Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) rudi

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hmmm... nem tudom ki generálja a veszteséget, de az NV-nek, állítása szerint, jól megy [link]. Az Expertes dílernapon azt mondta a PR-emberük, hogy az R600 bemutatása után kicsit megugrottak a GF 8800 eladások. Gondolok, akik kivártak, azoknak egy része mégis az NV mellett döntött.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#2) t72killer válasza rudi (#1) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szerintem meg az lehet a gond, hogy sokáig nem volt DX10-es középkategória, azaz aki tehette kivárt a vásárlással.

Ha kijönnek a HD2600-asok, és elérik a reális árukat a 8500-8600-as VGA-k, akkor sokkal jobban fog menni az üzlet.

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#3) vedini válasza rudi (#1) üzenetére

vedini
(őstag)

ez cikk is csak pr.
a sajnálaton túl, arra ösztönöznek minket, hogy vegyünk, fogyasszunk, mert ''muszáj''
sőt, az átlagot sem képviseljük, ha nem veszünk dx10 kártyát, mert azt a trendet jósolták, hogy fogyni fog rendesen az új technológia

workworkwork...

(#4) robyeger

robyeger
(PH! addikt)

Sírtunk már a memóriagyártókért, most a VGA gyártókért is ejtsünk pár könnycseppet :)
A processzoroknak(CPU) úgy néz ki sikerült a nagymértékű fogyasztást és melegedést csökkenteniük, a GPU-knál ezt mikor érjük meg? Szerintem már ezt is unják az emberek. Remélem az Intel hamarosan meg fog ajándékozni minket akár 45nm-es kisebb fogyasztású GPU-kkal :U

[Szerkesztve]

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#5) Retekegér

Retekegér
(PH! addikt)

Szvsz szélesíteni kellene már egy kicsit a DX10-es termékpalettát.

<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

(#6) vedini válasza t72killer (#2) üzenetére

vedini
(őstag)

még annyit, hogy nagyon megkomponálták/kitalálták a dx10-es karik bevezetését, jöttek a nygágyúk a bazi nagy teljesítménnyel, mindenkiben kialakították a képet hű de jó, mennyire frankó
aztán jöttek az alsó kateóriás kártyák 0 teljesítménnyel, aztán aki megveszi pár hónapon belül cserélheti is, le mert elég gyengusok valljuk be

workworkwork...

(#7) sh4d0w válasza rudi (#1) üzenetére

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

''...Az esztendő első negyedévében tapasztaltakhoz képest sokkal rosszabbra már nem fordulhat az önálló videokártyákat gyártó és forgalmazó vállalatok helyzete...'' - azaz itt nem az nV és az ATi veszteségeiről van szó, hanem a kártyákat gyártókról.

http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core

(#8) t72killer válasza robyeger (#4) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Attól, hogy kisebb csíkszélességű, még nem következik, hogy kevésbbé melegszik majd. Elég gyér tuningpotenciálról számoltak be a penryn esetében.

A GPU-knál sajnos ez a trend... a PCIe 2.0 már több krafftot tud leadni + jönnek a 8tűs extra tápcsatik... :(

#6: igen. Régebben a középkategória teljesítménye a csúcskártya fele volt:
lásd pl radeon 9600pro vs 9800pro.

Ezek alapján a középkategória ma a 8800GTS/640MB lenne, csak az árak nagyon nem ezt mutatják...

[Szerkesztve]

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#9) Zeratul válasza robyeger (#4) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

GPU nem olyan egyszerű dolog ha megnézed hogy kb mennyi tranyóból áll egy CPU és GPU durva különbséget fogsz találni, ráadásúl egy C2D mag nagy részét a Cache teszi ki, míg egy R600 vagy G80 tulnyomórészt hiperskalár végrehajtóegységekből áll amik zabálják az energiát.

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#10) rudi válasza robyeger (#4) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Figyelmedbe ajánlom, hogy egy csúcskategóriás GB 700 millió tranzisztorból épül fel 80-90 nm-es gyártási technológiával, egy modern CPU pedig olyan 300 millió, aminek durván a fele cache, és 65 nm-en készül. A szitén 65 nm-es és majd 400 millió tranzisztoros RV630 fogyasztása lesz majd érdekes. Ami meg a melegedést illeti, egy izmosabb procihűtő tömege eléri a 800-1000 grammot, a legjobb VGA-hűtők pedig bőven 500 gramm alatt maradnak.

