Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Nantucket

Nantucket
(kvázi-tag)

Kíváncsian várjuk, milyen lesz és mikor lesz kész. Miért kommersz az e-sata? Remélem nem lesznek nagyon drágák a kábelek az optikai szálak miatt.

Gyűlölöm a HDD-ket

(#2) ftc

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mire kell ekkora USB sebesség?

(#3) Kinder válasza ftc (#2) üzenetére

Kinder
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

hogy ne két nap legyen telepakolni a 256 gigás pendrájvot :)

[Szerkesztve]

(#4) sTERNI válasza ftc (#2) üzenetére

sTERNI
(fanatikus tag)

Amikor RS232 volt akkor miért kellett az USB 1.0? Vagy utána az 1.1, esetleg a 2.0? :U
Ahogy fejlődik a technika, egyre több/nagyobb adatot dolgozunk fel, kell a nagyobb átviteli sebesség.
Ez olyan, mint ha azt kérdeznéd, hogy miért kell 56kb/s-nél nagyobb sávszélesség az internetezéshez.

www.theskynet.org - Hungary alliance

(#5) EQMontoya

EQMontoya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

végülis csak annyi értelmét látom egyelőre, hogy a raid tömbös külső tárolókat is lehet majd usb-re kötni... egy külső hdd-nél még nem korlátozzan jelentősen a maximális sebsséget az usb.

Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/

(#6) ftc válasza sTERNI (#4) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nézd

HDD-k nem tudják kihasznállni
DVD-RW-k se

De ha tudsz olyan eszközt aminek kell ekkora sebesség és napi forgalomban kapható...

(#7) sTERNI válasza ftc (#6) üzenetére

sTERNI
(fanatikus tag)

A lényeg éppen az, hogy nem a mai eszközöket kell nézni, mert akkor már rég elkéstek volna a tervezéssel/fejlesztéssel. Mire oda eljutunk, egészen biztos vagyok benne, hogy lesz ami kihasználja. így hirtelen pl a digit kamerák és társaik jutnak eszembe. Ott elfér a ez a sávszél is.

www.theskynet.org - Hungary alliance

(#8) Kriza válasza ftc (#6) üzenetére

Kriza
(őstag)

Azért egy USB-s tokba szerelt 3,5-ös HDD nem a legfürgébb, köszönhetően az USB korlátainak... :U

Mondjuk van egy érzésem, hogy az optikai adatátvitel miatt a kezdetekben aranyárban lesznek az ilyen kütyük.

[Szerkesztve]

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#9) Male

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez a vegyes kábelezés asszem jó drága lesz...

Amúgy fejleszthetnének a P&P részén is... mert eredetileg az volt a nagy szöveg, hogy mindent elég csak rádugni a gépre, és menni fog... ehelyett ittvan az ''elöször a drivert telepítsd, és csak utána csatlakoztasd, mert ha nem, akkor két napig szenvedsz vele'', stb. (pl egy kis flash chip tárolhatná a szükséges drivert... így frissíthető is)

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#10) fLeSs válasza EQMontoya (#5) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

pedig de... :U

(#11) rudi

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Aha, 300 MB/s, meg jó dárga optikai kábel hozzá. Jobb is hogy 2009-ig nem nagyon lesz belőle semmi. Inkább a Wireless USB-t tolnák ezerrel és minél olcsóbban.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#12) ngabor2

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

haogy a vegyes kábelezés drága lesz-e... csak amíg el nem terjed, és emiatt le nem megy az ára.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#13) rudi válasza Kriza (#8) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ma már rengeteg 3,5''-os eSATA-s külső rack van, és a 2,5''-os méretben is kezd elterjedni. Mire normálisan lendületbe jönne, addigra itt lesz az új USB, majd meglátjuk, kell-e valakinek.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#14) M@trixfan

M@trixfan
(őstag)

Nagyon remélem, hogy az USB hibáinak javítására is rámennek és nem csak a sebességre. Jó lenne ha végre a külső usb háttértárak nem fognák meg a processzort nagy mennyiségű adat másolásánál. Több helyen tapasztaltam már ezt, Firewire esetén egyszer sem fordult még ilyen elő. Nekem valahogy a Firewire sokkal átgondoltabbnak tűnik, ráadásul a tapasztalt valós átviteli sebességek is gyorsabbak.

twitter: MatrixfanLive

(#15) FehérHolló válasza ftc (#2) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Például ''játékos'' egerek, preciziós beviteli eszközök, kamerák, ilyesmik.
(Külső HDD-ket már említették előttem.)

Ez a téma miért a HDD csoportban van? :)

[Szerkesztve]

Ember embernek farkasa.

