Hirdetés

2012. május 30., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  [Re:] Elkészült az első X-chip (téma lezárva)

(#1) joghurt

joghurt
(őstag)
LOGOUT blog

Azért jóleső érzés végre valami ilyesmit is olvasni, nem csak azt, hogy a már megszokott dizájnt kicsinyítik le a újabb gyártástechnológia által megengedett kisebb csíkszélességre.

A tej élet, erő, egészség.

(#2) Sanya

Sanya
(PH! kedvence)

Ez azt jelentheti, hogy a jövőben gyártódó chipek olcsóbbal és összetettebbek lehetnek? Ez megérződik-e majd az árukon?

(#3) L3zl13 válasza Sanya (#2) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Ha olcsóbbak lesznak akkor igen. :))

Aki hülye, haljon meg!

(#4) twollah válasza Sanya (#2) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Szerintem nem fog erzodni az arukon

(#5) joysefke válasza twollah (#4) üzenetére

joysefke
(senior tag)

Nem ide kapcsolódik, de szerintem sokan elszörnyednének, ha tudnák, hogy a
150Forintos Cola automatás 1/2 literes kóla ára milyen összetevőkből épül fel a lötty gyártási költségén kívül...
Nem tudok pontos számokat írni, de a lötty 1-2 forint nagyságrend (előállítási költség) aztán jön rá az eldobható flaska költsége (ami ugyancsak gyártási kölség+ azt hiszem a késöbbi eltakaritásért is felszámít valaki árat(mert eldobható)) szállítási költség, óriási reklámköltség + adók+haszon
És itt jön az érdekes dolog, nekem a tanárom mondta, hogy még a gráfelméleti kutatások is többet tesznek ki a kola árában, mint a lötty értéke...
(ez a gráfelméleti dolog arról szol, hogy a csomopontokat minnél rövidebb uton járjuk be (üzemanyagköltség minimalizálása))
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy a kóla árát sem a benne levő lötty anyagi minősége határozza meg....
(persze ti itt majd azt mondjátok, hogy az amd ugyis olcsón fogja adni a procikat,
meg mindent, mert ök nem egy csúnya gonosz pénzéhes multinacionális vállalat, hanem a piac Robinhúdja aki segit az elnyomottakon)

Óvakodjatok az Ofotérttől, különösen a 112-es IV Ker István úti Ofotérttől. Fujitsu Siemens E7110 szereléséhez értő embert keresek (venti csere). PÜ légyszi

(#6) Keitaro válasza joysefke (#5) üzenetére

Keitaro
(PH! kedvence)

Utolsó pár sorod tetszett :)

''There is no such thing as eternity if you end it''

(#7) CYBERIA válasza Keitaro (#6) üzenetére

CYBERIA
(senior tag)

Nekem az első pár is!

A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB anhängare | A vér nem válik vízzé.

(#8) oszkar

oszkar
(újonc)

Azért érdekes, hogy a megnevezett gyártók közül többen részben (Toshiba, a Matsushita), vagy egészben (Nikon és a Leica Microsystems) a fotóiparban érdekeltek.

Momentmen said to me: Art of Ego ever makes you free.

(#9) HiperG válasza twollah (#4) üzenetére

HiperG
(PH! addikt)

Muszáj mindent vastagon írni?

(#10) Cathfaern válasza HiperG (#9) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Igen. Ugyanis most már nincs neki a zöld X-je, így aztán valami mással kell kitűnni a tömegből.

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#11) hobizoli válasza joysefke (#5) üzenetére

hobizoli
(PH! kedvence)

Egy eldobhato PET flakon 20 forintba (se) kerul (0.5, 2.0, 2.5), es ebben benne van mar minden a gyartasaval kapcsolatos koltseg is. Egyebkent regota ismert, hogy a csomagolas minimum ugyannyiba vagy tobbe kerul, mint a termek...

hobizoli