(#11) ftc válasza rudi (#10) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

fogyaztása az Rv630-nak 75W alatt...ára pedig 30K alatt

(#12) robyeger válasza t72killer (#8) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

az Intel 45nm gyártástechnológiája igéretesnek tünik, hafnium alapú dielektrikumot és fém kaput használ, ezért nem nőtt a szivárgási áram, így ugyan azon architektúra magasabb órajeleken se haladja meg a régi 65nm chipek fogyasztását. A tuningról pedig még kár beszélni, min. addig amíg nem kezdik el a sorozatgyártást.
Egyszerűen elmaradott az NVIDIA és az AMD(Ati) gyártástechnológia terén, szerintem ezért nő a fogyasztás, és ha így haladnának ki tudja hol lesz a vége...

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#13) vedini válasza robyeger (#12) üzenetére

vedini
(őstag)

ejj nem tudtad?
amd-ati a wattokra gyúr (ebben legalább elsők) :DDD

workworkwork...

(#14) g@bo

g@bo
(PH! kedvence)

8600gts majd 50k, 8800-as 320mb alig kapni...

minjá sirvafakadok az nvidiáért.. :F

(#15) Boz

Boz
(lelkes újonc)

Nem is tudom mi generálja a veszteségeket...Kb 8 hónapja jelent meg az első DX10-es kari, és azóta sincsen DX10-es cucc ami ihgazán kihasználja. Ezzel aztán marhára lehet az egyszeri usereket ösztönözni DX10-es váltásra. (Ha még mindig bőven jó az előző DX9-es cucc.) Mondjuk engem se ösztönöz igazán, csak jövő tavasszal váltok DX10-re. Mi lesz ebből? Mire kijön az első tényleg DX10-es cucc, már addigra DX11-12es videókártyák lesznek? Végülis aztán nekem mindegy mit tud, ha viszonylag olcsón jutok ár-teljesítmény karikhoz :)

(#16) robyeger válasza rudi (#10) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

Zeratul-nak is: félreértitek, nem várom el hogy azonnal annyit fogyasszanak a GPU-k, mint a mostani CPU-k, csak a gyártástechnológia között vontam párhuzamot, nem a tranzisztorok számában és belső felépítésében. Egyszerűen nem látom az elhatározást a GPU gyártóknál, hogy ideje lenne megálljt parancsolni a fogyasztásnak, szerintem ezt csak a gyártástechnológia korszerűsítésével lehetséges, hogy ne menjen a teljesítmény rovására.
Nem vagyok Intel imádó sem, még ha annak is látszok :B , de egyedül ezen a piacon csak az Intelben látok megfelelő tőke és gyártástechnológiai hátteret erre.

(#17) shteer válasza Boz (#15) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

én is megfogadtam, h a crysis megjelenésének napjára váltok vidkarit, addig pedig downgrade - bár lehet azon a 7-en minden polc üres lesz és én meg így fogok csinálni: :W aztán meg így :O

[Szerkesztve]

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#18) t72killer válasza rudi (#10) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na jó, azt a kilós kategóriát a prescott tuningolására találták ki:DDD a mai x2 és c2D CPU-k kivételesen jól vannak eltalálva melegedési szempontból (a c2D-t egyből eltalálták, az x2-t meg volt idő optimalizálni:)))

Megaztán hogy fér rá egy VGA-ra 1kilós hűtő:DDD. Az új PCIe szabványt már teherbírás szempontjából is erősebbre kell tervezni:DDD

(#19) Dare2Live válasza shteer (#17) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

jaja megkell várni a crysist addig egy 7800GTvel is boldogan ellehet lenni... (sött 7300GTvel is :D )

aztán ha megjött megnézni a teszteket....

[Szerkesztve]

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#20) Crytek

Crytek
(őstag)
LOGOUT blog

Ilyen árak mellett mit vártak bár ez csak hazánkra igaz mert kint minden baszott olcso :(

AsusP5K,E6750,4GB DDR 2,GTX 460 1GB HAWK, 3760 GB HDD

(#21) MZsoltee

MZsoltee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát én nem hullajtok könnyet a gyártókért :P , de a cikknek jogos az optimizmusa, mert ugye eddig nem volt DX10es játék és a DX9es játékoknan a 86** nem teljesített jól az árához képest! :B

De most! Majd talán elvileg stb... jönnek majd a dx10es játékok és az árhelyzet is enyhülni látszik és így valószínüleg megügrik majd a kereslet. :)) Csak 1etlen bibi van ezzel az egészel égpedig az hogy a ''közép'' kategóriába szánt kártyák meglehetősen gyengécskének tűnnek és ez visszafoghatja nagyon a forgalmat! ;]

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#22) greatchaos

greatchaos
(PH! addikt)

valamiért nem tom őket sajnálni...

majd, ha normális áron lesznek a dx-st vga-k... bár, dx10-hez már elég komoly konfig is kell, vista meg miegymás... nyűgös...

