Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) CocooN-z

CocooN-z
(őstag)

és azt ahogy felvázolják ''4x4 - játékosoknak'', azt a chipset hogy fogja bírni, mert jó nagy feladat lenne a chipsetgyártóknak, főleg ezekben az időkben.

jó tudom hypertransport...de akkoris

[Szerkesztve]

Ha jól érzed magad, ne aggódj. El fog múlni.

(#2) L3zl13

L3zl13
(PH! nagyúr)

A chipset miért csak egy PCI-E tunellen keresztül kapcsolódik a procikhoz... :F

A mostaniaknál nem így működik, vagy tévedek?

Aki hülye, haljon meg!

(#3) dokar

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

''a fejlesztés terén is szoros viszonyt ápol a sunnyvale-i céggel''

extra

(#4) erdoke válasza L3zl13 (#2) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Az a PCI-E Tunnel gyakorlatilag a NB-ben van.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#5) Peet

Peet
(senior tag)

''és a fejlesztés terén is szoros viszonyt ápol''

Én drukkolok az AMD-nek, de nem értem, miért vártak eddig a bejelentésekkel, és fejlesztésekkel.
Nekem a hírek alapján úgy tünik mintha mindkét processzorgyártó készítene valamit aztán türelmesen várná, hogy mit lép a másik, mire az sietve készít egy jobbat amire a másik válaszként megint csak sietve készíthet egy mégjobbat .... és így tovább és így tovább...
Nem értem miért nem pörögnek folyamatosan és készítik a jobbnál jobb procikat? :F
Azt meg pláne nem értem, hogy az AMD miért nem tervezi be mindig előre a méret váltásokat......állandóan szívnak vele (tudom, kevesebb gyáruk van mint az Intelnek). :(((

''gyertyafényes kernelfordítás'' by SZTAKI

(#6) Dzsekó válasza Peet (#5) üzenetére

Dzsekó
(őstag)

Az anyagi erőforrásokon múlik minden. A csíkszélesség csökkentéséhez pénz kell elsősorban.

KonicaMinolta új és felújított, színes és fekete-fehér A3-as méretű multifunkciós berendezések (másol, nyomtat, szkennel) eladása, bérbeadása és szervizelése karbantartási szerződéssel kedvező áron. Bővebb információ: 06-30-866-0563

(#7) TeeJay

TeeJay
(PH! kedvence)

szimpatikusak ezek a 4 magos AMD procik.
remélem nemsokára már olyan elterjedtek lesznek hogy minden sima alap multimédiás/netes gépben olyan lesz. legalább lehet majd egyszerre sok sok progit pörgetni anélkül hogy belassulna valami is :R

kellene még vagy 1-2 gyár 65nm-es technikával az AMD-nek aztán tudna gyártani ezerrel. :R

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#8) X Factor

X Factor
(PH! addikt)

Éljen a gyártók közti harc!!! csak győzzük venni a hardvert:)

mod: eskü a hardver rosszabb drog mint pia:D azt meguszom heti 3 rongyból erre meg most egész nyáron melózok, h. betudjak vásárolni pár jó cuccot, de legalább az ember belekostol abba h. ha valmit elakr érni akkor azt hogyan kell végig vinni:)

(L) Atiradeonika (L)

(#9) cortez25

cortez25
(senior tag)

A legszebb mondat :D

Hogy felvegye a kesztyűt, a vállalat pár napon belül radikálisan (néhány esetben kevesebb mint felére) csökkenti számos processzora árát,

akkor lesz X2-m :C :R

Azért hajtunk, hogy öregségünkre legyen miből visszaállítani az egészségünket, ami ebbe ment tönkre.

(#10) joghurt

joghurt
(őstag)
LOGOUT blog

A fickó elég szépen fogalmazta meg azt, hogy ''hát, egy évig még nagy sz*rban vagyunk, fiúk''. :)

A tej élet, erő, egészség.

