Eddig is nehezen értettem, meg hogy mire fel ez a nagy 2 magos láz. Az átlag usernek ez csak marteking szempont nem több. Irodai alkalmazásra, netre, sőt a játékok túlnmymó többségére minimális hatással van a 2. mag. Nem hinném, hogy itt mindenki Maya-zna, vagy videót tömörítene folyamatosan. Akkor meg minek a 2 magos rendszer? Azért hogy elmondhassam, hogy de király is vagyok? Ugyan már... 
Szerintem a mai napig a legtöbb embernek bőven elég egy jó 1 magos rendszer, s amint tényleg megjelennek a 2 magra otpimalizált átlag usernek szánt progik (nem Maya és társai), akkor bőven ráérünk váltani.
Videót ugyan én is tömörítek (na nem napi rendszerességgel, mint ahogy itt a legtöbb ember sem), s így ha éjjel elindítom tök mindegy, hogy 8 óra, vagy 4 óra munkával végez, mire reggel lesz így is- úgy is elkészül. Persze ez lehet, hogy csak nekem szempont...
Ma szerintem bőven jó még egy 1 magos proci is, s amint írtam, ha tényleg kint lesznek az új progik amik már használják, akkor meg fillérekből lehet olyan procira váltani, ami ma egy vagyon, vagy ezért a pénzért egy sokkal erőssebb procit lehet venni.
Úgy hiszem, hogy én maradok egy jó kis AM2-es 3800+ (2400MHz) mellet (nem X2), amit már itthon is megkapok kisker ár szerint bruttó 30e Ft-ért, s ehhez meg jó alaplap is van bruttó 25e Ft környékén, amibe még bőven lesz jobbnál jobb proci...
Ja és akkor hol van még a árcsökkentés hatása... ;)