Azért azt kétlem, hogy a gyártók honlapján található üzemidőt (Pentium M procinál ált. 4-6 óra van feltüntetve) ezzel a javítással el lehessen érni. Mindenesetre kiváncsi vagyok mennyivel növeli 
''Your life, your choice...''
(#1) --=Gefi=--

Azért azt kétlem, hogy a gyártók honlapján található üzemidőt (Pentium M procinál ált. 4-6 óra van feltüntetve) ezzel a javítással el lehessen érni. Mindenesetre kiváncsi vagyok mennyivel növeli 
Ha USB cuccok nélkül próbáltad már, akkor semmivel, mivel egy USBs bugot javít. USB használat nélkül semmi hatása nincs.

És ez a winbug vajon 2003 szerverre is vonatkozik?

Ha USB cuccok nélkül próbáltad már, akkor semmivel
Ez nem feltétlenül így van, mert ahogy a cikk is említi egy beépített webkamera is USB felületet használ, ugyan úgy, mint a 4in1 kártyaolvasók, ami majd minden noteszben ott figyel. (Igaz lehet, hogy kártya nélkül nem fogyaszt
)

Naháááát 

Hmm, érdekes...
A gépemben van beépített webcam, meg kártyaolvasó is, szóval szerintem én mindenképpen felrakom, és hétvégén kipróbálom, hogy van-e valami valami hatása ennek a kis patch-nek.
Nekem ''Battery Saving'' üzemmódban eddig is vissza tudta fogni a procit a Power4Gear progi - legalábbis azt írta ki - olyan 480 mHz körüli értékre, szóval nemtudom, hogy ez a javítás ér-e valamit nálam. (Vagy ez a javítás most kizárólag az USB2.0 kikapcsolására szolgál, tehát ténylegesen még további energia-spórolást jelenthet a gépnek...?
)
Másrészt:
a C0 - C4 ACPI állapotok illetve kifejezések mit is jelentenek pontosan? Valaki elmagyarázná nekem röviden?

Ezzel a ''Power4Gear'' progival hogyan lehet a proci teljesítményét állítani? Kell hozzá ez a Power4 Gear+ utility? [link]
Van, valamilyen más progi, amivel akár akkor is tudom állítani a proc. teljesítményét, amikor nem akksiról megy?
Eladó: GlobalSat (BT-338) bluetooth GPS

Hi, igen ez az. (Az ASUS notikhoz adják, a telepítő lemezen rajta van).
Nem nagy dolog, igazából nem sokat szabályoz a gépen, inkább csak a fényerőt, meg a gép/VGA/winchester standby-ra kapcsolásának idejét állíthatod vele.
Ennél sokkal profibb az NHC (Notebook Hardware Control), azzal minden apró kis részletet akkurátusan be lehet állítani (CPU feszültség-értékeket, ATI Powerplay használatát, winchester sebességet, stb..), akár a (proci)terhelés függvényében is! Itt a topikja (kb csak erről van szó benne..
): [link]
Nagyon okos kis software, amióta használom, alig megy a venti a gépben (ha nincs nagy teljesítményre szükségem, akkor szinte teljesen csend van.
).
A Power4Gear-t meg azóta csak azért használom, mert ha akksiról megy a gép, akkor az le tudja venni a proci sebességét 480-ra is, míg NHC-val csak 6x-os szorzót lehet állítani (kb 800 mHz), annál kisebbet nem...
MOD: Az adataidnál láttam: PPC: Loox 720 Megkérdezhetem, hogy ez milyen gép? (link róla, pls.. thx
)
[Szerkesztve]
kipróbálom én is ezt a power4 gear utilityt, megnézzük mennyire tudom maximalizálni vele az üzemdiőt
NHC fenn van, de az csak 800ra veszi vissza
. ja és persze a patchot is felrakom
"Hmm," sed teh lolrus. "Maybe we shud go ask Ceiling Cat?"

''Ennél sokkal profibb az NHC (Notebook Hardware Control)...''
Köszi, ki fogom próbálni! 
''A Power4Gear-t meg azóta csak azért használom, mert ha akksiról megy a gép, akkor az le tudja venni a proci sebességét 480-ra is...''
Melyik beállítás (pl. Super, High, stb.) mellett? (boccs, ha lamer a kérdés)
''...Megkérdezhetem, hogy ez milyen gép?''
Persze 
Ez egy PDA vagy más néven Pocket PC (PPC) [link]

Tetszik a PPC-d. (De ugye nem ezen akarod használni a Power4Gear-t?
)
Nem láma kérdés, csak már az előbb írtam.. (hsz #6): Nekem ''Battery Saving'' üzemmódban eddig is vissza tudta fogni a procit a Power4Gear progi - legalábbis azt írta ki - olyan 480 mHz körüli értékre... 
screammm: HP Notival nemtom működik-e, az én notimon semmi gond nincsen vele (Asus fejlesztés maga a progi is..) Egyébként ASUS-okokn van 1 külön funkció-gomb is kiosztva a Power4Gear-os teljesítmény-beállítások kapcsolására, de persze szoftverből is lehet vezérelni simán.
Az egyes sémák módosíthatóak - én úgy vettem észre, hogy - (pl LCD fényerő) és a program automatikusan meg is jegyzi őket (legközelebb is azon az értéken lesz, amire átállítottad..)... de külön is lehet editálni aza egyes értékeket.

nemtudom, sajnos nem volt még alkalmam idle-ben lévő serverek fogyasztását mérni (túl ritkán vannak idle-ben
)
tapasztalod amúgy a hibát v csak kérdezed?