(#11) Ősember

Ősember
(PH! addikt)

box :C

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#12) Tommer

Tommer
(tag)

''Hogy felvegye a kesztyűt, a vállalat pár napon belül radikálisan (néhány esetben kevesebb mint felére) csökkenti számos processzora árát...''

Ez rendeben is van, és csak ez a lépése lehetett, de azért ne felejtsük el, hogy a teljesítményt nem tudja 30-( 50 ? ) % -al növleni. Szóval miattam csökkentheti 80% -al is, akkor is Conroe lesz a következő procim!
A csökkentést meg már jó régen el kellett volna kezdenie. Nem hiszem, hogy ez most segíteni fog rajta, de majd meglátjuk mit hoz a jövő, mert ugye még a Conroe sincs sehol!

( Ide az új procikkal de izibe!!!! Ezt az AMD -re is értem, nemcsak az intelre. Az biztos, hogy jó kis évünk lesz!)

Core™ i7

(#13) Ősember válasza Tommer (#12) üzenetére

Ősember
(PH! addikt)

akinek a teljesitmény kell tutira conroe-t vesz majd, de rengetek 939-es platform van és oda most nagyon is jol jön a sok olcso x2! lehet csak a ddr1 élettartamát akarják hosszabbitani? :D

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#14) siriq válasza Tommer (#12) üzenetére

siriq
(őstag)

Hello

En is varom mit hoz majd a 4 proci valltozat mind amd mind intel fronton. Igaz meg van 1.75 evem csereig addig biztosan kiforja magat ez a 4 magos dolog. Mindenesetre azert ha valakit edekel a 4 magso intel itt van rola egy ''teszt'' [link]

PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit

(#15) Dzsekó válasza Tommer (#12) üzenetére

Dzsekó
(őstag)

''A csökkentést meg már jó régen el kellett volna kezdenie. ''
Ez nem jótétintézet. Minek csökkentette volna az árait ameddig semmi oka nem volt rá? A processzorgyártó cégnek nem az a feladata hogy minél kevesebb haszna legyen a processzorán. Ugyanígy az Intel is drága procikat árult (vagy fog árulni) amikor éppen nincs konkurencia.

KonicaMinolta új és felújított, színes és fekete-fehér A3-as méretű multifunkciós berendezések (másol, nyomtat, szkennel) eladása, bérbeadása és szervizelése karbantartási szerződéssel kedvező áron. Bővebb információ: 06-30-866-0563

(#16) Tommer válasza Dzsekó (#15) üzenetére

Tommer
(tag)

Igen ez teljesen igaz, de az Intel már min. 2x árat csökkentett, ha nem többször. Ez azért figyelmeztető jel lehetett volna ( igaz én nem vagyok marketing szakértő! ). Tulajdonképpen mindegy, mert ezzel amúgy is csak mi járunk jól.
((( A mostani csökkentés csak azért bánt, mert még a legelején elhatároztam, hogy mindeképpen AMD X2 3800 -at fogok venni, csak sokaltam a 75-80.000 Ft érte, gondoltam megy az még lejebb is, de nem! Az intel viszont akkor úgy 50-55.000 -Ft -nál tartott egy Penrium D 930 -assal. Hát vettem egy 930 -ast 50.000. -Ft -ért és akkor az AMD 3800 X2 -igenis 75.000.-Ft volt! ( És most a bolti árra gondolok, nem az itteni PH -s árra!). Na ezért FÁJ NEKEM ennyire a dolog! Így van most egy DDR2 -es platformom Pentium D 930 -al! De legalább könnyebb lesz Conroe -ra váltani, ha nem is ebben az évben, de jövőre biztos! ))
Na hát ennyi a kis történetem! Ez van. De nem bántam meg, csak mindeképp AMD X2 -őt akartam és baromi drága volt akkor!

[Szerkesztve]

Core™ i7

(#17) CocooN-z válasza siriq (#14) üzenetére

CocooN-z
(őstag)

Hihetetlen...

