Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Loha

Loha
(PH! kedvence)

híresztelések alapján jó eséllyel lábkompatibilis lesz elődjével, azaz felhasználásának nem feltétele a nyomtatott áramköri lap áttervezése.

Jó esélyel a magasabb FSB-t jobban bíró, válogatott X38-akból lesznek az X48-asok.
Nem mintha nem bírná minden X38-as a 400-as FSB-t, vagy még jóval többet is, de talán majd új magasságokba lehet törni az X48-al.

[Szerkesztve]

(#2) H.O.D.

H.O.D.
(senior tag)

A CPU-k órajele lassan 1-az-1-ben fog menni az FSB-vel :D

Lehet, hogy nem én öregszem, hanem a világ megfiatalodik körülöttem.

(#3) Kriza válasza Loha (#1) üzenetére

Kriza
(őstag)

Meg kb. ugyanilyen módszerrel készülnek majd a 1600-as FSB-s CPU-k.

H.O.D.: végülis az 1600-as FSB 400MHz-t jelent, mivel QDP a busz. :U

[Szerkesztve]

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#4) Gabesz84 válasza Kriza (#3) üzenetére

Gabesz84
(senior tag)
LOGOUT blog

azt nem QPB-nek híjják?

(#5) Keldor papa

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem semmi meddig nyomatják még az FSB-t... AMD nagy előnyben van a HT-vel.:)

[Szerkesztve]

(#6) Kriza válasza Gabesz84 (#4) üzenetére

Kriza
(őstag)

jaaa, lehet. :R :B
Annyi rövidítés, meg mozaikszó, mintha nem is magyarul írnánk. De azért vágod, miről van szó. :R

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#7) D.Orion

D.Orion
(PH! kedvence)

''A DigiTimes forrásai úgy tudják, hogy a kész termékként év végén megjelenő, az alaplapokon várhatóan a jövő év első negyedében feltűnő X48 egy ponton nyújt többet a kurrens nagyágyúnál:''
Kurrens? Ez nem konkurens akar lenni :)

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#8) Kriza válasza D.Orion (#7) üzenetére

Kriza
(őstag)

Szerintem arra gondol, hogy a jelenlegi nagyágyú... ;)
Mondjuk lehetett volna szép magyar szóval is kifejezni. :W

(#9) VaniliásRönk

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Nekem ez a rész tetszett a legjobban: ''Ilyen gyors rendszersebességet igénylő asztali CPU egyelőre nem is szerepel az Intel rövid távú ütemtervében'' :DDD

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#10) FehérHolló válasza D.Orion (#7) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

current -> kurrens = jelenlegi (legalábbis akkor már jelen lesz az X38)
Tehát az X38-nál nyújt egy dologban többet, de ez egyértelmű az utána lévő szöveg alapján.

VaniliásRönk: Az 1.6GHz-es DDR3-hoz is ilyen FSB kell ''hivatalosan'.

[Szerkesztve]

Ember embernek farkasa.

(#11) Balika911 válasza D.Orion (#7) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Nem. :)

szerk.: Látom, már kifejtett magyarázat is érkezett.

[Szerkesztve]

(#12) Yany válasza D.Orion (#7) üzenetére

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

Kurrens, vagyis aktuális, vagyis X38. Nem konkurrens, bár kicsit úgy hangzik, mantha céloznál valamire és lehet, hogy én értem félre: van a konkurrenciában olyan chipset, ami csak ebben térne el az X48-tól?

jancsiga

(#13) tlac

tlac
(PH! nagyúr)

nekem már most is 1600 fsb-vel megy a procim :D

(#14) Rover623 válasza tlac (#13) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

És az nagy szó...:F
;]

primus inter pares

(#15) tlac válasza Rover623 (#14) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

nem

(#16) Rover623 válasza tlac (#15) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én is így gondoltam...;)
:DDD

primus inter pares

(#17) Balu77

Balu77
(senior tag)

Ez az egész jól hangzik, csak a kérdés az hogy ehhez milyen procikat hoz majd ki az intel. Végülis az új 45nm-es prociknál már korábban is felmerült hogy akár 1600-as fsb-n fognak menni.

