>Ezért ez nem olyan 1xű mint ahogy elképzeled.
LOL, nem képzelem ilyen egyszerűnek, csak nem akartam belemenni a részletekbe, ha valaki csak annyit kérdez, hogy mi is az a WiMAX. (azért írtam az első mondatban, hogy ''Hát konyhanyelven kb. olyan...'')
Erről a Yozan projectről nem tudok sokat, de ha tényleg 2-500 méterenként kellenek a cellák, akkor valahol a kettő nem találkozik, mert én 6-8km-es tipikus cellasugárról hallottam, ami a gyakorlatban is megy. Nem lehet, hogy ott azért pakolják ilyen sűrűn őket, mert nagy igény van rá??? A japók köztudottan jobban lecsapnak az ilyen high tech dolgokra, mint bármelyik másik nép a világon. 
Persze én csak egy demót hallgattam végig erről, ott meg azért hazudhatnak még 
>Odébb lesz az még hogy a WiMax árszintje a Wifi árának szintjére csökkenjen, úgy 3-4 >év múlva már talán lesz realítása.
Én sem mondtam, hogy holnap lesz, de ha az Intel chipsetből fogja támogatni, az ugyanúgy segít majd az elterjedésében, mint anno a wifinek.
>ezen eszközök drágák a beruházások is igen komoly milliárdos pénzösszegeket >jelentenek amit valamivel ki is kell termelni a felhasználóktól.
Ez a legkevesebb. Gondolj bele, hogy jelenleg mik az alternatívák, és ezekért milyen szemtelenül sokat elkérnek...3G-nél tuti jobb lesz a megtérülése...