(#23) Tüzi

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szegényeket annyira sajnálom :( Végülis csak most nem megy jól a piac, de szerintem az eddigi tisztán profitált százmillió dollárokból azért át fogják vészelni ezt a kegyetlen időszakot :( óóó szegények :D

A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949

(#24) gliskard

gliskard
(fanatikus tag)

konzol piacból igyekszik mind az nvidia mind az ati/amd kihasitani egy szeletet, magas eladási darab szám, a pc-piachoz képest jóval hosszabb termék ciklus. Csak bejutni nehéz...

A pc piac nagy eladásai az irodai gépek és a laptop-ok, és itt nem kell brutál 3D teljesitmény. Alacsony fogyasztás, stabil driver amit nem kell havonta frissiteni, ezek az elvárások (2-300 gép esetén az it hamar ráun az ilyesmire és következö cserénél könnyü igy kiesni a lehetséges alternativák közül)
Ráadásul az apple eladásiból kiderül, hogy legtöbb esetben elég otthonra az integrált grafika által nyújtott teljesitmény (macmini, 17'' imac) mert nem kell az alap user-nak más. Sajnos a hardcore gamer mint vásárló nem tartozik a magas hozamot biztositó szegmenensbe. Mivel itt magasak a fejlesztési költségek és viszonylag alacsonyak az eladási darab számok, tehát nagy árrést kell(ene) alklmazni illetve az itt bevezetett technológiát más szegmenensekbe is el kellene tudni sózni. Na ez ami egyre nehezebben megy.
Közel az az idö, amikor GPU teljesitménye már nem fog számottevöen változni, és ebböl a keretböl kell a programozóknak optimalizálással jobbat kihozni, mivel nem túl sokba fognak kerülni a fejlesztések. A játék platform már igy is ''szétszakadt'' túl széles a skála a használatban lévö hardware-ek tekintetében, és a programozoknak minnél szélesebb körben futattható és élvezhetö játékokakt kell késziteni, hiszen a kiadók az eladásokból élnek. Lassan nekik sem érdekük már a rövid termék ciklus...
Szerény véleményem szerint (ami lehet hogy egy hülyeség) elég öszetett a vga piac és gamer rész csak a jéghegy csúcsa, és talán ez aminek a befolyása apadni látszik...

-a véleményem a sajátom és még az is lehet, hogy tévedek-

(#25) ftc válasza greatchaos (#22) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

sztem ez egsz piacot elég rendesen visszafogja a Vista..mindenkinél van egy bejáratott OS XP személyében erre DX10 csak Vistán...

bár DX9 se indult gyorsabban...ha jol emlékszem az első DX9-s kod részletet GTA3 használta

(#26) rudi válasza t72killer (#18) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Persze, a Prescott után az Intelnek nagyon meg kellett tanulnia, hogyan kell jó hőelosztású chipet csinálni :DDD

(#27) rudi válasza robyeger (#16) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hidd el, a 65 nm-es RV6xx chipek is jól kelszenk fogyasztásban. A csúcskategóriában meg nem a gazdaságosság a cél, szóval ott hiába várod az alacsonyabb fogyasztást, ugyanis a célcsoport magasról tesz rá, miattad meg nem fognak fáradozni a gyártók.

(#28) Tüzi válasza rudi (#27) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

:DDD :C

A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949

(#29) azbest

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Naja... a vista miatti fejlesztés, mint kiderült nem olyan nagy hajtóerő. Nameg ha csak átlátszó ablakok kellenek akkor 6-7e kategóriában már lehet kapni vista aerot tudó dx9es kártyákat (nem játékra valót igaz). A játékosoknak még nem vonzó (driver és játék), a többieknek meg legfeljebb a szép ablakok érdekesek. (Persze van még sok kihasználatlan tudása a vistának - pl új tűzfalak igencsak biztató tudással bírnak)

DX10 akkor lesz komoly szempont fejlesztésre, ha már látható különbség lesz a dx9 és dx10 rendszerek közt (látható = sok játék sokkal jobban fut/szebb dx10 alatt).

A cikk elején olvasható alagútról ez jutott eszembe:

A pesszimista a sötétséget látja az
alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...

[Szerkesztve]

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#30) Lord Myn válasza ftc (#25) üzenetére

Lord Myn
(fanatikus tag)

Hát az biztos nem... a GTA III 2002 tavaszán jelent meg, akkor még sehol nem volt DX9.

Az első DX9-es grafikai effekteket a Halo, a Tomb Raider: AoD és a Max Payne 2 használta.

"Nah, Italian trash. Besides I only steal Porsches."

(#31) t1

t1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

de sajnálom őket :(((

(#32) vedini válasza t1 (#31) üzenetére

vedini
(őstag)

ments meg őket, vegyél 2db 8800 ultrat, kösd sli-be, és buzdísd az ismerőseid hasonló tettekre

workworkwork...

