Hmm, cuki kis darab, és tényleg lehet haszna..
Csak pl Windows telepitesnel leformázott gépre megszívhatom 
..

Hmm, cuki kis darab, és tényleg lehet haszna..
Csak pl Windows telepitesnel leformázott gépre megszívhatom 
..
Király,cd-tár pc-hez. Mekkora 5let!
kíváncsi lennék,itthon mennyibe fog fájni,márha lesz...
Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet
azzal lehetne megfejelni, ha lenne benne cd/dvd olvasó is 
Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

Az a 2.0-ás verzióban lesz 

Amúgy király a cucc, engem nagyon érdekelne, de csak emberi árban 
hát a 198ójróból mire ideér legalább 50+sarc lesz...ismerme jó magyar árképzést..
[Szerkesztve]
Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet
Jol jönne otthoni cdk tárolására...Na megyek is körbenézni nálunk 

Vazz. Lehet hogy mégse lesz ilyen cuccom 
Ez baromi jó, ha cd olvasó is lenne benne(nem dobná sokkal az árat) akkor még ezzel se kéne szórakozni, h te tedd be a lemezt, jukebox, meg lustaság rulez 
Ja ez #3-ban már le van lőve 
[Szerkesztve]
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

Valszeg nem vagyok célközönség és az a baj, de ez mennyivel jobb a CD-tartó + katalógus-szoftver kombónál? 

Ez ki is adja neked. 
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
nagyságrendekkel...valaki írta elébb,hogy lehet,lesz olyan rev,amibe már cd-rom/dvd-rom is lesz.na az lenne tényleg a nagy durranás
pl jelszavazhatod az egyes lemezek elérhetőségét.
Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

Jó cucc, de ilyen, 20e feletti árat soha nem adnék érte. Max 6-8e ft-t érne nekem egy ilyen, de ez az ár meg elég messze van még a valóságtól. Marad a sorbarendezett számozott cd-k, és a katalogizáló porgi.
Computer games don't affect kids; I mean if PacMan affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music
Namost ezt készpénznek veszitek?
Én úgy olvastam ki, hogy heccből lett írva, hogy a rev 2-ben lesz olvasó..

Csak tehetnének bele egy cd dvd lemez megsemisítőt is, sose lehet tudni

Sajnos nem csak a termék, hanem az ár is ütős... Amíg el nem olvastam az árat, tök jónak tűnt...
[Szerkesztve]

Kb 700 forintert veszek egy ''lapozgatos'' CD-DVD tarolot, es kikeresem egy programmal az adatbazisbol, hogy melyik CDn-DVDn van a keresett allomany.

Én meg inkább HDD-n tartom a dolgokat, franc fog lemezekkel vacakolni.
Department of Redundancy Department

Hat eleg mokas arcokat tud vagni az ember ha a HDD romjai felett mereng...

Nincs hozzá Linuxos Driver 
Ma bejött egy kövér nő a boltba...

Ha jol szamolom, mar az otvenes evekben voltak zenegepek. Bedobtad az aprot, kivalasztottad, hogy mit akarsz, es mar nyomta is a gep.
Azota eltelt 50 ev...
http://nap.uw.hu/tdu/bajnoksag

sztem sokat dobna az egyebkent is kisse magas arat. gondolj bele: eloszor is kell maga az olvaso. azutan kene vmi mechanika, ami a lemezeket bele/ra/akarhova helyezi. ha megnezed, ebben a mostani verzioban semmi sincs. egy (lepteto?)motor meg valami nagyon egyszeru mechanika, ami beszippantja a lemezt meg kiadja. a merete is lenyegesen none, ha ugyanezt a megoldast szeretnek olvasossa tenni. nezz meg egy mostani autos cd-tarat. ezek mar nem (annyira) karcoljak a lemezeket csere kozben, de a 12 lemez ellenere nem picik, holott a lemezek egymas folott vannak.
esetleg most gyorsan talaljunk ki egy minden eddiginel jobb, otletesebb elrendezest a tarolas-olvasas problemajanak megoldasara es JukePh!ox 301 neven hozzuk is forgalomba 
[Szerkesztve]
dodge charger - ford mustang - dodge challenger