Ha jól érzed magad, ne aggódj. El fog múlni.

(#18) 3P

3P
(tag)

Eddig is nehezen értettem, meg hogy mire fel ez a nagy 2 magos láz. Az átlag usernek ez csak marteking szempont nem több. Irodai alkalmazásra, netre, sőt a játékok túlnmymó többségére minimális hatással van a 2. mag. Nem hinném, hogy itt mindenki Maya-zna, vagy videót tömörítene folyamatosan. Akkor meg minek a 2 magos rendszer? Azért hogy elmondhassam, hogy de király is vagyok? Ugyan már... :)

Szerintem a mai napig a legtöbb embernek bőven elég egy jó 1 magos rendszer, s amint tényleg megjelennek a 2 magra otpimalizált átlag usernek szánt progik (nem Maya és társai), akkor bőven ráérünk váltani.
Videót ugyan én is tömörítek (na nem napi rendszerességgel, mint ahogy itt a legtöbb ember sem), s így ha éjjel elindítom tök mindegy, hogy 8 óra, vagy 4 óra munkával végez, mire reggel lesz így is- úgy is elkészül. Persze ez lehet, hogy csak nekem szempont...

Ma szerintem bőven jó még egy 1 magos proci is, s amint írtam, ha tényleg kint lesznek az új progik amik már használják, akkor meg fillérekből lehet olyan procira váltani, ami ma egy vagyon, vagy ezért a pénzért egy sokkal erőssebb procit lehet venni.

Úgy hiszem, hogy én maradok egy jó kis AM2-es 3800+ (2400MHz) mellet (nem X2), amit már itthon is megkapok kisker ár szerint bruttó 30e Ft-ért, s ehhez meg jó alaplap is van bruttó 25e Ft környékén, amibe még bőven lesz jobbnál jobb proci...
Ja és akkor hol van még a árcsökkentés hatása... ;)

(#19) Savage5 válasza 3P (#18) üzenetére

Savage5
(senior tag)

Nah, ebben kb. teljesen egyetértek veled, csak nekem még mindig jó a 2500+ is :)).
Viszont azért tényleg kíváncsi lennék, mit fog produkálni a 4 mag, főleg, ha kijönnek a hozzávaló szoftverek, amik igazán ki tudják hajtani (elsősorban game)...

...

(#20) L3zl13 válasza Tommer (#16) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

''Ez azért figyelmeztető jel lehetett volna''

Szvsz ez inkább azt jelzi, hogy ''qrvajók vagyunk, mert a konkurencia csak úgy tud versenyképes maradni, hogy egyre lejjebb engedi az árait''. :DDD

Aki hülye, haljon meg!

(#21) L3zl13 válasza erdoke (#4) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Akkor szvsz értelmetlen az ábrán, hogy az egyik VGA a tunnelből ágazik le, a másik meg a chipsetből... :F

Aki hülye, haljon meg!

(#22) flimo válasza Tommer (#16) üzenetére

flimo
(őstag)

Amig a le sem gyártott procijai is elvoltak adva hülye lett volna árat csökkenteni, még ha Intel ingyen is osztogatja a kazánházait.

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#23) Tommer válasza flimo (#22) üzenetére

Tommer
(tag)

Igen! Én is a ''kazánház'' effektus miatt választottam volna az AMD -t, de így alakult!
De nem szerettem volna - és nem is szeretnék - nagy vitát indítani!
Viszont a következő procim biztos, hogy Conroe lesz! Majd meglátjuk mit ügyeskedik az AMD addig.

