A cikk roppant érdekes és elgondolkodtató. Nagyon kíváncsi leszek majd az nV megoldására is. ATi-nál elég komoly dolgok folyhatnak, mert nem is olyan régen olvastam valahol, hogy ezt a Crossfire-t is le akarják cserélni egy ''rev2.0'' -ra. Ami kb úgy fog kinézni, mint az nV SLI-je(magyarul belső hídak). Ez a fajta Crossfire melyik lesz? A régi vagy az új? Vagy azok is kompaktak lesznek majd egymással? Vagy egyszerre fog futni mint a kettő típus(valahol kell master kártya valahol nem
) Eleddig nem sok értelmét láttam az egész fizikai számítós ''apróságnak'', de látva a törekvéseket lehet, hogy lesz belőle valami. Nem tudom, hogy egy dx9-es kártya, hogy fog majd számolni egy dx10-esnek(ha a játék is már dx10-et használ), biztos megoldják majd valahogy. A 2GPU egy nyákon elv meg a jelenlegi helyzetben szinte kivitelezhetlen(túl nagy), vannak próbálkozások, de csak rá kell néznia kártyákra. Ha csökken a csíkszélesség és vele a méret akkor visszatérhetünk majd rá.
Egyébként a cikkben itt a leglényegessebb pont:
Az ATI aszimmetrikus CrossFire rendszere, illetve az NVIDIA technológiája – bár alapvetően ugyanarra az API-ra építkezik – jó eséllyel semmilyen szinten nem lesz kompatibilis egymással.
Magyarul lesz három különböző szabvány ha belevesszük Ageia physix ppu -t is. Ezekre, hogy fognak játékot írni? Mindegyikre külön le fogják programozni, hogy ezt csinálod:
ATi+PPU, ATi+ATi, nV+PPU, nV+nV esetén
Vagy ez, hogyan lesz?
Szerk: Közben Elrood is felvetete a próblémámat.
[Szerkesztve]
Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."