Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Male

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azthittem már rég nem gyártanak Socket478-as procit... mik vannak :)

[Szerkesztve]

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#2) biga válasza Male (#1) üzenetére

biga
(senior tag)

Azért elég sokáig tartották magukat a piacon. Nem mintha fájna az elmenetele, de azért R.I.P :)

''Azt mondják, elmebajban szenvedek... De én nem szenvedek, élvezem minden percét!''

(#3) Male válasza biga (#2) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, ezen csodálkozok én is... elég hosszú időnek tűnik.
Valaki emlékszik, hogy pl a Socket370-es procit mennyi ideig gyártott még az Intel (a VIA-t most ne számoljuk) a Socket423 megjelenése után?

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#4) Integra

Integra
(Jómunkásember)

nekem van egy olyan sanda gyanúm, hogy a 775 helyett nemsokára jön valam újabb és az alsó kategóriás prociknak marad a 775 socket

(#5) ftc válasza Male (#1) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

még 486-t is gyártottak.KB egy hónapjá álltak le vele....

(#6) MoP_FX 57 válasza Male (#3) üzenetére

MoP_FX 57
(őstag)

A Socket423 mi volt tulajdonképpen? Egy átmenet PIII és PIV között?

(#7) ftc válasza MoP_FX 57 (#6) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

(#8) MoP_FX 57 válasza ftc (#7) üzenetére

MoP_FX 57
(őstag)

Köszi!

(#9) Male válasza MoP_FX 57 (#6) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A P4 eredetileg erre jött ki, de kb egy eleve halott foglalat volt... (látom be is linkelték, hogy mi :) )

#5 ftc: na de azt gondolom nem a normál piacra (áááá.... nem jut eszembe a szó, milyen piac ez???)

(#10) Tyberius

Tyberius
(fanatikus tag)

Hát igen, jó sokáig húzta. Az abszolút időállósági bajnok akkor is a Socket 7... az első ilyen alaplapok 60MHz-et tudtak, az utolsók 600-at :R

(#11) slayer006 válasza Tyberius (#10) üzenetére

slayer006
(PH! addikt)

:F

Ti nevettek rajtam mert más vagyok? Én nevetek rajtatok, mert ti mind egyformák vagytok.

(#12) Tyberius válasza Male (#9) üzenetére

Tyberius
(fanatikus tag)

Beágyazott rendszerek? Gondolom, terminálokba, műszerekbe építhettek 486-ossal szerelt cuccokat. Érdekes, mert valahogy a 486-os rendszerekről sosem a robusztusságra, tartósságra asszociáltam, volt velük gond elég. Bár ez valszeg az alaplapgyártók hibája. Emléxik még valaki a VESA local buszra? Otthon van is egy ilyen kártyám, asszem videokártya... Jó nagy, hosszú batár állat :D Mondjuk a 486 DX2 proci volt asszem az utolsó, ami még elment egy szimpla hűtőbordával.

(#13) Tyberius válasza slayer006 (#11) üzenetére

Tyberius
(fanatikus tag)

Szívesen válaszolnék a kérdésedre, ha részleteznéd picit... :DDD

(#14) slayer006 válasza Tyberius (#13) üzenetére

slayer006
(PH! addikt)

első ilyen alaplapok 60MHz-et tudtak, az utolsók 600-at

Ti nevettek rajtam mert más vagyok? Én nevetek rajtatok, mert ti mind egyformák vagytok.

(#15) ftc válasza Tyberius (#10) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sokal jobb volt ennél a multiiplatform rá

Intel,AMD,Via procik ugyanabba a foglaltba

Azt jött a Supert Socket 7 K6-II,K6-III-ra a régi szép idők

(#16) Petya25

Petya25
(őstag)

Szép múltja volt, de eljárt felette az idő, nálam két lapot és négy procit is megért (1,6 2,8 3,0 3,2).
Az egyetlen hibája szerintem az volt, hogy a passzentosabb, sima talpú hűtők simán kihúzták a procit a foglalatból. Nálam nem szakadt le prociláb, de elég veszélyes volt.

Bármilyen végtelen ciklus lefut egész gyorsan, csak egy jó gép kell hozzá... Senna/Button - McRae/Loeb - Rossi - Favre/GB - PhilTaylor - SteveDavis

(#17) biga válasza Tyberius (#10) üzenetére

biga
(senior tag)

Akkoriban még a chipset, és nem a foglalat volt a meghatározó, ami alapján procit tettek bele az emberek. Gondolom a gyártónak nem volt érdeke váltogatni akkoriban a foglalatot, kevés volt akkoriban a buherátor jellegű megszállot, mint mi is :) Mindenképpen elgondolkodtató a mostani helyzetet nézve, hogy lassan minden kategóriának külön foglalt( és ebben mostanára megfordult a világ, mostanában az AMD vezet foglaltváltásban. A SocketA idejében ő volt a született állandósaág :( )

''Azt mondják, elmebajban szenvedek... De én nem szenvedek, élvezem minden percét!''

