Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Kriza

Kriza
(őstag)

Jaj de jó lenne már egy tesztet látni az asztali proccokról.
Remélem a bemutató után nem kell sokat várni.

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#2) Retekegér

Retekegér
(PH! addikt)

12 MB L2 Cache? OMG! :Y
Ha a Duo és Quad tagokat elhagyják, akkor majd a számozásból lehet következtetni a magok számára?

<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

(#3) Raymond válasza Retekegér (#2) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem lehet, mert ahogy mondtak terveznek olyan is hogy a 2+2 negymagosban letiltanak 2 magot igy lesz belole 1+1 ketmagos 12MB (6+6) cache-el.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#4) Keldor papa válasza Raymond (#3) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szvsz azzal akarnak majd szembeszállni az AMD X3 ellen.

(#5) dokar

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

általánosságban 20 százalékkal nagyobb teljesítményt ígér

tesztekben 10 százalékot láttam :U

extra

(#6) Keldor papa válasza dokar (#5) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

általánosságban :U

(#7) leviske

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor már felesleges E6750? Inkább várjam ki az újakat? :F

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#8) Zeratul válasza Raymond (#3) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Minek? hibás Barcelonából lesz a 3 magos X3, gondolod majd 1 jó Core2 Duo mellé raknak 1 hibásat? X3 egybe fogja látni a 2MB L3-t, míg egy ilyen 3 magos Intel asszimetrikusan 2 mag osztozna 6M míg a másik egyedül bitorolná a 6Mb-t.

Kihozatali arányra kiváncsi leszek, na meg a nagy cache nem igazán kedvez a tuningnak se.

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#9) Renwick válasza Retekegér (#2) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Nagyjából igen, legalábbis most úgy tűnik:

Core 2 Q9xxx - négymagos
Core 2 E8xxx - kétmagos

üdv

R.

I see you blaming each other -- And I love you still

(#10) Drizzt válasza Kriza (#1) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én egy tuningtesztet várnék. Jó lenne, ha léggel bennük lenne az esély a 4Ghz-re.

(#11) Keldor papa válasza Drizzt (#10) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szerintem 4,5GHz-re is lesz esély a jelenlegi állás szerint!:)

(#12) erdoke válasza dokar (#5) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ebben elvileg minden benne van, az architekturális változások és a magasabb órajel is. Legalábbis én nem láttam, hogy azonos órajelet hangsúlyoztak volna. Az is igaz, hogy néhány alkalmazásban (ahol az SSE4-et már implementálták) akár 80 %-os is lehet az előny.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#13) erdoke válasza Drizzt (#10) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Már 5,5 GHz-nél járnak a 4 magossal, persze extrém hűtéssel. :Y

(#14) JohnnyX

JohnnyX
(senior tag)

Sok a Ghz manias, mint inkabb teljesitmeny manias :W

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#15) hunnylander

hunnylander
(őstag)

Extrém tuningolás a IDF-en. :))
[link]

Úgy látszik a tuningolhatóságnak igenis van marketing értéke, nem is kevés.

www.HunnyF1.com

(#16) Tuco Ramirez válasza leviske (#7) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Jó pár hónap még, amíg kijönnek az asztali gépekbe való 45nm-es Intel procik. Szerintem ne várj a vétellel.

SC2 ID: Peter 1714

(#17) Raymond válasza Zeratul (#8) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

El is olvastad amit irtam? Mert a valaszodnak semmi koze hozza.

(#18) TeeJay

TeeJay
(PH! kedvence)

szegény AMD-t még majd ez is húzni fogja :U
durva ez a fejlődési sebesség

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#19) rudi

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ejnye, hát ilyen nagyon pattogtatja az ostort az a fárnya K10, hogy ennyire kell loholni? :) Egyre kíváncsibb vagyok rá, csak jönne már ide asztali fronton is. Jajj milyen jó kis árcsaták lesznek itt az olcsóbb processzoroknál. Kár, hogy a mostani A64 X2-m teljes mértékben kielégíti (sőt túlszárnyalja) a teljesítményigényemet...

