Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Bzzz

Bzzz
(senior tag)

fasza,mit lehet ehhez hozzászólni? Tegnap vettem gépet 3 giga proci 1 giga ram,remélem elég lesz neki. (még jóhogy a videókártya vásárlást nyárra halasztottam)szinte sejtettem hogy abban még várnom kell...

''Az amit a Világon szeretetnek hívunk, csupán önközpontú vágy arra, hogy élvezzük a szeretett tárgyat.Tehát hogy valakit szeretünk vagy nem, pusztán attól függ: Kielégíti-e az adott igényeinket vagy sem?''

(#2) torz on borz

torz on borz
(PH! addikt)

kis hiányosság : ''hogy egy 512 MB memóriával számítógép'' vmi kéne még ;) oda

A SÖRöm a legszebb öröm !

(#3) Mania

Mania
(őstag)

Tesznek rola hogy a hardvergyártok se haljanak éhen... :DDD

(#4) Thomas1

Thomas1
(PH! addikt)

DirectX9-es kártya ahhoz, hogy rendesen lássam a winfost...
Hmm, és közben játszok az egérrel, mert látni fogom a Motion Blur, Bump Mapping, és társai gyönyörű kihasználását. Ha egy normális játékot indítok, akkor mit csinál a desktop? Egyszerűen kiszáll a vid. kártyám memóriájából, szabaddá téve a játéknak?

Eladó cuccok: http://href.hu/x/bl37

(#5) _Gudella

_Gudella
(őstag)

Még szerencse hogy továbbra is használható marad a Windows Classic theme... :)

(#6) b@ndi

b@ndi
(kvázi-tag)

A Vista 512mb-vel hozni fogja az XP teljesítményét és stabilitását. Arról nem mond semmit, hogy az XP milyen konfiguráció melletti teljesítménét.

Ha az 512mb-al ellátott XP teljesítményét adja le az teljesen jó és grat. a programozóknak.

Ugyanakkor mivel itt minimum követelményekről van szó, ezért elméletileg a 64mb-os XP-hez kéne hasonlítani, ami nagyon ijesztőnek hangzik.

Az áram alatt lévö alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása... (dc++)

(#7) Bubu79 válasza Thomas1 (#4) üzenetére

Bubu79
(PH! addikt)
LOGOUT blog

''Ha egy normális játékot indítok, akkor mit csinál a desktop? Egyszerűen kiszáll a vid. kártyám memóriájából, szabaddá téve a játéknak?''

Hát persze - a videokártya meghajtója saját swap file-t fog fenntartani magának a vinyódon :DD

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

A Microsoftnak megint sikerült homályosan fogalmaznia a Vista követelményeivel kapcsolatban - nem derül ki belőle igazán, hogy a SocketA-s Sempronom mit fog szólni a Vista-hoz, ha egyszer rászánom magam...

Valószínűleg mehet a levesbe és vehetek neki új gépet...
Úgyis untam már a konfigomat :U

[Szerkesztve]

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#8) Franklin válasza _Gudella (#5) üzenetére

Franklin
(senior tag)

Remélem a Win98 Classic Theme is marad... sose tetszett az XP csili-vilije és van egy olyan sejtésem, h a Vistáé se fog... :)

[Szerkesztve]

(#9) Gh0sT

Gh0sT
(PH! addikt)

''A Microsoft ezúttal kínosan ügyel arra, hogy ne használja a „minimális követelmény” szószerkezetet, így mindössze annyi derül ki a szoftvercég ajánlásából, hogy egy 512 MB memóriával szerelt számítógép a Vistára történő átállás után hozni fogja a Windows XP grafikus képességeit (felületét), teljesítményét, illetve stabilitását.''

Szerk.: most nézem, hogy már írták... akkor OFF

[Szerkesztve]

Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

(#10) arpi6k

arpi6k
(PH! addikt)

XP meddig lesz éleképes a Vista mellett?

Intel & ATI

(#11) orbano válasza b@ndi (#6) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

olvasd el a szöveget, könyörgöm: ha egy 512 rammal szerelt gépen ÁTVÁLTASZ XPről Vistára, akkor a Vista hozni fogja az XP szintjét.
de ez várható is volt. a többletteljesitményt az új gui igényli ugyebár...

