Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) erdoke

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Amennyiben ez a lépés együtt jár azzal, hogy a dobozos, végfelhasználóknak szánt változatok egy kicsit olcsóbbak lesznek, vagy jobb minőségű hűtőt adnak hozzájuk, én üdvözlöm az új árazási rendszert.

Habár az is igaz, hogy egy Pentum D hűtőjére csak nagyobb ellenállást, vagy más típusú, lassabb ventilátort kell tenni, és máris tökéletes a Core2 processzorokhoz. :D

[Szerkesztve]

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#2) Viszlát

Viszlát
(KORREKTOR)
LOGOUT blog

Félrekatt.

[Szerkesztve]

(#3) _seth_

_seth_
(PH! kedvence)

''a Pentium 4 processzorok ettől kezdve a vállalat belépőszintű választékát képezik majd.''

Egy korszak vége....

|| Opel Vectra B tulajdonosok baráti köre - OpelVectraB.gportal.hu ||

(#4) _Gudella válasza erdoke (#1) üzenetére

_Gudella
(őstag)

talán nem is kell változtatni a mostani ventit, mivel hőmérséklet szerint változik a fordulatszáma, tehát egyszerűen lassabban fog forogni a conroe-n :)

(#5) azbest

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Aha... szóval a ''nesze itt a markodba'' processzort ugyanannyiért adják oda, mintha hűtővel és csicsás csomagolással lenne? Akkor a nagy gyártóknak sem feltétlen érí meg oem-et venni (hiszen ugyanannyiért hűtőt is kaphatnak hozzá... pár cent megtakarításért bármire képesek)
Had gyüljön csak a szemét... majd hegyekben áll az összeszerelő üzemek mellett a használati útmtató meg a csili vili kartondoboz :U

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#6) _Gudella válasza azbest (#5) üzenetére

_Gudella
(őstag)

szvsz ezért fognak az összeszerelő üzemek továbbra is oem-et venni, még ha csak nem is olcsóbb, mert nekik a hulladék kezelése is plusz költséget jelent. Meg plusz monkásokat kéne beállítani a dobozok kibontogatására :)

ráadásul ha még nem is olcsóbb a tálcás proci az intel-nél, a nagytételben szállítása biztos jóval olcsóbb mint a dobozosé...

[Szerkesztve]

(#7) ^Bundi^

^Bundi^
(őstag)

Lehet a kiskerben is tálcás procit venni olcsón? ;]

Nos Omnes Una Manet

(#8) Xpod

Xpod
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tehát ha jól értem akkor vagy megveszed majd jó drágán a CPU-t egy olyan hűtővel amit nem biztos hogy használni fogsz, vagy megveszed a komplett gépet méregdrágán. Egyre jobb...

Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

(#9) ody42

ody42
(senior tag)
LOGOUT blog

sztem sem rossz ötlet, legalább végre lesz processzor dobozom is :)

(#10) _Gudella válasza Xpod (#8) üzenetére

_Gudella
(őstag)

hát igen ez valóban nem az igazi, mert én sem használom soha a gyári hűtőt (vizet neki :) )

(#11) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mekkora mázli, hogy az AMD új gyára már ezerrel termel. :)
Az Intel emeljen csak, ez mindenképp kell a további piacvesztéshez. ;]

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#12) kovsol válasza _seth_ (#3) üzenetére

kovsol
(PH! nagyúr)

és a celeron az mi lesz majd :B

Fan of !Hollywood Hírügynökség! Xbox360 gamertag: Lindom |Aki betartatja a törvényt azt ő maga is tartsa be.|

(#13) Yutani válasza kovsol (#12) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Celeront csak tesztelési céllal árulják majd, éppen csak arra lesz jó, hogy megnézd, indul-e a géped, míg megérkezik az ''igazi'' processzorod... :DDD

[Szerkesztve]

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#14) biga válasza kovsol (#12) üzenetére

biga
(senior tag)

Mondjuk a mostani P4...

''Azt mondják, elmebajban szenvedek... De én nem szenvedek, élvezem minden percét!''