(#33) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sírunk már megint
így is annyi kártyát eladtak, mint a disznó, max nem tollasodtak meg tőle annyira

optimista hozzáállás? hmm, mégis mit vártunk? lehúzzák a rolót? :D

True Success is Blonde

(#34) t1 válasza vedini (#32) üzenetére

t1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jaja akkor vele kezdem :DDD

(#35) ollie válasza Lord Myn (#30) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A HALO nem csak DX8-at használt?

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#36) ollie válasza ftc (#25) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A GTA3 szerintem tisztán DX7-es, mint ahogy a Vice City is (meg talán a San Andreas is).

(#37) kicsitomi88 válasza ollie (#36) üzenetére

kicsitomi88
(őstag)
LOGOUT blog

Vice city DX7? Joval a 8500as és GF3 Titaniumok utan jelent meg amik dx8asak voltak. Gepigenyben meg mar dx9et kert. Mibol gondolod ezeket?

90 87.5 87.8 87.5

(#38) t1 válasza ollie (#36) üzenetére

t1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a san andreas nem dx9?

(#39) C4mp3r válasza ollie (#36) üzenetére

C4mp3r
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A San Andreas hol DX7? Az ajánlott kártya alá egy 6800. Nem hiszem, hogy egy DX7-es játéknak full DX9-et támogató kártyára lenne szüksége.

If God is for us, who can be against us? Romans 8:31

(#40) sh4d0w válasza kicsitomi88 (#37) üzenetére

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Minimum System Requirements:

* Pentium III 450MHZ
* 64MB RAM
* 16MB Direct3D Graphics Card
* Directx Compatable Sound Card
* 8X CDROM
* 500MB Free Hard Drive Space
* Win 98/ME/NT/2000/XP
* Directx 8.1 or newer

Recommended System Requirements:

* 700MHZ CPU
* 128MB RAM
* 32MB Direct3D Graphics Card
* Directx Compatable Sound Card
* 8X CDROM
* 500MB Free Hard Drive Space
* Win 98/ME/NT/2000/XP
* Directx 8.1 or newer

forrás: http://compactiongames.about.com/cs/thirdpersongames/p/gta3_sysreq.htm

Ez az alap GTA3.

[Szerkesztve]

http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core

(#41) ollie válasza kicsitomi88 (#37) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az egy dolog, hogy milyen DX verzió kell neki, az meg a másik, hogy használ e DX8 és 9-es fícsöröket.

(#42) ollie válasza t1 (#38) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Azt nem tudom, csak találgattam. A Vice Cityn volt a hangsúly.

Egy biztos, hogy az összes GTA elmegy DX7-es kártyával is: [link]

[Szerkesztve]

(#43) athomi

athomi
(PH! kedvence)

''a Windows Vista megjelenése nem hozta el a kívánt keresletfellendülést a VGA-piacon''
Egyelőre sokaknak nem is hiányzik, DX10-es játékról meg inkább csak halottam, mint láttam.

Az elmélet és a gyakorlat közt elméletileg nincs különbség! Gyakorlatilag van!

(#44) athomi válasza ollie (#42) üzenetére

athomi
(PH! kedvence)

Azt felejsd el, hogy a San Andreas DX7-es, de sztem a Vice city sem.

Az elmélet és a gyakorlat közt elméletileg nincs különbség! Gyakorlatilag van!

(#45) Integra

Integra
(Jómunkásember)

szegények, mindjárt megsajnálom őket:)

(#46) ollie válasza athomi (#44) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A Vice City-t nemrég nyomtam, egy darab pixel shader sincs benne.
Most néztem San Andreas screenshotokat, abban sem láttam pixel shader-t.

[Szerkesztve]

(#47) Drizzt válasza athomi (#44) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Miért ne lenne az? Szerintem tuti dx7-es.

(#48) Larry303

Larry303
(őstag)

rosszabbul élnek mint 4éve.... :DDD
beszélniük kéne a gpu szállítóval, hogy ugyanmár kérem, hogy adjam el ezt az r600 at így???

-A valóság csupán illúzió, bár nagyon kitartó-

(#49) kicsitomi88 válasza Drizzt (#47) üzenetére

kicsitomi88
(őstag)
LOGOUT blog

Az ok h nem hasznal annal ujabb ficsoroket, de attol ha nincs a gepen meg sikit.

90 87.5 87.8 87.5

(#50) Ivan15

Ivan15
(senior tag)
LOGOUT blog

szeegééény vga gyártóók :DDD :DDD :C

"IMHO a fennyel befolyasoltak a te agyad is, hogy vevo legyel a sok hulyesegre." (twollah)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.