A vér nem válik VAZZE!™

(#12) ngabor2 válasza arpi6k (#10) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ameddig a w98 az volt az xp mellett...

attól, hogy kijön a vista, még nem fogja mindenki őrült módon lecserélni a jelenlegi winjét rá. szerencsére...

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#13) Alvin_ti4200 válasza arpi6k (#10) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sokáig, szerintem 2008 végéig lesz támogatás hozzá.

(#14) faster válasza Thomas1 (#4) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Milyen remek is lesz a hekkelt Vistával nyomulni, de előtte jól classic themére állítani durciból, nehogymá a hülye microsoft mondja meg, mi az a mósönblör.
Azon senki nem cirkuszol, hogy DX9 szintű GPU kell az OSX felületéhez is az összes effekthez?

[Szerkesztve]

(#15) sTERNI

sTERNI
(fanatikus tag)

Én nem attól félek, hogy nem lesz elég jó gépem jövő év elejére, hanem attól, hogy megint a szokásos windows váltásos idegelések jönnek.. 5x boot idő, 3x ráklikkeltem-és-miért-nem-indul idő. A csúcs desktopjukkal meg csináljanak amit akarnak.

www.theskynet.org - Hungary alliance

(#16) Hubertus

Hubertus
(újonc)

gusztustalan. ennyi hardver egy oprendszernek?
trabant alá traktorgumi

(#17) La Palma

La Palma
(lelkes újonc)

sajna úgy tűnik, hogy mire kijön a vista, az összes mai csúcsgép zx81-ként fog viselkedni alatta
szerintem a gyártók rányomják a ''Windows Vista Capable'' matricát a gépre és adnak még a csomagolásban egy ''NON'' feliratú matricát, hogy majdan a régi matrica elé lehessen ragasztani ;]

''Élni tudni annyi, mint röhögni a halálon és meghalni a röhögéstől'' (Boris Vian)

(#18) _Gudella válasza Franklin (#8) üzenetére

_Gudella
(őstag)

a Windows Classic az az ami a win98/win95-ben volt, és továbbra is marad. Legalábbis a beta-ban volt...

(#19) ArGab válasza arpi6k (#10) üzenetére

ArGab
(senior tag)

Szerintem ez csak MS-től függ. Eredetileg nem 2006 végén járt volna le az XP terméktámogatása? :F Nekem rémlik valami olyasmi, hogy a Vista csúszása miatt hosszabítottak.

(#20) faster

faster
(PH! nagyúr)

Miért tök egyformák a Vistás topikok első 50-100 hsze? Miért nem képes senki egy épkézláb önálló gondolatra?
Mindig ugyanaz a süket duma a classic felületről, meg a többi. Csak tudnám, mi a fenének nektek másik oprendszer.

[Szerkesztve]

(#21) Male válasza Thomas1 (#4) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ebben a legjobb az, hogy a csendesség és fogyasztás csökkentés miatt terjed a VGA-kon a 2D és 3D mód megkülönböztetése... így majd a Win GUI miatt is maxon fognak menni... remek. (bár lehet ez driverből ki tudják majd küszöbölni... talán...)

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#22) _Gudella

_Gudella
(őstag)

Azért azt nem értem miért csinálnak egyesek úgy, mintha kötelező lenne használni a 3d-s desktop-ot ha Vistára váltasz...

(#23) faster válasza _Gudella (#22) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Én azt nem értem, hogy egy olyan rendszernek mi értelme, aminél a legszembetűnőbb változás a felület, arra izmozni, hogy milyen király lesz a classic themével használni.

(#24) Kalandor válasza faster (#20) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

hát ez az. nem kell nekik.

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#25) faster válasza Kalandor (#24) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

És ezt minden topikba be kell írni, mert ez olyan jó hobbi. És még ki tudja, hány ilyen cikk lesz, amihez majd nyílik topik is, és amiben hosszú oldalakon keresztül lehet fejtegetni, mennyire fölösleges a Vista, nemiskellutálom. De classic themevel! :D

[Szerkesztve]

(#26) Thomas1 válasza faster (#23) üzenetére

Thomas1
(PH! addikt)

Igen, ez valóban kissé (nagyon) értelmetlen dolog. De majd a milliomos kölyök fel tud vele vágni, hogy milyen szép nála a windows, míg a szomszédnak mennyire cúnya. Természetesen 3x annyiban is van a gépe, de a játékok ugyanúgy futnak, mert a 3D Desktop elveszi a vid. kártya erejének a 40%-át. :P

(#27) erdoke válasza faster (#20) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ami miatt kellene nekünk, arról szót sem ejt a MS...:U
(GYK: fájlrendszer, multitasking javítása, memóriakezelés, stb.)

