Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) nap

nap
(őstag)

Ugy latszik, annyira intelligensre sikeredett a haz tervezese, hogy csak a vinyot ismertem fel (azt is csak a masodik kepen :) ), meg talan a tapot. Ezek szerint nagyon jol szerelheto ez a haz, kulonosen a cd/dvd/iro szempontjabol, valamint a ventillatorok a haz elejen biztositjak a hangtalan mukodest. :)
Arra nem jottem ra, hogy mi az a fem cucc a vinyo es a tap kozott. Spoiler?

http://nap.uw.hu/tdu/bajnoksag

(#2) _Volkovy_

_Volkovy_
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

én felismertem még két ramot is :) ja és ha szemeim nem csalnak akkor ez serial ata vinyó?? mindenesetre a proci típusára is kíváncsi lennék ha nincs rajta venti..

(#3) Den válasza _Volkovy_ (#2) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

van venti, csak nem közvetlenül a procihűtőn
nézd meg elöl azt a tölcsért két ménkű venti van rajta

www.streetquad.hu www.agroquad.hu www.yomoto.hu

(#4) Male válasza _Volkovy_ (#2) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Intel gép VIA procival :))

Hát nem hinném, hogy hűvös és zajtalan:
1, vinyó a gép elejében (már régóta alulra és hátulra rakják, hogy ne lehessen hallani)
2, ventik a gép elejében, ráadásul kettő (legalább)
3, rohadt zsúfoltnak látszik az egész (egy csomó vezeték is látszólag teljesen rendezetlenül)

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#5) pilóta válasza Male (#4) üzenetére

pilóta
(PH! kedvence)

Én se nagyon látom, hgoy mitől lenne ez halkabb és hidegebb mint egy miditorony ház. Baromi zsúfolt, szerelhetetlen. Legalábbis így első ránézésre. Persze lehet, hogy majd jól kiderül, hogy mégse...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#6) Den válasza Male (#4) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

1. mai vinyókat a gép elejében sem hallani
2az a két 8 centis venti mondjuk 2400rpm-en, nem igazán kelt zajt

(#7) &rew

&rew
(őstag)

Akkor nezzuk aranyaiban :) Ha az ott egy vinyo es hosszaban a haz fele, akkor ez egy pici haz (najo, szal kisebb, mint a tornyom) es az elejen ket hatcentis venti van es mondjuk osztozkodnak a feszultsegen (6-6V) :D
Na?

dodge charger - ford mustang - dodge challenger

(#8) neduddki válasza nap (#1) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Hajra a kabeleket is felismertem!!!!!:-))))))))))))))
Amugy gyari osszeszerelt gepeknel oke! Lasd emlegetett fujitech, de konyorgom probalt mar vki vmit bele tenni azokba a hazakba! Aszt az elvezetet nem kivanom senkinek! Errol is kb ennyi a velemenyem!

udv

neduddki

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#9) Male válasza Den (#6) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

1, a mai vinyókat is hallani, főleg ha használatban vannak (ha csak pörögnek, akkor tényleg nem hallani a folyadékcsapágyasokat)
2, Hát 2400 rpm-en még bőven zajosak a ventik (ha az 8 centis -> 950-1000 rpm között tényleg hangtalanok, de 1400-1600 körül már hallani)

A mostani gépem ennél halkabb szerintem: procihűtő pillanatnyilag 1000 rpm körül (P4 2Ghz, gyári hűtő SpeedFan-nal lelassítva), videokártyán passzív hűtés, folyadékcsapágyas vinyó a gép aljában alul, amit egy 8 centis venti levegőztet 900 rpm-en, tápventi szintén 900-1100 rpm körül megy most. Semmi más zajforrás nincsen a gépben. Így most a tőlem pár méterre levő videoban hallom a szallag zúgását, ugyhogy tényleg halk a gép.

Persze lehet, hogy csak nekem nagyon jó a hallásom (ez végülis bizonyított -> pár éve volt hallásvizsgálat, ami rohadt jó lett).

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#10) telcom

telcom
(tag)

Irodába tökéletes addig amig nem kell valamit kicserélni menne. Szerintem borzalmasan néz ki.

telcom

(#11) hungeek

hungeek
(őstag)

bazzeg..... 10 percig kerestem hol a winyó mert én először az a háttérben lévő alaplapnak azonosítottam be, közben az nem alaplap és nem hátul van hanem elől :))
azé az én gépemnél semmi sem lehet halkabb:
Duron 1,2 rajta egy GW hűtő 2000rpm-en (nuku hang.... tényleg semmi mások szerint is)
GF2 passzív hűtés => 0 zaj
Seagate 'Cuda IV: folyadékcsapágy => még ha eszeveszettül kavar akkor sem hallani, viszont kurvára meleg, ennek ellenére nem láttam szükségesnek hogy hűtsem külön (télen alapban nem kell félni a melegtől, nyáron pedig benyomom szobámbana kondit és 19 fok :)) )
Mindez egy egész kellemesen szerelhető, csendes MIDI Codegen házban.