Core™ i7

(#24) kowk

kowk
(tag)

hah, micsoda szanalmas vergodest produkal az amd :)
ez az egesz hablaty egy ketsegbeesett kar, ami kinyul a piac fele, hogy huzza ki ot a szarbol. se rovid se hosszu tavon semmilyen utokepes tervuk nincsen. raadas keppen imo meg abba is bele fognak bukni amit igergetnek. lasd pl a processzormagok lekapcsoljak magukat temat.. igencsak foxton szagu :DDD a giga innovaciokhoz kepest pedig nem beszelnek tul sokat a fogyasztasrol meg a szivargasi aram visszaszoritasarol. csak nem fordul a kalyha, hahaha? :D

(#25) Dzsekó válasza kowk (#24) üzenetére

Dzsekó
(őstag)

Szerintem ilyen gagyi hozzászólásokra nincs szükség ebben a topicban. Törlésre való iromány.

(#26) csiga997

csiga997
(őstag)

Na és hol van az OS, ami képes hajtani ezeket a 4 magos cuccokat? Az XP két CPU-nál megáll, Vista egyelőre sehol, egy 4 CPUs win2003 server ára meg már összemérhető a vaséval...
Szerverekbe lehet, hogy jó lesz ez, de desktop környezetben még messze a megfelelő szoftvertámogatás.. (Felteszem az Intel meg az AMD nem a hardcore linuxosokra hegyezi ki az üzleti tervét.)

(#27) CPT.Pirk válasza kowk (#24) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Te, a szivárgási áram inkábba P4 Netburst architektúrájának volt a problémája, nem az AMD-nek...

És őszintén mitöl ''foxton'' szagu, hogy egy mag lekapcsolja magát?

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

(#28) janpotocki válasza Dzsekó (#15) üzenetére

janpotocki
(VIP)

ez igaz, sőt azt is hozzátenném, hogy az AMD csak előre menekülhet, azaz sokat fejleszt. a sok fejlesztés sok pénzbe kerül, amit csakis minél több és minél drágábban eladott processzorból tudnak finanszírozni, így amíg már végképp elkerülhetetlenné nem válik a leárazás, jogos, hogy tartják a (relatíve) magas árakat. ha most bekövetkezik az árcsökkentés, a fejlesztés is nehezebb lesz, de létérdekük, hogy ne álljon le.

(#29) janpotocki válasza L3zl13 (#21) üzenetére

janpotocki
(VIP)

ez csak egy lehetséges elrendezés, hasonlít az nForce 590 SLI-hez, de pl. a CrossFire Xpress 3200-nál az északi híd osztja ki mindkét VGA PCIe-vezetékeit. igazából nem perdöntő, hogy a HyperTransport busz után mi van, a lényeg a két CPU-foglalat

(#30) LordX válasza csiga997 (#26) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jól mondtad, csak helytelen a következtetés. Az XP 2 CPU-nál áll meg. Nem 2 magnál. 2 db 2 magos procin fut az XP. Meg 2 db 4 magoson is fog. Ugyanis nem magonként, hanm foglalatonként liszenszelt az XP. Jah. HT miatt a 955(vagy mennyi)EE is 4 procinak látszik (1 db proci - 2 db HTs mag), és vígan megy rajta az XP. (BTW, ha nem elég. tessék venni szervert, az alap változat is kb. 32 prociig hajlandó futni)

(#31) joghurt válasza Savage5 (#19) üzenetére

joghurt
(őstag)
LOGOUT blog

Jaja, amíg a programok elenyésző része használ ki több magot, addig én inkább 34-ért veszek egy 3800+-os Venice-t, mint 54-ért egy dual-core 3800+-os XP2-t. Egyszerűen nem éri meg a +20k-t az a kis többletteljesítmény.

(#32) flimo válasza csiga997 (#26) üzenetére

flimo
(őstag)

Bocs, hol volt az a hír, amiben benne volt, hogy ms-en kívül az összes többi disztribútor felhagyott az OS-gyártással? Hiába kerestem, nem találtam.