(#15) _seth_ válasza kovsol (#12) üzenetére

_seth_
(PH! kedvence)

Azt az alaplapohoz fogják adni mint egy SATA kábelt :D

(#16) _Gudella válasza biga (#14) üzenetére

_Gudella
(őstag)

szerintem arra gondolt, hogy a jelenlegi Celeron mi lesz ezután :)

(#17) kovsol válasza _Gudella (#16) üzenetére

kovsol
(PH! nagyúr)

igen pontosan

_seth_: ez tetszik :D

Fan of !Hollywood Hírügynökség! Xbox360 gamertag: Lindom |Aki betartatja a törvényt azt ő maga is tartsa be.|

(#18) rudi

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem tudom, miért rinyál, aki rinyál... Olvastátok az utolsó bekezdést:

Intel mindemellett újabb, július 23-ától életbe lépő árcsökkentést jelentett be, melynek során több Pentium D, Pentium 4 és Celeron D processzor ára csökken akár igen jelentős, maximum 60 százalékos mértékben.

Arról van itt szó, hogy a kínai cégek azt csinálják, hogy hatalmas tételekben veszik OEM áron a processzorokat, aztán ők kezdik az európa és többi piac felé vándoroltatni őket szürke inportben, közben meg az Intel és partnerei profitját zabálják le. Ha nincs ez a profit, akkor az Intel logikus, hogy magasabb árakat diktál, hiszen neki és a partnetereinek is kell a bevétel (mellőzzétek a de hiszen úgyis keresnek eleget dumát!). Ha van ez a profit, akkor csökkenteni lehet a dobozos termékek árát, és, ahogy a hírben olvashattátok, csökkenni is fognak.

A másik dolog, meg hogy vessétek össze a kétmagos A64 és P4 árakat. A tesztek alapján egészen jó Pentium D-k, árban sokkal kedvezőbbek az A64-eknél. A Core cuccokról nagyjából annyit kell tudni, hogy hasonló teljesítmlényt tudnak, mint a Pentium 4-ek és D-k, de negyedét fogyasztják és olcsóbban lehet őket előállítani.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#19) Mackósajt válasza simonzé (#11) üzenetére

Mackósajt
(senior tag)

Sokra megyünk az ezerrel termelő gyárral, mikor így is az AMD procik a drágábbak. Ráadásul a bejelentés lényegében azt jelenti, hogy az Intel kegyetlen árháborúba kezdett az AMD minél gyorsabb kinyírása érdekében. Az AMD gyártókapacitás híjján nem tudta kihasználni, hogy évekig az ő CPU-i voltak jobbak. Most, hogy jön a core duo, az Intel szvsz. elszánta magát, hogy lerendezze ezt a kérdést... Legalábbis a 60% árcsökketés a régebbi tipusoknál elég durva.

(#20) _seth_ válasza Mackósajt (#19) üzenetére

_seth_
(PH! kedvence)

Jah csak attól félek, hogy a 60% az a celeron D-re fog vonatkozni....

(#21) Loretto

Loretto
(MODERÁTOR)

A sok tesco gép is majd olcsó 8xx-el lesz szerelve :DDD

Soirée...

(#22) szasza_xp

szasza_xp
(senior tag)

Én is az árakon vagyok fentakadva, nekem is cserélni kellene a 2000-es Nv P4-et de most inkább kivárok AMD X2-t szerettem volna de ilyen áron ( WTF.. :( ) Akkor már inkább veszek majd egy Intel C. D. -t meg ddr2-t. Szóval legyen árháború legalább továbbra is inteles leszek :D

“A jövőnk ködén nem látunk át, de néha talán jobb is..” by Youkai

(#23) erdoke válasza rudi (#18) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Az előzetes tesztek alapján a Core2 teljesítménye nem ''hasonló'' a Pentium D processzorokéhoz, hanem a legtöbb esetben felülmúlja azt, néha nem is kevéssel. Nem csak a fogyasztás miatt lesz az utolsó NetBurst termékvonal ezentúl belépőszintű processzorcsalád. A (várhatóan kétmagos) ''Core Celeron'' megjelenéséig a mostani magasabb órajelű Celeronok szerepét fogják betölteni.