Vagy az elveszett, eltört, összekarcolt DVD felett
RAID-ről hallottál már? 
A másik probléma, hogy hozzászoktam, hogy a hálózatról bárhonnan, bármit el tudok érni. Sokkal kényelmesebb, mint átmenni a másik szobába, előtúrni egy lemezt, berakni... pár kattintás és már ott is vagyok.
Department of Redundancy Department

A lustaság rabja vagy! 
twollah: Cd-k ellen szól, hogy idővel tönkremennek. Bátyámnak, és ismerőseimnek a 8-10 évnél idősebb írott cd-i mind olvashatatlanná, vagy hibássá váltak, pedig mind tokban volt, és nem karcosak. Egy vinyónak pedig 90%-ban csak a mechanikája romlik el, ami cserélhető, és az adatok nem vesznek el. Pláne ha az ember utánaszámol, jobban jár egy vinyóval, mint cd-dvd írogatással:
Egy DVD író nettó 12e ft. Mondjuk 160Gb-nyi lemez (36db) 10500 nettó ft. Egy egyszerű matematikai számítással rájövünk, hogy ez összesen 22500 nettó ft. Most egy ugyan ekkora winchester 19800 nettó ft. Egyértelműen a vinyó éri meg, még keresgetni sem kell a cd-k közt, nem kell ki-be dugdosni, etc. Oké, lehet azzal vagdalózni, hogy egy vinyó nem 160 gb, hanem kevesebb, de még úgy is kb egálra jön ki az ár, ami egyértelműen azt tanusítja, hogy nem éri még meg a hajlékony lemezre való írogatás.
Computer games don't affect kids; I mean if PacMan affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music

Pár éve láttam már ilyet a depón hirdetve... (Az nem Imation volt...)
Aki hülye, haljon meg!

Páran panaszkodtak hogy mért nincs benne CD/DVD-olvasó. Kéremszépen, csak fantázia és egy kis modding kérdése az egész, nameg kell venni mellé egy ilyet: Bővebben: link...

Hehe. Jó vicc ez a számítás.
Az írót csak egyszer kell megvenni, tehát ne lefelé menjünk kapacitásban hanem felfelé, és máris jobban megoszlik az ára. -> Csökken a GB-onkénti ár. Ahhoz meg hagy ne szóljak hozzá, hogy 290Ft-s DVD lemezzel számolsz, de a nép gyakran nem ennyiért veszi.
Nem mondom, hogy a DVD jobb megoldás. De inkább csak kényelmi szempontból előnyös a HDD.
A winyós tárolás tényleg jó. Főleg valamilyen hálozatos rendszerben, de ha már több vinyó kell vagy csak a legnagyobb vinyók elégségesek, akkor kezd az is kényelmetlenné és költségessé válni. Míg a DVD-nél nem nagy különbség, hogy 50 vagy 100 DVD lemezed van.
[Szerkesztve]
Aki hülye, haljon meg!

Hát elég érdekes lenne összemoddolni egy DVD váltóval... 
Aki hülye, haljon meg!

A nép nagyrészt a vinyót is olcsóbban veszi, tehát ebbe ne menjünk bele, az összes árat az Aqua honlapjáról néztem.
Természetesen nagy mennyiségben gazdaságosabb a dvd, de egy átlag felhasználónak nincs 160-200 Gb-nál több adata.

Asszem ez volt a depón is:
Bővebben: link
Aki hülye, haljon meg!

De nem harmadáron... Szóval teljesen más nagyságrend...
A többivel egyet értek.
[Szerkesztve]
Aki hülye, haljon meg!

Ja, de megoldható. A tároló egyenesen az olvasóba tolná a lemezt, az olvasót meg bedobod egy firewire-s külső házikóba, és kész a komplett rendszer. De ha elég nagy a házad (egy stackerbe talán be lehetne már építeni, de ebbe Bővebben: link biztosan) akár mehet az egész a gépbe, és akkor még a firewire-t is megspórolod.