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#28) Thomas1 válasza faster (#25) üzenetére

Thomas1
(PH! addikt)

Aki akarja, úgyis használni fogja, és annyit szed ki belőle, amennyi jólesik neki. Aki meg full csicsával használja, annak úgy kell.

(#29) flimo válasza ngabor2 (#12) üzenetére

flimo
(őstag)

Azért Win98 meglehetősen instabil volt, az XP stabilitásban minőségi javulást hozott. Ugyanez XP -> Vista viszonylatban nem biztos, sőt. Céges desktopok 50%-a mai napig Win2000, mert minek nekik XP? Ugyan azt csinálná 42+áfáért, mint eddig a 2000, és még macera lenne az átállás is. XP addig marad elterjedt, amíg nem kezdenek el kijönni a Vista Only játékok és progik.

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#30) Thomas1 válasza flimo (#29) üzenetére

Thomas1
(PH! addikt)

És reménykedjünk, hogy nem mostanában lesznek ''Vista only'' programok.

(#31) flimo válasza sTERNI (#15) üzenetére

flimo
(őstag)

Mi kényszerít rá, hogy válts? 1-2 évig biztosan semmi, hacsak nem a divat.

(#32) faster válasza Thomas1 (#26) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Igen, ez valóban kissé (nagyon) értelmetlen dolog. De majd a milliomos kölyök fel tud vele vágni, hogy milyen szép nála a windows, míg a szomszédnak mennyire cúnya.

És? :F Ezért van ez a Vista-hadjárat minden cikk topikjában? Az OSX-nél meg mindenki leborult, hogy mekkora királyság. A novell most fejleszti a hasonló xgl grafikus felületét, ami majd valószínű a SUSE linuxban fog debütálni. Kit érdekel, mit csinál a milliomos csemete, nem Velvet magazin vagyunk, még egyelőre.

Természetesen 3x annyiban is van a gépe, de a játékok ugyanúgy futnak, mert a 3D Desktop elveszi a vid. kártya erejének a 40%-át

Hát ennek se füle se farka.

(#33) faster válasza erdoke (#27) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

A fájlrendszer nem nagyon fog változni.

(multitasking javítása, memóriakezelés)

Nem tudom, a béta nekem nem tűnt ebben sem jobbnak látványosan az XP-hez képest.

(#34) rup1u5

rup1u5
(PH! kedvence)

és mi a helyzet a DC procik kihasználásával?
változik valami az XP-hez képest?

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

(#35) Thomas1 válasza faster (#32) üzenetére

Thomas1
(PH! addikt)

Természetesen 3x annyiban is van a gépe, de a játékok ugyanúgy futnak, mert a 3D Desktop elveszi a vid. kártya erejének a 40%-át

Hát ennek se füle se farka.

3x annyiba került a gépe, mint a szomszédé, aki Classic felületet használ, de a játékok ugyanúgy futnak, mert a 3D Desktop megeszi a vid. kártyát. :F

Tudom, hogy nem vagyunk Velvet, de asszem erősen ez felé tendál a világ. Akinek telik rá, az nagy mellénnyel mutogatja.

Peace. :R

[Szerkesztve]

(#36) flimo válasza Thomas1 (#30) üzenetére

flimo
(őstag)

Gondolom a 64 bites progik miatt vált majd ''komoly'' felhasználó, ha vált, a 64 bites XP-ről nem sok jót hallottam.

(#37) flimo válasza erdoke (#27) üzenetére

flimo
(őstag)

Új filerendszer majd Vista után jön ki, de XP-hez is

(#38) afterburner_

afterburner_
(őstag)
LOGOUT blog

hat en a halo 2-re elszek kivancsi tenyleg only vista lesz e:)

Digimax 2850 mah ipari AA tölthető akku (120g) * CISS-es nyomtatók * Minőségi tinták * Canon nyomtatófejek * Patronok, akár régi kellékanyag beszámítással * >>>>>>>> www.nyomtassotthon.hu <<<<<<<<

(#39) zLegolas

zLegolas
(őstag)

Engem az érdekelne, hogy a csilli villin kívül egy normál felhasználó mivel kap érdemben többet, mint egy XP esetében.

