Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Bernardo20

Bernardo20
(senior tag)
LOGOUT blog

Nagyon tetszik,bár még nagyon drága,de remélhetőleg 3-4 év és elérhető lesz normál áron és megfelelő kapacítással :C

Mindenesetre jó az út,csak így tovább SanDisk :) :R

[Szerkesztve]

Motorola Atrix Multimédia Dock eladó!

(#2) buchy

buchy
(lelkes újonc)

bejó lenne egy iylen,rá oprendszert meg progikat játékokat,filmezni meg másra sima vincsi

Privát üzenetnél mindig írjátok le mi felől érdeklődtök, kösz

(#3) Male

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Remek, itt is (mint az Intelnél) megadják üzemórában, hogy mit bír várhatóan... persze a flashnél nem az üzemóra a mérvadó, hanem hogy mennyi műveletet végeztetnek vele... nyugodtan ráírhatnának kétmilliárd órát is ennyi erővel.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#4) Renwick válasza Male (#3) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Kötve hiszem, hogy az MTBF értékekkel akár az SSD-k, akár a HDD-k esetén az üresjárati üzemórákat jelzik...

üdv

R.

I see you blaming each other -- And I love you still

(#5) KrenAtesz

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ez nagyonállat :) Remélem elterjed majd :)

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#6) Foglalt név

Foglalt név
(MODERÁTOR)

Az munka! :C

Egyéb elfoglaltság miatt jelenleg nem vagyok elérhető. Kérlek keress más modot, köszönöm!

(#7) rudi válasza Bernardo20 (#1) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem tudásához képest (hangtalan, nem fogyaszt, sebességben veri a 2,5''-os vinyókat) egyáltalán nem drága. Ha 30-40 000 forint körül hozzá lehetne jutni, azonnal vennék egyet.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#8) Hani

Hani
(fanatikus tag)

A SanDisk szerintem eléggé tisztában van a memók tulajdonságaival - valószínűleg kitaláltak valamilyen megoldást arra, hogy ne fáradjanak el túl hamaer ezek az eszközök.

Ugyanakkor az ára meglepően jó - még évekkel ezelőtt, katonai/ipari laptopokban találkoztam kisebb méretű SSDkkel, csillagászati árakon (félmilliótól felfele reálisan ~kétmillió csengő magyar forintig). Ez inkább amolyan ''válasszuk el a normál piaci árkategóriától'' - ár.

(#9) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lesz ebből kisebb (olcsóbb) változat is?

(#10) Flashcash válasza Hani (#8) üzenetére

Flashcash
(PH! addikt)

Ezt a technológiát nevezik wear levellingnek: [link] Mindegyik arról szól hogy a lehető legegyenletesebb módon osszák el az írási műveleteket a flash memóriában így kompenzálva a nand flash memórák alacsonyabb írási ciklus számát. Ez a Sandisk wear levelling technológiájának rövid leírása: [link]

F1 videók : http://tamas13.ultraweb.hu

(#11) Flashcash válasza akosf (#9) üzenetére

Flashcash
(PH! addikt)

Ez a 70ezerFT körüli árával is nagyon olcsónak számít a jelenleg kapható ssd 2,5'' meghajtók között. Most is árulnak 4-8-16GB-os ssd vinyókat itt megtalálod a legnépszerűbb ssd gyártókat: [link]

F1 videók : http://tamas13.ultraweb.hu

(#12) Allien válasza akosf (#9) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

szvsz, ennél kisebb már vicc lenne. Ez éppen elég a win-re, meg 2-3 gammára. Mást nem is kell rárakni, egy film nem lesz szebb, vagy gyorsabb attól, hogy ilyenen tárolják. :DDD Illetve, tárolásra gazdaságosabb a hagyomásnyos HDD. ;)

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#13) dexter7891

dexter7891
(újonc)

A notim ácsingózik egy ilyen után, csak sajna a keret nincs meg rá :W :W :W

(#14) Male válasza Renwick (#4) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem üresjáratit, de sehol nem láttam arra mégcsak célzást sem, hogy hány művelet/óra, amit alapul vesznek... (az Inteles hírnél, ha jól számoltam, akkor heti 168 órás üzem mellett is 570 év jött ki... szóval vannak kétségeim :) ). Persze ha te rendelkezel ilyen infóval, akkor légyszi dobd be, mert érdekelne!

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#15) Renwick válasza Male (#14) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Passz, nem tudom mi alapján számolnak. Próbáltam utánajárni, de sehol nincs konkrét infó...

üdv

R.