(#18) cskamacska válasza Tyberius (#10) üzenetére

cskamacska
(őstag)
LOGOUT blog

Socket 4, Socket 5, Socket 7, mindbe Pentium ment. Régebben sem kellett az Intelt félteni. ;]

"Liberals think the war against terror was bad, just wait for the war on heresy."

(#19) CocooN-z

CocooN-z
(őstag)

Szóval, remélem azért mert halasztottam a konfig fejlesztést - elég sokat - nem fogok zsákutcában kikötni az s775 el, remélem még sokáig kitart. (remélem még min. 3 évig.)

mod: érthetővé mod :)

[Szerkesztve]

Ha jól érzed magad, ne aggódj. El fog múlni.

(#20) cskamacska válasza biga (#17) üzenetére

cskamacska
(őstag)
LOGOUT blog

Igazából szerintem nem sok változott azóta, minden Pentium generáción belül megvolt a 2-3 foglalat és 3-4 chipset váltás. :)
Viszont mikor a Slot 1, Slot 2, S370(ppga prociknak), S370(fcpga prociknak)(és talán még a Socket 8 is a vállalatoknál még) foglalatok egymás mellett jelen voltak, na az nem volt semmi. :)

"Liberals think the war against terror was bad, just wait for the war on heresy."

(#21) ngabor2 válasza cskamacska (#20) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

slot 2? valamiről lemaradtam? én úgy tudtam, hogy az intel 1-féle slotos procit adott ki, aztán visszaállt socket-ra.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#22) cskamacska válasza ngabor2 (#21) üzenetére

cskamacska
(őstag)
LOGOUT blog

Igen a PII/PIII Xeonok foglalata. Szerverprocik tipikusan más foglalatba kerülnek(Socket 8-PPro, Slot 2-PII/PIII Xeon, Socket 603, Socket 604, Socket 771-(P4) Xeon).

(#23) biga válasza CocooN-z (#19) üzenetére

biga
(senior tag)

Nem kell zsákutcának felfogni és kész. Arrol meg ne is álmodj szvsz, hogy 3 évig kitart manapság egy foglalat :) (Ha ki is tartana, alatta a vas úgy sem hajtaná meg a nextgen cuccokat, ergo így-is, úgy-is cserélnéd, ha fejleszteni akarsz ;) )

(#24) afterburner_ válasza biga (#23) üzenetére

afterburner_
(őstag)
LOGOUT blog

jaja, a 478-ból is az első lapok nem kezeltek a ht-t ,később jött a ddr, ,dual c., ha jol emlekszem. szal volt jopar valtas a 478-on belül is. legalább annyi előnye volt hogy nem kellett a procit a kukába dobni:)
de ha azt nezzuk sok olyan 1,6-os 1,8-as nortwood jött ki anno amik bírták közel a 3 ghz-et, sőt túl is lépték. s ha csak az ember vga-t fejlesztett bennük meg megdobva egy kis rammal, a mai napig sztem egesz korrekt konfig lehetne.
remelem a kezdeti conroe szeria is rendelkezik majd oylan tuningpotenciallal :D

Digimax 2850 mah ipari AA tölthető akku (120g) * CISS-es nyomtatók * Minőségi tinták * Canon nyomtatófejek * Patronok, akár régi kellékanyag beszámítással * >>>>>>>> www.nyomtassotthon.hu <<<<<<<<

(#25) CocooN-z válasza afterburner_ (#24) üzenetére

CocooN-z
(őstag)

A próféta szóljon belőled is :)

Ha jól érzed magad, ne aggódj. El fog múlni.

(#26) nap

nap
(őstag)

''A Socket 478 processzorfoglalat – mely a 478 tűs érintkezőfelületről kapta a nevét – a Pentium 4-korszak hajnalán tűnt fel; gyakorlatilag az összes Northwood kódnevű CPU ezzel a foglalattal került forgalomba, ugyanakkor néhány korábbi, első generációs (Willamette) Pentium 4 és Celeron is ilyen foglalatot kapott.''