(#24) Surfym@n

Surfym@n
(fanatikus tag)

''ugyanazt tudják a core procik mint a pentiumok, csak negyedakkora fogyasztással...''

bizonyára emlékszik mindenki arra, mikor széchenyi-terv keretében pályázatot lehetett nyerni a korszerű nyílászárók cseréjére, energia-takarékoskodás végett. (vagy ilyesmi).

írjunk páyázatot, adjanak támogatást hogy lecserélhessük az összes pentium D-t core 2 dou-ra, kisebb lesz a villanyszla, és ráadásul pakson elegendő egy blokkal kevesebbet üzemeltetni... :))

Device: ZTE Blade | Android ver: 2.3.7 | FW: gen2@128MB system | Kernel: 2.6.35.7 | ROM: IceArmor II ReBoRn (by Apeelme&Kelzsoca) | Theme: OrangeKiss

(#25) Xpod válasza Surfym@n (#24) üzenetére

Xpod
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Fenéket, gyerünk az Ecopoly-ba egyből.

Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

(#26) _Gomba_ válasza szasza_xp (#22) üzenetére

_Gomba_
(tag)

X2 helyett Celeron D? Igen, az pont ugyanaz a kategória.

(#27) rudi válasza erdoke (#23) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Jójó, gyorsabb a Core (de tudtam, hogy belekötnek majd a kijelentésbe :) ), de ami még fontosabb, hogy alig zabál és olcsóbban is gyártható :)

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#28) szasza_xp válasza _Gomba_ (#26) üzenetére

szasza_xp
(senior tag)

Core Duo -ra gondoltam volna ha nem lett volna egyértelmű. Celeront inkább nem.....
Inkább a halál de az nem ..... :D

“A jövőnk ködén nem látunk át, de néha talán jobb is..” by Youkai

(#29) VargaI válasza rudi (#27) üzenetére

VargaI
(senior tag)
LOGOUT blog

konkrétumot nem lehet tudni pl a 9xx széria árcsökkenéséről? mert most 50k a legkisebb 9xx és jó lenne, ha a 30-40k körül lehetne venni egyet :D, mondjuk egy jó kis 14-15k-s conroe ready asrock lappal :DDD, akkor lehet váltanék a nyár folyamán Intelre :Y (még kimondani is furcsa volt :B (3 évnyi AMD platform után :U))

[Szerkesztve]

Az idő pénz, az egyetem idő, hülyeségekre meg nem költöm a pénzem. - - - - - - - - ''The answer for the ultimate question is: 42.''

(#30) erdoke válasza rudi (#27) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Belekötnek? Én inkább csak árnyaltam. :D

(#31) Renwick válasza VargaI (#29) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Konkrétumokat a forrás táblázatában találsz: [link]

Természetesen 1000 darabos közvetlen partneri árak ezek is.

üdv

R.

I see you blaming each other -- And I love you still

(#32) voronoi

voronoi
(kvázi-tag)

60% arcsokkenes utan mondjuk egy tuningkiraly D 920/930-as 25K lesz brutto? Azert az mar nagyon ut. Ahhoz kepest, hogy nehany hete meg 100 felett voltak. Intel rulz.

(#33) erdoke válasza voronoi (#32) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

A maximum lesz 60 %, a többség azért ennél kevesebb. Nyilvánvalóan a kevésbé versenyképes és/vagy az olcsóbban előállítható termékek ára csökken nagyobb mértékben.

(#34) Renwick válasza voronoi (#32) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Jól beletrafáltál; az általad említett két típus ára 0 százalékot csökken júliusban... :)

üdv

R.

(#35) erdoke válasza Renwick (#31) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Érdemes nézni, hogy mely modellek maradnak meg az utolsó negyedévre is, ill. milyen áron futnak majd a Conroe alapú processzorok mellett.