I see you blaming each other -- And I love you still

(#16) Male válasza Renwick (#15) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezért mondom, hogy flashnél az órában megadott érték kb semmit nem jelent... már amíg meg nem adják, hogy milyen használat mellett.

(#17) ngabor2 válasza Male (#16) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

talán úgy számolták, hogy max. írási sebesség*méret*újraírási ciklus. tehát szép sorban minden bitbe írnak valamit, majd a köv. ciklusban törlik/átírják. és ezt folytatják addig, míg minden cella el nem éri a végét. elméletnek szép, de nem igazán 100% pontosságú.

ez alapján kb. 10M írási műveletet kellene a celláknak kibírnia minimum.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#18) Zotya84 válasza rudi (#7) üzenetére

Zotya84
(tag)

Ahhoz képest tényleg nem drága. De én azért a 20-30 000 forint közötti árkategórában mondanám azt, hogy na akkor be egy ilyet a gépbe rendszernek... (azonnal)

Az meg külön tetszik, hogy 2,5es, így 2 3,5es helyre akár (jó esetben) be lehet tenni belőle 4et is. (minden másodikat fejjel lefelé)

WD6400AAVS-00G9B1 vinyót vagy elektronikát keresek kölcsönbe esetleg örökbe. ''...amíg a Föld kerek, mindig lesznek rockerek!''

(#19) Mal[AC]

Mal[AC]
(lelkes újonc)

Biztos nagyon hülye kérdés, de sokkal lasabb, mint egy raptor?

(#20) ngabor2 válasza Mal[AC] (#19) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

67 MB/másodperces folyamatos olvasási és 45 MB/másodperces folyamatos írási tempót garantál, 0,11 milliszekundumos elérési idő mellett.

(#21) x.geo

x.geo
(fanatikus tag)

nem is rossz a cucc, sebességben is teljesen elfogadható, az árán lehetne még kicsit faragni (de az sem rossz, a többi gyártó megoldásaihoz képest) :C

Bocs, ha nem vagyok hajlandó a várost végigutazni, egy 500-1000 forintos cucc eladása miatt...

(#22) Male válasza ngabor2 (#17) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Úgyérted teleírják, végigolvassák felváltva? Kizárt, hogy annyit kibírna ezzel a módszerrel, amit megadtak...
(a sebesség*méretet mondjuk nem igazán értem... az inkább méret/sebesség, nem?)

Inkább ciklus * méret * két írás (olvasás) közti átlagos idő... (így kapják a maximális értéket, szóval marketing szempontból a legjobb, és még valós körülmények között össze is jöhet... persze nem fog, de nem is fizikai képtelenség). A kérdés csak az, hogy mekkora ''két írás (olvasás) közti átlagos idő''-vel számoltak, és azt mire alapozták... gondolom nem az otthon napi 15 órában torrentezőekre :) (kb 100.000/nap, ha másodpercenként 1 írás és 1 olvasás történik)

(#23) ngabor2 válasza Male (#22) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

max. írási sebességgel a teljes lemezt 0.2 óra alatt írja tele (méret/sebesség, valóban). a 2millió óra pedig akkor jön ki, ha 1 szektort 10M-szor tud írni. azt viszont rosszul mondtam, hogy minimum, hisz az mtbf is átlagérték. tehát átlag 10M írási műveletet kell kibírnia a celláknak.

(#24) t72killer válasza dexter7891 (#13) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Remélhetőleg nem kell sokat várnod:)) 1 éve még 1-2kUS$ volt egy ilyen jószág ára :Y
Ahhoz képest szépen elkezdtek leszállni a földre:)

SzVSz még egy év és pl 64gigás, ennél kb másfél-2x gyorsabbat lehet majd kapni ennyiért, ez meg mondjuk kerül majd 40kHUF-ba

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#25) Cefet válasza t72killer (#24) üzenetére

Cefet
(tag)

Gyorsan esik a flash-ek ára, csökken a csíkszélesség, nő a kapacitás.
Hamarosan elérhető lesz egy átlag usernek is. :C

(#26) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát ez remek... remélem 1 év múlva már kétszer gyorsabb lesz fele ennyiért. :DD

Meglepően jó az ára. Így tovább SanDisk! :C

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#27) Male válasza ngabor2 (#23) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

10M írást elég hihetetlen, hogy kibír minden cella, memkártyáknál 100000-et láttam eddig maximum, de többek véleménye szerint (akik velem szemben értenek hozzá :) ), ennek kb a tizede igaz. Mondjuk ha a fejlesztések, stb miatt ez biztos több ebben az esetben. Viszont az, hogy teljesen egyenletesen el tudja osztani a műveleteket, az nagyon szélsőséges eset. Pár év, és kiderül, meddig bírták :)

(#28) Hani

Hani
(fanatikus tag)

Hmm. Flashcash #10-es postja megvilágítja az évek kérdését, nem is kicsit: a .pdf file 5. oldalán ott a számolási minta. Hálás köszönet.