Ez az egész kezd rendesen elszaladni, lassan félévente cserélgethetem a gépem, hogy mindíg a leggyorsabb cuccom legyen...

izé

(#18) -zolee-

-zolee-
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Úgy tűnik az Intel megint kezd elszállni. Emlékezzünk csak a 875 után jött a 915/925 chipset de hoppá azok nem támogatták a kétmagos procikat, akkor jött is a 945/955 chipset a régiek meg mehettek a kukába. De hopp megnöveltük az FSB -t 1066MHz -re akkor megint kell egy új chipset a régieknek megint kuka szóval előkerült a 975 -is. Aztán elő a P35 -el a Penrynnek mert ezeket még a 965 -ös chipek sem viszik (enek ellenére pl. az ASUS 965 -ös lapjainak 90% -a viszi a Penrynt is) szóval most is kb. ugyan ez a helyzet. Jó lenne ha az AMD nagyot alakítana mert az Intelnél megint kezdenek meghülyülni. :W

''Könnyű fizikai munka --> Ólomlapátolás'' by Hypo!

(#19) klambi válasza -zolee- (#18) üzenetére

klambi
(őstag)

tipikus amcsi marketing dobd el vegyél másikat! :(

http://www.facebook.com/serverhive szerverhozzáférés! | "Mond szépen angolul: Gyors róka!"

(#20) VaniliásRönk válasza Balu77 (#17) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Azt hiszem mindenki nevében szólok mikor azt mondom: Együttérzek veled és a problémáddal. :D

[Szerkesztve]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#21) FehérHolló válasza Balu77 (#17) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát cserélgesd!

Ember embernek farkasa.

(#22) romeozor

romeozor
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

ez a nagy sietség nekem nem jön be. a végén az intel (vagy bármilyen más gyártó) ott fog tartani hogy senki nem tudja megvenni a legújabb termékeit mert abban az évben már 3x is megvette az éppen aktuális ''legújabb'' termékét és nem maradt lovetta egy újabb hypera :(

(#23) he7edik.

he7edik.
(őstag)

Tuti az X38 is akkora segitség lesz mint a P35... :U :(((

Én egyszer megnéznék egy Unreal Engine 3.0-ás játékot komoly grafikával.

(#24) Fáraó

Fáraó
(őstag)

Elsőre az AMD X3 revans hírének tűnik...

VIGYORRRGAZMUS.....

(#25) FehérHolló válasza Fáraó (#24) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez csúcskategória, AMD X3 meg közép-.

Inkább annak tűnik, hogy Intel maximálisan be akarja biztosítani magát K10 ellen. X38 már készen van, valószínűleg nagyban szállítják már a lapgyártóknak, kell valami más végszükség esetére.

Ember embernek farkasa.

(#26) H.O.D. válasza tlac (#15) üzenetére

H.O.D.
(senior tag)

nem? :F

Lehet, hogy nem én öregszem, hanem a világ megfiatalodik körülöttem.

(#27) rudi

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Két dolog jutott eszembe
1. Intel azért érzi, hogy itt sürgősen léni kellhet majd a Phenomokra
2. ez a lépés már elő is van készítve.

Abszolúte nem lepődnék meg, ha a 1600-as rendszerbuszhoz csak BIOS-frissítés kellene az újabb chipseteknél

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#28) scream08 válasza rudi (#27) üzenetére

scream08
(újonc)

Egy BIOS frissítés szerintem is bőven megfogja oldani a problémát. :)

Gigabyte EP35 DS3 | Intel C2D E7300 2.66GHz@3.15GHz 9x350 (1,225V)@CoolerMaster Hyper TX3 | Palit HD4850 Sonic 1GB@735MHz/2100MHz | 4x1GB Geil Ultra 1066MHz@1120MHz (2.2V CL5) | SuperFlower Aurora 600W | Maxtor Diamondmax 10 300GB | Samsung 2253BW | Thermaltake VA1000BWA LanMoto | Logitech G25

(#29) he7edik.

he7edik.
(őstag)

Erre én is gondoltam...
Nade kimondani :B csak utánad :D

Én egyszer megnéznék egy Unreal Engine 3.0-ás játékot komoly grafikával.