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#20) leviske válasza Tuco Ramirez (#16) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Oké, megfogadom. :D

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#21) hunnylander válasza JohnnyX (#14) üzenetére

hunnylander
(őstag)

Ez teljesítmény mánia. :DDD

Mert itt nem 'Pentium 4'-szerű GHz-ekről van szó, hanem a továbbfinomított 'Core 2' architektúra GHz-eiről.

www.HunnyF1.com

(#22) Obi-1 válasza rudi (#19) üzenetére

Obi-1
(őstag)

Intel egyszerűen igyekszik kivéreztetni az AMD-t, mert az a tyúkszemére lépett a K8-Prescott csatában. Na meg vissza kell szerezni a régi részvény-árfolyamot, a vezetők pénze is abban áll.

Only a Sith deals in absolutes.

(#23) gliskard

gliskard
(fanatikus tag)

Szép és jó ez a fejlödés, de a 1333 fsb sem biztos, hogy elég lesz a 4 mag etetésére (Erre utal a megnövelt cache is), és nem valószinü, hogy itt gyorsan megjelenik a mainstream vonalban az 1600-as FSB.
Gondolom az intel gözerövel dolgozik az integrált memoria vezérlön, mert a server vonalon már kezd kiütközni ennek hiánya...

Minden esetre saját tapasztalatom, hogy a 4 maghoz (söt már a 2-nél sem árt) már komolyabb (lehetöleg hw) raid alrendszer is kell, ha az ember ki akarja használni a munkában.

-a véleményem a sajátom és még az is lehet, hogy tévedek-

(#24) Savage5 válasza rudi (#19) üzenetére

Savage5
(senior tag)

Most vagy tényleg ennyire jó lesz a K10 és Intelék tudják, hogy kapnak tőle két oldalról pofont, vagy csak növelni akarják a pozíciójukat biztos, ami biztos alapon. De a tempó tényleg feszített.

...

(#25) erdoke válasza gliskard (#23) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Már nem dolgozik rajta gőzerővel, mert gyakorlatilag készen van. Tegnap egy teljes Nehalem wafer-t mutatott be Otellini az IDF-en. 8 mag, 16 logikai szál egyetlen prociban.

RAID akkor kell, ha HDD-intenzív is egyben a munka. Nem minden ilyen, sőt.

(#26) erdoke válasza Savage5 (#24) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Egyelőre csak tartják a terveket és az 1+1 éves ciklusokat (2 évente csíkszélesség-váltás, 2 évente új architektúra, időben egy évvel eltolva egymáshoz képest). Mivel 2006-os a Core2 65 nm-en, 2007-ben aktuális 45 nm-re váltani, majd 2008-ban 45 nm-en új architektúrát bemutatni. Talán ti nem vettétek komolyan. ;)

(#27) FehérHolló válasza Raymond (#3) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az azért ciki, mert a 2 mag akkor az FSB-n keresztül kommunikál, és előjön a jelenlegi 4magosok legnagyobb teljesítményvisszaszorító hatása a 2magos prociknál is.

rudi: Azért ez a lépés elég rég be volt jelentve, szóval szerintem nem lehet ráfogni Intelre ez alapján, hogy berezelt K10-től. (X48 chipset más téma. :D)

JohnnyX: Egy architektúrán belül a teljesítménynövelés egyik legalapvetőbb módja az órajel emelése.

[Szerkesztve]

Ember embernek farkasa.

(#28) hunnylander válasza Savage5 (#24) üzenetére

hunnylander
(őstag)

Nem kell a jövő idő, a K10 már debütált.

Az hogy az Intel mit miért csinál és hogy ez rohanás e, azt csak ő tudja.

Véleményem szerint nem rohan, csak tartja magát a roadmap-jához, és azt sem sejthette pl. egy évvel korábban, hogy az AMD meg majd nagyon nem tudja magát tartani a saját roadmap-jához és késve, gyengécske órajelekkel indítja a K10-et. Ezért a növekvő szakadék.

Persze az nyilvánvaló, hogy az Intel soha többé nem akar égni az AMD ellenében, ezért előtte akar járni.

www.HunnyF1.com

(#29) SzlobiG

SzlobiG
(PH! félisten)

Lehet, hogy most nem ugrok bele egy Quad vételbe mert végül is idén még simán elég a 2mag, persze ki mire használja a gépet.:)

Mindenesetre várom már a penryt.

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#30) Savage5 válasza erdoke (#26) üzenetére

Savage5
(senior tag)

És ha megnézzük az előző hírt, miszerint 1333-ról 1600-ra akarja növelni az FSB-t az Intel, ha nagyon muszáj? Az utiterveket meg direkt nem néztem a csúszások miatt, főleg ugye AMD csúszik/csúszott megint. Valahogy még mindig megmaradt az az érzésem, hogy a kisebbik gyártó sürgeti a dolgot a másik oldalon, de ne legyen igazam. :)

...

