Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) anulu

anulu
(PH! nagyúr)

aranyos :) bár soha nem voltam az integrált VGA híve, de ez ebben a felállásban jóanyám gépébe tökéletes lenne.

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#2) Yutani

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Költséghatékony alaplap S939-re. Nálam valahogy nincs összhangban a kettő...

Egyébként ezekkel az integrált vackokkal miért mATX lapokat készítenek leginkább? Ez olyan hülye felfogás...

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#3) Sir Riccio válasza Yutani (#2) üzenetére

Sir Riccio
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Egyszerü a válasz, az integrált VGA-s alaplapokat álltalában ''irodai'' célra tervezik, és ott a cél a kis méret mellett az alacsony hő és zajszint.

Deutsch Richárd Blog & Photography | Esküvői és egyéb fotószolgáltatások - www.riccio.hu

(#4) HERR Z válasza Sir Riccio (#3) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

mért egy rendes atx-es lap mért lenne melegebb és hangosabb mint egy mATX-es?Ezt gondold át mégegyszer...
Illetve ha valaki nem akar játszani, de pl kell neki sok más/tv-tuner, dvb, rendes hang meg még egy lan akkor azzal mivan?Vegyen mindenáron vga-t azt csá?kicsit hülye felfogás -lásd van egész sok 915g-s lap is rendes atx méretben

(#5) faster válasza Yutani (#2) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Egyébként ezekkel az integrált vackokkal miért mATX lapokat készítenek leginkább?

Miért, milyen méretben gyártsák az ''integrált vackokat''?

(#6) Yutani válasza faster (#5) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mondjuk sima ATX méretben. Ez főleg az új platformra átállóknak lenne segítség, amíg az új PCI-E VGA kártyát meg nem veszed, addig jó az integrált is.

Miért, ez olyan extra igény, hogy nem jut eszébe senkinek?

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#7) Renwick válasza Yutani (#6) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezeknél az alaplapoknál ahol tudnak spórolnak. A feleakkora NYÁKon is meg lehet takarítani néhány centet, vagy dodót, ebben az árszegmensben ez nagyon is számít...

üdv

R.

I see you blaming each other -- And I love you still

(#8) faster válasza Yutani (#6) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Az átállóknak? Akik vesznek egy lapot, és nem vesznek bele VGA-t? Mekkora piaci részt tehetnek ki ők? Ráadásul az eddigi integrált VGA-k eléggé nagyon buták voltak, tisztelet a kivételnek, messze nem helyettesítettek egy Gef3 szintű kártyát sem, max a netezésre voltak jók.

(#9) faster válasza Renwick (#7) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Ráadásul logikus, hogy akinek elég az integrált VGA, az más bővítőkártyát sem nagyon pakol abba az alaplapba. Irodai géphez pedig minek 6 szabad PCI slot?

(#10) anaqer válasza faster (#9) üzenetére

anaqer
(PH! addikt)

Szvsz a piac 99.9%-ának ''minek'' az a 6 (5,4) szabad PCI slot... elég régen volt már amikor külön port-, meg IDE vezérlőknek kellett helyet szorítani...

If we can hit that bullseye, the rest of the dominoes will fall like a house of cards... checkmate!

(#11) faster válasza anaqer (#10) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Hát igen, ez már egy másik téma, én inkább csak arra akartam rávilágítani, hogy miért az mATX méretű lapoknál sűrűbb az integrált VGA-k előfordulása.

(#12) ngabor2

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Aranyos lap. Ha még tvout is lenne rajta...
A legtöbbeknek valóban teljesen felesleges sok PCI slot. Ha jó minőségű a hangkeltő rajta, akkor majdcsakhogynem a 2 is sok.ha nem, akkor egy tévékártya mellé kell egy hangkártya is :D

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#13) ngabor2 válasza faster (#11) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

kis helyre kis lap kell. Kis helyre inkább nem tesz még egy kártyát. Ily egyszerű, szerintem.
Ha meg tényleg irodába megy, akkor meg low profile házba is be lehet tenni.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#14) GabeTR válasza ngabor2 (#12) üzenetére

GabeTR
(újonc)

A gyári speckó szerint:
1 x S-Video port (TV- out)
Minden kívánságod így teljesüljön! :)

Más:
1 x PCI-Express X16 slot
1 x PCI-Express X1 slot
2 x PCI slot (PCI 2.3 compliant)
Egy irodai gépbe mindek több? Ez pedig erre való... :C
Szerintem nyerő

(#15) Ja no

Ja no
(senior tag)

Léccy segítsetek nekem bepozicionálni ennek az onboard chipnek a teljesítményét. Konkrétan az ATI9100-assal összevete. Ilyen van az Asus Pundit-R-en és vacilálok a kettő közt. MIndkettő shared memót használ, az Ati-ról talán Rudi írta, hogy nem erőssége az OpenGL.
3D-s gépésztervezőhöz szeretném használni. Még mielőtt bárki lehurrogna, jelenleg az intel extreme graphic űber-non-plus-ultra hiper enginnel nyomulok, tehát ne próbáljatok Ł1000-ért rábeszlni egy Parféliára :D
Köszi: Ja no

(#16) Gorneck23 válasza HERR Z (#4) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Több alkatrész miatt...bár ez nem azt jelenti, hogy a hőtermelése is nagyobb! Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy az az integrált vacak mennyi plusz hőt jelent! Amúgy biztos kevesebb a hőtermelése, mint egy agp-s karinak...szvsz!

(#17) Ja no

Ja no
(senior tag)

up

(#18) tomcs

tomcs
(őstag)
LOGOUT blog

hol lehet ilyet venni?

GA-K8N51PVMT-9 kene nagyon es nagyon gyorsan. pontosan azt tudja ami nekem kene.

Négy éve két új autónk volt. Most csak egy van, meg egy négy éves. Rosszabbul élünk, mint négy éve.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.