Jah: és az ágyam mellet vana gép és egész éjjel megy (download :) ) és nem zavar!

Joey doesn't share food!

(#12) JulWCZar válasza Den (#6) üzenetére

JulWCZar
(őstag)
LOGOUT blog

''2az a két 8 centis venti mondjuk 2400rpm-en, nem igazán kelt zajt''

Na, ehhez kell a jo szem :))

| http://putraware.ini.hu | Putra Writer 1.9 magyar freeware webszerkesztő

(#13) sh4d0w

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezt a házat bizonyára nagyon király szerelni, mert nem látom az alaplapot... :(((

http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core

(#14) almapaprika válasza pilóta (#5) üzenetére

almapaprika
(lelkes újonc)

Azt hogy mitol lenne halkabb azt en sem tudom, a hidegebb az OK-nak nez ki.
Szerintem szetszedtek egy rendesen megtervezett SUN-gepet es lekoppintottak. (Bocs, a vinyot atraktak mashova) Abban is szepen elol van ket venti és nyomja be a levegot. A hazban tulnyomas van es a hideg levego a procira megy itt. (nezd meg a tolcsert a ventik mogott) A meleg levego meg mehet amerre lat fent kifele, a tulnyomas kiviszi.
A bibi csak az, hogy ez az elgondolas se nem uj, se nem halk. Ahhoz hogy eleg jo kis tulnyomast csinalj a hazban, be is kell nyomni a levegot. Minel jobb hutes kell, annal intenzivebben. Szoval ha nem egy Word-ot futtato irodai geprol van szo, akkor az elso ventiknek is porogni kell. No aztan hallgasd meg, hogyan szol egy viszonylag halk venti, ha egy racson at rangatja befele a levegot. (Peldaul ha leszeded egy Azona haz hazventijet, es kiprobalod, mennyivel hangosabb lenne kivul mint belul.)

(#15) tocsa

tocsa
(senior tag)

Felment bennem a pumpa a hír hallatán.

Mi az Intel célja? Az, hogy 10-20 GHz-es procikat gyártsunk, mert az a jó, az kell a népnek. Ja, hogy több száz wattot fog fogyasztani? Nem elég a léghűtés? Sebaj. Alkalmazzunk vízhűtést.

A vízhűtést egyébként támogatom, csak a trendet kell itt figyelni. Nem az a célja elsődlegesen, hogy halkabb legyen a gép (ez másodlagos, csak ''szerencse'', hogy a vízhűtés azon kívül hogy hatékonyabb, halkabb is), hanem hogy valamivel elvezessék azt az áramot, amit majd a jövőbeli sok GHz-es szarok termelnek. Kinek kell ez? Kinek f*sznak van szüksége 10 GHz-es procira?

Nemrég csak fórumokban viccelődtünk, hogy a vízhűtés majd szabvány lesz. Hamarosan ez nem vicc, hanem valóság. A következő lépés mi lesz 7-8 év múlva? Szabvány folyékony nitrogén hűtés, hogy valami lehűtse a 200 GHz-es proci fejét. Mert az jó.

Vazze.

Üdv.

Clevo P180HM: 18.4", GTX560M SLI, i7 2670QM, 12GB 1600MHz RAM, 750GB 16MB HDD

(#16) Den válasza tocsa (#15) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

ugyanezt mondtuk a 100 mhz-es procik idejében, minek egy ghz-es, meg mivel fogjuk hűtenei...

Aztán ma már a belépőszint is gigaherc fölött van. A teljesítmény meg kell, még a mai gépeknek is nagyon kicsi a teljesítményük.

(#17) Cathfaern válasza tocsa (#15) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

El kéne olvasni a teljes hírt egy kicsit figyelmesebben :DD Gondolom a ''Big Water'' (Nagy Víz) zavart meg.

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#18) tocsa válasza Cathfaern (#17) üzenetére

tocsa
(senior tag)

Szó sincs róla, jól beparáztam :D

De figyeld meg: ami késik nem múlik!

Clevo P180HM: 18.4", GTX560M SLI, i7 2670QM, 12GB 1600MHz RAM, 750GB 16MB HDD

(#19) esteban

esteban
(senior tag)

Esetleg valaki tudja hol lehet megtalalni a pontos ATX specifikaciokat:
alaplap merete, az alkatreszek elhelyezese stb ...
valamint az egyeb szabvany mereteket.

koszike

iBook + RedBull :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.