tag)

akkor 15 elég lesz nem? ;]

(#32) adalbert1

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nagyon jó cuccoknak tünnek, csak az áruk... :( Ahogy nézem, már az R kategória is elég drágán indul, főleg a régi r50/51 kezdő áraihoz képest.
Hiába, a minőséget és a márkát meg kell fizetni.

"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

(#33) orbano válasza Pufokaboka (#30) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

a fejhallgatót most vettem észre. az tényleg röhej. az acereket fikáztam mindig ezzel. biztos Lenovoék megirigyelték az Acer notik sikerét :DDD

A vér nem válik VAZZE!™

(#34) Integra

Integra
(Jómunkásember)

hihetetlen, de 2007-ben mégis lesz újra valami komolyabb minőségi vázas noti???????
el se hiszem:)
ide vele izibe, hagy teszteljem!!

(#35) Pufokaboka válasza orbano (#33) üzenetére

Pufokaboka
(tag)

Á, nemcsak az Acerek, olcsóbb Fusi-k is tudják ezt ;] . Nem értem, hová teszik ezek az emberek a józen eszüket, amikor így kiadnak egy ThinkPad-et!

(#36) Terminus_ válasza Pufokaboka (#35) üzenetére

Terminus_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A fejhallgató kimenet helye nekem sem jött be. A Z sorozaton egyébként szintén elől van és megszokható (azt nem mondom, hogy szerethető is), de nem praktikus. Főleg ha külső hangszórót vagy hifi-t dug rá az ember, akkor a kábelekkel lehet szórakozni. :U

A másik meg, hogy a wide design-nal elkerülhettlenné vált, hogy kerüljön valami előre vagy hátulra, mert a gép oldala rövidebb lett. Igazából ezt a legkézenfekvőbb előre rakni.

szerk: engem a 4 cellás aksi jobban elszomorít, mint az előre rakott audio csatlakozók.

[Szerkesztve]

Nem notebook, ThinkPad. :)

(#37) PLacc válasza Male (#4) üzenetére

PLacc
(senior tag)

A kisebb LCD-k drágábbak, mint a nagyobbak, szóval ez nem egyenesen arányos... :)

Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

(#38) orbano válasza Terminus_ (#36) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

Az akksit sokkal kézenfekvőbb hátulról elrakni. Persze ezzel bukik a bevált IBM design, de nehogy má' az a 2 jack aljzat okozzon fejtörést a mérnököknek. kicsit mélyebb, de keskenyebb akksi ad annyi helyet, hogy elférjen hátul több cucc. meg mostanság már gondolom párhuzamos port sincsen a thinkpadeken, ami megint jó sok helyet megtakarít :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#39) putu33

putu33
(lelkes újonc)

Bazz halkabb lesz? :D Mint, ha eddig hangosak lettek volna... Jaj ezek a szar IBM-ek tényleg, de rossz, hogy egy órába kétszer kapcsolbe a hütő :R De nekem akkor is majd normális 14'' model kell 9 cellás akkuval, wifinek megy úgy is usb-s Senaot használok majd az érzékenyebb az IBM modelleinél!

(#40) orbano válasza putu33 (#39) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

Megnézem én azt a csoda USB-s wifit :) Mondjuk fura dolog lehet folyamatosan usbs dolgokkal teleaggatva rohangészni egy notival, van akinek biztos jó, engem zavarna.
Jó dolog amúgy ez a wide, én jobban elférek rajta, ráadásul a mélységet csökkenti, jobban elfér az ölemben, ahol sokat használom a gépet. Valahogy nálam így megy a munka :B [link] (a képen jóbarátom/kollégám látható)

A vér nem válik VAZZE!™

(#41) Cathfaern válasza orbano (#40) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Én is ilyen munkahelyet szeretnék :D

Azért ha valaki nem rohangál ennyit a gépével, hanem inkább asztaliként használja, akkor egyáltalán nem probléma a sok USB-s kütyü. Nekem is foglalt állandóan mindhárom USB port, mégse zavar :)

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#42) Dr. Akula válasza Terminus_ (#6) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Mire jó az (önmagával se kompatibilis) infra? Sose kellett ilyet használnom. Akkor inkább BT, azzal nem kell szenvedni hogy rálátásban legyen az adó-vevő, és nem gyártónként más szabványú.

A wide önmagában nem rossz, de nem úgy kéne elérni hogy szélesítjük a notit, hanem a mélységéből lefaragunk. 12'' wide az egész tűrhető.

1 év garit te hol láttál? T/X-re 3 év szokott, mivel üzleti modell.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#43) shev7 válasza Dr. Akula (#42) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

a hangsuly a ''szokott''-on van, mar nem szokik. [link]
persze felarert megkapod a 3 evet.

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#44) Dr. Akula válasza shev7 (#43) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Nekem ez az 1 év gari azt sugallja hogy leadják a minőséget, ők maguk se hiszik hogy 3 évig kitart a noti. Kár lenne.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#45) orbano válasza Cathfaern (#41) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

:)

Persze, de az már inkább DTR kategória, ez pedig jobban T&L. Ameddig én is csak ingázásra használtam a notit (otthon, suli, asszony), addig nemigen zavart a vezetékes egér, usb-s wifi (az összes usb nálam is foglalt volt), de aztán rákaptam a mobilitás ízére (főleg amikor meglett a toshiba m200-am), azóta teljesen mások az igényeim egy notival szemben :B

A vér nem válik VAZZE!™

(#46) orbano válasza Dr. Akula (#44) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

szerintem meg simán csak faragnak a support költésgeiből. muszáj versenyezniük árban is valamelyest.

A vér nem válik VAZZE!™

(#47) KriszBoy

KriszBoy
(őstag)

CHSben már lehet kapni igen komoly T61-eket, 310+fáért és 3 év gari alapból van rá...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.