Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) LordX

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát, aki 300kbps-es ASP minőségű képért ilyet vesz, az megérdemli.. Ha 3000 lenne, akkor azt mondanám, van értelme..

(#2) orbano válasza LordX (#1) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

Nem csak azt írta a cikk, hogy ennyitől élvezhető? Nem pedig azt, hogy ennyi a max? :U
Nekem amúgy tetszik a cucc, ha egyszer lesz kábelTVm, beszerzek egy ilyet is :) Amúgy szerintem durva eszköz egy ilyen: végy egy modern társasházat, fizess elő egy kábeltévét és a házban üzemelő wlanon oszd meg mindenkivel. Nálunk ez hatoda költséget jelentene, ha nem őskövületek laknának itt :))

A vér nem válik VAZZE!™

(#3) Male válasza orbano (#2) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem ehhez egyrészt nincs szükség ilyenre, másrészt a UPC szerelné is le a kábelt...

Amúgy nemtudom mennyi értelme van ezeknek... max ha hatalmas házad van.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#4) orbano válasza Male (#3) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

Mé szerelné le? Netán házkutatást tart és feltérképezni a házban a számítógépes infrastruktúrát?

És ehhez nem kell hatalmas ház, csak nagy család :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#5) macilaci78 válasza orbano (#4) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)

... hat lakással... :))

Na de valóban 500€-ból már mást is össze lehet pakolni. Na meg hogy vezérli infrán a mellett álló felvevőt? Nincs szükség optikai rálátásra? :F

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#6) gorlin

gorlin
(őstag)
LOGOUT blog

''Egy Fast Ethernet és egy IEEE 802.11b/g szabványokkal kompatibilis Wi-Fi interfésszel látták el, ám nem csupán a helyi hálózatban lehet vele megosztani tévéadást, korábban rögzített műsorokat vagy DVD-videót, mindezek – kellő sávszélességet feltételezve – az interneten keresztül, távolról is elérhetők.''

Azért nem hiszem hogy ez olyan átlagos lenne.Itt nem csak egy ''egyszerű'' wifin való megosztásról van szó.
Például ha a világ másik végén lévő embernek szeretném megmutatni mi megy az MTV1-en akkor (feltételezve a megfelelő internet kapcsolatot)bármikor megmutathatom.de ha a saját nyaralásomról készült videomat szeretném megmutatni azt is egyszerűen megtehetem.
Meg azért ez a házon belüli megosztás sem hülyeség ha nincs lehetőség kábelezésre.

Sőt ,ha gyengéd szálak fűznek a vészhelyzet című sorozathoz :D és netán a világ másik végén lennék de van egy laptopom és internet kapcsolatom ,tud valaki jobb megoldást hogy láthassam? :DDD

[Szerkesztve]

'Egy költői metafóra olyan mint egy nő,ha szép senkit sem érdekel hogy nincs értelme''-Rejtő Jenő

(#7) Male válasza orbano (#4) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megoldják... próbálkoztak már sokan azal, hogy egy valaki előfizet egy háztömbben, aztán szépen elosztják a többi lakásba... ők lebuktak, vagy ottvoltak az HBO dekóderesek is...

Pl kiküldik a szerelőjüket valami kamu hibával, hogy meg kell néznie... (amúgy a kábel tudtommal az ővék, nem a lakás tulajáé, így ellenőrizhetik...) Jó, ha egy 4 lakásos tömbben csak egy előfizető van, azzal talán nem foglalkoznak, de ha pl egy 60 lakásosban hirtelen mindenki lemondja, és csak egy előfizető marad... az enyhén gyanús...