(#31) rollins válasza rudi (#19) üzenetére

rollins
(őstag)

Most felcsigáztál. ;) Kicsit kétséges, hogy jobb lesz a penrynnél, de ha sikerül a Phenomot 2.8ghz -re tornázni, sztem a játékosok kedvence lesz. (az új Intelek mellett persze.) Amd meg 2008 2. felében szeretne már 45nm -re állni, ami remélem sikerül nekik akkor. Meg ha az eljövendő Intel cpu imc -t fog használni, meg ha a HTT -hez hasonló (megint elfelejtettem a nevét) fejlesztését is valóra váltja, törheti majd megint a ''fejét'' szegény Amd.

[Szerkesztve]

(#32) .mf

.mf
(PH! addikt)

Micsoda dolog, hogy a hír említést se tesz arról, hogy Otellini beszéde alatt Fugger/Charles Wirth fenn a katedrán egy -100°C alá hűtött B1 Penrynnel (talán 5.2GHz-en - azt mondta, fenn inkább biztos sebességet állított be; de ment 5.56GHz-en is) 10 világrekordot döntött meg.
Sztem ennek a ténynek, hogy a CEO beszéde alatt, nem is ők, hanem egy meghívott, ismert és elismert tuning-meister külsős, bemutatta, hogy már most mennyire lehet húzni a procit, sokkal nagyobb jelentősége van, mint az összes többi bejelentésnek, mert azok már úgyis rég kiszivárogtak vagy várhatóak voltak.

Raymond: 2+2 -> 1+1? Nem hallottam róla, pedig szoros figyelemmel kísérem a híreket, és baromságnak is tartom.

Dokar: azonos TDP mellett != azonos frekvencián.

Zeratul: már mondták, hogy jó a yield; és mint látod, egy B1 Penryn is elég szép teljesítményre képes már. Fugger azt mondta, hogy 4.5GHz-et alapfeszen hozott...

Tuco Ramirez: sajnos idén csak a szerver és az extreme edition lesz.

Gliskard: IMC-s Nehalem kísérleti darabok már készen vannak; de Inteles belsősök azt mondják - sőt, mások is - hogy 1P rendszerekben nem jelent számottevő különbséget; az asztali gépek többsége pedig olyan.

Rollins: régi nevén CSI, most viszont QPI-re nevezték át (QuickPath)

(#33) Raymond válasza .mf (#32) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor lehet megsem kisered olyan szoros figyelemmel? :)

[link]

A legelso review ami kijott tegnap este:

''Interestingly, Intel is toying with another, more permanent possibility for some future Xeon products: disabling one core on each of the two chips in a package in order to yield a dual-core solution that has 6MB of dedicated L2 cache per core. This move could allow a distinctive mix of single-threaded performance (as dictated by both cache sizes and clock speeds) within a given power envelope.''

Utolso elotti bekezdes a ''Goin' to Harpertown'' szekcioban.

(#34) gliskard válasza erdoke (#25) üzenetére

gliskard
(fanatikus tag)

tervezéssel és dtp-vel foglalkozom, ott elég sokszor a hdd a szük keresztmetszet és nem csak a photoshop esetében. Ez igaz a video vágásra is. Persze ezen kivül még van 1000más, de minden esetben ahol komoly adatfeldolgozás folyik elönyös a gyors raid. Na meg az oprendszer scrach-elése miatt is dob egy picit a rendszeren, pláne 32bit-es XP-n ahol a 2 Gb ram gyorsan megtelik.

de amugy sem rossz, pl. a stalkernél gyaroklatilag észre sem veszem amikor tölt pálya közben :)

[Szerkesztve]

-a véleményem a sajátom és még az is lehet, hogy tévedek-

(#35) .mf válasza Raymond (#33) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

The Inquirer is ír sok baromságot, techreportnál is úgy emlékszem volt már kacsa - nem látom sok értelmét, amit itt írnak (hacsaknem hibás chipeket hasznosítának evvel), és máshol sem láttam megerősítve. A két mag így csak az FSB-n keresztül kommunikálna, és evvel a késedelemmel talán többet is veszít, mint amennyit a +6MB L2 cache-el nyerne, figyelembe véve a javított prefetch-et.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.