(#29) waverider válasza rudi (#7) üzenetére

waverider
(senior tag)

no és nem nagyon termel hőt -> nem kell hűteni -> nincs zaj -> htpc-be ideális :C
csakhát az ára...

Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.

(#30) ngabor2 válasza waverider (#29) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

igazából olyan helyre lenne ideális, ahol nagyon ritka a változás. egy jól összeállított htpc pl. ilyen. ott ha filmet néznek, az általában dvd-ről megy, nem a vinyóról. a valódi munka a memóriában folyik, nem a vinyón. a swap a kérdés, mert az viszont igen hamar tönkreteszi a flash-t. ha viszont ki lehet kapcsolni, akkor nyertünk.

(#31) Renegade88

Renegade88
(tag)

:Y Na végre leváltják ezeket a zúgó-bugó csigákat :DDD :))
Viccen kivűl, mire oda jutunk, hogy új gépet kell venni, ezek már el lesznek terjedve és elég olcsók lesznek ;]

"Egyensúly kell amíg állsz"

(#32) Kriza

Kriza
(őstag)

''(...)működése 0 dB zajjal jár'' ez a fogalmazás olyan, mint amikor a rádióban bemondják, hogy egy kereszteződésben sötéten világítanak a jelzőlámpák. :P
becsesz! :)

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#33) Male válasza ngabor2 (#30) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, ilyen helyre + amit jóeséllyel leejtenek párszor :)

Swap win alatt kikapcsolható, Linuxhoz nem értek, de gondolom ott is. A mai memória mennyiségek-árak mellett ez nem igazán probléma.

(#34) REDeath

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

2 millió óra? úgy legyen!!!! ha ez tényleg igaz, és garanciát is vállal rá 2 millió óráig, akkor egyseknek a 66 ezer sem drága, a sebességéhez képest szvsz.

meg majd ha a flash ssd-k PRAM-oska lesznek évek múlva,az lesz az igazi áttörés!!

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#35) Sepiroth

Sepiroth
(lelkes újonc)

én 2 kérek :))

a kedvenc toplistám http://toplista.megaoldal.hu

(#36) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az ilyen eszközöknél már az NCQ-ra sem nagyon lesz szükség. :DDD

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#37) hardzsi2

hardzsi2
(tag)

Ez nagyon derék. Ezzel együtt sosem értettem, hogy a szakújságírók szinte mániákusan a HDD-k közeli kihalásáról beszélnek a flash-memóriák kapacitásnövekedése kapcsán, pedig azért mindig megvan az az egy nagyságrend távolságtartás az aktuális csúcs-flash és HDD-kapaciáts közt (most mondjuk 32-64GB vs. 750GB-1TB) - persze kb. azonos árakat összevetve.
Az is igaz, a Vista erre az SDD-re már bőven ráfér, így hipergyors rendszer-tárnak ideális lenne minden PC-ben...

[Szerkesztve]

I hope you're not being paid to troll, because you aren't doing a particularly good job. - posted by: Donovan, 26 January 2009

(#38) ngabor2 válasza hardzsi2 (#37) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

...csak épp a gyakori írást nem bírják sokáig...
ha majd a flash (vagy hasonló) is annyit fog bírni, mint a vinyó mágneses adatrögzítési felülete... akkor valóban alternatíva lesz. addig csak korlátozottan.

(#39) wwhy válasza rudi (#7) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

én is :R

Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

(#40) liksoft

liksoft
(PH! nagyúr)

Szacsee már elkezdte feszegetni a megbízhatóságot [link].

Az egyenletes eloszláshoz nem szükséges adminisztráció? Mert ha igen, akkor feltételezhetően az a szegmens lesz legtöbbször használva. Ha pedig a flash belső blokkallokációs táblája elvész, akkor nem egy vagy két blokk válik olvashatatlanná, hanem az egész. :F

Én inkább az OS adminisztrációját váltanám le egyenletes terhelésűvé, és nem piszkálnám a chip-en belül a blokkokot. Jó helyen vannak azok szépen egymás után. Sokkal jobb eséllyel lehetne adatokat visszakaparni róluk. De mindegy, a biztonság az utóbbi időben a marketinggel szemben kezd vesztésre állni. :O

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#41) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

vajon meddig fogja bírni az írást?
ha lejjebb megy az ára, tuti kipróbálom :)

True Success is Blonde

(#42) Speederer

Speederer
(fanatikus tag)

Ha fele áron lenne és kb 10szer ekkora kapacítással, akkor tuti vennek belőle egyet-kettőt. :D
Ja + persze ha már kapható lenne...:D Ajj, de sok még ez a ''ha''. :(((

A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!