Amúgy ha az egészet kiépíted, akkor kb soha nem térül ez meg... (a gépek fogyasztása miatt az is lehet, hogy többe kerül... legalábbis ha sokat nézik a TV-t)

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#8) janpotocki válasza macilaci78 (#5) üzenetére

janpotocki
(VIP)

van hozzá egy külön kis infrás egység, annak kell biztosítani a rálátást

(#9) orbano válasza Male (#7) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

Azért én sem nagyipari megosztásra gondoltam, de pont ilyen kisebb helyekre ideális. A szerelő meg elmehet a jó pi**ába. Bejön és látja, hogy egy ilyen készülék van udva a dekóderre, TV pedig sehol, de van egy asztali gépem és egy laptomom, amiken TVzek. erre mit mond majd? Visszajön a rendőrséggel, hogy ellenőrizzék a wireless hálózati topográfiát a házban?
Persze a tömeges lemondás az gáz, de az is biztosan megoldható, bár valóban elvetemült gondolat, hogy mondjuk 60 lakás átálljon a digitális eszközökre.
Egy HTPC TFT-vel nem igazán fogyaszt sokkal többet egy TVnél.

A vér nem válik VAZZE!™

(#10) orbano válasza macilaci78 (#5) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

valóban, több adó egyszeri sugárzása macerás :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#11) Male válasza orbano (#9) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem, helyben kivégez ;]

Nyilván az ilyennel nem foglalkoznak, de egy nagyobbal már igen...

Az lehet, hogy egy HTPC + TFT nem fogyaszt sokkal többet, mint egy TV, viszont mennyivel többe kerül... másrészt két bemenete van... szóval max két csatornát nézhet egyszerre a háztömb :) (bár lehet, hogy csak eggyel birkózik meg egyszerre... márpedig akkor a lakók is megbírkóznak egymással... :))) )

Gépre meg max rádugsz egy USB-s TV tunert, vagy ha asztali gép, akkor egy belsőt... szóval továbbra se nagyon látom az értlemét egy ilyen cuccnak... főleg hogy hálózatról jövő streamet nem tud TV-re kitenni... (így a gépnek nem kéne a nappaliban lennie, ha TV-n akarod nézni a filmet gépről...)

(#12) orbano válasza Male (#11) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

Akkor ennyi erővel nincs értelme semmilyen hálóaztban megosztható eszköznek sem?

Mindenki nézhetné a PIP csatornát vagy az HBO-t :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#13) Male válasza orbano (#12) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én ezt nem mondtam... de annak, hogy hálózatre felteszi neked a TV adást (vagy DVD-t, stb), annak nem sok értelmét látom... (persze attól hogy én nem tudok róla, még lehet...)

(#14) orbano válasza Male (#13) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

akkor jó, ha nem akarod bekábelezni a házad. lent a TV mellett van ez a xar, te meg az HBOn meg akarsz nézni egy filmet az emeleten, és közben fel is szeretnéd venni. pl.

A vér nem válik VAZZE!™

(#15) Male válasza orbano (#14) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én inkább húznék kábelt... bár az én vagyok :)

(#16) gorlin

gorlin
(őstag)
LOGOUT blog

Nem tudom került már a kezetek közé PSP,de én minden gond nélkül el tudom képzelni hogy kiviszem a teraszra,vagy föl az emeletre ,vagy ki a ház elé:) és ott nézem a tv-t:)
Mivel a PSP már támogatni fogja.Ennyi pénzt persze nem érne meg ha csak ennyit tudna ,de szerintem jó hogy lesz a piacon egy ilyen gép.
Már csak az ára mehetne 400dollár köré,akkor már elgondolkodtatóbb.

'Egy költői metafóra olyan mint egy nő,ha szép senkit sem érdekel hogy nincs értelme''-Rejtő Jenő

(#17) zsiga667

zsiga667
(PH! kedvence)

A TV-megosztással kapcsolatos vitát akár le is lehet zárni, ugyanis ez a cucc nem tudja a teljes kábeltv-jelet osztani, csak egy csatornát (sávszéltől és a tuner tudásától függően esetleg többet). Vagyis mindenki azt az egy csatornát tudná nézni amit épp a médiaszerver tulaja feldob a wifi-re, de csatornát váltani más nem tudna, így meg nem sok értelme, esetleg HBO.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.