Az a hajnal inkabb volt delelott. A P4 korszak a 423-al es a willamette maggal jott el. Ezt valtotta a 478 es a nortwood.

http://nap.uw.hu/tdu/bajnoksag

(#27) kovsol válasza nap (#26) üzenetére

kovsol
(PH! nagyúr)

az az idő amikor csak 423 -t lehetett kapni az elég rövidke volt
aztán mind a kettő a piacon volt, és hamar kihalt a 423 mert az méretre nagyobb is volt ami indokolaltlan lett a NW maghoz pl

Fan of !Hollywood Hírügynökség! Xbox360 gamertag: Lindom |Aki betartatja a törvényt azt ő maga is tartsa be.|

(#28) Scream007

Scream007
(őstag)

R.I.P.
nw forever :C
Király ez a proci.

BMW Über Alles!!..NSL rulzzz

(#29) bpz válasza biga (#23) üzenetére

bpz
(lelkes újonc)

Az nem igaz hogy egy foglalt 3 év alatt elavul, csak viszonyítás kérdése.
Nekem az nf7-m négy éve van meg és ha játszani akarnék tudnék venni rendes agp-t is bele!

(#30) kovsol válasza bpz (#29) üzenetére

kovsol
(PH! nagyúr)

manapság az már nem a Socket A :DDD

Fan of !Hollywood Hírügynökség! Xbox360 gamertag: Lindom |Aki betartatja a törvényt azt ő maga is tartsa be.|

(#31) FlasH-BacK válasza kovsol (#30) üzenetére

FlasH-BacK
(senior tag)

Az két különböző dolog, hogy egy foglalatot meddig gyártanak és hogy meddig képes megfelelő teljesítményt nyújtani a ráépülő rendszer. Pl socketA-t is már régóta nem gyártják szerintem, pedig lazán össze lehet dobni egy bartonos konfigot ami elvisz akármilyen mai játékot egy jó videokarival megspékelve persze.

(#32) Motion_Blur

Motion_Blur
(PH! félisten)

R.I.P

Nekem 4 évig volt egy 1.5GHz-es P4 (Willamette), 1.8-on járt, és egyszer sem fagyott meg!

Amikor kiszedtem, a hűtővel együtt kirántottam a foglalatból :DDD Semmi baja sem lett ;)

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#33) shteer

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nekem az a bizonyos hűtőlefogató keret nagyon hiányzik - egy mozdulat volt a hűtő vagy procicsere :O

nálam a következők fordultak meg: 1.6, 2.4, 2.66, 3.0 (ebből 3 db :D), 3.2, 1,7Cel, 2,66CelD

a 775 refhűtőt csak az alaplap kivételével tudom levenni, visszatenni biztos :((( - elb*szott egy konstrukció...

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#34) biga válasza shteer (#33) üzenetére

biga
(senior tag)

A 775-ös hűtőt elég könnyű levenni/feltenni. Szó sincs róla, hogy ki kellene venni hozzá az alaplapot. És elég jól körbehűti a környezetét is.

(#35) Angelo69 válasza shteer (#33) üzenetére

Angelo69
(senior tag)

Nehogy azt gondold hogy nehezebb.
Meg konyebb levenni mint a 478-et.

"Én ilyen egyszerű gyerek vagyok, oxigént alakítok széndioxiddá... semmi váratlan fordulat." - "Na, ez is történelmi hír. Nem volt még példa rá, hogy a gyártó által kiadott driver miatt lesz brikett valamelyik alkatrészből" :D...by Killer01

(#36) shteer

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

akkor lehet, h az én procim magasabb az átlagosnál :)) :D :DDD

nagyon nehezen tudtam feltenni, addig le sem szedem, míg megint össze nem áll a vízhűtésem :(((

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#37) gabi123 válasza Motion_Blur (#32) üzenetére

gabi123
(senior tag)

Nekem mikor a Cooler Master Aero4 felpolírozott hűtőm volt, az volt a csoda, mikor nem procival együtt jött le/ki a foglalatból! :)):DDD:D

Core 2 Q9650, Gigabyte EP45-Extreme, 2x1 GB HyperX 1066, HD 6850, Enermax Revoluiton 1050W

(#38) bagibetyar

bagibetyar
(lelkes újonc)

ABIT IS-7-es alaplapom van. 2,4GHz-s Celeronnal?
Érdemes még S478-as foglalatú P4-et vásárolni???
Jól látom, hogy nagyot esett ezen foglalatú procik ára az utóbbi időben?

(#39) slayer006 válasza bagibetyar (#38) üzenetére

slayer006
(PH! addikt)

Érdemes
Még egy 2,4 -es P4 -el is érezhető lesz a különbség

(#40) bagibetyar válasza slayer006 (#39) üzenetére

bagibetyar
(lelkes újonc)

Köszi a választ.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.