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#33) orbano válasza LordX (#30) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

Persze azt hozzá kell tenni, hogy úgy igazán majd a Vista fogja tudni nomrálisan kezelni a több magot.
Akinek meg nem tetszik a több mag, ne vegyen. Sok program támogatja, ráadásul már egy jó ideje ismert fogalom a multitasking. Én szeretem például, ha CS közben megy a TV, vagy épp war közben fel tudom venni a kedvenc sorozatom. Esetleg amikor 80 szálról tölt a DC++, megy a TV, akkor is szeretek gond nélkül dolgozni a Visual Studion.

Akik renderelnek, azoknak is jól jöhet, ha az egyik mag számol, a másikon meg elvan az ember naphosszat. 4-8 maggal még jobb lesz a helyzet. Aztán szerintem már nem kell sok és a játékok is nagy százalékban elkezdik kihasználni a multithreadinget, szerintem kevés olyan folyamatban lévő fejlesztés zajlik, ami egymagos CPUkra támaszkodik...

A vér nem válik VAZZE!™

(#34) kowk válasza Dzsekó (#25) üzenetére

kowk
(tag)

Konfiguráció
Gigabyte K8NF-9; AMD Athlon 64 Venice 3200+

ok kosz helo. szőlőt meg nem erdemes venni, eleg savanyu ilyenkor

(#35) kowk válasza CPT.Pirk (#27) üzenetére

kowk
(tag)

Konfiguráció
Összevissza, + , Asus Aörülök ha valami működik :D Most épp Barton 25007V600-X

koszi szia! attol foxton szagu, hogy valoszinuleg nem igy lesz/nem fog mukodni. szivargasi aramnak pedig nezz utana miaz.

(#36) Dzsekó válasza kowk (#34) üzenetére

Dzsekó
(őstag)

Én nem arra gondoltam hogy te kinek szurkolsz, tévedésben vagy.
Azokra a baromságokra nincs szükség amit idefirkáltál.

(#37) orbano válasza kowk (#35) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

hol olvastál te arról, hogy gondja lenne a szivárgási árammal az AMDnek? nem ígértek 10ghz-et 2008 végére :))

egyébként nem a véleményeddel van a baj, hanem a stílusoddal :U

A vér nem válik VAZZE!™

(#38) cortez25 válasza kowk (#24) üzenetére

cortez25
(senior tag)

Ezért még gépelni sem volt érdemes..... :(((

Tudod, egy kis kultúrát vihetnél bele a stílusodba.

[Szerkesztve]

Azért hajtunk, hogy öregségünkre legyen miből visszaállítani az egészségünket, ami ebbe ment tönkre.

(#39) cortez25 válasza kowk (#34) üzenetére

cortez25
(senior tag)

Te hülye vagy ahogy vagy..... :(( :(((

(#40) Dzsekó válasza kowk (#35) üzenetére

Dzsekó
(őstag)

Na akkor ne tartsd vissza magad részletesen írd le hogy az AMD következő 0,064mikronos gyártástechnolóiája miért fog szenvedni a szivárgási áramtól.
Illetve azt is szeretnénk tudni hogy mik azok a tényezők amik meghatározzák a szivárgási áram mértékét egy adott gyártástechnológiánál.

Ne csak a levegőbe irogass írd le részletesen és indokold azt amit még az AMD fejlesztőmérnökeinél is jobban tudsz.

(#41) joghurt válasza orbano (#33) üzenetére

joghurt
(őstag)
LOGOUT blog

Ez totál nem ezen múlik. Egy dual 2,4-es Xeon van most alattam, és néha bizony ezen is megakad a Windows, 4 virtuális proci ide vagy oda, még ha csak egy ócska Java applet is szedi össze magát nehezen.

(#42) VaniliásRönk válasza Dzsekó (#40) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Az utóbbi időben talán a saját hülyeségem miatt is belefutottam 1-2 ilyen alakba, válaszolni sem érdemes a fröcsögésükre. ;)

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#43) orbano válasza joghurt (#41) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

nálam egy core duo ketyeg és biza nem akad meg :) nyilván olyan progikat futtatsz, amelyek mindegyike (sokat) olvas lemezről, esetleg kevés a ram :) én nagyon várom már a 4 magos procikat, bár valószínűleg előbb még egy Meromot fogok nyúzni, szóval valamikor jövő ilyenkorra tervezem a váltást, vagy még később...