''De ugye nem ezen akarod használni a Power4Gear-t?''
Dehogy. Az van olyan inteligens, hogy terheléstől függően állítja. A progi az Asus notimra kellene, ill. a Power4Gear fenn is. A gondom csak az vele, hogy Hálózatos üzemben nem tudom lejebb venni a proc. teljesítményét, erre kerestem volna valamilyen progit...
Ha jól értem, akkor ez nem jó a CeleronM-hez, mert az nem tud sebességet visszavenni? Vagy én értelmeztem félre? 
"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

OK, bocs, tényleg hülye kérdés volt.. 
Hálózatos üzemben nekem sem sikerült lejjebb vinni a szorzós, így maradt a 800MHz, viszont a fesz-csökkentésel tényleg hűsebb valamivel lett a proci (41-42 fok, a korábbi 45 helyett), akkuról azóta nem próbáltam, de így biztosan tovább is bírja valamennyivel..
KrenAtesz: nem, Celeron M-mel nem fog működni
[Szerkesztve]

Szépen elkanyarodtunk 

MItől?
Végig a noti-üzemidőkről volt szó.. na jól van, az igaz, hogy az USB kifejezés nem sokszor hangzott el eddig.. 
Valaki tudja esetleg, hogy a gépemben lévő webcam USB-s lehet-e?
Érdemes feltennem a patch-et? (persze gondolom sok bajom nem lehet belőle ha felrakom, csak érdekel a kérdés...)
MOD: vááá, ez volt az 1000. szakmai hsz-em! 
[Szerkesztve]

nem jut eszembe más értelmes interface belső webcamre, uh gondolom igen

Köszi. Felrakom a peccset, és ha lesz valami érezhető eredménye, megírom.

Azért kérdeztem, mert volt XP is és 2003server is a noteszen, de nem tapasztaltam különbséget az akkuidőben.

Az én belső kártyaolvasóm PCMCIA-n csatlakozik.
You'll Never Walk Alone --- http://www.tothgabor.hu
Vajon lessz ilyen javítás processzorokra is?

˘˘°°UP°°˘˘Szeresd az embereket...Hisz ők sem szeretnek téged...Nem az a baj, hogy nagy az isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés!!

Konkrétan milyen további javításra gondolsz? 
[Szerkesztve]

Attól tartok Bill isteni beavatkozására, minek következtében a windows majd konstans 0%-os prociterhelést, feleannyi feszültségen üzemelést, sőt egyenesen a CPU sleep módban tartása melletti intenzív alkalmazásfuttatás lehetőségét kínálja.
Szóval ploteus, ne reménykedj. Csodák vannak, de azért ez már kicsit túlzás. Még Bill-től is.

Csákány!
Az én ASUS notimban CeleronM proci van és annik is frankón visszaveszi a sebességét a PowerGear4 progi!
Ja és ez a másik akku takarékoló progi nem akad össze a powergear-rel???

Hi,
abszolút nem akadnak össze, sőt, az NHC-ban választhatsz, hogy akarod-e, hogy mindkettő (illetve 3 a windows ACPI-t is beleszámolva) menjen-e, vagy csak a PG4, stb. pöpec, csak ajánlani tudom!
Szerk: ööö, bocs, most láttam csak hogy CeleronM... szerintem az csak látszólag veszi vissza... a korábban belinkelt topikban írta valaki, hogy így járt NHC-val legalábbis.. de nemtom...
Szóval szerintem a Cerka nem állítható, maximum a fesz... (NHC sem kezeli le..
) Ha van még kérdés, szvsz folytassuk ott inkább.. 
[Szerkesztve]

Csá!
Ezt az XP frissírést (amiről a topik neve is árulkodik) hol lehet letölteni, mi ennek a pontos neve?
Lécci segítsetek!

A magyar link: [link]
(Az angol nyelvű MS oldal linkje az eredeti cikkben ott volt.
)
www.eladomakonyvem.hu

Köszi a linket
de sajnos nem tudom letölteni, mert azt írja ki, hogy nem jogtiszta az XP 
Nem tudnál véletlenül erre valami megoldást????
Előre is köszönöm szépen
!!!!!!!!!!!!!

jogtiszta oprendszer beszerzése? ![;]](/dl/s/v1.gif)

Én valami racionálisabb megoldásra gondoltam. 

GOTO postaláda.
De az OS vásárlása teljesen racionális dolog. Mert, hogy valaki nem vesz meg egy PS-t hogy játszogasson vele heti 2 órát, az egy dolog, ha nem is szép. De egy win annyira azért nem húzós...

Kedves Sssent, nagyon nagyon szépen köszönöm postaládám értékes tartalmát
!
Sajnos szegény hátrányos helyzetű egyetemista fiatalnak nemigen van pénze jogtiszta software-t vásárolni, örülök, hogy a gépet ki tudtam nyögni! De egyébként már nagyon unom ezt a cigánykodást a feltört progikkal, szóval ha lesz lóvé tuti nem fogok szarozni a jogtiszta sf. vásárlással!
Szóval még1szer köszönöm szépen!