(#30) Loha válasza rudi (#27) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Egyetértek, ha az AMD vmi nagyot dobbant, jön az X48 és az 1600-as FSB-vel rendelkező csúcsrajáratott procik, ha nem dobbant olyan nagyot akkor elég lesz az X38 1333-as FSB-vel.

(#31) Mark_o

Mark_o
(lelkes újonc)

ÜDV!
Tudom nagyon alap kérdés ,de ugye minden P35-ös chipset viszi az 1333-as FSB-t? :B

Az élet olyan mint a sakk : sok a paraszt!

(#32) Cerebellum

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

Igazából ez az 1600-as FSB a legutolsó Core2 szériánál semmi perc alatt kivitelezhető.

6850: 333*9 -> 400*9, 3600MHz, ezt válogatni kell
6750: 333*8 -> 400*8, 3200MHz, látott már valaki olyan Conroe-t, ami nem megy ennyit?
6550: 333*7 -> 400*7, 2800MHz, MUHAHA :D

Továbbá találkozott már valaki olyan 965-ös vagy újabb lappal, ami nem tudja a 400-as FSB-t?

Ezt a hírt azért dobta ki az Intel, hogy mindenki számára egyértelművé váljon: a gyártási rendszerükben kb. 3 kattintás, és jönnek a nagyon FSB-s procik.

Megjegyzem, ez a Quadok esetében lenne nagy húzás. Egyébként ha valami csoda folytán az AMD új architektúrája jó lenne, az Intel a 65nm-es Core2-knél utolsó sebességbe fog kapcsolni, és mondjuk egy gyárilag 3,6GHz-en pörgő Core2 Duo/Quaddal mi fogja felvenni a versenyt, amikor az AMD nem tud 2,5GHz felett gyártani? :)

Najó, elszaladtam. A hír arról szól, hogy ki a főnök :)

Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu

(#33) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a Ph!-s tesztben nem az volt, hogy sok sebesség növekedést nem hoz az Fsb növelése?
valamit tudhatnak a K10-ről, hogy így gyúrnak :U

True Success is Blonde

(#34) VaniliásRönk válasza Ste (#33) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

A PH-s tesztekben szinte kivétel nélkül húzott C2-k szerepelnek.

(#35) Ste válasza VaniliásRönk (#34) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

vagyis alapon gyorsabb Fsb-jű procik ennél lassabbak vagy gyorsabbak lesznek? (új vs Ph! tuningoltak)

True Success is Blonde

(#36) nLali

nLali
(fanatikus tag)

Gusztustalan pénzéhesség,hogy tudnak vmit,de csak szép fokozatosan adják ki...elég ciki 1066 után kiadni az 1333FSB-s procikat...ez nem fejlesztés,ez marketing..Fejlesztés az lett volna,ha 1600ra lépnek :(((

Meggyújtás előtt kell a cigarettát eltaposni. Sokkal hatékonyabb.

(#37) VaniliásRönk válasza Ste (#35) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ez kérdés? :D

(#38) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

:U
aham
nem látni a csillagok háborúja :DDD

True Success is Blonde

(#39) Keldor papa válasza Cerebellum (#32) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

400×8=3200MHz
400×9=3600MHz
Valóban durva lenne!:)
Penryn-el talán még a 400×10=4GHz is elképzelhető gyárilag.

(#40) csongi

csongi
(őstag)
LOGOUT blog

Nocsak nocsak. Lehet van egy kis para az inteltéknél? Tartanak az aK10-től? Csak jó az aHT? Még egy kis fsb növelés egy kis óra jel emelés és a c2d is a végére ér?

Nem szép, de legalább jó öreg!

(#41) Dre_Powell

Dre_Powell
(kvázi-tag)

hahhaaahaha....már cask nevetek az egészen. Szánalmas az egész. Amikor a környéken az átlag pc 2 ghz, vagy inkább alatta megy, és nagyrészt az olcsóbb kat. cpuk...

Költse mindenki arra a lóvéját amire akarja, engem nem érdekel.
Én eddig 2-3 évente doptam ki a pénzem pc-re, de ezt az időt is ki fogom tolni, mert baro..nagyon zavar, hogy évente több 100ezret bukok ezen a vackon.
Az elkényeztetett hülegyerekek játékszere ez....akinek munkaeszköze az már más téma.