(#16) t72killer válasza rudi (#11) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Inkább kezdenék el idén karácsonykor nyomni, hogy 2009-re legyen belőle vásárolható termék...

gondolj bele: 2009 végére simán lesz pl 8x-os BLU-ray íród, és lehet, hogy USB-csatin akarnád használni laptophoz.

Másik dolog, pl a webkamerák: [link] - ő például, és általában a normálisabb felbontású webcam-ek nagyon durván USB-limitáltak, ha pl HD-ben (főleg ha full-HD-ben) szeretnél kommunikálni (=full HD stream a kamerából a gépbe, gépben tömörítés+a tömörített megy pl a videokonferenciára).

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#17) FehérHolló válasza t72killer (#16) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Webkameráknál nagyobb gond az alacsony feltöltési sebesség.

Ember embernek farkasa.

(#18) bambano válasza ftc (#6) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A klavi :))

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#19) bambano válasza ngabor2 (#12) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hogy a vegyes kábelezésben az optika meddig fogja bírni a kibehúzkodást, számomra kérdés...

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#20) FehérHolló válasza bambano (#19) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Biztos megoldják valahogy. Például: fémes csatlakozás.

Ember embernek farkasa.

(#21) t72killer válasza FehérHolló (#17) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

no jó, civilizált országokban, amik a számtech termékek főpiacai (=USA, UK, Ny-EU, Japán, Honkong, stb) már ma sem gond pl a 10/1MBps kapcsolat:)) Megaztán 2009-re az is lehet, h nagyrészünk mobil-szélessávon fog inkább lógni:))

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#22) Loha válasza ftc (#2) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Sokkal több értelme van mint a SATA2-nek vagy a PCIe 2.0-ának, mert ellentétben ezekkel az USB 2.0 már egy jó ideje szűk keresztmetszet, 35MB/s körül vége van, ami egy mai mobil vinyónak is kevés, meg már a pendriveoknak is.

(#23) TESCO-Zsömle válasza FehérHolló (#20) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én tudom mire lessz jó!

2009-re lessz ugye ''normál áron'', addigra meg hemzsegni fog a piac a több TB-os SSD-ktől. Na azokhoz! Valszeg SATA-t is kiüti a helyéről, de ebben nem vagyok biztos...

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#24) t72killer válasza FehérHolló (#20) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igen, ez teszi drágává az optikai cuccokat, az üvegszál uis fillérekért készül:) (=vmi párszáz Ft kilója.)

#22: a SATA2-nek azonnal lesz értelme, ahogy az SSD-k sebessége normális szintűre (300MB/s) nő, már most is van SSD, ami 100MB/s felett teljesít, nemhogy 2009-ben:))

A PCIe 2.0/3.0 tényleg túlzás, ott nem látom az előnyt, mégha a maiaknál 10x erősebb VGA-kkal rukkolnak elő, akkor se igen :o Kb +CPU-t lehetne tenni PCIe-re:DDD

[Szerkesztve]

(#25) daa-raa

daa-raa
(MODERÁTOR)

És vajon lesz dedikált sávszélesség bizonyos eszközök számára? Mert ha nem, akor teljesen mindegy mekkora a vezérlő teljes sávszélessége. Bármelyik eszköz számára elfogyhat a rendelkezésreálló bármelyik pillanatban.

ftc: Arról ne feledkezz meg, hogy az USB-s eszközök fürtözhetőek, és az összes eszköz ezen a sávszélen osztozkodik. Lehet, hogy egy sima háromportos IEEE-1394b vezérlő bizonyos területeken így is fölényben lesz.

t72killer: A PCI-E 2.0 nem biztos, hogy alapvetően a VGA-k miatt született. Komolyabb RAID vezérlők azért ki tudnak futni a jelenlegi x16 korlátaiból.

[Szerkesztve]

Si vis pacem, para bellum.

(#26) t72killer válasza daa-raa (#25) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ja, a raid dologban lehet igazságod, főleg ha a megálmodott 3-500MB/s írási sebességű SSD-ket pakoljuk rájuk. Huuh, ilyenből 2 RAID 0-ban, és a ramdrive-ot ki lehet kukázni :DDD

(#27) Loha válasza t72killer (#24) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Szóval a SATA1 még semminél sem jelent szűk keresztmetszetet, tehát ráérnének most bevezetni, ehhez képest az USB 2.0 már évek óta szűk keresztmetszet.
Azért érdekes, hogy egyes csatolószabványok mindig az igények elött járnak legalább egy generációval, az USB meg jópár évvel le van maradva. Nincs elég pénz az USB-ben? ;]

Sztem ezt az SSD-s dolgot csak álmodtad... ;]

[Szerkesztve]

(#28) t72killer válasza Loha (#27) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

(jogos, még csak álmodtam :DDD , de remélem 3 éven belül valóra válik:)))

ez volt régen a pendrive-okkal, emléxem, hogy már évek óta usb 2.0-ás csatik voltak mindenhol, és verték át az embereket a ''kompatibilis USB 2.0-val (de csak 1.1es sebességgel megy...)'' penriveokkal, amiknek a lassúsága soxor csak kipróbáláskor derült ki :((( Én se értem :F

(#29) FehérHolló válasza TESCO-Zsömle (#23) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ne vagy biztos benne, de tudod... :U

t72killer (#21): Arra írtam válaszul, hogy a webkameráknak szüksége van a plusz 4560Mbit/sec (vagy mennyi is pontosan) sávszélre.

