Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) thaler2

thaler2
(senior tag)

Nvidia részéről sikeres egy év volt, Ati részéről inkább erőssen izzadságos év....

(#2) várnarancs válasza thaler2 (#1) üzenetére

várnarancs
(PH! addikt)

igazad van. Az Nvidia lépéselnyben van. Az ATI meg erősen lemaradva. Van neki egy erősen kihasznált magjuk (r520), maghas órajellel. Új Sm3.0-val, meg ilyenekkel. Az NV-nek meg van egy rendes tunningolható 256-os 7800gtx-ük, ami az x1800xt mellett is megálja a helyét sztem. Aztán, hogy elcsendesítsék az ATZI-t raktak alá egy 512-es GTX-et. Szivacs. Közben a az x800, x850 sorozat ára rohamosan csökkent, javunkra. amúgy ti már láttatok 512-es 6800ULTRÁ-t boltban? Mert eddig csak egy helyen láttam, és ott is 150k. Olcsó különlegesség.

Várnarancs= Háborús DéliGyümölcs

(#3) ftc válasza várnarancs (#2) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Lépéselőnyben?Érdekes sztem hátrányban vannak.
Ati az R520-al 1-2 ujitást hozott amit majd az NV-nek is meg kell lépnie....

(#4) Alvin_ti4200

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Igen, ez az év jobban sikerült az nVidia-nak. Én ugyanakkor nem mondanám vesztesnek az ATi-t, mert a késéstől függetlenül elég szépen fogynak az X1800-ak. AZ más kérdés, hogy a komoly profitot a középkategória hozná, abban pedig nagyon alulteljesítenek az X1600-akkal.

(#5) BenJoe válasza Alvin_ti4200 (#4) üzenetére

BenJoe
(senior tag)

Mert valaki a memórisávszélességet lefolytotta 128 bitre... :U

Biztos nem akart az erősebb kártyáknak konkurnciát, csak ezzel ''kicsit'' szívott...

Now we're the ones who help to set the sun...

(#6) Alvin_ti4200 válasza BenJoe (#5) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát igen:)

(#7) thaler2 válasza Alvin_ti4200 (#4) üzenetére

thaler2
(senior tag)

2 versenyző közül ki a vesztes? A 2. és most az Ati a 2. sz.tem....tehát e kemény csatának a vesztesi pozíciójára nyugodtan kilehet jelenteni az Ati-t.

[Szerkesztve]

(#8) bdav válasza thaler2 (#7) üzenetére

bdav
(őstag)

jövőre simán fordíthatnak, idei év az zűrös volt, box360 chipet is kellett csinálni. a másik hogy Atiék most váltottak igazán a 9700 szériához képest, kérdés mit tudnak kezdeni a cuccaikkal jövőre.

10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''

(#9) Nimrod

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bár lehet, hogy csak nekem tűnt fel, de olcsó lett az ATI ebben az évben és bár a driverekkel voltak gondok néha összességében meg voltam és vagyok vele elégedve.

Az internet hülyévé tesz.

(#10) thaler2 válasza bdav (#8) üzenetére

thaler2
(senior tag)

Jövőre sz.tem nagyon szoros verseny lesz, csak ugye most a 2005ről beszéltünk :DDD

(#11) tgabi333

tgabi333
(fanatikus tag)

Van valami ami engem így visszatekintve elszomorít: a csúcsmodellek árai kezdenek felfele kúszni. Lassan egy csúcs kártya áráért kapsz egy új generációs konzolt.

You'll Never Walk Alone --- http://www.tothgabor.hu

(#12) ftc válasza tgabi333 (#11) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem lassan hanem már olcsóbb is,ezért kell számtech cuccból max a középkategóriát venni...

(#13) thaler2 válasza tgabi333 (#11) üzenetére

thaler2
(senior tag)

Nemcsak lassan hanem akár most is...90ezer ökrül van asszem az alap xbox360. És 90K az nem egy csúcskártya ára...

(#14) SPDeluxe1.0 válasza tgabi333 (#11) üzenetére

SPDeluxe1.0
(fanatikus tag)

Hát igen,ha belekukkantasz néhány árlistába,láthatod,hogy egy 512 megás 7800GTX-ért elkérhetnek akár 160k-170k-t is.

"oh no the devil has a code for god mode!!!"

(#15) várnarancs válasza SPDeluxe1.0 (#14) üzenetére

várnarancs
(PH! addikt)

Én csak 2000Euróért láttam, de az Quadro volt, de lagalább 512-es és uo. kinézetű mint a 7800gtx 512mb.

Várnarancs= Háborús DéliGyümölcs

(#16) Csiborbogár

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

Kemény év volt...
Viszont én nem igazán értem ezt az észveszejtő fejlesztést, mikor már így is proclimitesek a kártyák, az 512-es egyedül is, hátmég SLI-ben!
Gondolom az ATI-nál sincsen ez másképp. Nekünk viszont csak jó, hiszen nyárra még a GTX-ek ára is le fog menni 70-80 köré, mert addig lesz 7900 és talán már a 8-as sorozat is. :))

Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.