[Szerkesztve]

(#42) Keldor papa válasza Dre_Powell (#41) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az elkényeztetett hülegyerekek játékszere ez
Erre inkább nem is mondok semmit... a szokásos anyuci, apuci hova tünt, vagy már feljődik a magyarság és kinőtte ezt a dumát? :))

nagyon zavar, hogy évente több 100ezret bukok ezen a vackon.
Marha egyszerű a megoldás, ne költ PC-re és kész, a hangnemből meg egy kicsit vegyél vissza.

[Szerkesztve]

(#43) tlac válasza H.O.D. (#26) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

az fsb-ben 50%-os tuning, ált. könnyen elérhető

jut eszembe nem is 1600 fsb-n megy, hanem 1800-on (8 x 450) :B

(#44) gyomordzsák válasza Keldor papa (#42) üzenetére

gyomordzsák
(fanatikus tag)

Miért vegyen vissza? Elmondta a véleményét ahogy te is. Azt is hozzátette hogy költse mindenki a pénzét arra amire akarja, ill ha munkára használja akkor az más. Miért kell nekiesni valakinek aki a kelleténél egy kicsit ingerülten irja le amit gondol? Mellesleg nekem is az a véleményem, hogy jó pénzért néha a semmit adják el nekünk.
Amugy meg nem akarok haragot :R

Eladó Origen AE S10V fekete high-end HTPC ház

(#45) Keldor papa válasza gyomordzsák (#44) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

hogy jó pénzért néha a semmit adják el nekünk.
Ezzel egyet is értek, én csak az ''elkényeztetett hülyegyerekre'' mondtam, hogy vegyen vissza. :R

Szerk: OFF

[Szerkesztve]

(#46) Balu77 válasza FehérHolló (#21) üzenetére

Balu77
(senior tag)

ááá az kész katasztrófa lenne, már kissé beleúntam, persze amíg vérszemet nem kapok... :DDD

Amúgy ez a sok újítás mind hiába lenne, hiszen a ddr3 ára még az egekben. Igaz az x38 is támogatja még a ddr2-őt, de kezdetben nem volt róla szó, utólag lett. Egy x48-nál már kicsinek vélem az esélyét hogy legyen ddr2 támogatás, habár ki tudja...
Ez a magas fsb a 4 magosoknál lenne az igazi!

izé

(#47) Keldor papa válasza Balu77 (#46) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ASUS Maximus Formula DDR2+X48-as.

(#48) rudi válasza gyomordzsák (#44) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ne haragudj, de ha valaki beír egy ''számítógépbuzi'' (a szó jó értelmében) fórumra ilyesmit, mint amire Keldor papa reagált, akkor ne lepődjön meg, ha elküldik a sunyiba. Az itt megszólalók jelentős részének hobbija a számítógép, amiben nem kell ésszerűságet keresni. A 200 lóerős autó (mennyit is veszítünk egy felsőkategóriás autón a vásárlás pillanatában?), vagy a fajtiszta tízdekás palotapincsi is baromság, mégis sokan teljes odaadással foglalkoznak vele :) Meg kell ezt érzeni, el kell fogadni, hogy hazai pályájukon necces piszkálni őket emiatt.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#49) flimo válasza Dre_Powell (#41) üzenetére

flimo
(őstag)

Én tavaszig egy ötéves configon toltam, a három éveddel sehol se vagy :)

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#50) Balu77 válasza Keldor papa (#47) üzenetére

Balu77
(senior tag)

És tényleg íme: [link] (szép kis hűtés van rajta...) :C

Szép kis év végének nézünk elébe! X48 és 45 nm-es procik. És mindenki 2000-es feletti fsb-ket fog döngetni... ;]

és még hogy érdekesebb legyen az év vége, nvidia jön a 65 nm-es új 8as geforce-okkal, amit kb. úgy saccolok olyan váltás lessz mint anno 7800-ról 7900-ra, amd-ati is áttér 55nm-re, jön az amd asztali 3 és 4 magos, és még ki tudja mi minden!

mod: és majd kihagytam, pár link még, mindenhol erről cikkeznek:
[link]
[link]
[link]
[link]

[Szerkesztve]

izé

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.