A vér nem válik VAZZE!™

(#44) marcee

marcee
(PH! addikt)

4x4-et akarok!!!! Most!

"Watching every day of my life go by | Just waiting, waiting to die!"

(#45) Savage5 válasza VaniliásRönk (#42) üzenetére

Savage5
(senior tag)

Egen, ezért nem is írtam semmit, de azért én is bírom az ilyen Intel fanatikusokat, akik látatlanba fossák fölöslegesen a szót, minden ténylegesen légbőlkapott hírre adnak, csakhogy a ''konkurenciát'' osszák, emellett egy kis megjegyzésre is már szarral kezdenek dobálózni... Csak azt nem értem, miért nem jelentkeznek az ilyenek valami Intel mérnöknek, ha annyira sokat tudnak, na, ott aztán tényleg fitogtathatja, mit tud a szivárgásról...

...

(#46) VaniliásRönk válasza Savage5 (#45) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Az az igazán szép, amikor jönnek a barátaik is, meg még hozzájuk verődik pár hasonló szinten mozgó figura, és csapatosan osztják az észt. :)

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#47) nemtommi válasza kowk (#35) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Kisfiam, nagy baj lehet a buksidban, ha valakit a konfigjáról itélsz meg.
Mellesleg jobb lenne, ha te néznél utánna annak amiről irogatsz, mert így csak magadat járatod le szvsz.

(#48) Osibaa

Osibaa
(senior tag)

Szerintem teljesen rendben volt az AMD nyilatkozata, erre lehetett számítani. Sokan temetik az AMD-t, rájuk hatott az Intel marketing, pedig egyik napról a másikra nem lesz ugyanaz a processzor elavult. Ha megnézzük a szegmenseket, akkor nem áll olyan rosszul az AMD, mint azt sokan állítják:

low-end: Sempron / Celeron - Sempron viszi a pálmát
mid-end: Athlon64 / Pentium - Athlon64 viszi a pálmát
high-end: Athlon64 X2 / Core 2 Duo - alacsonyabb órajeleken nincs gond, ha az AMD teljesítmény szerint beárazódik (alaplap+CPU) a megfelelő Intel procik közé; magasabb órajeleken pedig ugyan az Intel most a király, de szerintem ez kevesünket érinti, nem költünk százezreket procira. Utóbbi helyzeten az AMD azzal tud segíteni, ha feljebb tudja tornázni az órajeleket, ahhoz pedig kell a fejlettebb gyártástechnológia, ezt próbálja most felgyorsítani, erről szól a cikk.

Az Intel egyébként sincs olyan jó helyzetben, mert noha van egy jó procija, de nem működik a meglévő alaplapokban, új alaplap pedig sehol sincs. Ennyi erővel foglalatot is válthatott volna, úgyis cserélni kell a lapkát. S939 esetében erre nincs szükség, még nagyon sokan vagyunk, akik tudunk egyszer procit cserélni, mielőtt meghal a foglalat.

"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"

(#49) VaniliásRönk válasza Osibaa (#48) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ráadásul az Intel most az egyszer nem tudta a piacra erőltetni az akaratát olyan szempontból, hogy minden áron ki akarta irtani az IDE eszközöket, ami sehogy sem jött össze neki, most meg ott áll egy IDE vezérlő nélküli chipsettel, és azon görcsöl, hogy legalább egy külső chipet mellé lehessen ''hegeszteni'', de egyelőre (ha jól tudom) ez sem jött össze nekik. Szóval akárhogy is nézzük, per pillanat az Intel sincs rózsás helyzetben egy ilyen ''apróság'' miatt.

(#50) Kalandor

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

kowk, legyél szíves nem flamelni.
épp elég van már a rovásodon.

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.