(#36) ^Bundi^ válasza Renwick (#34) üzenetére

^Bundi^
(őstag)

azért az is csökken most juni 4én
de a pIV 661 es 401ről 183 dollára? :Y

Nos Omnes Una Manet

(#37) Renwick válasza erdoke (#35) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem az utolsó negyedéves lista még nem teljes, én például Core 2 Duo CPU-árakat sem látok Q4-nél feltüntetve (persze lehet azért, mert nem változnak, amit mondjuk eléggé furcsállanék)...

üdv

R.

(#38) voronoi

voronoi
(kvázi-tag)

Amit $316-nak irnak, az mennyi lesz itthon bruttoban cirka?

(#39) Loha válasza _Gudella (#6) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

sztem a nagy összeszerelő üzem is jobban fog járni a bozos procival, ha tudja rakni a gyári hűtőt, mert annak az árárt is meg tudja spórolni. A szemétkezelési díj sztem meg nem lehet olyan magas, mint a hűtők ára...

(#40) fanatic

fanatic
(fanatikus tag)

A rendszert hiába szigorítják! Nem hiszem, hogy a szürke vagy fekete importosok reszketnének a hír hallatára. Ha más nem a végfelhasználó jár rosszul!

Mi az? -Kicsi,zöld és háromszög alakú??? -Kicsi zöld háromszög :D

(#41) Renwick válasza fanatic (#40) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Pedig ezzel pont a szürkeimport egyik fő forrását csapják fejbe, gondolj csak bele.

Mellesleg szürkeimport != csempészés.

üdv

R.

(#42) erdoke válasza Renwick (#37) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ezek augusztus-szeptemberben kerülnek nagy mennyiségben a piacra, és a tesztek fényében az Intel jó eséllyel nem akar már a karácsonyi szezon előtt Core2 Duo árat csökkenteni.

(#43) Renwick válasza erdoke (#42) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Majdlátjuk, mindenesetre ennyi processzort szerintem tuti nem vonnak idén ki a piacról, architekturaváltás ide- architekturaváltás oda...

üdv

R.

(#44) Jodaka

Jodaka
(újonc)

Ha az a táblázat amit belinkeltetek az azt mondjah a Pentium D 950 224 lesz akkor az hazánkban mit jelent majd? Mert átszámolva kb 46k, de erre még akkor jönne valami vagy bruttó itthon is ennyi lenne?

Ideas Are Bulletproof

(#45) Frigo válasza Jodaka (#44) üzenetére

Frigo
(őstag)

Ne $-al hanem Euróval számolj.

(#46) Hitman

Hitman
(fanatikus tag)

Ez az árcsökkentés érintheti a maradék S478-as készleteket is, vagy csak a S775-re vonatkozik?

(#47) Hitman válasza Hitman (#46) üzenetére

Hitman
(fanatikus tag)

[link]A táblázat alatt ugyan ott van, hogy ''Note: All CPUs are LGA775 packaging'', de bízom benne hogy lenyomják a bennragadt s478-as porocik árát is..

[Szerkesztve]

(#48) blackluck válasza erdoke (#23) üzenetére

blackluck
(újonc)

''Nem csak a fogyasztás miatt lesz az utolsó NetBurst termékvonal ezentúl belépőszintű processzorcsalád.''

Ha jól tudom az új 65nm-es Core Duo 2 már nem ezzel a NetBurst-el készül.
Csak azt nem tudom, h az mi is vagy mi lesz akkor helyette, vagy miért is jobb h nem az van.
Vki aki tudja írja meg plz, már kezd az őrületbe kergetni. :F

Ingyenes online játék, ha érdekel katt http://www.travian.hu/?uc=hu2_21788

(#49) daa-raa válasza blackluck (#48) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A NetBurst helyett lesz a Core.

Si vis pacem, para bellum.

(#50) blackluck válasza daa-raa (#49) üzenetére

blackluck
(újonc)

De az mégis miben másabb, miért jobb az,mi is az? Nincs erről vmi leírás-link?

Ingyenes online játék, ha érdekel katt http://www.travian.hu/?uc=hu2_21788

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.