(#43) TeeJay

TeeJay
(PH! kedvence)

akkor lesz majd kánaán ha lesznek 1-2-3-4-5TB-os ilyen cuccok 1000MB/sec olvasási írási sebességgel meg közel végtelen újraírási lehetőséggel (asszem nem flash lesz ez)
na ha ez megvalósul onnantól lesznek durva gépek :B

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#44) dchard válasza Male (#27) üzenetére

dchard
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha jól értelmezem a Flashcash által linkelt technológiai leírásban, akkor az ott vázolt legrosszabb lehetőségek között is 6,8 év az élettartama a készüléknek, ami kb. egy mai merevlemez tervezett életideje (6-8 év).

De itt sem igazán derül ki, hogy mivel számoltak.

Ez a megoldás viszont látványos áresés a konkurencia termékeihez képest, és mivel már kapásból több szereplős a piac, és a sandisk jól lenyomta az árat, így a többiek is lépni fognak.

Én kb. 20ezer bruttó alatt képzelem el a termék széles rétegeket is megérintő árküszöbét, de gondoljátok meg: a többség nem fog 20 rongyot adni egy rendes HDD-ért, meg még 20-at egy rendszer SSD-ért.

Dchard

(#45) Zolaash

Zolaash
(senior tag)
LOGOUT blog

Engem csupán az érdekelne, hogy:

Fogom, rápattintom a kanócokat, és úgy látja a gép, mintha rendes vinyó lenne? :Y

Híven, becsülettel, vitézül! "Menni kell, ha nehéz maradni, egy helyben ülve nem lehet haladni!"

(#46) RiddleR

RiddleR
(fanatikus tag)

Ha őszre a 64G-s fog majd ennyibe vagy kevesebbe kerülni, akkor tuti veszek 2-t, a raptorok meg mennek a levesbe. :)

(#47) orbano

orbano
(PH! félisten)

Ez tényleg még kicsit drága, de 30e alatt vevő lenék rá. Programozóknak oltári nagy projectekkel életmentő lehet :B

A vér nem válik VAZZE!™

(#48) Zolaash

Zolaash
(senior tag)
LOGOUT blog

Renwick? #45?

Mod: Jé, tag lettem. :D Észre sem vettem... :B

[Szerkesztve]

Híven, becsülettel, vitézül! "Menni kell, ha nehéz maradni, egy helyben ülve nem lehet haladni!"

(#49) Bernardo20 válasza Zolaash (#45) üzenetére

Bernardo20
(senior tag)
LOGOUT blog

persze:D :C

hamarosan én is lecserélem a külső vinyómat egy ilyenre...ha majd 30 körül lesz ;]

Motorola Atrix Multimédia Dock eladó!

(#50) gorlin válasza ngabor2 (#30) üzenetére

gorlin
(őstag)
LOGOUT blog

Az a baj hogy lassan nem nem marad alternatíva,mivel egyre hangosabbak lesznek már a 2.5-ös HDD-k is.Az egyetlen olyan ami nem ad thermal control-hangot(gluttyy) az a toshiba.Viszont csak a 40 illetve az egyik 60 gigás toshiba 1 tányéros 2 fejes.Az ennél nagyobb 2 tányéros 4 fejes (és ez nem csak a toshibára igaz,sajnos minden márka 80GB-nál illetve fölötte 2 tányérral megy)(5400-es hdd-k ről van szó)
És innentől kezdve legalább úgy süvít mint egy halkabb 3.5-ös 7200-es hdd.
A legszebb az egészben hogy nem lehet kapni 40 illetve 60-as toshibát mert már csak 80-as 100ast árúlnak.
Marad az, hogy beteszi az ember a 80-as 2.5-ös hdd-t egy Nexus Drive A-way be ,és vagy megsül vagy nem.A schyte silentboxba nem lehet 2.5ös hdd-t tenni.

Csak azért írtam mert sajnos nincs más út előre ha az ember tényleg ''hangtalanságot'' akar.

'Egy költői metafóra olyan mint egy nő,ha szép senkit sem érdekel hogy nincs értelme''-Rejtő Jenő

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.