[Szerkesztve]

Ember embernek farkasa.

(#30) TESCO-Zsömle

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

t72killer: PCI-express 2.0 (ha VGA-k szemszögéből nézzük) akkor nem a sávszélesség miatt kerül bevezetésre, hanem amiatt a 300W miatt, amit csatin peresztül pumpál a kártyá(k)ba!

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#31) FehérHolló válasza TESCO-Zsömle (#30) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mintha egyik jelenlegi VGA is többet fagyasztana 200W-nál...

[Szerkesztve]

Ember embernek farkasa.

(#32) TESCO-Zsömle válasza FehérHolló (#29) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Bocsánat! Én fogalmaztam félreérthetően!

Abban nem vagyok biztos, hogy nyugdíjjazza SATA-t.

Abban pedig igen, hogy SSD-k lazán ki fogják használni ezt a sávszélességet.

(#33) TESCO-Zsömle válasza FehérHolló (#31) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mintha PCIe csati képes volna 200W-ra...

Kákán is csomót??

(#34) Loha válasza TESCO-Zsömle (#30) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Azért azt majd figyeld meg, hogy nem azzal fogják reklámozni az új VGA-kat, hogy nem kell rájuk tápcsati, hanem azzal, hogy kétszeres sebességű PCIe 2.0-ás csatival rendelkeznek. :U

(#35) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ezt a kábelt sem fogjuk akkor csavargatni-tekergetni

True Success is Blonde

(#36) daa-raa válasza TESCO-Zsömle (#32) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Abban ne is legyél, mert nem fogja.

Si vis pacem, para bellum.

(#37) TESCO-Zsömle válasza Loha (#34) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez egy dolog. Sőt... Én még azt is el tudom képzelni, hogy rajta hagyják a tápcsatikat, vagy kitalálnak egy ''újfajta'' csatit, amivel az alaplapon keresztül a 2.0-t lehet megtápolni, hogy vegyék és vigyék az új x-ezer W-os tápokat...

(#38) FehérHolló válasza TESCO-Zsömle (#37) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ne érts félre, nem direkt beléd akarok kötni.

Attól még, hogy az alaplapon vezetik a kártyákhoz a 300W-ot, és nem közvetlen a táptól vezet oda egy külön madzag, miért kellene kisebb teljesítményű táp?

Szerk.: Kicsit töröltem, nem akarok itt flame-elni.

[Szerkesztve]

Ember embernek farkasa.

(#39) Komplikato

Komplikato
(PH! addikt)

Papiron minden marha jól hangzik, a sebességgel nem is lesz hiba, de ...

Ha nem oldaják meg valahogy a CPU függőséget és/vagy a CPU visszafogását USB eszközök részéről, ha nem oldják meg az ingadozó átviteli sebességet (ami miatt sok ''profi'' inkább FireWiret használ, nem véletlenül) és azt az apróságot, hogy valahol 5-10 db USB eszköz között az OS összasz*rja magát. (Nálam ez eddigitapasztalatoknál valahol 6-7 eszköz körül volt, de bizonyos körülmények esetén 5-nél, nesze neked 127db fürtözhető eszköz.)
Szóval ha ezeket nem oldják meg, akkor tök felesleges ...

P.S. Amúgy mi a szitu a wireless USB porjectttel? Igaz én magam részéről marhára nem bízom az ilyen eszközökben, de hátha csökkentené a spagócák számát a gép körül ... :F

Close the World ..... Open the Next!

(#40) TESCO-Zsömle válasza FehérHolló (#38) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez a dolog (a kisebb táp) megint viszonyítás kérdése!

Megpróbálom másképp.

Nem lessz szükség sokkal nagyobb tápra, mint amit a géped fgogyaszt, de meg kell venned, mert csak az irreálisan nagy (és ezzel együtt drága) tápokon van olyan csati, ami a gépedhez nélkülözhetetlen...

mod: És egy kis példa! Egy 2900XT-vel szerelt gép sem fogyaszt 400W-nál többet.
2900XT-n 8-pin-es PCI-Express tápcsati van. Ilyen csatival szerelt tápok ált 850W+...

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.