Hacsak tényleg nem a Vista Only akalmazások jelentik majd a kényszert.

(Tegnap olvastam, hogy állítólag a Vista kék halálkor az ''Astala Vista'' feliratot fogja 3D-ben forgatni :B )

[Szerkesztve]

Én normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!

(#40) flimo válasza zLegolas (#39) üzenetére

flimo
(őstag)

ÁÁ ez jó :D

(#41) faster válasza zLegolas (#39) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Korainak tartom Vista only alkalmazásokról beszélni, mikor maga a Vista 2007-ben fog kisker forgalomba kerülni.

Engem az érdekelne, hogy a csilli villin kívül egy normál felhasználó mivel kap érdemben többet, mint egy XP esetében.

Mondjuk ez engem is érdekelne, összefoglalóan valaki leírhatná, és akkor már mindjárt értelme is lenne a topiknak. :)

[Szerkesztve]

(#42) _Volkovy_

_Volkovy_
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

na, ez szép lesz, ha beszaggat az operációs rendszer ablaka a grafika miatt..
idióták! hülyék! teljesítményhajsza forever, majd ez fogja kihasználni az SLi-ket?

(#43) flimo válasza _Volkovy_ (#42) üzenetére

flimo
(őstag)

Ha nem akarod nem kell használnod, aki meg akarja az tudja. Sőt még azt sem mondhatod, hogy kifizettetik veled, mert a starterben nem is lesz aero.

(#44) Kalandor válasza faster (#32) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

osztom a véleményed, mégis azt kell mondjam, hogy ott ez nem annyira mellbevágó, hiszen OSX esetén jórészt együtt és egy helyen veszi a végfelhasználó a szoftvert és a hardvert.

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#45) faster válasza Kalandor (#44) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

De miért lenne ez mellbevágó? A felület kikapcsolható, ha valaki mindenáron Vistát akar, de a régi felülettel, ezt is megteheti. Arról nem szól a fáma, hogy a classic felülethez milyen hardver szükséges, de az biztos hogy PS2.0 VGA nem kell hozzá. Ha pedig a classic felülettel is sok memóriát zabál, akkor ez megint nem a felület hibája. Nem értem a gondolatmenetet, csak gondolkodás nélküli anyázásokat látok.
Én azt látom, hogy lesz egy új felület, meg XAML, meg double buffering, ami a régi felületen nem volt, és ami szvsz eléggé gáz.

[Szerkesztve]

(#46) Kalandor válasza faster (#45) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

hogy miért megy a flame?:)
Káeurópaiak vagyunk, idegrendszerünk roncsolt, vécépapírunk kemény, Windowsunk másolt, shareware-jeink crackeltek, Photoshopunk minimum Verbatim disztribúció.

(#47) zfarkas

zfarkas
(senior tag)

Xgl, hehehe: [link]
Kororaa: [link]
Kororaa screenek: [link]

Raw Dark Pure

(#48) Cathfaern

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Szörnyű ami megy itt :(

Egyrészt: ha elindul valamilyen teljes képernyős alkalmazás, igen a grafikus rendszer ki fog szállni a videókártyából, így a játékoknál semmilyen teljesítmény csökkenés nem lesz emiatt.

A másik, hogy a linuxos XGL-nek gyakorlatilag 0 a gépigénye, egy teljesen alap gépen (vmi normálisabb videókártyával) simán fut. Aki nem hiszi, itt egy demo verzió, ki lehet próbálni: [link]

Ja még annyit, ez egy liveCD, kiírod, majd erről beootolsz és betöltődik a rendszer, nem kell semmit telepíteni, CD-ről fut.

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#49) faster válasza Cathfaern (#48) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Épp most töltöttem le, este kipróbálom otthon. A videó, amit láttam, eléggé látványos volt.

(#50) zfarkas válasza faster (#49) üzenetére

zfarkas
(senior tag)

Hidd el, a videó semmi a realtime élményhez képest!
A Kororaa-t megmutattam a héten 3-4 megrögzött Windows-felhasználónak, hát majdnem lefordultak a székről :D

Raw Dark Pure

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.